Scudo Sports

Eh insaf. Eh esnaf. Aynakol değişim için 50 TL işçilik

Bence dükkanın ismini söylemelisiniz, böyle esnaflık olmaz. Ben şaşıyorum bu insanlara, sırf bu insanlara para kazandırmamak için bisikletimin A"dan Z"sine kendim tamir ederim.

Diğerleride esnaf, 10-20 TL"ye takanlarda ekmek parası kazanıyor bu çakallarda.

Hayır yani 5-10 dakika sürecek işe ne için 50 TL alırsın be adam, 50 TL"ye akşama kadar inşaatta çalışan arkadaşlarım var benim.

El emeği lafı ne ara bu kadar ele ayağa düştü?

Scudo
Çanakkalede bazı bisikletçilerin sattığı ürün fiyatları genelde internet fiyatı+kargo şeklinde oluyor.Bu durumlarda gözüm kapalı alıyorum.2-3 ürün aldığında da zaten indirim yapıyor diğerlerinde aynı tutara geliyor aşağı yukarı.Evet bisikletçilerin kirası,sabit giderleri var doğru.Fakat biz hayır kurumu muyuz ki daha ucuza varken göz göre göre daha fazla para verelim.Ancak karşılıklı güvenden,el işçiliklerinde yaptıkları indirimlerden ve mallarının arkalarında durduklarından dolayı bisikletçilerden alıyoruz ürünleri.

Bir bisikletçi ondan ürün almadık diye darılıyorsa eğer ağır olacak biraz ama dileniyordur.Kapasın gitsin dükkanı.İnsanlara yardımcı olan,güler yüzlü,makul farklarla ürün satan bisikletçilere desteğim ise her zaman vardır.5-10 lirayı düşünmem.Ama fazlasıda kusura bakmasınlar.

Şimdi Kendi görüşüm olarak kendimde çoğu zaman usta mağduru olduğımu belirterek Konuya giricem. sadece bisiklet konusuda değil araç veya elektronik piyasasında da böyle.

Genelde bilgisiz insanlar çoğunlukta sektörü baltalıyor ve müşteriyi herşeye küstürüyor. bunları ayrıştırmak gerekiyor ama birde işin diğer yüzü var bisiklet sektörü gördüğüm kadarıyla metropol şehirler haricinde sezonluk bir iş gibi ilerliyor bu sebeple çoğu firma kışı zararına geçirip yazı bekliyor. bu durum bizim suçumuz değil Bu durum malesef bisiklet tamir ve satışı yapan kişilerinde suç değil Bu durumun tek sorumlusu bayisini korumayan toptancıların ve distribütör firmaların yıllarca senden kamyon işi mal almış bayinede internette alışveriş yapan bizlerede aynı fiyattan mal sattıkları için alt bayiler firmalar genelde bu sıkıntıları hep yaşıyor. yaşamayada devam edecek.

Bu teknoloji sektöründe çoğunlukta olmakla birlikte çoğu sektörde böyle. Dikkat etmişimdir bayisini koruyan firmalar genelde büyüme eğiliminde ve kaliteden ödün vermeyen irmalar. Aynı şekilde küçük esnafta artık kendini koruyan firmalardan mal almaya dikkat etmeye başladı kendini korumayan sektörde kendini ezen toptancılardan artık kimse mal almamaya çalışıyor ama zorrr.

Kendim şahsen Yıllarca elektronik sektöründe hizmet verdim Benim toptancıdan alamadığım fiyata büyük elektronik marketler satış yapıyorlardı. Durum böyle olunca servisten kazanım bekliyorsunuz yoksa başka tutunacak dalınız kalmıyor. Burda ince bir detay var Önemli olan kaliteli hizmeti verdiğinizde müşteri bu hizmetten memnun kaldığında hiçbir zaman fiyata karşı gelmez. tecrübeyle sabittir.

avm ler bizi bitirdi diyen küçük esnafa oh olsun diyorum ben. çocukken ayakkabı almaya giderdik annemle. 80 tl den kapıyı açar 25 tl ye satarlardı. annem o kadar pazarlık yapmasa daha pahalıya almış olacaktık hep. ürün sorarsın almayacaksan indirmeyeyim der kimi. aldığın ürün hatalı çıkar değiştirmezler. tabiatta boşluk olmaz dedikleri gibi bunlardan bıkan insanlar zincir mağazalara yabancı menşeili firmalara yöneldi. bisikletçilerin en temel özelliği pahalı bisiklet görünce tamir parasını da pahalı istiyorlar. bu keriz bu bisiklete bu parayı verdiyse bana da verir diyorlar. yolunacak kaz gözüyle bakıyorlar. istanbulda akort yaptırmıştım 10 dakika bile uğraşmadı adam, hatta tam düzeltmedi bile 20 tl aldı. hakkı bence 5 tl. şimid aynakol hariç herşeyi takıp sökecek malzemem ve aletim var. sırf para onlara gitmesin diye daha pahalıya bile gelse kendim yapmayı tercih ederim.

Muzik aletinde de bisiklette de ayni durum, adam gitar teline 53 tl dedi.takar misiniz dedim, 10 tl ucret aliyoruz dedi, internette guvenilir bi yerde ayni tel 30 kusur (34 u gecmiyor 33 mu ne) simdi ben verecegim 63 tl yi veririm internete iki tane takim tel alirim kendimde takarim neden parami carcur edeyim:harika: Ogrenciyiz zaten bisiklete de mi binmeyelim ne istiyonuz:bsmagryr::bsmagryr:

@kutlucan
Basçılar ne yapsın? 5-6 telli kaliteli setler 200tl civarında :D :D

(link)

@uguryilmaz144
Bas'in sarkiya verdigi o guzel altyapiya bence az:D

50 tl yapılan işe göre bence de çok, fakat bunların piyasası nedir bunu nasıl bilebiliriz? Bu fiyatları alım gücümüze göre değerlendiriyoruz, ama yazılı bir tarife olmadan bu fiyatlara az veya çok dememiz göreceli bir yargı olacaktır. Açık konuşmak gerekirse bir iş yaptırıyosak kolay ve kısa bir iş bile olsa esnafın para istemesini yadırgamamız lazım. Az veya çok olması ayrı konu bedava olması ayrı konu, çünkü bu onun işidir ekmeğini onunla kazanır ve az da olsa bir karşılığı olabilir çünkü bunun ona bir maliyeti vardır emeğini ve zamanını harcıyordur, zaman dediğin kiradır maliyettir. İnsiyatifine göre bedava yapar para almaz, kişiyle aranızdaki ilişkiye bağlıdır ama para bedava olması konusunda mecbur değildir. Kendimizden örnekler düşünelim forumda çeşit çeşit meslek gruplarından insanlar bulunuyor, eminim kendiniz için de belirli örnekler bulabilirsiniz.

Başta söylediğim gibi işin piyasasını bilmiyorum ve talep edilen ücreti yargılayamam bana göre yüksek kimine göre düşük gelebilir, esnaf kişi art niyetli de olabilir gayet masumane bu işin ücretinin bu olduğunu da düşünebilir.

herkez aldığı bisikletin ayna koluna baksın
şimdi benimki sram force bu ayna kolun dişleri tek tek değiştirebilinmekte bu işi ben yapabilirim çünki anahtarı var , eski parçayı çıkartıp yerine yeni dişliyi takma çok kolay, iyice sıkıştırmak gerekiyor,fakat iş akorda gelince bir dostumun evi bana çok yakın kendisi bisikletçi ve aynen ona jantımı götürüp bırakacağım jantım 20 'inci ayda ve daha bozulmadı bozulmaya daha var ,gelelim ayna kolun orta göbeğine bu iş beni aynen aşmakta olup bu konuda sağlam bir adet bisikletçi olan şenol beye müracaat olacak orada fiatlar makul ,tellerin değişimi içinde başvuracağız, fren somunlarının değişimi içinde ve zincir içinde .bisiklette önemli olanlar jantların akordu ayna kolun orta göbeği ,vites ve fren tellerinin değişimi fren papuçlarının değişimi,ve de çok çok önemli zincir değişimi.

Elinde hollowtech sökme anahtarı, aynakol yaprak vidası tornovidası olmayan bisikletçi gördü bu gözler. Peki nasıl icrayı faaliyette bulunuyordu. çekiç murçu alıp yaradana sığınıp öyle hallediyorlardı. Ama asıl işi bisiklet olmayıp orta göbeği açarken çentiklerini zedelememek için yanında plastik aparatı bulunduran hassas adamlarıda gördü.

@mehmetsunu

sen bilmiyon,:komik::komik::komik::komik::komik:
ben bi kerem bulamadım anahtar,
ayna kolu ingiliz anahtarı ile çıkarmaya çalıştım desemde ,inanma mehmet aga,

:komik: :komik::komik::komik:

Bir fiyat listesi çıkartıp bisikletçilere sunmak lazım. Şunu şu kadar fiyata bunu bu kadar fiyata yaptırmak istiyoruz fiyatınızı kabul etmeyene de rest çekersiniz.

Aslinda aynakol degisimi basit bi islem degil ve bugün 50 tl cok yüksek bi fiyat degil. Ben bu isin piyasasini bilmiyorum fakat. Eski tip bi ayna kol varsa 30 ila 50 tl arasi bi fiyat normal. Tabi bunu aynakola ait göbegi de düsünerek söylüyorum. Yurt disinda yasiyorum bu tarz bi islemde 30-40€ dan assagi ödemezssin. Burada el isi gercekten cok pahali. Bu yüzden insanlar bu tarz isleri arastirip kendileri yapiyorlar. Bugün Youtube da hemen hemen aradiginiz her detayi bulabiliyorsunuz.

Sırf bu yüzden ben de aynakolu netten aldığım çektirme anahtarı ile kendim değiştirmiştim, sonrasında orta göbek, bu gün maşa vs... Bisikletçiye en son yolda ön lastik yarıldığı için gidip yeni bir çift lastik almıştım.Özetle parçaları araştırıp, alıp, takmayı seviyorum.

@paslipedal

abd 'de rüstem arkadaş bi dostumun arkadaşıdır ,kendisi orada bisikletçilik yapmaktadır ,rüstemin işçiliği saati 85 dolardır ,yalnız bu tabi abd standartlarına göre ,abd 'de asgari ücret yüksektir ,almanyadada, burada 1400 lira asgari ücret, 30 'a bölün ne eder,günlük 46 lira işcilik alınması bence doğal .işçilik parası en düşük 30 lira olabilir.nitekim istanbulda 30 lira işçilik parası alınmaktadır,yalnız bisikletin toptan bakımı ise vakit alan bir olaydır zincirlerin mazotlanması ayrıca rublenin çıkması temizlenmesi ayrıyeten ayna kolun çıkması orta göbek temizliği jantlar keza bu iş o kadar uzun tutarki adam aynen 150 lira isteyebilir...
birde işçilik parasının alınmaması nasıl sağlanır iş patronda biter orada çalışan mekanikçiye patron maaşına ekler ,böylelikle mekanikçi maaşından alır ve tüketiciye yansımaz işçilik parası.
eski tip ayna kollarda 30 lira işçilik alınabilir buda müşteri kazanmak için ideal bir yöntem olabilir, müşteri kaçırmamak için işçilik parası az tutulabilinir ...

@Kudret Kurtcebe

Eski tip ayna kollari icin daha pahali olabilecegini su sekilde düsünmüstüm: Biliyorsunuz ki aynakolgöbegini üretici firma fazla yaglamadan monte etti ise o göbegi oradan yillar sonra sökmek cok zor hatta bazen imkansiz olabiliyor. O acidan pahali olabilecegini düsünmüstüm.

iyi forumlar.

Geri