Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dünya turundaki Japon turist Elazığ'da bıçaklandı.

Scudo
Bu ülkeye baştan aşağı reset atılmalı. Bunun öncesinde format atılmalı. Bir çok pislik silinmeli, yok edilmeli. Temiz temiz yeniden başlamalı. Ama memleketi yeniden kurduktan sonra, üzerine ekleyeceğimiz uygulamalara da antivirüs taraması yapmalı. Yine sağlam bir temizlik olsun. Dışardan sokulan trojanlar geldikleri yerlere gönderilmeli. Gereksiz uygulamalardan kaçınılmalı, kurduğumuz ülkeye yeniden sokulmamalı. Güvenlik duvarı daha sağlam şekilde çalıştırılmalı.
Ah be Atam, zamanında yapmışsın ama, keşke daha çok vaktin olsaydı da daha sağlam bıraksaydın bizleri :(

Uygun kelime arıyorum olan olaya; tam bir barbarlık, zorbalık, kültürsüzlük ve hoşgörüsüzlük. Gezgin adam senin kültürüne uygun olmayan bir hareket yaptıysa git uyar. Yabancı dilin olmayabilir ama beden dilinle anlat sorunu. (Hoş beden dilini, gözleriyle keserek ve bıçağıyla adamcağızın malum yerini biçerek kullanmış yırtıcı hayvanımız...)

Bu ülkenin kullanamayan insanına empatinin öğretilerek kullanabilmesi sağlanmalıdır. Zira düşünsenize Japonya'da böyle bir terslik yaşandığını?!?!? (Yaşanma ihtimali çok düşüktür de... oldu da bizdeki bu manyak gibi birine denk geldiniz oralarda...)
Bizden değil parça et, kıyma yaparlar animallah!!!

Screenshot_2021-09-14-15-33-58-630_com.facebook.katana.jpg
Screenshot_2021-09-14-15-34-11-726_com.facebook.katana.jpg

Japonun ifadesi bu şekilde. Sanırım bir ihtimal çıplak yıkanmaya kalkmış olabilir, ben o şekilde anladım. Kendi tabiriyle kıçından bıçaklamışlar, bundan sonra da artık iyi konuşmam diyor.
2019 a ait bir haber. Japon turcu şogın karamanda. Adam bir Türkiyede mi dolaşıyor nedir.

Karaman'da konaklayan Japon Shogan Kameda (43), 10 yıl önce yürüyerek başladığı dünya turunu bisikletiyle sürdürdüğünü ve bugüne kadar 20'den fazla ülke gezdiğini söyledi. Türklerin yardımsever olduğunu ifade eden Kemada, ''Japonya'dan ayrıldığımdan bu yana 10 yıldır parasız yaşıyorum. Özellikle Türkiye'de yemek konusunda herkes yardımcı oluyor. Türkler çok iyi ve yardımsever. Yemek ısmarlıyor, meyve hediye ediyorlar'' dedi.

10 yıldır bisikletiyle dünya turu yapıyor

Ülkesi Japonya'da spor öğretmenliği yapan Shogan Kameda, dünya turu kapsamında geldiği Türkiye ziyareti sırasında Karaman'da konakladı. Dünya turuna 10 yıl önce yürüyerek başladığını belirten Kameda, ''10 yıl önce yürüyerek başladığım dünya turunda Çinli bir kız bana bu bisikleti hediye etti. O günden beri bu bisikletle seyahat ediyorum'' diye konuştu.
ŞİMDİYE KADAR 20 ÜLKE GEZDİ
Dünya turunu para harcamadan yaptığını ifade eden Kemada, şunları söyledi: "Şu ana kadar 20'ye yakın ülke gezdim. Gittiğim yerlerde hiç para harcamadım. O ülkenin insanları benim turist olduğumu ve dünya turu yaptığımı öğrenince bana yardım ediyor. Yemek ve kıyafet veriyorlar. Konaklayacak yer gösteriyorlar. Bazen de çadırımda kalıyorum. Türkiye'ye ikinci gelişim. İlk gelişim Gürcistan üzerinden olmuştu. Karadeniz'i sahil hattı boyunca gezip, İstanbul'dan Ege'ye geçmiştim. Oradan Yunanistan'a ve Avrupa'ya gittim. Türkiye benim çok hoşuma gittiği için şimdi ikinci kez gelme kararı aldım. Türkiye'de doğu bölgelerini henüz gezemedim. Bu yıl bu bölgeleri de gezmek istiyorum. Japonya'dan ayrıldığımdan bu yana 10 yıldır parasız yaşıyorum. Özellikle Türkiye'de yemek konusunda herkes yardımcı oluyor. Türkler çok iyi ve yardımsever. Yemek ısmarlıyorlar, meyve hediye ediyorlar.'' KAYNAK:(link)

"Hikayende eksik bir şeyler var, detay ver" diyenler olmuş facebook paylaşımına. Terslemiş "gidin polise sorun" demiş.
Ben de @mehmetsunu gibi anladım. Yemek yiyen insanlar vardı demiş. Göz önünde çıplak hareket etmiş sanıyorum.
Oysa ki Türkiye'de yılları geçmiş, Türkçe konuşmaya başlamış artık. İnat edeceğine hassasiyetlere saygı göstermesi doğru olmaz mıydı?
Hele ki kuruş harcamadan dolaşan insanın sevimli ve saygılı olması beklenir. 🤔

"Hikayende eksik bir şeyler var, detay ver" diyenler olmuş facebook paylaşımına. Terslemiş "gidin polise sorun" demiş.
Ben de @mehmetsunu gibi anladım. Yemek yiyen insanlar vardı demiş. Göz önünde çıplak hareket etmiş sanıyorum.
Oysa ki Türkiye'de yılları geçmiş, Türkçe konuşmaya başlamış artık. İnat edeceğine hassasiyetlere saygı göstermesi doğru olmaz mıydı?
Aynen hocam. Hassasiyete saygısı olmayanin götü kesilmeli. Dünyanın en mantıklı uygulaması bu. Herkes herkesin hassasiyetine saygı duymayı öğrenir böylece. Zaten bizim kültürümüzde aksi düşünülemez, herkes aşırı saygılı diğerine. Barbar japon da saygı nedir öğrenmiş oldu.

Özcan herif Türkiye de epey zaman geçirmiş ama yeterince Türk olamamış. Bu çıplaklık olayına elin oğlu bizim gibi mahrem gözüyle bakmıyor. Batıda ve uzak doğuda örneklerini gördüğümüz üzere kamusal alanlarda çok rahat ..l, .....k dolaşabiliyorlar. Bu japon bu noktada tam Türk olamamış çünkü Türkiye de yapılmaması gerekenler top 10 listesinin başında yer alan uluorta çıplak dolaşma ilkesini görmezden geliyor. Yine bu japon birader hic olmayacak bir yerde Türklük damarı tutuyor ve top 10 listesinin ikinci sırasında yer alan millete atarlanıyor. İşte bundan sonra film kopuyor. İste tam burada, tam Türk olamayısının negatif etkisini yaşadığını düşünüyorum ve olaylar muhtemelen şu minvalde gelisiyor:
Fail: ne yapıyorsun lan aile önünde ayıp değil mi
Şogın: ben seni anlamamako, seni dinlememeko. Ben samurayko ben var sana ko.
Fail: ne diyon lan denişik sen bana birde atar mı yapıyon
Sogın: hayhay ben sana atar yapıyoko, karete, tekvando
Fail: oglm bak ben senin kotunu keserim
Sogın: sen benim nahh kotumu kesiyoko benim kotum karpuzmukiko
Fail: bunu sen istedin lan al sana hharttttttt
Sogın: aaaaaa adam espiri yapmıyoko gercekten benim kıcımı kesiyoko (kıçımı kesti lafıda buradan geliyor cözümledigim kadarıyla)

Özcan herif Türkiye de epey zaman geçirmiş ama yeterince Türk olamamış. Bu çıplaklık olayına elin oğlu bizim gibi mahrem gözüyle bakmıyor. Batıda ve uzak doğuda örneklerini gördüğümüz üzere kamusal alanlarda çok rahat ..l, .....k dolaşabiliyorlar. Bu japon bu noktada tam Türk olamamış çünkü Türkiye de yapılmaması gerekenler top 10 listesinin başında yer alan uluorta çıplak dolaşma ilkesini görmezden geliyor. Yine bu japon birader hic olmayacak bir yerde Türklük damarı tutuyor ve top 10 listesinin ikinci sırasında yer alan millete atarlanıyor. İşte bundan sonra film kopuyor. İste tam burada, tam Türk olamayısının negatif etkisini yaşadığını düşünüyorum ve olaylar muhtemelen şu minvalde gelisiyor:
Fail: ne yapıyorsun lan aile önünde ayıp değil mi
Şogın: ben seni anlamamako, seni dinlememeko. Ben samurayko ben var sana ko.
Fail: ne diyon lan denişik sen bana birde atar mı yapıyon
Sogın: hayhay ben sana atar yapıyoko, karete, tekvando
Fail: oglm bak ben senin kotunu keserim
Sogın: sen benim nahh kotumu kesiyoko benim kotum karpuzmukiko
Fail: bunu sen istedin lan al sana hharttttttt
Sogın: aaaaaa adam espiri yapmıyoko gercekten benim kıcımı kesiyoko (kıçımı kesti lafıda buradan geliyor cözümledigim kadarıyla)
Merhaba
Batıda ve uzak doğuda tam olarak nerede ve ne kadar yaygın dal yaprak dolaşmak? Hangi batı ya da uzak doğu ulkesinde ne kadar yaşayıp gördünüz bunları?

neden bisiklet turuna çıkamadığımın sebebi, şehirde de deli olduk hepten bisiklet ile

Merhaba
Batıda ve uzak doğuda tam olarak nerede ve ne kadar yaygın dal yaprak dolaşmak? Hangi batı ya da uzak doğu ulkesinde ne kadar yaşayıp gördünüz bunları?
Yani bilmiyorum. Tamamen tevatür. Öyle duyduydum. Yani bu japonların sentai mentai var. Duydukca yüzüm kızarıyor. Heydinin yanakları gibi al al oluyo. Birde kona sutra var @mariokaldato nun bisikleti. Bak bak adamın bisikletinin ismi bile pek alengirli. Ama yer mi anadolu cocugu.

Hocam bizde de anadolu irfaninin müthiş erkek erkeğe geceleri var. Orada oyun/şaka olarak yapılanları ben Hollanda'da izletsem onlar da Türkiye'yi böyle gebelleyebilir.
Özetle çıplaklık kamusal alanda meşru değil bahsettiğiniz yerlerde. Hadi diyelim japon arkadaş çıplak temizlenmek gibi bir hata yaptı, Türkiye kabile devleti barbar ülke mi adamın götünün kesilmesi meşru olabiliyor? Japon arkadaşa yapılanın savunulabilecek hiç bir yanı yok malesef. Esas üzücü olan Turkiye'de bu tarz olayların münferit olmaması
Bu konu altında bile bir sürü benzer olaydan bahşedilmiş.

Japon çıplak olsaydı muhtemelen şu cümleyi kurardı -affınıza sığınarak- "dikmeseler bari"

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Antalya'da dahi tek başına bisiklet sürme oranım her geçen ay düşüyor. Geldiğimiz nokta çok üzücü. Çözüme odaklanmak gerekirse saygın aileler, hayatta belli bir kaliteye ulaşmış insanlar bolca çocuk yapsınlar. Dünya'yı böyle ailelerin evlatları ile bir tık çocuklarımız, torunlarımız için güzelleştirebiliriz. Abimize de geçmiş olsun. Tesadüfen yaşadığımız bir ülkede ne diyelim ki; bununla geçmiş olsun ! Daha beter neler yaşandı neler bu ülkede dudak uçaklatır abiciğim !?

Bıçaklanması doğru değil. Bıçaklayanın ahmaklığı. Binde bir de olsa ahmak çıkar.

Yalnız bu herşeyi bedavaya getirmeye çalışan gezginlere de iyi gözle bakamıyorum.
Bi laf vardır. Misafirlik 3 gün ondan sonrası sadakadır diye.
Yaptıkları bi çeşit dilencilik. Şirin görünmeye çalışan dilencilik.
3-5 gün, hadi olmadı 3-5 hafta macera olsun diye gezdin. Yeter. Yıllarca dilencilik etmek neyin nesi.
Arada bi otelde konaklar banyo, çamaşır, bulaşık falan filan ne ihtiyacın varsa giderirsin. Ulu orta da yapılmaz bazı şeyler.

saygın aileler, hayatta belli bir kaliteye ulaşmış insanlar bolca çocuk yapsınlar
Hayır bu çözüm değil, üreyen cehalete onlar kadar üreyerek karşılık vermeye çalışmak savaştığın canavara dönüşmek demektir.
Peki çözüm ne mi? Üremenin hak değil imtiyaz olduğu geleceğin elit toplumunu yaratmak.

Ülkede normal insan kalmamış. Gün geçtikçe daha kötü olaylar gelir başımıza. Ülkece psikolojimiz bozuk

• Beğen
Tepkiler: MakRo
mesaj-2572993) -bu haberden sonra ben de irkildim açıkçası,neyse sizde beni gaza getirecek birşeyler yaziverin bari benim de yarım kalan Edirne Kudüs Bisikletturumun son etabindayim nasipse ilk fırsatta son 1200 km kaldı onu yapicam, normalde 2022 Şubat'ta yola cikicaktim,ama Suriye'nin Sahil kesimi bayağı sıkıntılı

Bıçaklanması doğru değil. Bıçaklayanın ahmaklığı. Binde bir de olsa ahmak çıkar.

Yalnız bu herşeyi bedavaya getirmeye çalışan gezginlere de iyi gözle bakamıyorum.
Bi laf vardır. Misafirlik 3 gün ondan sonrası sadakadır diye.
Yaptıkları bi çeşit dilencilik. Şirin görünmeye çalışan dilencilik.
3-5 gün, hadi olmadı 3-5 hafta macera olsun diye gezdin. Yeter. Yıllarca dilencilik etmek neyin nesi.
Arada bi otelde konaklar banyo, çamaşır, bulaşık falan filan ne ihtiyacın varsa giderirsin. Ulu orta da yapılmaz bazı şeyler.
Aynen.
Parası yoksa dünya turu neyine. Varsa parasi otellerde konaklaya konaklaya gezecek. Herkes parasını ne kadar ve nasıl harcayacagi konusunda başkalarının görüşlerine uymali.
Ayrica sure konusunda da kisitlama şart. 5 hafta sonrası özel izne tabii olmalı, aksi takdirde insanlar dünyada seyahat özgürlüğü var zannedebilir.

Geri