Scudo Sports

El yapımı kadroların fiyatları hakkında

Brelis'in sahibi boruları daha geleneksel bir yöntemle birleştiriyor. Lehim (brazing) kaynağı deniyor bu yönteme kaynak dikiş izi olmuyor. Ve ayrıca gidon boğazı da üretiyor. Soulrider daha güncel bir kaynak yöntemi kullanıyor. 2 si de oldukça sağlam. 2 si de aynı materyalleri kullanıyor. Breliste işin içine biraz bakır da giriyor diyebiliriz kaynak yönteminden dolayı. 2 si de bildiğim kadarıyla aynı ölçü standartlarını kullanıyor. İkisi de profesyonel ve kişiye çoğu konuda aynı seçenekleri sunuyorlar. Kıyaslamak doğru mı bilemiyorum. Grafik tasarımlarına gelecek olursak Brelis'i daha başarılı buluyorum.

Son düzenleme:
Scudo
Trek ve Cannondale i tabi ki kıyaslıyorum. Malzeme, fiyat, işçilik gibi konularda kıyaslıyoruz. Yerli marka alırken Bisan Salcano Carraro bakmıyor musunuz?
Asıl sormak istediğim de üretim yöntemleri ve işçilik kalitesi karşılaştırmasıydı. Malzeme olarak 3 aşağı 5 yukarı aynı malzemeyi kullandıklarını düşünüyordum. Bu konulardaki bilgilerinizi için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Bıyıkov Siz cevap yazarken ben yorumumu değiştirmişim. Sizin cevap boşta kalmış kusura bakmayın. Trek-Cannondale ikisi de üst düzey markalar ve birbirine fiyat-işçilik-materyal olarak yakın oldukları için böyle bir örnek vermiştim. Yine de yerinde bir örnek olmadığını düşünüp silmiştim. Yetişememişim. Bu arada Carraro yerli değil. Siz Corelli demek istediniz sanırım.

@Bıyıkov Siz cevap yazarken ben yorumumu değiştirmişim. Sizin cevap boşta kalmış kusura bakmayın. Trek-Cannondale ikisi de üst düzey markalar ve birbirine fiyat-işçilik-materyal olarak yakın oldukları için böyle bir örnek vermiştim. Yine de yerinde bir örnek olmadığını düşünüp silmiştim. Yetişememişim. Bu arada Carraro yerli değil. Siz Corelli demek istediniz sanırım.
Teşekkürler açıklamalar için, niyetimiz ortak. Ama Carraro nasıl yerli değil onu anlamadım.

Carraro yerli değilse Trek, Specialized vb için ne diyeceğiz? Carraro isim dışında tamamen yerli marka diyebileceğimiz, parçalarının %90ı yurtdışından temin edilip Accell bisiklet fabrikasında montajlanan bir marka. Bu şartlarda yabancı olarak değerlendirebilir miyiz çok da emin değilim.
Çok da önemli değil, konunun özünden sapmayalım :) Brelis ve Soulrider ile ilgili bilgiler için bir kez daha teşekkür ederim. Umarım kullananlar deneyimleriyle, özellikle Brelis kullanıcıları, burayı biraz hareketlendirir. Zira Soulrider ile ilgili daha fazla bilgiye ve incelemeye sahibiz.

mesela şu kebabçı nusret gibi gidipte bu klasik kadroların eğitim ve atolye çalışmasını italyada yapan varmıdır. Bir aile işletmesinde staj yapan olmuşmudur.

mesela şu kebabçı nusret gibi gidipte bu klasik kadroların eğitim ve atolye çalışmasını italyada yapan varmıdır. Bir aile işletmesinde staj yapan olmuşmudur.
Burçak ERBİL 2015’in başında, İngiltere’deki Bicycle Academy’den “Frame building” ve “Fitting/Design” eğitimlerini aldı.

Carraro yerli değilse Trek, Specialized vb için ne diyeceğiz? Carraro isim dışında tamamen yerli marka diyebileceğimiz, parçalarının %90ı yurtdışından temin edilip Accell bisiklet fabrikasında montajlanan bir marka. Bu şartlarda yabancı olarak değerlendirebilir miyiz çok da emin değilim.
Çok da önemli değil, konunun özünden sapmayalım :) Brelis ve Soulrider ile ilgili bilgiler için bir kez daha teşekkür ederim. Umarım kullananlar deneyimleriyle, özellikle Brelis kullanıcıları, burayı biraz hareketlendirir. Zira Soulrider ile ilgili daha fazla bilgiye ve incelemeye sahibiz.
O kadar az sayıda Brelis var ki böyle bir inceleme yapmak cidden zor olacaktır.
Bu arada kişiye özel oldukları için kimin bisikletini kiminkiyle kıyas yapmak doğru olur bilemedim. Anca ince işçilik, kaynak, boya konuları kıyaslanabilir sanırım. Misal ben daha fazla gerçek sürüş testine ve tecrübesine sahip olduğu için düşünmeden Soulrider'ı seçtim alırken. Burçak Erbil biraz daha niş bir üretim yapıyor ve bu da fiyat ve teslim süresine yansıyor hissedilir oranda.

EK - konusu olunca sitelerine bir bakayım dedim. Brelis'te baz kadro + karbon maşa 11 Bin TL'den, Soulrider'da baz kadro + karbon maşa 7500 TL'den başlıyor şu an güncel kurla.
Yol Bisikleti Kadro Setleri —–4000TL
Ekonomi şahlanmadan önce fiyat buymuş :(

Son düzenleme:
Bir gün maddi olarak çook rahat olsam da edinmeyi düşünmeyeceğim bir bisiklet fantazisi anlamına geliyor benim için el yapımı kadrolar :ssrtcbya: Fantastik amaçlara hizmet ediyor. Tüketiciyi avladığı nokta “bana özel, sadece bende var” ve bu benim pek de ilgimi çekmiyor

Bir gün maddi olarak çook rahat olsam da edinmeyi düşünmeyeceğim bir bisiklet fantazisi anlamına geliyor benim için el yapımı kadrolar :ssrtcbya: Fantastik amaçlara hizmet ediyor. Tüketiciyi avladığı nokta “bana özel, sadece bende var” ve bu benim pek de ilgimi çekmiyor
Bence fantastik amaçlardan ziyade bisikletle ilgili macerasında belirli bir yol almış, kadro geometrisi ve vücudunu iyice kavramış ve beklentilerine birebir uygun bisiklet arayanlar için uygun custom kadrolar. El yapımı ile custom kadroyu da ayırmak önemli bir nokta. El yapımı olup da standart kadrolar da sunuyor her ikisi de ama gerçekten kişiye, vücut ölçülerine ve bekleidği sürüş dinamiklerine uygun olmadıktan sonra pek bir esprisi kalmayabilir.

Kıyafet gibi değerlendirmeli. Fabrikasyon takım elbise ile terzide özel diktirilmiş takım elbisenin farkı gibi. Zorunlu değil, ancak kesinlikle artısı var.

Son düzenleme:
Titanyum dusununce Turkiye'de seceneginiz yok. Bu da benim icin bir kriter olmustu.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
"sadece bende var"cıları bilemem ama benim gibi uzun olup bir türlü kadro bulamayanlara bütçesi el veriyorsa bence mantıklı bir seçenek. İç bacak uzunluğum 94cm dağ bisikleti kadrosu arıyorum neredeyse yok, 1-2 tane buldum ama fiyatları görünce olmasa da olur dedim.

@Burçak Erbil'in forumda bir kaç konusu da var Brelis'ten bu senenin ilk kadrosu . Forumda artık yazmasa da arada giriyor galiba.
Bu arada kişiye özel oldukları için kimin bisikletini kiminkiyle kıyas yapmak doğru olur bilemedim. Anca ince işçilik, kaynak, boya konuları kıyaslanabilir sanırım.
Berk beyin bu yorumuna katılmak daha doğru duruyor. Ekonomimiz şahlanmadan önceki fiyatları özlüyorum, her geçen yıl daha da özleyecek gibiyiz.

@Veto8 custom kadro. bildigim kadariyla custom da olsa yasin'in kadrolarinda spacer oluyor mutlaka.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Geri