hamlet2006
Cırbağa dedesi
- Tepki
- 33.924
- İsim
- Süleyman
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Tavsiyeniz için çok teşekkürler ama hemen hemen her gün mecburen sürüyorum ben ve stresten aranıyorum. Bu yüzden de hiç kimsenin kendi parasını nasıl harcayacağına, nereye ne zaman ne kadar süreyle seyahat edip kime nasıl saygı duyması gerektiğine dair nasihat vermiyorum. Keşke bu tavsiyenizi herkes dinleyip stresten arınsa da kendi işine baksa ne güzel olur.@umutcelik senin acilen bisiklet sürüp üzerindeki stresi atman lazım gibime geliyor.
Çok stresli gördüm seni şu sıralar, sağlığın için iyi değil
Abi çok haklısın dünyanın çoğu medeni kabul edilen ülkesinde gasp oluyor da ben bu bahsettiğin ülkelerin hiç birisinde gezginlerin götünün kesildiğini görmedim duymadım. Dünyanın kötü bir yer olmadığını ispatlamak için gelinlikle yola çıkan kadına tecavüz edilip öldürüldüğünü de duymadım.Arog filminde sevdigim bir replik vardi : "Bir modern dansı, birde ilkel dansı sevmiyorum " diye iste bu replikteki gibi benimde sevmedigim şey ; Her olayda, her meselede ,fanatizm boyutunda, yapilan yanlis bile olsa savunan " Biz bilmem kac devlet kurmuş, su şu isleri yapmis ejdadin torunlariyiz " diye lafa giren ve bir dunya görüşü olmayan , atalarinin yaptiklariyla su an bizi yönetenlerin en ufak bir alakasi olmadigini anlamayan arkadaslar, diger bir sevmedigim grupsa tamamen batı fanatizmine tutulmus, ulkemizin ve halkımızın guzel yanlarıni hep gormezden gelip , her olaya ve meseleye " iste efendim Avrupa da boyle seyler olmuyor, Amerika da boyle seyler olmuyor " diye kafasinda yarattigi dunyaya aşık oryantalist arkadaslar.
Oluyor efendim Pariste de , Newyorkta da , Brukselde de oluyor gasp olaylari , hirsizlik, tecavuz, yaralama olaylari.
Neyse günlük atarımi yaptiğima gore konu hakkında hislerim; Gezgin arkadasin basina gelen olaya cok uzuldum. Meseleyi nasil olmus neden olmuş tam bilemedigimden adil bir yorum yapmam mumkun olmasa da elbet ki o bicaklayan arkadas cezasini almali.
Dostum % 100 katıliyorum sana . Dahası Sedat Peker bizzat videolarinda : iktidarin besledigi , göbegi kul hakki yemekten ve Allahsizliktan dev gibi olmus tiplerin yine benzer olaylara karistigini acik açik söyledi. Ana fikir sanirim; "Bana bisey olmaz, bunlar kimsesiz ve garibanlar. Zaten hukukta yok, kanunda yok ama cok sukur muslumaniz , mahkemeler bize bisey yapmaz." inan bana bu derece post modern kötülükleri ortacag karanliklarinda bile gormemistir tarih.Tavsiyeniz için çok teşekkürler ama hemen hemen her gün mecburen sürüyorum ben ve stresten aranıyorum. Bu yüzden de hiç kimsenin kendi parasını nasıl harcayacağına, nereye ne zaman ne kadar süreyle seyahat edip kime nasıl saygı duyması gerektiğine dair nasihat vermiyorum. Keşke bu tavsiyenizi herkes dinleyip stresten arınsa da kendi işine baksa ne güzel olur.
Abi çok haklısın dünyanın çoğu medeni kabul edilen ülkesinde gasp oluyor da ben bu bahsettiğin ülkelerin hiç birisinde gezginlerin götünün kesildiğini görmedim duymadım. Dünyanın kötü bir yer olmadığını ispatlamak için gelinlikle yola çıkan kadına tecavüz edilip öldürüldüğünü de duymadım.
Bunların malesef Turkiye'de olmasının sebebi bu insanların sahipsiz olarak değerlendirilmesi. Elazığ da bu hareketi bir Türke yapmaya cesaret edemezler çünkü birisi çıkıp laf edebilir, yapılanın intikamını almak isteyebilir daha da kötüsü iktidar yakını olabilir. Böyle saçma işler hep sahipsiz insanlara yapılıyor. Biliyorlar ki adaleti sağlayacak hukuk sistemi, devlet kalmamış kimin kime gücü yeterse. İşin aslı bu, birbirimizi kandırmaya gerek yok.
Adam bıçaklamanın sonucu olarak sadece 6 ay yattığını görünce şiddetin dozunu arttırmış. Korkarım, bir daha saldıklarında bomba atacak...Haberi güncelliyorum arkadaşlar. Az önce okuduğum habere göre : Elazığ'da, Japonya'dan bisikletiyle dünya turuna çıkan gezgini bıçaklayan 19 yaşındaki şahıs, cezaevinden çıkar çıkmaz yolda yürüyen bir kişiyi pompalı tüfekle yaraladı.
Bu suç zemininin alt yapısını itler vadisi, saldırış 2023, yardırış 5050 gibi mafya, çete özentisi dizileri popüler kılarak inşa ettiler.
Zannediyor musunuz ki tutuklandı denenen kişiler tutuklanıyor yada hapis yatiyor.Çok açık konuşacağım bu ülke it, kopuk, serseri, mafya, çeteler için adeta bir cennet olmuştur, adeta suçun nirvanasıdır. kadın bıçaklar serbest bırakılır, turist bıçaklar serbest bırakılır, doktor döverler serbest bırakılır, öğretmen tehdit ederler serbest bırakılır, siyasetçiyi Ankaranın ortasında katletmeye kalkarlar serbest bırakılır. Çok net bu ülkede suçlu belli bir zihniyette ise, belli bir zihniyetin bir şekilde teritoryal birliği olacaksa korunup kollanıyor. Bu suç zemininin alt yapısını itler vadisi, saldırış 2023, yardırış 5050 gibi mafya, çete özentisi dizileri popüler kılarak inşa ettiler. Sonra birileri ne dedi de serbest bırakıldı: mahallemde öldüreceğim insanların listesini yaptık. Şimdi ben burada bir zülfiyare dokunacak olsam hemen beni tespit ederler, hatta benim bu yazdıklarımı okuyup fişleyen devletin kolluk kuvvetleride vardır. Ama beni binamdaki bir tip tehdit ediyor devletin yargısına suç duyurusunda bulunuyorum, kimsenin iplediği yok. Bakın bunlar şaka maka değil herkes ona göre vaziyet alsın.
Toplumdan talep olduğu için bu tür saçmalıklar piyasaya arz edildi. Talep bu kadar çok olmasa bu kadar hayatımıza girmezdi.Herkes herşeyin farkında. Herkes herşeyin farkında ise; tüm bu olan, biten, yaşanan ve yaşanacak bilimum "şeyler" BİLE-İSTEYE gerçekleşiyor demektir.
@mehmetsunu tüm sözlerinize katılıyorum ancak bu tespitinize değinmeden geçemedim. Sosyolojik olarak planlanan ne var ise, yıllar önce tohumları atıldı ne yazık ki. Benim çocukluğum, süper baba, bizimkiler.... gibi ders/öğüt verici diziler ile geçti. Sonrasında peyder pey abidik gubidik mafyatik saçmalıklarla dolu dizilerle toplumsal mesajlar ve hatta formatlar atıldı toplumumuza. Bir tek mafya dizilerinin sonucu olan şiddeti değil, aslında "amcasının eşiyle yasak aşk" gibi ve benzeri konularla da aile ve kültürel yapımız zedelenmeye devam etti.
Nasıl arkadaş çevremize dikkat ediyorsak, bir kitabı okumaya başlamadan evvel inceliyorsak, izleyeceğimiz "şeylere" de dikkat etmekte fayda var, diye düşünüyorum. Velhasıl, iyiye gitmiyoruz ama umutsuz olmamaya çalışıyorum/çalışmalıyız...