Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dizi ve Sinema sektörüyle ilgili bilmek istedikleriniz...

A

Anonim

Silinmiş hesap
Selamlar,ben Erkin.18 yaşındayım,fotomodellik yapıyor ve bazı dizi ve sinema filmlerinde yer aldım,alıyorum.

Dizi,sinema sektörü hakkında,set ortamı hakkında sorularınız varsa cevaplamak,ve 2 dakikalık sahneyi 2 haftada çekiyolar oğluum geyiklerine bir son vermek için buradayım :)

Tanıyan çıkarsa çaktırmadan uzaklaşsın :)

Scudo
Zamanında İstanbul da yaşarken;Cihangir,Fındıklı,Teşvikiye eşrafından çok sanatçı tanıdım.
İlk söyleyeceğim şey(genelleme yapmış olmadan), Tiyatro ve Sinemacı tayfasından uzak durmak gerektiğidir.
Hiçbir diziyi izlemediğim için son dönem türemiş "Küçük Oyuncular" hakkında da pek olumlu şeyler dile getiremeyeceğim.
Popüler kültür ve "Post-modern Cilalı İmaj" devrini yaşadığımız için,yeteneğini eğitim ve azimle birleştirip gerçek "Sanatçı ve Entelektüel" olamamış büyük bir güruh cirit atıyor.
Derinliği olmayan,birikimsiz,duyarsız,şöhret düşkünü bu güruh,seriye bağlanmış T.V. ekranında her insanın evine hatta bilinç dışına girmiş durumda.
Güzel-Yakışıklı ise bunu pazarlayarak geçinen,piyasa koşullarına ve mevcut siyasi iklime göre bukalemun gibi uyum sağlayabilen,kısa süreli akımlar içinde kendini gündemde tutmaya çalışan,aslında hep "oynayan", izleyenlere de müstehak bir paçozluk hüküm sürmekte...
Genç insanların evrensel ölçekte gerçek "Sanatçıları" araştırıp,parlayıp sönen bir kuyruklu yıldızı değil,sürekli parlayan kuzey yıldızını örnek alması DİLEKLERİMLE..

Türkiye'de çekilen diziler çok çok kötü..Hatta araplar bile,bu Türk dizilerin ahlaklarını bozduklarını söylediler..O kadar kötü yani:D
Sinema sektörü de öyle..Rezalet..Bir tane film çekemiyorlar..Çekemezler de..
Dizi veya film çekmek,kolay iş değil..Yabancı dizileri çok izlemem ama izleyebildiğim kadar yabancı film izlemeye çalışırım..Çok film izlemiş birisiyim..Mesela imdb top 250'deki,birkaç istisna dışında tüm filmleri izlemişimdir..:huhuu:

Biz 5.bölümü izlerken oyuncular kaçıncı bölümde oynuyor oluyorlar genelde?

@cazci Her sözünüzün altına imzamı atarım sayın hocam,bunun yegane sebebi kapitalizmin toplumlar üstünde yarattığı " en lüks bende olsun " algısıdır.Sanıyor musunuz ki o magazin programlarında sümkürdükleri peçete bile olay olan 16 - 24 yaş arası oyuncu-şarkıcı tayfa oraya kendi emekleriyle geldiler,asla.Arkalarında toplumun yapısını bozmak için uğraşan (başta eski futbol muhabiri medya) bir çok kişi var.Benim buraya gelmeme sebep 7 yaşımda 2 dil biliyor,ve o yaştan beri sporla ilgileniyor kendime dikkat ediyor her fırsatta " EĞİTİM " alıyor oluşumdur.Piyasada eğitimli sanatçı eskiye nazaran çooook az malesef,bu arada iktidara göre değişme furyası da doğru.Ama ben Eskişehir çocuğuyum,Büyükerşen hocamız bizi buralara getirdi kültür merkezleriyle olsun yardımlarıyla olsun,su içtiğim kaba pislemem.

@Ömer Ş. Geçen yer aldığım bir dizide yaklaşık 10 dakikalık bir sahneyi Öğlen 5 - Gece 2 arası çalışmak suretiyle 4 günde çektik.

@ahlaksız Aslında çok kaliteli film stüdyolarımız var,Türkiye'de ki ekipmanlar gerçekten Hollywood düzeyinde,ama saçma sapan post modern akımlara uyup 7 saniyelik video çeken adamla tutup 2 saatlik film çekilmez,bunun olması içinde önce halkın uyanması ve bu saçma sapan yapımlara prim vermemesi gerekiyor.

@Afyon35 Diziden diziye göre değişmekle beraber,1-2 bölüm ileriden gidilir genelde.

@fox tvde savaşçı dizisinde oynadınız mı?

@Erkin Kalender sosyal medyadan değil, diziyi seyrederken karşıma çıkınca kesin odur dedim :)

Aramızdaki yaş farkı çok fazla değil senin yerinde olmak senin mesleğin de olmasa da bir sanat dalıyla uğraşmak,o ortamı solumak isterdim.

Sansür hakkında ne düşünüyorsun?Neden bizim sanatçılar bir şeye doğru düzgün tepki gösteremiyor?Dikta olmasa da ona doğru giden,otoriter bir dönemden geçiyoruz.Düşünme açısından nasıl talihsizse bizim vatanımız,ne sanatçısında ne gençliğinde iş yok.Bir bilinçlenme var son zamanlarda gençlik arasında ama yeterli değil,yumruğumuzu olması gerektiği zaman masaya vurmuyoruz ne yazık ki.

Siyaset gibi tatsız bir konuya çektiğim için özür dilerim ama kaderlerimizi etkiliyorlar neticede ve sanatçıların duruşu da çok önemli bu açıdan bakılınca.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Erkin Kalender
Türkiye'de bu işler tamamen kâr amaçlı yapılıyor..Komedi filmi bileti çok satıyorsa,herkes komedi filmi çekmeye çalışıyor..Bir tanesi de komik olmuyor işte..
Oyunculuk,yönetmenlik,senaristlik deyip geçmemek lazım..SANAT bunlar..Sanat,para için yapıl(a)maz..Derdin sadece para kazanmaksa,o sanat olmaz işte..
Türkiye'de,dediğin gibi teknoloji anlamında bir gerilik yok..Bence Türkiye'de iyi oyuncular da var ama hepsi arada kaynayıp gidiyor..Zaten oynamak,bu ülke insanının iyi becerdiği bir iştir:D
Türkiye'deki sıkıntı;senaryo yazacak,film çekecek,bu ''sanat'' konusunu anlamış insanların olmaması..

@DurgunDeniz Durumdan yakınmak ve politikayla ilgilenmek yerine derslerinle ilgilenirsen bu gidişata bir dur diyebilirsin.

@Erkin Kalender

Durumumdan yakınmıyorum.Bugünlerde de çok çalışarak buna dur de siyasete fazla bulaşma diyenler çok :D Sanırım bir bildiğiniz var,öyle olsun.

Oyunculuğa ilgi duymaya ne zaman başladınız?Küçüklükten beri sanata eğiliminiz var mı?

Ben yetenekli arkadaşlarımla ne zaman konuşsam hepsi ya doğuştan yetenekli oluyor ya ailesi sanatçılarla dolu.Harika resimler çizen ama hiç eğitim almamış insanlar mı dersin,ailesi destekleyenlerle dolu olanlar mı yoksa...Bende ki de şans ailede hiç doğru düzgün bu işlerle uğraşan yok,benim de eğilimim yok :(

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@DurgunDeniz Ben yeteneğe inanan birisi değilim,gerekli azim ile başarılamayacak hiçbir şey yoktur.Lise çağlarımda fiziksel olarak dikkat çeken biri olduğum için tiyatro kulübünün başkanıyla kanka olmuştum :) Oradan başladı.

@Erkin Kalender

Ne güzel,bu yaş da böyle güzel şeylerle meşgul oluyorsunuz umarım ciddi,iyi işlerde oyunculuğunuzu geliştirirsiniz bizde oturur izleriz.

Kendi oyunculuğuna 10 üstünden kaç puan verirsin?

Bu arada savaşçı da hangi bölümde oynadın bir ara açar bakarım merak ettim.

@DurgunDeniz Projelerle ilgili konuşmuyorum kardeşim kusura bakma,kendime oyunculuk konusunda 5 puan anca veririm :) Ama katalog çekimi varsa 10 üzerinden 15 verirdim :)

Uzun süredir böyle bir konu arıyordum.. kitapları araştırdım, internetten araştırdım yok bulamadım. Allahım dedim bana yardım et, dizi setleri hakkında nereden bilgi bulabilirim yarappim diye her gece dua ettim. Ölecektim meraktan ki siz imdadıma yetiştiniz.. Yarın ilk işim bisiklet sürmeyi bırakmak olacak. Allah belasını versin bisikletin. Pedalı 6 tl oldu zaten.. Yarından tezi yok beynime tüp taktırıp dizi setlerini merak edeceğim.

Türkiyede cinsiz , musallatsız , öcüsüz , böcüsüz , ciddi ciddi ödümüzü kopartacak kadar kaliteli bir korku filmi çekilebilinir mi ?

( Bilim kurgu ve Türk sinemasını aynı cümle içinde bile kullanmayaca çekinirim. O da ayrı mevzuu )

Sitcom yapımlarla ünlü olmuş kişilerin , uzun metralı yapımlarda oyunculuklarının yerlerde sürünmesinin temel sebebi nedir ?

Geri