Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

eBay

@kkazim

Ben de aslında bunu öğrenmek için açtım konuyu.. Eğer denetim vs. var ise birçok kişi mağdur olucak. hangi akla hizmetse dün 2-3 ürün daha aldım :agla:

Scudo
62 euro luk bir alışverişim gümrüğe takıldı
1.
Gümrüğe Sevk Edildi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
02/02/2014 14:11:02
2.
Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
02/02/2014 14:11:02
3.
Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM)
03/02/2014 08:52:52
4.
Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM)
08/02/2014 12:08:56
5.
PTT İşyerine Teslim Edildi - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM)
17/02/2014 09:51:29
6.
Alıcıya İhbar Gönderildi,Gümrükte Tutuluyor - İSTANBUL(AVR)(İSTANBUL UKİM/İSTANBUL UKİM)
17/02/2014 09:59:15
bu şekilde işlem yapılmış durum beklemede ihbar mektubu hala gelmedi ne yapmalıyım fikri olan yardımcı olabilecek biri varmı ?

24 Ocakta Honkongtan aynı satıcıdan aldığım 4 parça ürünün 2 paketi 8 Şubatta 1 paketi 18 Şubatta geldi, son paket hala gelmedi.
İlginç olan satıcı her ürünü ayrı postalamış. Oysaki hepsini aynı anda sipariş edip tel satıcıdan almıştım özellikle. Artık Çin mi yoksa bizimkiler mi aksatıyor bilemem ama en az ihtiyacım olan ilk geldi esas istediğim hala gelmedi.

@vahapaydin

Şahsen o kadar az kişinin oyladığı ve %96 oy alan birinden asla alışveriş yapmam.

Loading.. %61

tr gibi takip kodu hemen sisteme geçmiyor bi 10 gün sonra felan anca sistemde oluyor takip kodu

Demekki yalnız değilmişim.. Dostlar benden tavsiye, bu ara yurtdışı alışveriş yapmayın

dx.com dan yaptığım sipariş 2aydan fazla süre geçmesine rağmen elime ulaşmadı paypal parayı iade etti

benimde dx siparişi gecikti eskiye nazaran bi türlü tr ye giriş yapmadı

@Hakan Genç

Ürünüm geldi. Adama dava da açmıştım, sonra özür mesajı yazdı bende kapattım davayı.

Loading %61..

Benim de sadece en eski siparisim geldi, kac ay gecti tabi. Ama gecikse de gelcek gibi paketler. Satıcılarla baya atısmıs olduk bu arada :)

Bu yüzden, dhl fedex ups gibi kargolar tercih edilmeli, pahalı ama takip numarasını aldınmı ürün nerede ne oldu söylüyorlar ya da netten giriyorsun takip numaranı görüyorsun. Satıcı da hileye başvuramıyor çünki takip numarasından ürünün kargoya teslim edilip edilmediğini de görüyorsun. Ben merikadan gelen ürünlerimde hep dhl tercih ediyorum, 20-30 dolar daha pahalı oluyor ama anlık bilgi alabiliyorum hem de ürünler daha hızlı elimde oluyor. Sipariş verip parasını ödeyip aylarca ürünü beklemek çile bence.

o kargo şirketleri gümrüğe takılabiliyor bide ucuz birşey için 20 dolarmı verelim :)

Gümrüğe takılabiliyor ama hem takılma ihtimali düşüyor, hem de gümrüğe takıldığında birkaç saat içinde bilgi veriyorlar. Ne yapacağını da hemen öğrenebiliyorsun çünki müşteri hizmetleri ptt memurlarından daha ilgili. Reklamlarını yapmış gibi oldum :)
Ben de parayı kolay kazanmıyorum ama 20 dolar kar edicem diye siparişimin akibetinden habersiz beklemek istemem. Bu arada haberiniz olsun ürün gümrüğe takılır da bundan sizin 3 gün sonra haberiniz olursa zaten depolama masrafı vs. alıyorlar aynı para fitil fitil burnunuzdan geliyor...

@Salih Uygur YESE

pahali bir ürün alırken tabi ki mantıklı, ben de aynı sekilde takipli aliyorum

Fakat sürekli 3-5 dolarlık siparislerim oluyor. dolayısıyla onlara takip kodu almiyorum, en kötü bi tane daha alırım hesabı :)
Yoksa 20-30 doları gecince siparis, risk almaya değmez, o stres çekilmez...

• Beğen
Tepkiler: Salih Uygur YESE
Ebay'de bir açık arttırmada "Oakley Fast Jacket Asian Fit Black Iridium Lens" gözlük bana kaldı. Gözlük çerçevesi parlak siyah ve camı "black iridium" dedikleri bir cam. Black iridium çok fazla ışığın olduğu ortamda çok başarılı bir cam, başka bir gözlüğümde kullandığım için biliyorum. YAz ayları için ideal. Siyah çerçeve sevmediğim için kendim için almak istemiyorum. Fiyatı 80,98 USD. Türkiye'ye gelmesi için 15 ila 25 USD arasında kargo bedeli tutar. Eğer ödeme yapmazsam açık arttırma iptal olacak. Liste fiyatı 220 USD dir. Gözlük sıfır, kullanılmamıştır ama orjinal kutusunda değildir. Kutusuzdur.

İçinizde satın almak isteyen olursa ödemesini yapıp getirtebilirim. Üstüne bir bedel eklemeyeceğim. Aldığım fiyata satacağım. Sanırım 1 hafta içinde ödemesini yapmam lazım yoksa satış iptal olacak.

Bu modelde en önemli özellik camın kolay değiştirilebilir olması. Yazın başka cam kışın başka cam takmak mümkün. Ayrıca camını satın alarak değiştirmek mümkün.

İlgilenenler bana yazabilir.

Smart sam 26x2.10 lastiklere sahibim asfalt yolda yorduğu için marathon plus 1.50 ile değiştirmek istiyorum fakat malum Türkiye de fiyatlar uçmuş gidiyo bisikletçime sordum tanesine 130 tl dedi bende yurtdışına yöneldim.Gümrükte bir problem çıkar mı ? 40 ila 50 dolar arası tek lastik fiyatı kargoda sorun çıkar mı son yıllarda gümrük kuralları değişti mi? Yardım edebilirmisiniz

kargo hariç mal bedeli 75 € geçmediği sürece sıkıntı olmaz.
sorun olduğunda da ekstre ile harcamanızı ibraz edebilirsiniz. şu kadarı mal bedeli bu kadar kargo diye.

@Hamit E.
Bahsettiğim ürün (link) buyrun burda tekerlek ölçüsü yazmıyor ama tam emin olamadım 26x1.50 lazım bana bunun boyutu nedir?

Ebay'den alış veriş yaparken 98-99 arası başarı yüzdesine sahip satıcıları ve mümkün mertebe çok satış yapmış olanları seçin. Böylece sıkıntı yaşamazsınız. Bu kriterlere uyan satıcılar genellikle malınız kaybolur ya da gelmezse sırf sizden negatif puan almamak için o malı tekrar gönderiyorlar. Ebay'den yaptığım alışverişlerde üç kez bu duruma düştüm. Üçünde de satıcı malı tekrar gönderdi ve bana ulaştı.

Geri