Mini 4 proda focus track düzgün çalışmıyor mu yani?
Benim Mini 4 Pro'yu iade etme sebebim tracking de bir sorun olması değil. Sürüş esnasında drone, yedek piller ve kumandayı yanımda taşımak çok zor ve konforsuz. Hadi diyelim bir şekilde taşıdım. Çekim yapmak istediğimde drone'u çantadan çıkar, kanatlarını tek tek aç, kumandayı aç ve stickleri tak, kumandaya telefonu bağla, drone'u kaldırmak için uygun bir yere koy, yeterli sayıda uyduya bağlanmasını bekle, drone'u kaldır, kendini tracking için seç, kumandayı bir şekilde topla ve çantaya koy. Çekimin bitince tüm bunları cihazı toplamak için tekrar et.
DJI Neo, Mini 4 Pro'ya göre çok daha yeteneksiz bir cihaz, fiyatı da buna oranla düşük. Ancak DJI Neo için herhangi bir kumanda taşımanıza ve bu kumandaya bağlamanıza, uydu beklemenize, telefonla eşleştirmenize, uygulamaya girmenize ve benzeri işlemlere gerek yok. Cihazı avucunuza koyuyorsunuz. Önce açma düğmesine ardındanda takip moduna basıp bırakıyorsunuz. Gerisini o hallediyor. İndirmek istediğinizde de elinizi cihazın altına getiriyorsunuz ve iniyor. Kanatları katlama, özen gösterme, dikkatli olma gibi şeylere ihtiyacınız yok.
En önemli artılarında biri de düşüp kırıldığı veya uçup kaybolduğu zaman 55-60 bin lira değil 9-10 bin lira gibi bir kaybınız oluyor.
Sürüş güzel olmuş. Youtubeden de yazdığım gibi hızlı (+30-40 km )inişlerde tepkisi nasıl merak ettim. Sensör olmaması en büyük eksiği. Dik video çekme özelliği gelmesi iyi olmuş. insta 360 a takılı kaldım. çok kararsızım. devam eden inceleme videonuzu bekleyeceğim. Etrafa takılmayacak hızlı bir iniş ve uçuş süresi hakkında bilgi bekliyorum. Kolay gelsin.
Yorumlarınız için teşekkür ederim. YouTube'da cevap verdim. İlerleyen günlerde her şeyi test ettiğim bir video yayınlamış olacağım.