Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Düz yolda yaptığınız maksimum hız?

evet inceden laf sokmuşsun ama ironi yaptığımı anlayamadığın için teşekkür ediyorum sevgili kardeşim.
eklediğim ekran görüntüsündeki haritaya bakınca İstanbul'da yaşayanlar anlar sadece. Bu yolda bayır (aşağı ve yukarı) yok denecek kadar azdır. Sahil yoludur ve düzdür. Dilimin ucuna kadar geldi formsuzken 50 yapıyorum formda olsam 150 yaparım yazacaktım da biri zıplar diye yazmadım.
Bisikletim mosso 1821 mdm V. hiç bir parçasını değiştirmedim (pabuçları bile) dileyen internetten teknik verilerine bakabilir. Ayrıca benim hayatım boyunca hiç hız yapmak hızlı gitmek veya rekor kırmak gibi bir amacım olmadı. Ben tamamen yaşadığım şehirde çevreyi geziyorum. Dinlene dinlene sahilde çay kahve içip kendi başıma pedallıyorum. Hiç bir zaman da hızdan dolayı hava atmak gibi bir niyetim olmadı. Sadece konu başlığını görünce paylaşım yapmak istedim. Ve 2 gün önce ilk defa strava kullandım. Konu başlığını görünce baktım kaç yaptığıma. Benim için hız değil yapılan mesafe önemli. Ben spor olsun diye biniyorum.
Anladın mı ?

Ozur diliyourm, yanlislikla mil hesabi yapmisim.
Duzeltirsek 48x11 ile 50-55 icin 90-100 kadans gerekiyor ki mumkun.

laf sokmadim, mil hesabi yanlisi yaptigim icin 155-160 kadans cevirmenin imkansizligi ile mecazi mursel yaptim.

Hocam ben dogma buyume Istanbulluyum, 30 yildan fazla yasadim Istanbul'da. Haritaya bakinca anlayabiliyorum merak etmeyin.

Benim sozum sadece size degil, bu baslik altinda eskiden beri hep ayni muhabbet var. Duz yolda 70 yaptim, iyi guzel yapistir abi strava linkini gorelim segmenti ama yok hep ekran goruntusu. Daha sonradan link gelince bir bakiyoruz egim %7-8 civarlari.

Bu arada stravayi sadece telefonda kullanip hiz olucumunu telefon gps'i uzerinden yapiliyorsa eger, surusunuzun analiz kismina girin bakin orada hiz kisminda maksimum hizi buyuk ihtimalle goremeyeceksiniz. Strava'nin telefon uzerinden olcmesinin yaniltici sonuclari cokca var.

Mesela benim koydugum videoda 50 km/s gosteriyor, strava surusu burada

(link)

bugun pili bitmisti benim garminin, telefonda actim. Strava'ya gore max hiz 53.6, analize giriyorum bakiyorum bu sefer 51.8 gozukuyor.

Bu basligi okuduysaniz eger bu tarz takisma muhabbetlerini cokca yapiyoruz. Sizin bisiklet surus amacinizdan bu bagimsiz. Ne guzel mutlu olmak icin suruyorsunuz. Olayi bu kadar ciddiye alip anlatmak icin sizi yorgudum icin tekrar kusura bakmayin.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Scudo
Gençler oldukça az bir eğim lehime olarak (pedal çevirmesem max 4-5 km/sa ile giderim) tur bisikletimde maşayı kilitleyip 51 gördüm (ki biraz daha hızlandım ama göstergeye bakamadığım ve önceden yokuşta yaptığım daha yüksek bir hız gösterdiği için max speede bakamadım daha da yüksek olmalı) aynakol 50, ruble 14. Ben de oturuyordum ve mümkün bir durum. He gelin bilmeyenimiz varsa bir de taktik vereyim:
UYARI:Az sonra anlatacağım şey kontrol yitirme, çevreyi net görememe ve ani durumlarda fren kollarına ulaşamama riskini taşır. Uygularsanız oluşabilecek maddi ve manevi kayıplardan siz sorumlu olursunuz.
Kamu spotumdan hemen sonra söylüyorum ki maşa bacaklarını üst kısmından tutuyorsunuz ve epeyce eğilmiş oluyor, belki de bi dropbara domalmış kadar aerodinamik iyileştiriyorsunuz ?? Bana bir arkadaş öğretmişti, ben buna bacaklara yatmak diyorum. Ancak bu uzun süreli sürdürülecek bir pozisyon değil ve oldukça sakat bir davranış. Çünkü temkinli olmazsanız hem kendinize hem çevrenize zarar vermeniz işten bile değil. Tüm forumdaşlarıma iyi akşamlar...
Not: Aynakol ve ruble yanlış olabilir ama sanırım böyleydi, aklımdan yazdım.

arkadaşlar özellikle strava efendinin hız birimine güvenmeyn derim,dolaşmaya çıktığım zamanlar bile 70kmh gösterince ilişiğimi kestim stravayla:koptum: artık antrenmana çıkarken açmak aklıma bile gelmez oldu,uzun kısa farketmez turlarımın keyfini çıkarıyorum

Kaseti 12-25'e cevirdikten sonra ilk defa guzel ruzgar bulup hiz yapayim dedim ama daha fazla gidemedi. 11 olsa giderdi herhalde biraz daha

Droplardan tutmayı bırakmasaydın birkaç km/s daha hızlanırdın bence :)

Droplardan tutmayı bırakmasaydın birkaç km/s daha hızlanırdın bence :)
Hocam 35 km/s civarı rüzgar var ve açık alan. Bazen rüzgâr yön değiştirebiliyor aniden diye tırstım. 50x12 zaten bisiklet, 100 kadansa çıksam 52 olacak zaten. Sonrası çok dengesiz oluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Güncel hızım 48km/sa. Ama zaman zaman onunda altına kaldığım dönemler oluyor ve o hıza çıkmak için baya zorlanıyorum. Büyük çoğunlukla kilodan dolayı. Zayıflayınca bakalım 50'leri anlıkta olsa görebilecek miyim. :) Ama yokuş aşağı 50'nin üzerine çıkınca sanki dengesizleşiyorum, biraz fazla rüzgar esse sanki kontrol elden gidecek gibi geliyor...

image.jpgDrop barın üstünden tutarak yaptığım maks bu dropta 53 gibi oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Kaan ďİnÇ
Bayır aşağı ful kadronun üstüne yatarak 78'i gördümScreenshot_20200309-213833.jpg

Çelik kadrolu dağ bisikletiyle rüzgara karşı düz yolda 70 km/h gördüm garmin takılı değildi stravayı da açmayı unutmuşum yerseniz abiler kardeşler 😛

• Hahaha
Tepkiler: mazot ve Cemal Ç.
Çelik kadrolu dağ bisikletiyle rüzgara karşı düz yolda 70 km/h gördüm garmin takılı değildi stravayı da açmayı unutmuşum yerseniz abiler kardeşler 😛
Hocam o 70 , 70 lik rakıdır yoksa duramazssin

Düz yer yer eğimli bir yolda 10-15 dk boyunca 60-65 km. hız yapmıştım. Tabii ki bir kamyonun arkasında :) nabız tavan tavan giderken 50 aynayı hamster gibi çevirerek tutulabiliyorum. Kadans 115 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Denemenizi tavsiye etmem tehlikeli. Ama yine de önüme kamyon denk gelince dayanamıyor takılıyorum peşine.

Katlanır bisikletimle düz yol ve devamında rampa inişte 47 km/h yı gördüm.
Aynı güzergahta mtb ve şehir bisikleti ile 38-40 görmüştüm defalarca.

Katlanır bisiklet hızımı hissettirmedi bana ve yola iyi yapıştı.

Bu ilginç ve biraz da tehlikeli durum.
Dikkatli olmam lazım.:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ohoooo o ne öyle ya hergün hergün yok covid yok corona. Forumun ''güldür güldür show'' başlığı halen yayında, görevinin başında :)

51 ile bugün

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
49, rüzgar arkadan...sayılır mı?😏

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Düz yol, yeni yapılmış köprü, eğim yok, varsa bile hata sınırları içerisinde; yok sayılabilir. Rüzgar yandan esiyor. Kıç ve ön rüzgar yok.

Yol bisikleti 23mm lastiklere 110PSI bastım. Sırf maksimum denemesi için yoksa kıçımı seviyorum.

65 km/h seleden kalkıp pedallara abanınca. Ne kadar metre gittiğine bakmadım 250 metre civarı gitmişimdir belki. Kafamı kaldıramıyordum. Gerisini basacak güç de takat de yok abiler.

70 üstü yapan varsa Mark Cavendish göz kırpıyor bu arada. Rekor 75 civarı hatırladığım kadarıyla.

Bir süre sonra hız/watt grafiği x^2 grafiği gibi oluyor, kıçımı çıkarsam gitmiyor bende. Ön büyük 52 arka en küçük 11 idi, diğer dişlileri tek tek hatırlamıyorum; vitesi sprint sırasında bir iki diş değiştirmiştim. Ona da bakmadım. Tek bildiğim 100+ kadans vardı.

• Beğen
Tepkiler: smhkvs ve Noldor
@turbotx150 aga daha bisikletim elime ulaşmadı profda değilim ama söylediğin mantıkda 2.5 tur ile 98 km yapıyorsa sende 50 km yi 1.25 turla yapısun. saniyede 1.25 çevirdiğine inanıyosunda 2.bçuğamı inanmıyosun? :D ayrıca tabiki saniyede 2.5 pedal çevirmez. o işi kısa bir an yapması ona yakın hızda bir süre seyir etmesine yeter arada bir tekrar çevirir. gayet mantıklı bence 98 yapılır zorlarsa niye yapılmasın. adam göstergesi vardır kontrol eder 80-90 arası seyirettiği bir anda zorlar en yüksek hızını görmek için bir an 98 i görür pedalı geri bırakır. çok mümkün ve olası.. şaşırmana şaşırdım :D belliki 100ü görmek istemiş görememiş ter dökmüş.

Şehir bisikletimle bayır aşağı en fazla 50Km/h'yi görebildim. Evet, henüz acemiyim.

• Beğen
Tepkiler: jestercat
Bugün denedim 50km/h yapmışım.

Geri