Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Doktor Bu Ne! (Bir Specialized Vakası)

Scudo
@Anonim kesinlikle darbe alan kadrolari cok iyi biliyorum birsey vurmussa oranin boyasini kaldirir hat seklinde catlaya catlaya ilerlemez.Umarim sonuclanir yoksa isin rengi degisecek,sevdigim bir markayi yermek veya karalamak istemem.

@SerkanH tesekkurler,umarim kabul edecekler.Arkadasi killandirmayalim o makina zaten kullanilmis kendini kanitlamis bir problem olsa basgosterirdi.Ama benim bisikletim ise 2016 yilinda kutudan cikti o kutuya 2013-2014 yilinda girmis ciktiginda da 4 kez binildi ve problem basgosterdi.Yani fabrika cikisinda bir problem var bence.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Yanlış anlamayın ama çok fazla büyütülecek birşey yok diye düşünüyorum. Herkesin bisikleti kendisi için özeldir. Bunun farkındayım. Benimde 2015 yılında en üst model parçalarla özel olarak topladığım bisikletimin giant xtc advanced SL kadrosu üzerindede buna benzer bir sorun yaşadım. Düşmedim veya çizdirmedim bile. Ama malesef imkansız birşey değil. Hemen her bisiklette olabilir. Geçmiş olsun.

20160328_193358.jpg

Kadro koruyucu bantlar var. Ben zefalinkini aldım. Öneririm.

@boşgezeninboşkalfası
Durduk yere oluyorsa onemsemeden gecemem,ayrica boyle nokta gibi de degil catlak mi yarik mi belli degil boya da kusurlu olabilir.O kadar teknik servisine guvendigim markaya guvendigim bir durumda bu kadar buyuk bir kusuru goz ardi edemeyecegim daha eskitmeye bile baslamadim malesef.

• Beğen
Tepkiler: adamjazz
Geçmis olsun. Resimlerden anlaşıldığı gibi düşmeden kaynaklı olmadığı belli yakın zamanda kadronuzun yenisi ile değişiminin sağlanabilmesi dileğiyle.

• Beğen
Tepkiler: Selami53
Geçmiş olsun hocam, umarım bir an önce mağduriyetiniz giderilir. Mağduriyet diyorum çünkü fotoğraflardan anlaşılan boyama işleminde bir kusur olduğu, herhangi bir darbede boyanın böyle zarar görmesi garip olurdu zaten, o ne öyle üzeri alçıyla sıvanmış gibi!

%100 benzer düşme sonucu aynı kısımda kırılma, çatlama bi abimin Canyon Ultimate'sinde oldu.Yardımcı olacaklarını söyledir.Specialized de yüksek ihtimalle yardımcı olur.Yarış koşarken kaza sonucu ya da aşırı stres sonucu olmadığı belli çünkü bence.Geçmiş olsun, takipteyim.

• Beğen
@i. gürle Gecmis olsun ve iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.
@ÖmerMurat Bende kusur oldugunu dusunuyorum saglam bir rampayi tirmanirken guce maruz kalarak problemi gun yuzune cikarttigini dusunmeye basladim.
@Uptown Cyclist %100 benzer derken park pozisyonunda kendiliginden devrilme mi ?

@Selami53 Aynen hocam aynı şeyi söylüyoruz orada boya hava yapmış ki darbe gelmiş olsa bile bu kadar kalkmaz :)

@Selami53
Aslında şöyle: Bisiklet park halinde iken düşüyor ve aynı kısıma diğer bisikletin pedalı çarpıyor.Sizdeki gibi değil hem o resmen kırık

• Beğen
Geçmiş olsun ,resimlerden bir üretim hatası olduğu hissine kapıldım umarım lehinize sonuçlanır :harika:

• Beğen
@Uptown Cyclist buna oyle bir temas bile yok yani.Birde daha onceden de bisikletim oldu herhalde,cok daha agirdi ve beton bariyerin sivri kosesine ust boru geldi boyada yaptigi tahribati iyi biliyorum,ayrica bu kisim yere yakin bir kisim oldugu icin ust boru kadar hizlida dusemez fizik acisindan dusunursek.
@OsmaniyeRehber Insallah hislerinizde yanilmazsiniz,bu kadar kisi ayni sekilde dusunuyorken cikipta bu kullanici hatasi derlerse zaten kendileri kaybeder dusuncesindeyim.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Uptown Cyclist

Allah Allah. Çok garip ya Canyon gibi bir bisikletin yere düşerek kırılması inanılmaz bir durum. Bu zamana kadar hep donanım yerine " kadro kadro " diye tuttururdum ama bir kaç daha böyle bir olay görürsem benimde fikirlerim değişebilir.

@Selami53

Bu isin pesini birakmamani tavsiye ederim. Umuyorum ki satin aldigin yer yardimci olup maduriyetini giderir.

Benim ek bir tavsiyem olacak ;

Specialized'a Customer Complaint baslikli bir mail gonder. Mailinde, bisikletine ait seri no, fatura vb gibi her turlu detayi ekle. Bisikleti satin aldigin retailer'i belirt. Ortaya cikan problemin resimlerini ekleyip, uygun ve usturuplu bir dille yaz paylas. Sosyal medya hesaplarindan da ulasmayi denemeni oneririm.

Bu tip firmalar, boyle musteri sikayetlerini dikkate alirlar.

Specialized Bicycle Components, Inc.
15130 Concord Circle
Morgan Hill, CA 95037
United States of America
ridercare@specialized.com
408-779-6229

@Tolga Çelebi
Benim fikrim okuduğum bi makalede çoktan değişti :D kanıtlanmıştır alü kadro'nun zor şartlara uzun vadede daha dayanıklığı olduğu.En iyi alü kadro da mevcut Caad 12 olunca... Neyse ben de çok şaşırmıştım ayrıca kırılmasına.Bisiklet düşüyor sonra diğeri üstüne doğru düşüyor ve pedalını Canyon'un arka bacağa çarpıyor.Onun sonucunda arka bacak içe doğru çat [emoji33]

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Önceki yorumlar gibi ben de bu deformasyonun vuruk-kırık sonucunda olmadığı düşüncesindeyim. Boyadan kaynaklanan birşey gibi. Sanki bisiklet önce soğuk ortama sokulmuş, sonra sıcak ortama aktarılmış da boyalar bu farka dayanamamış çatlamış gibi. Ya da bisikletin o bölümü boya aşamasından önce başka birşeye temas etmiş de üstüne boya atılmış. Gövde ile boya temas etmemiş gibi. Ben de merakla bekliyorum. Geçmiş olsun son olarak.

• Beğen
@bambam84 yorum icin tesekkurler hocam zaten aktifpedal da konuyu bu sekilde iletiyor diye biliyorum.Dedikleriniz aklima geldi iyi dil bilen bir arkadasla taslak hazirlasam fena olmaz aslinda,firmadan geri donus olumsuz olursa kesinlikle yapilacaklar arasinda buda var.
@orneken tesekkurler gecmis olsun dilekleriniz icin,zaten boya catlagi uzuyor 2-3 cm kadar,soymaya kalksaniz elle soyulur.

@Selami53

tayvandan gelen iki adet gıant karbonlar iki arkadaşımın elinde kaldı ,resmen çatladı,durduğu yerde dengesini kaybeden arkadaşım sola düşüyor tabi önce farkına varmıyor,6 ay sonra karbon çatlarmı çatlar ,tamamı ile fabrikada çalışan kalite kontrolü yapmayan ekip sorumlu ama kadro değiştirildi yenisi geldi.

Yaşadığınız üzücü durum için öncelikle geçmiş olsun. Fakat yazınızdaki bazı çelişkiler kafamda soru işaretleri oluşturdu. Sonucu ben de merakla bekliyorum. Umarım her şey istediğiniz gibi olur.

Geri