Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Doğru lastik basıncı

@Tolga Özdemir
Anladım lastik ebadınızı öğrenebilir miyim bir bakayım ona göre ?

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Scudo
@yavuzkosar

@trainspotting35

Dostlar ikinizede ayrı ayrı teşekkür ederim yardımlarınız için. Saygılar , hürmetler.

Diğer arkadaşlara referans olması bakımından bu tabloya göre öne 75 arkaya 80 psi basacağım şu anki kiloma göre. İlerleyen zamanlarda zayıflayınca psi'da düşürecez kısmetse. Lastikler 700x35 bu arada.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@anti panik

Bu bilgiler schwalbe.com dan aldım.

Vücut ağırlığı ve lastik genişliğine doğru lastik basıncını belirliyorız.
Detaylı anlatım alıntıdadır.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Benim lastikler Continental Country Plus zırhlı ve 700x35 , üzerinde max. 70psi yazıyor.

Öne 60
Arkaya 64 psi basıyorum

bende mitas 700*35 var üzerinde 85 psi yazıyor bu değerde basınç uyguluyorum.

@erman35

Hocam bu değerde derken bir üstteki mesaja istinaden mi yazdınız ?

@Tolga Özdemir
lastiğimin üzerinde yazan değer 85 onu kastettim.

• Beğen
@Tolga Özdemir

Merhaba,

Hem sizin ile ayni lastigi kullanan hem olculeri 3 asagi 5 yukari sizinle esit olan insanlari bu forumda bulma olasiliginiz pek yuksek degil malesef. Kaldi ki bulsaniz da kesin dogru cevabi alacaginizin garantisi yok.

Google'da arama yaparsaniz pek cok hesaplayici var lastik basinci icin. Gecenler de ben de aramistim, bulabildiklerim arasinda begendiklerim bunlar.

(link)

(link)

• Beğen
@umutcelik

Ayrıntılı cevap için teşekkür ederim. Üstteki arkadaşın attığı tabloya göre kilo lastik seçimine göre ön 75 arka 82 psi makul gözüküyor. Sizin attıklarınıza da bakayım. Aman aman bir fark yoksa onların ortalamasını alır o şekilde hava uygularım.

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
@Tolga Özdemir
Zaten uyguladığınız değerde sürüşünüze göre kendinizde durumu anlayabilirsiniz.

• Beğen
@Tolga Özdemir

Sedona 345
Boy /kilo : 180/95
Schwalbe citizen 700-38 ( ebat doğru, isim farklı olabilir.)
Max psi: 85

Ben de 80 85 psi arasında hava basıyorum.

• Beğen
Arkadaşlar yardım rica ediyorum.
MTB kullanıcısıyım ve kilom bisiklet ile birlikte toplam 90 kg.
Kullandığım lastik 26"2,10 ve lastik psi değer aralığı: 30-65 psi
Ekteki tabloya göre olması gereken basıncı ön lastikte 19 psi arka lastikte 30 psi olarak buluyorum.
Nerede hata yapıyorum? :(

Dosyalar

• FFT_tyre_pressure_calculator-1.xls
    134,5 KB · Okunma: 14
  • XdXgv5.png
    XdXgv5.png
    28,8 KB · Okunma: 16
1 bar = 14.50326 psi sizin lastiğiniz 55 kalınlığında bu durumda yaklaşık 3 bar basmanız lazım bu da 45 psi a tekabul eder ön farklı araka farklı basmanıza gerek yok bence ikisine de aynı psi basın siz bu hesabı nasıl yaptınız ben anlamadım.

1 bar = 14.50326 psi sizin lastiğiniz 55 kalınlığında bu durumda yaklaşık 3 bar basmanız lazım bu da 45 psi a tekabul eder ön farklı araka farklı basmanıza gerek yok bence ikisine de aynı psi basın siz bu hesabı nasıl yaptınız ben anlamadım.

Hocam ekteki excel dosyasına göz attınız mı?

Oradaki lastik genişliğiniz 34 mm yazılmış ama 2.10 mtb lastiği 34 mm genişliğemi sahip sizce.

2.10 demek 53 mm genişlik demek.

Oradaki lastik genişliğiniz 34 mm yazılmış ama 2.10 mtb lastiği 34 mm genişliğemi sahip sizce.

2.10 demek 53 mm genişlik demek.

Hayır hocam o değerleri sizin manuel olarak değiştirmeniz gerekiyor. Gördüğünüz 34 mm yerine 55 yazmanız gerekiyor. Diğer değerleri de manuel olarak değiştirmeniz gerekiyor tabi ki.

Değiştirdim sizin değerlerinizi yazdım bu tablo bana mantıklı gelmedi açıkçası diğer tabloya göre yapın değerleri devam edin. Yol bisikleti kullanıcısıyım. Kilom 80 her yola çıkmadan önce göstergeli pompayla 110 psi basıp yoluma bakıyorum. Mtb kullanırken de genelde max-min değerlerin aritmetik ortalamasının biraz üzerinde psi uygulardım.

• Beğen
Tepkiler: Ƥinokyo
Şöyle bir hesaplama aracı da var. ilgisini çeken arkadaşlar olursa:

(link)

Geri