Scudo Sports

Eh insaf. Eh esnaf. Aynakol değişim için 50 TL işçilik

denizlide'ki şu bisikletçiyi öğrenebilseydik iyi olurdu.

Scudo
Full tamir setini alarak kendi işini kendin yapmak bisiklet sürmenin yanında daha keyifli oluyor.Bisiklet tamiri için kitap ve videolar var.

Ankarada da böyle tipler var.tek jant akorduna 65 lira istiyorlar.kısa kol formaya 250 diyen yer var. işçiliği on numara bir yerdir.EMRE BİSİKLET ankaraya yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.sincan da hizmet veriyor.

Ben ve 2 arkadaşım (Forumda değiller) sürekli birlikte turladığımız için tamir aletlerini, yedek parçayı ortak bulunduruyoruz. (Havuz sistemi) Misal zincir yağı ortak alınıyor, zincir sökme aparatı, aynakol veya tork anahtarları gibi taşınmayacak aletleri ortak aldık. Hem daha az masraf yapmış olduk hemde tamir işlerini iyice öğreniyoruz.
Bir tavsiyemde şu olabilir, bisikletinizde bir parçayı tamir için sorun çıkmadan önce sökün, inceleyin ve geri takın. Böylece sorun olduğunda tespit edebilir, düzeltebilirsiniz. (Yakın zamanda hidrolik frene geçtim, ilk fırsatta sistemi söktüm, kaliperlerin ayarını bozup yaptım, sisteme hava kaçırıp sonra havasını aldım :)... Bir turda yol kenarında sinirle uğraşmaktansa evde sakin sakin antrenman yapmış oldum)

Var öyle çıkarcı ve her şeyi benden alacaksın kafasında bisiklet dükkanları maalesef ki...
17-18 yaşlarındayım orta seviye bir bisiklet almışım sürüyorum , neyse gel zaman git zaman vitesler ayarları bozulmaya başlamıştı .
En yakın bisikleti dükkanına gidip ; hocam şunun vites ayarlarını yapar mısın dememle birlikte 25 lira tutar diye karşılık almıştım .
Sonra dedim niçin bu kadar pahalı ? neden pahalı ?
Vay efendim ince ayarmış , vay efendim uğraştırıyor muş
Tamam eyvallah dememle çıkmam bir olmuştu .
Eve gider gitmez de vites sistemini söküp 1-2 saat beyin patlatarak öğrenmiştim .
Özellikle bisiklette kendi işini kendin göremiyorsan bisikleti tamir bakım vs.. yapan bir yerden almak gerekiyor ...
Elimden gelir diyorsan da zaten yoktan var olur o bisiklet toplanır veya ite kaka hallolur bir şekilde
Neyse selam olsun herkese sağlıcakla kalın ... :)

Bence aynakol değişimi için 50 TL fazla değil. Az da değil. Normal. Bu kadar sayfalarca eleştirilecek bir konu değil. Satıcı o fiyatı biçmiş. Nasıl iş çıkardığı önemli. İşçilik fiyatları düşük olduğu için kaliteli iş yapanı bulmak zor oluyor maalesef. 20 TL ye yapıp yüzüne gözüne bulaştırma riskide var.

Daha bugün Denizlide sevdiğim bir abim değiştirdi, para bile almadı. Böyle esnaflar da var.

@OnurÖzdağ

Buna esnaflık değil salaklık denir. Emeğini bedavaya satana başka ne denir?

@clubber Ona salaklık denmez geleceğe yatırım denir insanları ne kadar memnun ederseniz ilerde o insanların sizi tercih etmesi kolaylaşır bazen insanlara küçük jestler yaparsanız karşılığını mutlaka görürsünüz

Bu konuları esnaf dostlar da okuyorlardır. 50 tl fazla gelmiş olabilir adamın belki borcu var harcı var para çıkartmaya çalışıyor işine gelmeyen yaptırmasın geçsin gitsin. 50 tl istedi diye olayı burada günlerce haftalarca irdelemek garip. Şahsen elli tl verirdim sonuçta adam emeğinin karşılığını kendi belirliyor. Şahıslara göre fiyat belirleyecek olsa kimi 5 atar kimi 10 kimi 20 bu da o adama uymaz. Olayları Tek taraflı düşünmek haksızlıktır. Kimse o esnafın maddi durumunu yaşadığı zorluklar var mı yok mu çoluğu çocuğu var sa geçinebiliyor mu bilemez, bu adamlar kira ve vergi ödüyor + gelir vergisi diye bir vergi de var.

Kışın da yatıyorlar iş yok diye. Bedava yapınca salak deniliyor 50 tl isteyince esnaf yerden yere vuruluyor. Emin olun şu yazılanları bisiklet tamircisi insanlarımız okuyorlarsa pekı çoğunun ağrına gider içine dert olur. insanları yerden yere vuruyorlar 50 tl için. Yapabilen kendi yapsın yapamayan fiyatı çok buluyorsa yaptırmasın. Bisikletliye göre fiyat vermeye kalkarlarsa o esnaf batar. Şunu da ekleyeceğim internetten 150 tl yahut ali expresten alış veriş yapınca kimse çinliye çok pahalı satıyorsun fiyat düşür demiyor diyemiyor dese çünkü işine gelmiyorsa alma derler. Biz kendi insanımıza karşı neden bu kadar sivriyiz bunu da anlayamıyorum. 50 tl fiyatı çok bulmuş olabilirsiniz bunu anlayabilirim. Şahsen bana 50 dese 100 tl yada 150 tl ayna kola verdiysem 50 de çıkartıp işçiliğe veririm. 50 tl çok geldiyse biraz indirmesini rica ederim istediğim fiyatla arada uçurm farkı var ise geçer giderim. Bu konudaki olay rencide ye doğru gitmiş gideceği kadar. Ben bisiklet tamircisi olup bu yazıyı okusaydım 50 tl için burada bir dünya eleştri yapan insanlara hizmet etmektense dükkanı kapatır gider başka iş yapardım.

@cycling
Çok güzel söylemişsiniz bisikletçinin kirası var, vergisi var osu var busu var. O parayı verenlere para gökten geldiği için bunu anlayamıyorlar ve ayıp ediyorlar.

@furkantrojka

çin sitelerinden 100 lerce euroluk alışveriş yapıp altlarındaki bisiklete bin tl verenler için 50 tl nedir?

@cycling
Böyle bir mantık mı var yahu? 150 bin ₺'ye ev aldığıma göre isteyen herkese ederini sorgulamadan para dağıtmak zorundayım. Bisikletçi esnafının kafasını sonuna kadar yansıtıyorsunuz, yerinde kanlı canlı örnek. Benim bisiklete verdiğim parayla, aliexpress'ten yaptığım alışverişten kime ne?

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc ve mergin
@furkantrojka

neden mevzu elli tl işçilik isteyen esnafı yerden yere vurmak değil mi ?

@cycling
Bu mantik cok yanlis olmus.
Yukarda yazdiginiza katilmistim, kisin is yapamiyorlar gercekten de, hele sadece tamir isine bakiyorsa orası isi gercekten cok zor oluyor.
Ancak bu dediginiz cok mantiksiz. 3 bine bisiklet alan insan sanki ayliginin cok kucuk bir miktariyla almis gibi konusmussunuz.
Burada çok zengin kisiler görmedim, keske herkes zengin olsa Suudiler kadar zengin olsak ancak öyle degil olay.
Her şeyin bir ederi vardır, ustalık kolay degildir biliyorum, ancak usta ederinden fazla para istememeli, etik degildir bu.
Onun disinda 50 liralik is mi degil mi bi fikrim yok, hic aynakol sökmedim.Eger ederi buysa bir sey diyemem. Ancak bir asgari ucretlinin 2 gunluk maaşı oldugunu da göz önünde bulundurmak gerek.

@cycling
@cycling
Yahu bisikletin ederi 10 binse, 10 verilir. Ederi binse, bin verilir. Mevzu işin ederinde. Maksimum 15 dakika, yarım saat sürecek bir iş için asgari ücretin 10 katı ücret istemek yersiz.

Ben hala adam pahalı bisiklet aldı diye başkalarını zengin etmek zorunda mantığını anlamadım. Buraya nasıl ulaşıyoruz?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve mergin
@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Üstad ben bazı örnekler üzerinden fikir belirtiyorum. Bu konunun çok abartıldığını düşünyorum. Ayna kol işçiliği 50 tl çok gelmiş olabilir makul bir dil ile , indirim istenilebilir ya da çok istedin usta deyip yaptırılmaktan vazgeçilebilir. Lakin bu 50 tl işçilik istenildi diye burada aşırı derecede eleştirilmesini doğru bulmuyorum. Az evvel bir arkadaşımızda ücret almayana da salaklık yakıştırmasında bulunmuş. Konuya ilk mesajım da o zaman fiyatı siz belirleyin şu kadar deyin yapmayana da yaptırmayın diye bir görüş yazmıştım.

Benim servis bakım kuponu elimde olan 5 günlük garantili bisikletime bakım için 85 ile 100 tl arası bakım ücreti istediler 3 tane bisiklet servis şirketi ki bayağı ünlü şirketler bunlar. Esnaf dedim dükkan işletiyorlar dedim geçtim. Bu işe emek veren bisikletçiler ve sektöre hizmet eden insanları ki buna esnaflar da dahil bu konudaki kadar ağır eleştiriye maruz kalmalarını ben bir bisiklet sever olarak gerçekten çok yadırgadım. Adamın el emeği fiyatı kendi belirleme hakkı kendisine verilmiş.

Beni en çok düşündüren konu şuydu aslında bunun için yazdım, bisikletçilerin mutlaka ailesi vardır 50 tl istedi diye bu kadar eleştirilmiş ki eleştirenlerde kendilerini oldukça haklı görmekteler , bu adamlardan birisinin çocuğu felan olsaydılar ve bu yazılan konuyu okumuş olsalardı ne hissederlerdi bu arkadaşlar ben çok merak ediyorum.

@furkantrojka

işte bisikletçinin yaptığı da buymuş. kendisine göre elli tl işçilik ediyormuş. Nasıl ki 10 binlik bisiklet satan şirkete ve satan bisiklet firmasına göre 10 bin ediyorsa, ya senin satacağın bisiklete bir bisiklete on bin tl verilir mi sen ne yapıyorsun sen nasıl satıcısın denilmiyorsa bu da aynı olay. Bisiklet tamircisi emeğinin fıyatını belirlemiş. Konuyu açan arkadaşa göre 50 tl ayna kol değişimine çok, bana göre ki ben 150 tl ayna kola versem 50 tl işçilik istese işime gelmiyorsa usta 40 yapabilir misin derdim çünkü pazarlık ne ayıp ne günah.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Hoca ben kendimi kimseye muhtaç olmayak şekilde yetiştirdim üstadlardan, ustalardan. Uludağda bir bölüm okudum ama çok şey öğrendim. Günümüz şartlarında kime gidersen git fırsatını gördüklerinde geçirme kafası var....

bisiklet olsun,motorum olsun, pc olsun, arabam olsun hepsini de kendim yapıyorum parçalarını da netten getiriyorum. Bakın yanda komuşumuz var çamaşır makinesi bozulmuş adam geldi 180 tl para istedi. Değiştireceği parça 17 tl hadi işçilik al 100 tl hesap çıkar değil mi ? Adam demiş 180 tl bende gittim yanına usta bu para çok dedim. O zaman suratlar asıldı tabi. Hem pahalı yapacaklar hem de enayi yerine konucaz öyle kafa yok... Adamı gönderdim interntten aldım parçayı taktım. 17 tl + benim için yapılan kahve karşılığı tamamdır :D özetle kendi işinizi kendin yapın kimselere müdana etmeyin. esnaf olanlara değildir sözümüz. saygılar

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@hidromek

Geleceğe yatırım öyle olmaz. Para almadan iş yapmak salaklıktır.

kavgaya dövüşe gerek yok. adam zaten demiş benden alsan bedava takardım diye. demekki adam kendince müşteriyi cezalandırmaya çalışıyor. kimse kusura bakmasın uzman doktor değilsen yarım saatlik el emeği 50 tl etmez. duvar ustası, sıvacı, elektrik tesisatçısı daha mı az maharetli? insanlar yıllarını veriyor ve günlük 100 tl ye çalışıyorlar. saati 10 tl. aynakol değişimi maksimum 20 tl olur bence fazlası adam kazıklamaktır.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Geri