Soulrider'ı tavsiye etmiyorum. Beni hayal kırıklığına uğratmış bir yer.
Öncelikle görsel olarak tam istediğiniz gibi yapmıyor. Websitesinde hiçbir yerde belirtmediği halde alt boruya sadece "soulrider" yazarmış. Kişiye özel bisiklet yaptırıyorsnuz ama istediğiniz yazıyı yazmıyor! Alt borudaki yazı dışında anlaştığınızı sandığınız görselde çeki borusunda yazı olmadığı halde çeki borusuna da yazı yazıyor. Daha önce hiç bir yerde belirtmediği halde. Nedenini sorduğunuzda atölyeden çıkan tüm bisikletlere uyguladığını söylüyor.
Kadro geometrisinde kendi sürüş tarzınıza yönelik değişiklikler yapılmasını istediğinizde olumsuz bir yaklaşımla karşılaşıyorsunuz. Fit vs. için görüştükten sonra orta göbek düşüklüğünü(BB DROP) kendi geometrisinde 70mm olarak ayarlamıştı. Bunun 60mm olarak değiştirilmesini istediğimde itiraz ediyor. Geometri üzerinde çok tartıştıktan sonra daha önce kullandığım ve sevdiğim bi bisikletin(giant anyroad) geometrisiyle aynı geometride yapmasını istediğimde de başkasının geometrisini kopyalamadığını söylüyor...
Fikir vermesi açısından c(link) da bb drop 61mm, (link) da 72mm, (link) da 60mm, (link) ta 70mm. 60mm bb drop isteği anormal bir durum değil yani. Tamamen müşterinin tercihine kalmış birşey. Onun hazırladığı geometri supersixe yakın benim istediğim geometri ise topstona yakın. Sizin tercihlerinize nezaketten uzak birşekilde "gereksiz, saçma, öyle yapmıyorum şöyle yapıyorum" gibi cevaplar veriyor.
Soulridera kadro yaptırmayı düşünen olursa geometriden, görsel tasarıma herşeyi en ince ayrıntısına kadar kapora vermeden önce başta konuşsun. Yoksa sonra sinirleriniz bozulabilir! Tavrı "müşteri nasıl isterse öyle yaparım" değil de "ben böyle yapıyorum" oluyor. Kişiye özelden çok nerdeyse seri üretim mantığıyla yaklaşıyor.