Scudo Sports

Ejder meyveli smoothie

@EnesKlf07

Savunamayacagim hic bir iddiayi ortaya atmam, tam olarak hangi yazdigima itiraz ediyorsun(uz)?

Scudo
Dün akşam ki muhabbet çok komik olmuş. Biri çıkmış uzaya gidilmedi dünya yuvarlak değil diyor, konu sahibi arkadaş youtube videosu gönderiyor, iddaacı arkadaş böyle dandirik youtuberlara itibar etmem para kazanmak için herşeyi yaparlar diyor, ama kendisi öğrendiği tüm bilgileri diğer dandirik youtuberlardan öğreniyor. Bu nasıl bir çelişkidir arkadaş. :koptum::ssrtcbya:

Ben dünya düz muhabbeti ile ilgili bir video izledim. 4-5 mühendis birleşmiş kmlerce uzaktan birbirlerine lazer tutuyo, yok sahile newton teleskobu getiriyolar gemiye bakıyolar hala görünüyo falan. Ahahaha ya o kadar komikki bir tane pilot bulup konuşun sadece gerisi hikaye... Ha bulamıyorsanız ben size bir tane tahsis edeyim :p:D

Edit : İzlediğim video gerçekten ilgi çekiciydi bu arada. Çünkü mühendis adamların bişeyler ispatlamaya çalışması hoşuma gitti. Ama gene yanlışları vardı. :)

@Aloha en çok yankı uyandıran teorin olan düz dünya'dan bahsediyor olabilir.

benim merak ettiğim soruysa; dünya düzse ay'da mı düz?

@bianchi10

Destanları ,masallardan ayıran; sahip olduğu ruhtur.Çanakkale'yi masallardan ibaret sanıyorsan bir şey diyemeyeceğim.

@hamlet2006

belgelere inanmayan sensin; şimdi gelmiş 'masallardan ibaret sanıyorsan bir şey diyemeyeceğim' diyorsun. heralde daha uyanamadın.

@bianchi10
Pardon ,neyden uyanamamışım?Belgelerde yazanların doğru olması benim dediğimin yanlış olmasını gerektirecek bir şey midir?Belki de belgeler bütün olanı biteni yansıtamamıştır.
@hamlet2006
@hamlet2006

Belki de ruh ;sayısal değerlerden, farklı bir şeydir.

@hamlet2006 belgelere inanmayan sensin; şimdi gelmiş 'masallardan ibaret sanıyorsan bir şey diyemeyeceğim' diyorsun.

annenin dayısının bacanağının kayınçosunun 100 yıl önce anlattığı dedikoduyu söyleyen tek bir belge sunmayan ssensin. kurtuluş savaşından kalan sayısız günlüğe masal diyen de sensin.

niye aç kalsınlar onu söylesene bi.

@bianchi10

Osmanlı Devleti'nin , yüzyıllardan beri savaşlardan yorgun düşmediğini,Osmanlı-Rus,Trablusgarb,Balkan Savaşları gibi o zamana yakın savaşlardan çok ağır yaralar almadığını, o sırada 1.Dünya Savaşında birçok cephede mücadele etmediğini bilsem çok refah içindeler bile derdim.

@hamlet2006 bugünün türkiyesinden daha iyi durumdaydılar. dış borçları 470 milyar dolar değildi.

1923'de 1 dolar 80 kuruştu
bak bakalım bugün ne kadar? :koptum:

@bianchi10

Ben bilmem Allah bilir, önce dünya düz mü degil mi o bir anlasilsin sira ona da gelir.

Neden yeryüzü neden gökkubbe kelimeleri var dilimizde, yeryüzü neye benzer?

dünya zemindir, ay ise bir gökcismi

merak ediyorsan bir ton icerik var git arastir.

Her ne kadar ilk duydugumda ben de absürt sacma bulduysam, konunun icine girince bambaska perpektifler acildi, kimsenin deli demesinden cekinecek birisi degilim, bu yüzden fikrimi burda yazdim.

tekrar ediyorum, düzdür diye kesin konusmuyorum, farkina vardigim tek sey günesmerkezli modelin yalan oldugu, yer sabit duruyor günes etrafinda dönmüyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Aloha
maxresdefault.jpg

@Aloha

o hesaba göre tüm ülkelerde aynı anda gece aynı anda gündüz olması gerekmiyor mu?

bu kafaları nasıl yakalıyorsun söyle de alkole boşuna para vermeyelim? :koptum:

@sargonnas

O youtuber gercekten dandirik, 2 milyon abonesi var diye gözünde Prof mu oldu?

Dedim ya adam ottan b... her konu hakkinda video cekmis, bu adam benim söyledigimin aynisi bile söylese itibar etmem böyle birisine. Tek amaci daha fazla tiklama almak tiklama canavari olmus :koptum:

Flat Earth hakkinda bu konuya yogunlasmis kanallar var pro ve contra bunlar karsilastirilarak ne oldugu hakkinda fikir sahibi olabilirsin

@bianchi10

Olsun kim biliyor ki zaten, ben bilmemisim cok mu?
Söylenen masallara inanma evresini atlattim.

Gece gündüz meselesine gelirsek, bunun tabii ki aciklamasi var, zannediyor musun ki bir aciklamasi olmasa bu düz dünya teorisi bu kadar tutunabilirdi?

Ersan Juan youtube kanalindan bak, gülüp gecilecek bos birsey degil.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Mehmet Altuğ

Böyle basit manipülatif hilelere düsecek olsaydim, zaten senle karsit fikirde olmazdim.

Yani dogrunun yanina yanlisi koyunca o yanlis dogru olmus olmuyor. Ama bu video bunu telkin etmeye calisiyor.

Akdeniz maki türü bitki örtüsü bu dogru
Kara delikler safsata teori....

Yer cekimi de yalan, cekim dedigin miknatis gibi ceker, yere bir cismi koydugunda miknatis gibi mi cekiyor, cisimler özgül agirligina göre iniyor ya da cikiyor, havadan hafif cisimler cikiyor, agir cisimler iniyor. aynisi su icin de gecerli sudan hafifler yukari agirlar dibe iner.

Yer cekimi yok, bu küre modeline inandirmak icin icad ettikleri yalan.

@Gökhan Toros

bu da dogru.

fakat ben, söyledigim sözün arkasindayim anlaminda demekteyim

@Aloha
Bende bi ara bu tip araştırmalara bakıp korkmustum baskan.
O kadar güçlü tezler koyuyorlar ki insan hayrete düşüyor. Zaten dünyanın düz ve yuvarlak olduğunu savunan iki farklı grup var .Nasa nin uzaydan çektiği fotografları delil koyuyorlar ben sana.iki dakikada photoshopta dünyayı ikizkenaryamuk yapayım çok mu zor sanki

• Beğen
Tepkiler: Aloha
Hiç bulaşılcak konu değil bu yorumlara videolara çok güldüm ama :koptum:

Starex diye bir meyveden haberimiz olduğu için hamdolsun reisimize. Reis olmasa Starex'i araba markasından ibaret sanmaya devam edecektim.

Geri