Abdülkadir Ergin
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.116
- İsim
- Abdülkadir Ergin
- Başlangıç
- 1984—85
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Baya başarılı görünüyor, güle güle kullanın. Merak ettiğim birden fazla kişi veya kalabalık olduğundaki takip performansı nasıl? Birde hızlı anlardaki takip durumu. Diyelim sizi kaybetti nasıl davranıyor olduğu yerde bekliyor mu?
Peki takip senaryoları gibi bir şey var mı? Hep bu şekilde arkadan mı takip ediyor. Etrafından dolaşma, önden takip etme gibi fonksiyonlar?Birkaç kişi beraber sürüş yaptığında herhangi bir sorun yaşamadım şimdilik. Takip hızı ise yeni güncelleme ile beraber saatte 30-35 km oldu. Takip esnasında sizi kaybedince havada asılı kalıyor. Sizi görünce takibe devam ediyor. Devam etmemesi durumunda sizi kaybettiği noktada asılı kalıyor ve şarjı azalınca yavaşça iniş yapıyor.
Tabi kumanda ile kaldırdıysanız cihazı ve ev noktası seçtiyseniz sizi kaybetmesi durumunda veya şarjının azalması durumunda o ev noktasına dönüş de yapabiliyor.
Önden takip modu da mevcut. Takip dışında farklı çekim modları da var. Bunlarla ilgili detaylı bir video da yayınlayacağım kanalımda.Peki takip senaryoları gibi bir şey var mı? Hep bu şekilde arkadan mı takip ediyor. Etrafından dolaşma, önden takip etme gibi fonksiyonlar?
Bu kadar soruya bakılırsa yeni masraf kapısı geliyor gibi. Bizim Taner e sorsana bunları whatsapp tan anlatsın sana detaylı detaylı.Peki takip senaryoları gibi bir şey var mı? Hep bu şekilde arkadan mı takip ediyor. Etrafından dolaşma, önden takip etme gibi fonksiyonlar?
Bu neoyu yabancı kanallardan baya inceledim.
Gözlemlediğim kadarıyla olumsuz yanları;
-bisiklet ile 20 km hızın üstüne çıkınca takibi bırakıyor. yani kişiyi kaybediyor.
-uçuş süresi 8-18dk arası.
-otonom uçuşu pek iyi değil ama bence yeterli. Sonuçta aksiyon filmi çekmek için değil. (çok eleştirildiği için yazdım)
-çekim kalitesi diğer dji dronların çok gerisinde. Ancak çok iyi ışıkta güzel çekim yapıyor.
Olumlu yanları;
-kullanımı inanılmaz pratik. Cihaz üstü tuşlardan herşeyi ayarlıyorsunuz ve avucunuzdan kalkıp direk çekime başlıyor.
-Muhtemelen ev içinde çocuk bile kullanabilir.
-oldukça dayanıklı ve pervane korumaları çok iyi. Max hızında duvara, ağaca defalarca çarptığını gördüm hiç bir şey olmadı.
-mont cebine sığacak boyutlarda ve hafif.
-Bence fiyatına göre iyi bir ürün.
-bence uygulama üzerinden kontrolü pek iyi değil. Wifi mesafesinde çalışıyor.
Ayrıca beni çok ikilemde bırakan bir ürün. Fiyatı ve kullanım pratiği çok cezbedici. Fakat serbest uçuş için kumanda gerekiyor. Kumandalı paketi de mini 2 SE ya da mini 3 ile aynı neredeyse. Bunlar serbest uçuş için daha iyi cihazlar ve kamera kalitesi daha iyi.
Mini 4k diye bir ürün çıkmış yeni. Onu da merak ediyorum. Henüz inceleyemedim.
İnsansız hava aracı değil mi drone’un Türkçe karşılığı 🤔Droneların (buna türkçe bi isim uydurmak lazım, "uçan kamera"?) takip özelliği bisiklete özgü bişey değil ki. Bir insanı koşarken de takip edebilir, motora binerken de. Bisiklete has bir forumda bisiklete özel ürünlerin başlığı olmalı. En azından her ürüne ayrı başlık olmamalı. Veya da bütün droneların konuşulduğu bir ana başlık açılabilir.
Bence de alakasız bir başlık olmuş. Konuşulan drone için hangi drone olduğuna başlığa göz ucuyla bakıp anlayabiliyorduk şuan üstteki ilk mesajı konu arasından cımbızla çekmeye çalışarak aramamız gerekiyor. Yeni katılımcılar için zorlu bir yol olduğunu düşünüyorum.@cazci abey, Cem'in dün açtığı başlık DJI Neo ürününün incelenmesiyle ilgiliydi ve bence ayrı bir başlık olması doğruydu. Son zamanlarda çok dikkat çeken bir dron ve herkes ürün hakkında kullanıcı deneyimlerini merak ediyor.
Dron uçurmanın kural, kanun ve yönetmeliklerinin incelendiği eski bir başlıkla birleştirilmesi çok uygun olmamış sanki. Tekrar ayırmaya ne dersiniz?
Bahsi geçen ürün bisiklet ve diğer spor alanlarına yönelik bir ürün. Diğer drone'lardan farklı olarak buna göre artı ve eksi özellikleri var. Ürün pazarlama metninde bile başta bisiklet için yazmışlar. Yapay zeka ile hareket takibi vs. Bu yüzden forumda isim ile takibinin yapıldığını tahmin ediyorum.Droneların (buna türkçe bi isim uydurmak lazım, "uçan kamera"?) takip özelliği bisiklete özgü bişey değil ki. Bir insanı koşarken de takip edebilir, motora binerken de. Bisiklete has bir forumda bisiklete özel ürünlerin başlığı olmalı. En azından her ürüne ayrı başlık olmamalı. Veya da bütün droneların konuşulduğu bir ana başlık açılabilir.
Aslında grafik işlemek için yapılan render işlemi çoğunlukla aksi bir durum yoksa işlemci kullanıyor. O sebeple o kadar üst düzey bir bilgisayar olmasına gerek yok. Ortalama bir işlemci ile biraz daha fazla beklersiniz o kadar. Hafıza kartı için bir şey diyemiyorum. Ne kadar seri o kadar iyi ve pahalı.Bu tarz cihazlar genelde ucuz fiyatıyla çekip hemen sosyal medayada paylaşamk için olan görüntü kalitesi çok yüksek olmayan cihazlar. Öte yandan 4k çekim yapıp onu editleyecek bilgisayar da bayağı işlemci ve grafik işlemci kapasitesi yüksek bir bilgisayar olmalı - ki o da bayağı bir para demek- ve o görüntüleri çekileceği kartlar da oldukca pahalı.
Ben hobi olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum, drone videoları da editlendim, tam öyle olmuyor işler, konuyu çok uzatmayayım ama Koray Birandın videolarını izlemenizi öneririmAslında grafik işlemek için yapılan render işlemi çoğunlukla aksi bir durum yoksa işlemci kullanıyor. O sebeple o kadar üst düzey bir bilgisayar olmasına gerek yok. Ortalama bir işlemci ile biraz daha fazla beklersiniz o kadar. Hafıza kartı için bir şey diyemiyorum. Ne kadar seri o kadar iyi ve pahalı.
Profesyonel olarak video kurgu ve animasyon işindeyim 😀 10 yıldan uzun süredir tüm günüm render işi ile geçiyor gerek after effect gerek 3d modelleme konusunda. Yani uzun lafın kısası öyle oluyor. Harici ekran kartı yanmış bir laptopla bile render aldığımı biliyorum. (Onboard ekran kartı ile viewportta gezinmek yeterli oluyor)Ben hobi olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum, defne videoları da editlendim, tam öyle olmuyor işler, konuyu çok uzatmayayım ama Koray Birandın videolarını izlemenizi öneririm
Hocam sen o son videoyu izle bence, ben bu konuları Koray abiyle de çok konuştum, o seninle aynı fikirde değil malesefProfesyonel olarak video kurgu ve animasyon işindeyim 😀 10 yıldan uzun süredir tüm günüm render işi ile geçiyor gerek after effect gerek 3d modelleme konusunda. Yani uzun lafın kısası öyle oluyor. Ekran kartı yanmış bir laptopla bile render aldığımı biliyorum.
Açık konuşmak gerekirse iş yerinde kullandığım makinede rtx 4090 kullanıyorum. Faydası yok demedim zaten. Illa ki oluyor. Fakat 4k video montaj yapabilmeniz için illa bu 100 bin liralık ekran kartına ihtiyacınız yok demek istiyorum.Apple silikon işlemciler içerdikleri grafik çekirdekleri ile beraber bayağı iyi işler çıkarıyor, son videoda da bayağı bir emek vermiş bende de m2 bir Mac var, pcde de bazen uğraşıyorum, tabi renk doğruluğu da önemli p3 bir ekran en ideali, Asus proart kullanıyorum çok memnunum
Hocam sen o son videoyu izle bence, ben bu konuları Koray abiyle de çok konuştum, o seninle aynı fikirde değil malesef
Sanırım siz benim tam ne demek istediğimi anlamadınız, mini 4k almak mi alsam diyen arkadaşa onu alırsan bir de bunları mı alacaksın dedim, bu bisiklet için ideal bir droneAçık konuşmak gerekirse iş yerinde kullandığım makinede rtx 4090 kullanıyorum. Faydası yok demedim zaten. Illa ki oluyor. Fakat 4k video montaj yapabilmeniz için illa bu 100 bin liralık ekran kartına ihtiyacınız yok demek istiyorum.
Bahsettiğiniz kişiyi tanımıyorum sektörü de benimle alakalı olmadığı için izlemem gerektiğini de düşünmüyorum ama yine de nazik düşünceniz için teşekkür ederim 😀
Sonuç olarak bu drone hobi kullanıcıları ve part time youtuberların işini yeterince görür gibi.