Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Efsane konu Yıllardır süre gelen savaş "YOL vs MTB"

bazı insanlar için, öyle bir tutkudur ki; o bisikletin üstünde aklına ne sevgili ne arkadaş ne aile ne de ötesi gelir. hayattan koparır insanı, bileklerinde bileklik olmasına rağmen o bileklerdeki acı hissedilmeden bırakılmaz eve. ara veriyorum dediğin günün yarınında tekrar o bisikletin üstünde bulursun kendini.. kimine göre çocukçadır, kimine göre ahmakça, kimine göre ise hayattır atılan her bir pedal. sadece sağlık ve spor için de yapılmaz, insan kendini kaybeder ve hergün 1 adım daha ileriye gitmek ister, hayal gücü ve bedensel güç artar, her zıplamada kaybeder insan kendini. ama uzun yol da olsa kısa yol da olsa bir eldiven ve bir kask takmak olmazsa olmazidır! kaza geliyorum demez!
açılımı Mountain bike olan kısaltma. kimilerine göre ise 3 harften ibaret hayatın anlamı.

Scudo
Şimdiii.. Bende de hem yol, hem de mtb var.. Walla ikisini de severek kullanıyorum. İkisinin yeri ayrı. Ormana daldığımda farklı bir dünyaya giriyorum. Herşeyden uzaklaşıyorum. Durup uzakları seyrediyorum şehrin en tepesinden.. Normalde göremeyeceğim canlılarla karşılaşıyorum.. Çok müthiş bir zevk.. Yol bisikleti direkt performansa dayalı bir durum.. Kaç km sürdün, ne kadar kadans çevirdin.. Ne kadar hıza çıktın.. gibi kendini zorladığın ve diğer yol bisikletçilerinin arasında yer edinebilmek için yırtındığın bir durumdur.. Ayrıca mtbciler ve diğer arkadaşları çok kolay geçip egonu şişirdiğin bir özgüven sağlar sana asfalt yolda.. Ama kasisiydi osuydu busuydu çok dikkatli olman lazım. Alim allah eline alırsın makinayı bir anda.. Bir de yolda ne var ne yok kollarında hissedersin.. Ama onda da rüzgarı hissetmek yok mu.. O başka bir keyif.. Ben cumartesi yol sürdüm, dünde mtb yi aynı yerde.. Yok birader asfaltta mtb tat vermiyor. bas bas.. lastiklerden gelen o vıj vıj sesleri .. abi abanma bu kadar diyor.. yani diyeceğim o ki.. Yol yolda, mtb dağda güzel arkadaşlar.. Burada bir arkadaş demiş ya elmalarla, armutları karıştırmayın diye.. Aynen öyle..

Bir de şu durum var ki, mtb daha ekonomiktir.. Yol bisikletine geçtim geçeli ıvırı zıvırı bitmiyor arkadaş.. Pompası bile ayrı meredin.. Mtb ye alıyorsun 20 tl lik pompayı.. tamam.. Yolun ki 9 - 10 bar basacak.. Mini pompa yetmez eve bir de ayaklı alacaksın.. Gece sürersen hızdan dolayı güçlü bir aydınlatma lazım.. vs vs vs.. Bir de işin rajonu giyeceksin o taytı.. Mtb de al bir şort altı tayt geçir t-shirt ü.. yallah.. Bir de gramla satılıyor meret.. ( Hoş mtbde de pahalı makinalar vardır muhakkak ama yol kadar ağırlık muhabetti döndüğünü sanmam) 500 gr mı 1000 tl.. Zaten bir yerden sonra da kopuyor fiyatlar.. Normal bir insanın alış gücünün üstüne çıkıyor. Burdan da çıkacak sonuç... Yoksa paran kullanıcan MTB...

Bu arada bu bisiklet camiyası çok eğlenceli arkadaşlar.. Yazıları okurken çoook güldüm... Bisiklet beyni de açıyor anlaşılan..! :)

@chnkrmz

bu kısımı okurken bir yandan su içiyordum yaw,

yazı güzel fotoğraflar güzel elinize emeğinize sağlık,

dağ bisikleti videolardan gördüğüm kadarı ile daha çok şamata barındırıyor :D süperdi ler.

serdar kılıç bile diyor videosunda.
"yol bisikleti sadece yolda sürüyorsunuz. düz gidiyor pek bi zevki yok.
ama dağ bisikletinin zevki bi başka. dağda doğada sürüyorsunuz. daha bi haz veriyor.."
yani buna benzer bişe diyordu dağ bisikletiyle ilgili :D
zaten 2 tane videosu var dağ bisikleti ile ilgili

@chnkrmz

Efendim, eliniz ağırmış yoksa elinizde kalmazdı :cool::kedicik:

Bu arada konudaki ilk fotoğraf çalışması güzel olmuş.

Yol bisikletinin yolda gidip dağda gitmemesi normal olan zaten asıl durum dağ bisikleti kullananların o traktör lastiği gibi lastikleriyle düz yolda gitmeleridir.Her bisiklet türünü amacına uygun olarak kullanmak gerekir.Dağ bisikleti kullananların %90 nının dediği hem düz yolda hem arazide gidebiliyoruz sözü kendilerini kandırmalarıdır başka bir şey değildir.

Bir adam ve bir yol bisikleti!
Kaymak asfaltta bir cita gibi hizla kosuyor :cool:
Ve aniden unlem isaretleri , yol daralmasi levhalari, devasa bir yol makinesinin uzaktaki silueti, bozulan asfalt korkunc bir fren!
Yolun kalmadigi bir alanda bisiklet ve dev yol makinesi karsi karsiya kaliyorlar!
Kalmis olan tek seritte egsoz gazlari ile bisikleti bogarcasina ilerleyen ve gidonuna teget gecerken kahkahalar atip satasan arabalar durmaksizin akiyor, kopekbaliklari gibi cevreliyorlar bisikletliyi...
Dev yol makinesi korkunc homurtular ve saldigi egsoz gazlari ile yol bisikletine dogru atiliyor :krktm:
Bisikletli kilitli pedala taktigi ayagi ile asiliyor ancak ince slick lastikler yola tutunamayip patinaj cekerken boguluyor daha da gevsek zeminde...
O anda agaclarin arasindan suvariler gibi atilan MTB ler gorunuyor :ssrtcbya:
Ilki yol bisikletini sikistiran aracin tavanini, inişini yumusatmak icin kullanip sekerek, yol bisikleti ile yol makinesinin arasina daliyor.
Digeri havada ucarken yan donup dev makinenin surucu camina arka tekerini vurarak savruluyor!
Sasiran yol makinesi motorunu ve frenlerini bagirtarak oldugu yerde kaliyor!
O bir anlik boslukta 2 mtb daha savas alanina daliyor. Yol bisikletini iki taraftan kavrayip pedallara asiliyorlar. Kalin dişli lastikler topragi ezip tas parcalarini savurarak ilerlerken söküp aliyorlar yol bisikletini gömüldüğü noktadan :harika:
Asfalta ulaştıklarinda 5 i birden yola devam ediyorlar kisa bir sure. Yol bisikleti dropbara gomulup ilk anda oldugu gibi hizlanirken, MTB lerde sarampol kenarindaki toprak tepecikten firlayip uçarak geldikleri gibi kayboluyorlar ormanda
:krnz:

@ertanmrtz pek katılmıyorum bu yoruma. tamamen araziye çıkacağım zaman arazi lastiğimi, tura çıkacağım zaman da tur lastiğimi takarım. yeri gelir köy yollarında taşlı yollarda sürerim, yeri gelir asfalta çıkarım oradan. arkamda yükümle dağlara da tırmanırım. dağ bisikleti diye yalnızca dağda kullanacağın bir makine düşünmemiz gerekmiyor, tırmanmalar ve uzun yollar da buna dahil.

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
Karşılaştırma yapılabilir fakat hangisi iyidir sorusunun cevabı yoktur, cevap aranması saçmadır.

Bende hem yol hem MTB bisiklet var.Şahsen MTB bisikleti çok seviyorum ki onunla başlamıştım, bu tamamen tercihle alakalı, kullanım yerleri farklıdır.

MTB'nin üstünde özgürsündür;istediğini yapabilirsin atla, zıpla,tepin bisikletin üzerinde dağ tepe dolaş :)
YOL bisikletinde keskinsindir;Hız sınırlarını zorlarsın.Düz yolda 50-60 basabilmenin mutluluğunu yaşarsın :)

Türkiye de yol bisikleti tehlikeli geliyor bana

Geri