Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

El, kol, boyun ve omuz ağrısı

Selamlar, 1.72 boy ile 52 kadro kullanıyorum ve bana uygun olduğunu düşünüyorum. Şükür, uzun sürüşler sonrası bile vücudumun hiçbir yerinde kronik bir ağrı olmuyor. Sadece gidonu droplardan tutunca boynum çok ağrıyor.

Izlediğim bir videoda, bir miktar daha yukarı görülebilmeli deniyordu. Bende bu mesafe yok ve yolu bile görmek için cebelleşiyorum. Bir o kadar da yol çizgisine bakarak gidiyorum sonrasında:komik:

Boynumu hareket ettirirken kemik takılmaya başladı resmen günlük zamanda, tak tuk ses çıkarıyor. Doktora gittim, fıtık olabilir mi diye. Yok olmaz dedi, pek de önemsemedi.

Ama benim boyun ağrım devam ediyor ve siz değerli arkadaşların tecrübe ve önerileriniz ile çare arayışındayım.

GIdon bogazi 100cm. Bunu, 80 ile değiştirip, biraz da yukarı açılısını mı alsam. Başka da birşey de gelmiyor aklıma.

Kisa bigaz ile dirseklerim dizlerime çarpacak gibi geliyor. Bilemedim açıkçası...

Bu durumu yaşayanınız var mı arkadaşlar?

Önerilerinize açığım ve şu boyun ağrısından kurtulursam çok memnun olacağım.

Teşekkürler
Tüm sayfaları okumadım ama 1.70 boy 50 kadro bisan rc 9900 kullanıyorum aslında 52 ye tekabül ediyor diyorlar, ilk kullandığım gün biraz boyun ağrısı oldu ve gruptaki daha tecrübeli abiler sürekli ileri baktığımdan olabileceğini söyledi ve artık kafam daha aşağı bakar şekilde ama gözlerle ileriye bakmaya çalışıyorum tabi 6 numara miyop olunca mecbur kalkıyor o kafa ama bir daha boyun ağrısı çekmedim, he ama çok tırmanışlı sürüşlerimde belimde genelde sağda bir ağrı yaşıyorum o da tur sonrası geçiyor dinlenince anlık acılar anlık ağrılar umarım bir şeyleri yanlış yapmıyorumdur ve geleceğimde bana engel teşkil etmez :)

Scudo
Tüm sayfaları okumadım ama 1.70 boy 50 kadro bisan rc 9900 kullanıyorum aslında 52 ye tekabül ediyor diyorlar, ilk kullandığım gün biraz boyun ağrısı oldu ve gruptaki daha tecrübeli abiler sürekli ileri baktığımdan olabileceğini söyledi ve artık kafam daha aşağı bakar şekilde ama gözlerle ileriye bakmaya çalışıyorum tabi 6 numara miyop olunca mecbur kalkıyor o kafa ama bir daha boyun ağrısı çekmedim, he ama çok tırmanışlı sürüşlerimde belimde genelde sağda bir ağrı yaşıyorum o da tur sonrası geçiyor dinlenince anlık acılar anlık ağrılar umarım bir şeyleri yanlış yapmıyorumdur ve geleceğimde bana engel teşkil etmez :)
Yokuşlu güzergahlarda bizim gibi amatörler için bel ağrısı normal tırmanışta bel bölgesi kaslarını daha fazla kullanıyoruz. Bildiğim kadarıyla o bölgedeki kasların gelişmesi de çalışma istiyor.

Serkan bey, merhaba.
Tavsiyenizi uygulayacağım teşekkür ederim.
Mutlaka faydası olacaktır.

Bel ağrısı için, egzersiz çalışmaları ile o bölgedeki kasları çalıştırmanızı tavsiye ederim.

Bu egzersizleri düzenli yaparsanız, sadece bisiklet için değil günlük yaşantınızda da çok faydasını görürsünüz.

Bir de, her türlü spor faaliyetinden önce mutlaka ısınma hareketleri yapmanızı öneririm. Tabii sonrasında da gerdirme hareketleri.:harika:

Bisiklete binerken, sakatlanmaların önüne geçmek için, başlangıç ve bitişlerde ısınma ve soğuma hareketlerine (sürüşleri de olabilir) çok çok önemli... Ancak uygulamada bu konu hep es geçiliyor ne yazık ki!.

@_Madmexx _ öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de boyun ve bel ağrılarından muzdaribim. Erinmezde günde 3-5 set egzersiz yaparsam çok ağrı olmuyor. Bisiklet geometrisi ne kadar etkiliyor onu bilmiyorum. Rüzgar hareketlerinin ve hava sıcaklığının etkilediğinin farkındayım. Boynu sıcak tuttuğumda ağrı çok olmuyor. Eşarp, puf veya bandana hangisi olursa yaz kış sarın derim. Günlük egzersiz de yapmalısınız.

Bisiklete binerken, sakatlanmaların önüne geçmek için, başlangıç ve bitişlerde ısınma ve soğuma hareketlerine (sürüşleri de olabilir) çok çok önemli... Ancak uygulamada bu konu hep es geçiliyor ne yazık ki!.
Son zamanlarda başlarken ve bitişte (ortalama 100km/tur) esneme yapmaya başladım. Turda ve sonrasında daha rahatlattığını farkettim.

Çetin bey, bunun sebebi nedir?
Çetin bey haklı. Büyük boy bisiklete kısa gidon kullanarak bizzat tecrübe etmiştim.

Bir kaç sebebi var bildiğim kadarıyla.
Gidon boğazı kısalınca açıdan dolayı yön değişimi için gidonun daha az hareket etmesi yeterli hale gelir. Aynı düzeyde bir müdahale tekeri çevirirken daha büyük açıda hareket sağlar. Mtb gibi geniş gidonlarda bu etki biraz daha az ama yarış gidonları zaten kendi de kısa olduğu için boğazı kısaltınca sürüş değişiyor.

Ayrıca gidon boğazı kısaldıkça daha dik oturursunuz ve ağırlık merkezi geriye gider. Ön teker üzerindeki yük azalır ve tekerin sağa sola hareket etmesi de kolaylaşır.

Çetin bey, bunun sebebi nedir?
Yukarıda gerekli açıklamalar yapılmış. Yüksek hızlarda rüzgarın etkisiyle gidon kontrolü zorlaşıyor çok hafif bir çevirmeyle bisiklet çizgisinden aşırıp sapabiliyor kısa gidon boğazıyla ki ben 60 mm gidon boğazında fazla fazla tecrübe ettim bu durumu.

@Anonim , @trainspotting35 , tecrübe ne kadar önemli her konuda olduğu gibi...

Kadro bana uygun olduğu için 80mm fazla kisa olacak ve bahsettiğiniz yeni problemlerle sebep olacak o zaman.

En garantisi, 90mm ile değiştirmek bu durumda. Işe yarayacak mı acaba? Ikinci ellere bir bakayım.

Destek olduğunuz için çok teşekkür ediyorum hepinize. Sağ olun, var olun arkadaşlar:harika:

Arkadaşlar selam, ufak bir güncelleme yapmak istiyorum.

Boyun ağrısı ile ilgili olarak aklıma kaskta kullandığım ayna geldi. Daha önce kullandığım ayna, kaska üstten yapıştırmaydı. Bir tane de yandan kask içine tutturulan modelden almıştım.

Yeni kaska da bu son aldığımı taktım. Ama gidonu aşağıdan tuttuğumda, arkayı görmek için kafamı çok yukarı kaldırdığımı farkettim.

Çözüm olarak, iki aynayı birleştirdim ve düz ve yatık pozisyonda kafamı yukarı kaldırma işine gerek kalmadi.

Sonuç, ağrısız bir sürüş, mutlu bir bisikletçi😍

IMG-20210612-WA0003.jpg

Biraz otobüs şoförü gibi oldu ama konfor için süsümüzden gitsin artık...:D

Konuyla alakalı mı bilmiyorum ama bir süredir omzum ağrıyordu bisiklet kullanırken özellikle koşarken cız cız yanıyordu omuz kısmı doktor yırtık olduğunu büyümeden dikmemiz lazım filan dedi ama güvenemedim bi kaç doktora daha gitmek istiyorum istanbul içi tavsiyeniz var mıdır ?

Arkadaşlar selam, ufak bir güncelleme yapmak istiyorum.

Boyun ağrısı ile ilgili olarak aklıma kaskta kullandığım ayna geldi. Daha önce kullandığım ayna, kaska üstten yapıştırmaydı. Bir tane de yandan kask içine tutturulan modelden almıştım.

Yeni kaska da bu son aldığımı taktım. Ama gidonu aşağıdan tuttuğumda, arkayı görmek için kafamı çok yukarı kaldırdığımı farkettim.

Çözüm olarak, iki aynayı birleştirdim ve düz ve yatık pozisyonda kafamı yukarı kaldırma işine gerek kalmadi.

Sonuç, ağrısız bir sürüş, mutlu bir bisikletçi😍

266749 dosyayı görüntüle

Biraz otobüs şoförü gibi oldu ama konfor için süsümüzden gitsin artık...:D
süper ya valla :) çok hoşuma gitti. aynaya bakmayan şöförler utanır sizi görünce

İki el bileğimde de sorun var. Ayrıca sol dirseğim de çocukluğumdaki bir kazadan dolayı yanlış kaynamış durumda.
Uzun süreliyi geçtim, 10 dk bile sabit sürdüğümde özellikle sol bilek ve dirsek sürüşümü engelleyecek derecede ağrıyor. Gidonu 1 dk bırakıp dinlendirmem yeterli. Ama süre uzadıkça, akşama ağrılar artıyor tabi.

Sırf bu bilek ve dirsek ağrılarını biraz da olsa azaltabilmek adına kelebek gidon alıp takmayı düşünüyorum.

Hibrit bisiklet sürüyorum ve düz gidon kullanıyorum.
Bisikletimdeki gidon ölçüsüne göre olması dışında (25.4mm) gidon ile ilgili seçimde dikkat edilecek bir nokta var mı?

Ya da bu ağrı/acı yoğunluğunu azaltmak için başka öneriniz var mı?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Konuyla alakalı mı bilmiyorum ama bir süredir omzum ağrıyordu bisiklet kullanırken özellikle koşarken cız cız yanıyordu omuz kısmı doktor yırtık olduğunu büyümeden dikmemiz lazım filan dedi ama güvenemedim bi kaç doktora daha gitmek istiyorum istanbul içi tavsiyeniz var mıdır ?
merhaba, baltalimanı kemik hastanesi leventteki ek bina da Canan isimli bir hocamız var, spor hekimliğinde, tavsiye ederim. geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Arkadaşlar selamlar, el ağrımın (serçe parmağının uzantısı olan kenardaki ağrı) sebebini buldum, paylaşayım istedim, belki sizin de işinize yarar.

Bisikletçi, gidon sargısını kolun üstündeki çukurları da kapatarak sarmış. Tabii bu çukurlara denk gelen plastik kapaktaki çıkıntılar da yerine oturmuyor ve yukarıda kalıyor. Avuç kenarı da bir süre sonra bu tümsekten ağrı yapıyormuş.

Düzeltince agri falan kalmadı:hhhhhh:. Oysa aklimdan bir sürü sebep geçiyordu. Önce kolu, aşağı, yukarı değişik şekillerde deneyip duracaktım.

İşin ilginci bir sürü de değişiklik vardı önceki haline göre :krktm: . Gidon yeni, genişlik farkı var 40-42, kolların pozisyonu değişti (eskiden daha aşağıdaymış). var da var yani. Sebep ne çıktı...:huhuu:. Ucuz atlattım...

El, kol, boyun, omuz ağrınız mı var, 40 yaş üzerindemisiniz? Tebrikler artık 20'li yaşlarda değilsiniz ve bu olabiliyor.

• Hahaha
Tepkiler: Ali Eren
2. bir danışma için anadolu yakasinda muyanehanesi olan Dr Işık Akgöl ü tavsiye ederim .Omuz eklemi vücudumuzdaki en hareketli, bu yüzden korunmaya ve güçlenmeye en ihtiyacı olan eklemlerden biri
Geçmiş Olsun

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce (2018) 53 kadrosunu kullandığım mosso 735 tcada hiçbir şekilde boyun ağrısı yasamazken, yeni aldığım 52 kadro 735 tcada boyun ağrısı yaşamaktayım. Sele yükseklik ve ileri geri ayarını yaptım. Son çare olarak gidonu yukselttirdim ama değişen bir şey olmadı. 1 cm kadro bu kadar fark yaratır mı yoksa boyun kaslarim alışma sürecinde mi anlayamadım. Boyum 177 cm, iç bacak boyum 78 cm. Eğer kadro küçükse, bu boyun ağrısı yapar mı? Satıp büyük kadro mu almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce (2018) 53 kadrosunu kullandığım mosso 735 tcada hiçbir şekilde boyun ağrısı yasamazken, yeni aldığım 52 kadro 735 tcada boyun ağrısı yaşamaktayım. Sele yükseklik ve ileri geri ayarını yaptım. Son çare olarak gidonu yukselttirdim ama değişen bir şey olmadı. 1 cm kadro bu kadar fark yaratır mı yoksa boyun kaslarim alışma sürecinde mi anlayamadım. Boyum 177 cm, iç bacak boyum 78 cm. Eğer kadro küçükse, bu boyun ağrısı yapar mı? Satıp büyük kadro mu almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim
Gidon boğazının uzunluğu konusunda bir değişiklik yaptın mı?

Geri