Scudo Sports

Eh insaf. Eh esnaf. Aynakol değişim için 50 TL işçilik

@clubber Anlamamakta ısrar ediyorsunuz ben adama dilenci demiyorum fırsatçılık yapıyor diyorum arkadaş da bunu fark etmiş yaptırmamış zaten dilenciler zaten hiç bir iş yapmadan sizden para isterler bu adamın yaptığı farklı

Scudo
@hidromek

Fırsatçılık yapıyor demedin. Avucunu açıyor dedin. Ne dediğin orda yazıyor. İkisi çok farklı ifadeler.

@clubber Ben adama dilenci de demedim dilenci diyen sizsiniz siz hiç hayatta herşeyi para olarak gören insana rastlamadınız mı bu insanlar paranın kokusunu aldımı lafı geçtimi ellerini ovuşturmaya başlarlar avuçlarını kaşımaya başlarlar avuç açmak bu anlamda dır hala da anlamadıysan ben daha birşey yazmıyorum

@hidromek

Avuç açıyorsun demek dilencilik yapıyorsun demektir. Kelime oyunlarıyla bir yere varamazsın. El ovuşturma ifadesi ile avuç açma ifadesi haliyle anlamları farklı ifadelerdir. El ovuşturma ifadesini kullanmadın. Kendini fazla kasmaya başladın.

Kavga etmeyin gençler. En güzelidir bedava işçilik. En güzelidir insanın kendi işçiliği. Mala sahip olduğunu hissedersin.

• Beğen
Tepkiler: silent_ship
Ne ayna kolmuş be :)

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Hayır henüz alıp okumadım. şahsen bu sektöre giriş yapan ürünlere bisiklet kitabı bisiklet dergisi aksesuar vesaire destek vermek lazım bu destek Türkiye de Bisiklet ekonomisini yavaş yavaş oluşturur kanaatindeyim

• Beğen
Tepkiler: mergin
Bu durumu haklı bulan arkadaşlara şöyle birşey söylemek istiyorum. Etrafinizda muhakkak büyük işletmeler bizi bitirdi diye şikayet eden ya da kepenk kapatan esnaflar görmüşsünüzdür. Bu esnafların çoğu maalesef ki bu düşüncede esnaflar. Sadece bisiklet özelinde düşünmeyin.Yani zengin gözüken müşteriye farklı fiyat çekmek, turistleri kaziklamaya çalışmak,sattığı ürüne destek vermemek, müşterinin yüzüne bakmamak ilgilenmemek... Örnekler uzatılabilir.Durum bu olunca sonuçta ne oldu büyük marketler, elektronik dükkanları dolup taşarken esnaf batmaya başladı.Peki neden? Herkes mi esnafa düşman kesinlikle hayır. Standart fiyattan alışveriş yapmak, ürününe destek almak, kaziklanmadigina emin olmak adına belki o esnaflara verecegimizden daha fazla para veriyoruz büyük oluşumlara.Ama vermeye devam edeceğiz çünkü bu tip düşüncelerle uğraşmadan rahatça alışveriş yapmak onemli. Ama tüm bunlara rağmen hala eskisi oranında çok sağlam iş yapan esnaflarda var çevrem de.E işin sırrı çok mu karmaşık hayır. Onlar 3un 5in hesabını yapmayan ,müşterisini sıkıp bogmayan ama ilgilenen, indirimini yapan, çayını ismarlayan esnaflar.E onlar öyle yapınca sende bir süre sonra ucun besin hesabını yapmıyorsun herkes kazanıyor.

Ozetlemem gerekirse ne diyersek diyelim hayatın gerçekleri yukarıdaki gibi.Siz esnafı desteklemek için fazla para verebilirsiniz ama herkes veremez ve durum dediğim noktaya gelir maalesef ki.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
sonuç olarak kimse yeterince memnun değil bu ustaların tavırlarından, o halde gitmeyiz kendimiz yaparız, sıkmayın canınızı, bilen arkadaşlarla daha çok görüşüp bilgi alışverişinde bulunmak ,kendi işini kendin halletmek en acısız olanı.

Press-fit orta göbek takma aparatından tork anahtarına, Hollowtech 2 anahtarından kablo kesicisine kadar bütün alet edavatı aldım. Yeni topladığım bisikletin A'dan Z'ye inşasını kendi ellerimle yapacağım. Vaktim olursa bir başlık açıp detaylı şekilde anlatırım.

Pazarlık sünnettir tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır.

Bu yazılanları okumak üzücü, Malatyada çok sevdiğim ve işinde gerçekten usta olan (gözü kapalı tak-sök yapan) bisikletçim var ve bana herzaman yardımcı olur. Abi nasıl taktın,nasıl yaptın,hangi anahtar o,orayı bir daha gösterirmisin,o parça nerenindi gibi sorularıma özenle cevap verir(tabiki dükkan tenha olduğu vakitlerde).2 gün önce ilk disk fren balatamı değiştirdim ve herşeyi anlattı şu anda komple fren sistemini sökebilirim
İleride bisiklet toplamayı düşünürsem başka yere gitmem kesinlikle

@Tolga Çelebi Benim aynakol, pedal, ruble, vites grubu, hidrolik frenler ve göbekler komple değişicek. Yardımcı olur musunuz : D

Ayrıca konuyla alakalı olarak geçenlerde bisikletçi sadece vites ayarı için 2 vida sıkıp gevşeterek benden 10 lira istemişti. Yer; bakırköy

• Beğen
Tepkiler: oys14
@cycling

Lokasyon olarak bana uzakta maalesef

@mrth
zaten esprisine dedim.

Antalya, Kepez ilçesinde Teomanpaşa'da yaşıyorum. Aynakol çekme anahtarını hala alamadığımdan, daha doğrusu almaya vakit bulamadığımdan montajı bisikletçiye yaptırmaya karar verdim. Sorgeç bisiklete gittim. Usta öyle çakarak falan takmıyorsunuz bunları değil mi, diye sordum. Yok, çektirmeyle takacağım, çakarak olur mu falan, dedi. Bırakıp gittim, döndüğümde montajı yapmıştı. Çiçek gibi olmuş. Ödediğim para 5 TL. BEŞ TÜRK LİRASI.

Dostum madem hortlattın konuyu. Ben de geçen yıl yalama olan aynakolu tamir edilir mi diye göstermek için GENCEBAY bisiklete(Kars'a) götürdüm. Usta bu civarda onu onarma durumunun olmadığını yen'i aynakol olursa daha iyi olacağını hatta piyasayı kontrol edip getirtmemin daha ucuza mal olacağını söyledi bir hafta sonra da aynı bisikletçiye gidip aynakolu taktırdım. Adamın tepkisi kardeş belli ki sen bisikletine değer verip 50 km yoldan hem de 2 kez geldin ben senden bir de para mı isteyeceğim dedi. Olmaz öyle dememe rağmen para almadı. Bir de eline geçirmişken temizleyip yağladı. İsmini yazayım da Kars civarında gidilecek bir bisikletçi daha olduğu bilinsin forumda. :)

Küçükken elimde dondurmaya bi büfeden su istedim adam dondurmayı kimden aldıysan suyu ondan iste deyip vermediydi aklıma o geldi konuyu okuyunca

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Küçük bir çocuğa bile parasıyla hizmetten yoksun zavallı yaratıklar

Geri