Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Eh insaf. Eh esnaf. Aynakol değişim için 50 TL işçilik

@clubber Bence siz esnaflıktan anlamıyorsunuz en ufak bir iş için bile para deyip avucunuzu insanlara açarsanız paragöz olarak mimlenirsiniz bu da size müşteri kaybına yol açar arada insanlara küçük jestler yaparsanız hiçbir şey kaybetmezsiniz aksine gelecekte müşteri kazanırsınız başarılı olmuş insanlar hep böyle olmuşlardır.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Scudo
@hidromek

Kimse para için el açmıyor. İşi dilenciliğe getrimenin anlamı yok. İnsanlar dükkan açmışlar ve ekmek paralarını kazanıyorlar. Bir dükkandan içeri girerken alacağın hizmet için para ödemen gerektiğini bilmiyorsan sana diyecek bir şey yok. Küçük jestler başka şeydir para almamak başka şeydir. Konuyu çarpıtmadan başlığın konusuna uygun mesaj yazmak lazım.

Para almadan hizmet verirsen çok müşteri kazanırsın orası kesin ama sonun ne olur orası meçhul.

Hakikaten her yönden odunuz.
sadece motosikletinizin arka amortisorunu gevşetmek için bugün ingilterede sokak tamircisine giderseniz sizden 50sterlin ücret talep eder
otomobiliinizin teker rulmanını bugün sanayide 50 liraya değiştirirken amerikada bu rakam 150 dolara biter

bisiklet tamirciliğine ben meslek gözüyle bakmıyorum.
ama sen 8 yaşındaki oğlunun bisiletini "al bunu tamir et " diye bırakırsan adama o da haliyle 100 lirasını alır

sanki öğretmen , doktor, gözlükçü, avukat, yapı denetimci hiç öpmüyor

yanlış anlamayın ama kim hangi meslekten anlamıyorsa kazık yemeye mahkumdur

pazarlığını baştan yaparsın tutar sana dokunmuyorsa yaptırır aksi halde hayırlı işler deyip,

oradan ayrılırsın

arkadaş bisikletçinin NUSRET'ine denk gitmiş :D Herkes hizmetini farklı fiyata satıyor, onlar menü(fiyat listesi) göstermeme uyanıklığını yapıyor biz de fiyat sormama cömertliğini.. Olur böyle şeyler alışverişte, tekrar gitmemek veya bi çok şeyi gözeterek dikkatli alışveriş yapmak en iyisi

• Beğen
Tepkiler: İLKER TAŞ
Malesef bu durum her yerde ayni size tavsiyem internetten gerekli alet edevati temin edin kendiniz yapin hem ekonomik hemde bir kahve eşliginde keyifli akliniza takilan ve anlamidiniz bir konuda youtube basvurun

@halil halil
Hocam x ülkelerdeki fiyatları bu şekilde karşılaştırmak sizce gerçekten çok mantıklı mı? Afrika'da tekerler yaması 1-2$ mesela. Ee? Dünyanın en yüksek gelir seviyesine sahip ülkelerden örnekler vermenin konuyla tam olarak ne ilgisi var?

160 tl lik aynakol icin 250 tl istemis yani 90 tl kâr, " ustaya" cok koymus 90 tl zarar oda sinirinden 20 tl lik is icin 50 tl istemis bari burdan vurayim demis :) Vidali sele borusunun vidasini sıkmak icin bile para isteyenleri gordum ben. Şaşirdim mi tabiki hayir toplum olarak ( doktor muhendis ogretmen bankaci hakim savci esnaf vs vs ) herkesim yozlaşmis. Şahsen ben bisikletin tamir işlerimi kendim yapiyorum enaz surmek kadar keyif aliyorum halledemedigim islerde elmahkum ..

@clubber Ben bir esnaf her dükkana giren müşteriye bedava iş yapsın demiyorum esnaf tabiiki verdiği hizmetin bedelini istemelidir ama hakkaniyetli davranmalıdır bir papuç değişimi yada aynakol değişimi için ürünün fiyatına yakın işçilik ücreti istenmesi daha da enteresanı benden almadın diye bu kadar yüksek fiyat çekmesi doğru değil

@hidromek

Avucunu açmaktan bahsediyorsun. Bu dilenciliktir. Ne yazdığının farkında değilsin. Adam zaten verdiği hizmetin bedelini istemiş. Beğenmiyorsan başka yere gidersin. Ayrıca 50 TL işçilik 160 TL olan ürün fiyatına ne kadar yakın çok merak ettim. :)

@OnurÖzdağ

Konuştuğunu bilmeyen esas sensin. Foruma üye olduğum tarihe bakarsan trol ben miyim sen misin anlarsın. Konulara girip alakasız mesajlar yazmaya gerek yok, konu hakkında söyleyeceğin varsa sataşmadan yaz.

@furkantrojka
Fakirliğin lüzumu yok diyorum
madem din, ahlaktan anlamayan kapitalist bir topluma gidiyoruz o gittiğimiz yolun sonu avrupaya çıkar.
Bisikletçi ahmet aaabi, sen benim din kardeşimsin benden de kar etme mantığı bitti

Madem hatır gönül, dostluk ilişkisi bitti ya yaptırırsın
ya da yaptırmazsın.

fiyat pahalı diye yakınmanın anlamı yok bu sistemde
"migrosta çokonat pahalı, koç çok ayıp etti" demeye benzer bu.

herkes sizin gibi bisikletten anlamak zorunda değil ki
sana pahalı gelebilir, diş hekimi leyla hanım çocuğunun bisikletini o dediği fiyata yaptırıyordur,
mutludur

hizmet sektöründe, yapılan hizmetin karşılığını sen belirleyemezsin
mahalledeki berber 15liraya tıraş eder
başka caddedeki berber 100 e tıraş eder

köle sanmayın karşınızdakini

kime ne?

• Beğen
Tepkiler: Serrchi ve cycling
Hah işte bu yuzden
BEN KUCUK ESNAF SEVMEM
zorda kalmadikca da kucuk esnaftan alisveris yapmam
Ahmete baska hasana baska şark kurnazligi
Oyle şeye boyle muamele

Eyyyy esnaf ve sanatkarlar derneği..Belirleyin rayiçleri,hizmet bedellerini.
Bisiklet tamir-bakım ücretlerini pano yapıp dükkanına asmak zorunlu olsun.
Tarifeye uymayanlara da yaptırım uygulansın.
Burada bulanık suda balık avlamayla zaman geçirmeyelim..

Konuya bir göz gezdirdim, hangi bisiklet dükkanları? açıklarsanız denizlideki bisikletçilere de yardımcı olmuş olursunuz mesela ben yeni taşındım buraya burdaki bisiklet camiası hakkında hiçbir bilgim yok. Konuyu aydınlatırsanız ben dahil birçok kişinin de bilgi edinmiş olmasını sağlarsınız. İyi forumlar.

@Ömer İlker hocam ne yapıcaksınız işte türk esnafı.lafım genellemedir tabiki ama maalesef çoğu esnafımız bu şekilde davranıyor bize düşen aslında elimizden geldiğince tamirimizi sıkıntımızı kendimiz gidermek ve imkanımız elverdiğince tamir aparatlarını tamamlayabilmek ama malum işte internetten de bir şey alınmıyor bu dönemde dolar neredeyse 4 lira :c neyse dile getirdğiniz anınızdan ötürü üzüldüm.dilerim böyle adamlar memlekette azalır...:rolleyes::(

Bisikletcilerin ismini soran arkadaşlar, soylemek isterdim ama hedef olmak istemem. Zaten foruma uyeyseler ve/veya okudularsa herhalde utanmışlardır. Ben sadece başımdan geçen durumu ve forumdaşların da benzer durumlar yaşayıp yaşamadığını ve düşüncelerini merak ettiğim icin bu konuyu açtım. Ayrıca, forumdaslar akıllı insanlar. Böyle fırsatçılara kaptırmazlar diye düşünüyorum.

Herkese iyi akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: @AKTÜRK ALİ@
@clubber Konuda geçen şahsın mecazi anlamda el açtığını anlamamışsınız siz nerde gördünüz satın alınan bir ürünün fiyatının yüzde otuzundan fazla işçilik ücreti alındığını sanki atom parçalıyor üstüne üstlük aynı malı kendisinin vermesi halinde işçilik dahil 250 TL fiyat veriyor bu el açmak değilde nedir resmen adam kazıklamaya çalışıyor zaten arkadaş da yaptırmamış

@hidromek

Mecazi anlama ne gerek var? Dilenci diyerek nasıl bir mecazi anlam yaratmaya çalışıyorsunuz? Anlatacaksanız doğru düzgün anlatın. Fiyatları işinize gelmiyorsa gitmezsiniz.

@halil halil

her yeri çin sitesi usulu sananlar var :)

Evet arkadaşlar buyrun. Ayna kol nasıl değişilir konulu içeriklerde Youtube de mevcut. Artık istediği ücreti isteyen esnafa ver yansın devrini sona erdirebilirsiniz.

(link)

(link)

bisiklet-sihirbazi-sirtcantam-495x277.jpg

(link)

0000000581244-1.jpg

(link)

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@cycling
Kitap nasil hocam okudunuz mu, cok merak ettim alasim geldi :D

Geri