Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Efsane konu Yıllardır süre gelen savaş "YOL vs MTB"

Neden hoşunuza giden, rahat hissettiğiniz bir bisiklet alıp binmek yerine burada birbirinizin kararlarını değiştirmeye çalışıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: itsaboutyou
Scudo
@kokomarmaris
Ya hadi abartmayın Kötek falan... Kim neye istiyorsa ona biner.

ikisinin ortası şehir bisikletimi oluyor ?

@Can Oksuz
işte bunu hep yol bisikleti kullanan arkadaşlar yapıyor :islik:

@Can Oksuz
bece de herkes istediği bisiklete binsin ama herkes yol bisikleti istesin

valla konuyu eğlenerek takip ediyorum, bende mtb var düz yolda tura çıktık mı biraderin peşine gidecem diye canım çıkıyor ( onda yol var ) ama kestirmeden bir fındıklık görmeyem farkı kapatıyorum :D

* birader 3 pedalda bir dinlenirken ben onun peşinde kalmak için kliması açılmış 1,3 motor araba gibi habire devirde kaldığımda (pis bir sırıtma ile bana bakar)
* oda bisiklet yolu bitip kaldırımdan inmek için bisikletten bile iniyor ya ( aynı bakışı ben ona atıyorum )
* birader kaçıncı iç lastiği bilmiyorum benim aldıklarım üzerinde ( maşallah diyim) çok kez yolu yürüme geldi gittiği yerden.

mtb ile başladım devam da edicem ama yandan bi yol koyacam kenara kafama koydum.

@yaboga

imkan varsa zaten 2. bike olarak yol şart. bende imkan yok böyle çatışma çıkartıyom napayım :D

Konuyu bağlıyayım :)

Asfaltta sürersin
Çok hızlı gidersin
Yoldaki çukurları
Ciğerinde hissedersin

Mazgallara girersin
Dengeyi kaybedersin
Ön tekeri kaptırdınmı
Taklaya gelirsin

Eğilerek sürersin
Daha hızlı gidersin
Beş kilometre sonra
koptu Belim dersin

Kaldırımdan inersin
Tümseklerden geçersin
Akşam eve gelince
Kırıldı karbon kadrom dersin

Dağ bayır gidersin
Bozuk yollara girersin
Asfalt yol bitince
Maf oldu jant setim dersin.

Tanidigim bir abide 65 yada 64 impala var.Genelde bu araci kullanir,kendi yasida benden 6 yas buyuk genc yani:DDaha onceleri sormustum neden diye.Bundan aldigim hazzi hicbir aractan almiyorum demisti.
Bana sorsan alabilecegim en ust segment spor araba ve jeep alir gecerim.
Bundan dolayida zevklerimizi tartismanin anlami anlamsiz!
Sakasi dahi hoş degil derken sozumu du su meshur cin atasozuyle tamamliyorum
"For ever MTB":komik::komik::komik::komik::komik::hrkbuya::koptum:

MTB kullanıcısı olarak içimde hep Yol merak vardır. :) Ama MTB ile dağlık, taşlık yollardan inmeyi, bozuk yollarda doğayla iç içe sürmeyi hiçbir şeye değişmem.

• Beğen
Tepkiler: Yunus M.
bende 29 mtb kullanıcısıyım tabiki yol hevesimizde hep var ama çamura, dağa taşa süremedikten sonra hep egsoz gazını yemenin zevki de bir yere kadar :)
keşke herkes bir yol bir mtb alabilecek güce sahip olabilse :srnsml:

Herkesin zevki kendine, keyifli ve seviyeli konuşmalar olması en güzeli. Ben 30 lara kadar MTB bullandım, şimdi bir HYBRID hullanıyorum müthiş memnunum. Bana şehirde kullanmak için hamalllık olarak görünüyor şimdi 40 lara geliyorum yol biiskletlerine sulanıyorum jant-lastik korkusunu aşamadım biraz da bütçe topluyorum.
Benim merak ettiğimse ben böyleyken 40 yaş üstü arkadaş çevremde olayın tam tersi olması.
Yani neden çevremdeki daha büyükler dağ bisikleti heveslisi? çözemedim. - e o kadar nefes yok, dayanıklılık azalıyor yaş ilerliyor ama adamlar MTB den gdiyorlar. Keyif demek ki, diye yorumluyorum

@Anonim yanlız değilsin dostum bence de en güzeli, biizm

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
@Tolga Çelebi söylerken bile basitlik içeriyor yav. ne bisikleti yol bisikleti. yarış bisikleti :D
ama mtb öylemi. ne bu mtb. isminde bile asalet heybetlik var :cool::cool:

• Beğen
Tepkiler: Koray_41 ve yaboga
Sehir bisikleti candir. Niye dersek yol surmedim lise yillarimda salcano mtb vardi. Onunda surusu nasildi hatirlamiyorum. Yani o yuzden benim olan bisiklet en guzelidir:) eger Istanbul degilde Giresun'da yasasaydim mtb alirdim doganin tadini cikarirdim.Sehir bisikleti neden guzel dersek ise gidip gelmek icin ideal 40km hiza cikiyor benim icin yeterli bir hiz cukurlara tumseklere pek takilmiyorum. Tek korkum ince lastiklerle sudan gecmek. Hayalim mtb ile dagda koyde vs gezmek. Hayalim yol ile temiz asfaltta gezmek. Hayalim katlanirimi alip metroya binip istedigim yerde inip orda pedallamak. Kisaca bana gore tum bisikletler guzel. Onemli olan o bisikleti kendi mekaninda surebilecek zamanin ve maddiyatin olup olmadigidirs.Surada herkesin elinde yeterli para ve zaman olsa kendisinde olmayan diger bisikletleri denemek isterdi.

ilk bisikletim şehir, ikincisi yoldu. yoldaki zevk hiçbir şeyde yok. yollardaki bozukluklar kasisler bana göre problem olmadı hiç çünkü bisiklet üzerinde durmasını bildikten sonra hiç bir skntı olmuyor. sadece ızgaralara çok ayar oluyordum. basıyordum belediyeye kufru. şunları boylamasına degilde yanlamasına yapsan olmazmıydı diye. şuan mtb kullanıyorum.tadına bakmak için aldım. abi şehirden çıkamıyorsan dağa bayıra almicakmışsın mtb yi. eksilerini gördüğüm kadarıyla: toto acısı yoldan çok oluyor.çünkü mtb deki dik oturuş pozisyonundaki acı, yoldaki kendi agırlığımızı kola ve ayaklara vermemizden dolayı daha fazla.ikincil olarak lastiklerden gelen abi napıyosun ben kamyon tekeriyim görmüyormusun mesajı. o ses nedir ya. daha sonra yoldaki hız müthiş bişey. güçlü biri değilim ve sağ menisküste problemlerim varken bile 52 yapmıştım. ferrarinin mercedesi yoldaki geçmesi gibi arkadaşlar ostura ostura basarken sen 3-4 pedalde önde geçiyorsun. sonra bekliyorsun arkadaşları. bi daha 3-4 pedal. çok keyifliydi yol. ay sonu askere gideceğim. mtb yi satıp geldiğimde yola geçmek istiyorum. yolun kötü yönleri yok mu tabiki var. dikkat eksikliği ve dağınıklığı olanlara tavsiye etmem. ve ızgaralardan sonra en çok korkutan şey otomobil kapılarının aniden açılmasıydı. mtb ye göre daha kötü durumdasın. çünkü elin bulunduğu yer en önde. neyse uzatmayalım. yol>mtb diyenler hata yapar. off-road imkanı olanlar mtb alsın. Büyükşehirde oturanlar ise yol alsın.:)

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
Yol - Mtb : ilk yarı 2/ikinci yarı 1 (Mtb 90 dakikayı çıkartamaz:))

Geri