Peki sipariş üzerine üretim yapıyor musunuz? Kafamda uzun zamandır iki tekerli önden çekişli yaslanık bisiklet (recumbent) projesi var. Brelis adlı üreticiden kadro için fiyat aldım fakat fiyat biraz tuzlu. Ne dersiniz?Arkadaşlar merhaba,
Yeni konu açamadım, bu yüzden buraya yazıyorum. Benimkisi bisiklet toplamak değil, imalat aslında. Kendi atölyemde h.sonları bisiklet üretiyorum.
T1 Prototip'imi sizlere gururla sunmak isterim)
eskizleri:
311128 dosyayı görüntüle
imalat ölçüsüne göre Cad çizimleri:
![]()
![]()
imalat aşamasından bazı fotoğraflar:
Dropout'u, bu modele göre yeniden tasarlamam gerekti. Tasarımın, lazer kesimi.
![]()
tabiki maşayı da, bu modele göre üretmem daha mantıklı geldi. 16 inç ön maşası.
![]()
Bu arka alt maşa. Bisikletin tasarıma uygun olarak arka maşanın da üretim aşamasından. Kaynak öncesi.
![]()
Kadro için bu modele uygun bir jig tasarladım, bunun net bir fotoğrafı yok paylaşmıyorum bu yüzden. Bisikletin her bir parçasını, uygun bir kalıp üzerinde üretimini yaptım.
Prototip Modeli:
![]()
![]()
Test kullanımda olduğunda şimdilik boyası, vites aktarım sistemleri ve vitesli rublesi yok. Kompanentlerini, prototipten sonra boyaması vs. den sonra takacağım.
Kısaca bilgi vereyim.
2 Tekerlekli bir kargo bisikleti : Amacı, tamamen şehir içi kullanımda, market, pazar ve benzer yükleri taşımak için bir arabaya ihtiyaç duymadan (benzin harcamadan) taşımamıza imkan sağlayan bir bisiklet türü. Dünyada benzerleri ve farklı modelleri yaygın.
Ön tekerlek: 16 inç, arka tekerlek : 20 inç. Nedeni: şehir içi kullanımı olduğundan küçük tekerlekli bisikletleri taşımak sürmek daha kolay. Ön tekerinin arkadan küçük olmasının nedeni de tamamen fizik kuralları gereği, momentum etkisi. Kullanıcıya fiziksel efor avantajı sağlıyor olması.
Bu prototip'i yaptıktan sonra market ihtiyacım için hiç arabayı almadımsepetinde 24'lü maden suyu ve 3-4 poşetlik market alışverişlerini kolayca taşıyabildim.
Elektrik bir modelini de yapmak istiyorum ancak, mid - drive (Bosch, Yamaha vb.) e-bike sistemi eklemek daha mantıklı ancak çok maliyetli bu. İlerleyen zamanlarda buna karar vereceğim inşallah.
Bu kadar
Teşekkürler.
Ciddi ciddi yapmış helal olsun hocamArkadaşlar merhaba,
Yeni konu açamadım, bu yüzden buraya yazıyorum. Benimkisi bisiklet toplamak değil, imalat aslında. Kendi atölyemde h.sonları bisiklet üretiyorum.
T1 Prototip'imi sizlere gururla sunmak isterim)
eskizleri:
311128 dosyayı görüntüle
imalat ölçüsüne göre Cad çizimleri:
![]()
![]()
imalat aşamasından bazı fotoğraflar:
Dropout'u, bu modele göre yeniden tasarlamam gerekti. Tasarımın, lazer kesimi.
![]()
tabiki maşayı da, bu modele göre üretmem daha mantıklı geldi. 16 inç ön maşası.
![]()
Bu arka alt maşa. Bisikletin tasarıma uygun olarak arka maşanın da üretim aşamasından. Kaynak öncesi.
![]()
Kadro için bu modele uygun bir jig tasarladım, bunun net bir fotoğrafı yok paylaşmıyorum bu yüzden. Bisikletin her bir parçasını, uygun bir kalıp üzerinde üretimini yaptım.
Prototip Modeli:
![]()
![]()
Test kullanımda olduğunda şimdilik boyası, vites aktarım sistemleri ve vitesli rublesi yok. Kompanentlerini, prototipten sonra boyaması vs. den sonra takacağım.
Kısaca bilgi vereyim.
2 Tekerlekli bir kargo bisikleti : Amacı, tamamen şehir içi kullanımda, market, pazar ve benzer yükleri taşımak için bir arabaya ihtiyaç duymadan (benzin harcamadan) taşımamıza imkan sağlayan bir bisiklet türü. Dünyada benzerleri ve farklı modelleri yaygın.
Ön tekerlek: 16 inç, arka tekerlek : 20 inç. Nedeni: şehir içi kullanımı olduğundan küçük tekerlekli bisikletleri taşımak sürmek daha kolay. Ön tekerinin arkadan küçük olmasının nedeni de tamamen fizik kuralları gereği, momentum etkisi. Kullanıcıya fiziksel efor avantajı sağlıyor olması.
Bu prototip'i yaptıktan sonra market ihtiyacım için hiç arabayı almadımsepetinde 24'lü maden suyu ve 3-4 poşetlik market alışverişlerini kolayca taşıyabildim.
Elektrik bir modelini de yapmak istiyorum ancak, mid - drive (Bosch, Yamaha vb.) e-bike sistemi eklemek daha mantıklı ancak çok maliyetli bu. İlerleyen zamanlarda buna karar vereceğim inşallah.
Bu kadar
Teşekkürler.
Elinize sağlık. Sürüş hissiyatı nasıl acaba? Ön teker gidondan çok ileride ya manevra anında tepki nasıl oluyor?
Peki sipariş üzerine üretim yapıyor musunuz? Kafamda uzun zamandır iki tekerli önden çekişli yaslanık bisiklet (recumbent) projesi var. Brelis adlı üreticiden kadro için fiyat aldım fakat fiyat biraz tuzlu. Ne dersiniz?
benim de merak ettiğim bir konu var. Emek kısmını bir kenara ayırarak verimlilik konusunu merak ediyorum.
el emeği bir kadronun performans konusunda gidebileceği nokta nedir? mesela giant gibi bir markanın performans odaklı bir kadrosunu geliştirmek için ciddi bir ekip uğraşıyor diyelim. bu geliştirmeye rüzgar tüneli gibi teknolojiler de eklenince iş acayip.bor noktaya geliyor.
bazı küçük atölyelerde maddi anlamda değerli kadrolar olduğunu biliyorum, bu kadroların atıyorum tc r gibi kendini kanıtlamış bir kadroya göre ciddi eksileri olabilir mi?
iki kadronun da aynı sınıf olduğunu varsayıyorum.
yani sorumun ana konusu küçük atölyelerden çıkan ve bir servet değerinde olan performans odaklı yol kadroları gerçekten kendini kanıtlamış kadrolarla rekabet edebilir mi? küçük bir atölyede iyi bir ar ge mümkün mü?
Teşekkür ederim,@muratty
Elinize sağlık, oldukça derli toplu görünüyor. Türkiye'nin çoğu şehrinde yokuşlardan kaçış olmadığı için bisikletin boş ağırlığının minimize edilmesi ve elektrik desteği şart gibi.
Bu konuda çokü başarılı bulduğum Phil Vandelay'in elektrikli kargo bisikleti yapım videolarını paylaşayım. Daha önce izlemediyseniz, özellikle kablolu gidon kontrolü fikrini beğeneceğinizi düşünüyorum.