Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Elektrikli katlanır bisiklet

Scudo
@Hamunpatra
Ikea ya hayatında hic para vermemiş biri olarak kendim yaptım ,icinde montaj klavuzu ile birlikte geliyor,klavuzu takip edip yaptım
 
İçinden jant mı çıkıyor mu? Paket içeriğinde neler vardı?
 
Jant göbeğinde motor var ,Jant çapını söylüyorsun ona gore jantlı gönderiyorlar .Samsung batarya ,gösterge ( anlık hız ,motordan ne kadar güç çektiğini,hava sıcaklığını falan gösteriyor),el gazı ve su geçirmez kablolar çıkıyor
 
Motor gücü düşünce gittiği mesafe artıyor sanırım. 500 w olanı seçmenin sebebi nedir? Onlar mı tavsiye etti?
 
@ursbora Peki maliyeti nasıldı ? Ben de katlanır bisikletime taktırmak istiyorum, çeşitli firmalar mevcut fakat karar vermekte güçlük çekiyorum. Son sürat, menzil, şarj süresi ve aklıma gelmeyen diğer konularda deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
 
@Alper Kilislioğlu bende Yuki YD-EBX042 Elektrikli Bisiklet var, 250W motorlu ve Li-ion 36V / 11Ah pili var, pedal desteğide var pedal çeviriyorsun ancak çok az güç veriyorsun boşa çevirir gibi o şekilde kullanırsan 50 km civarı menzilin var ben 95 kiloyum ve en hızlı modda kullanıyorum(25km/h), sana fikir versin diye yazdım, bu ayarda bir sistem alırsan gidip döneceğin menzil 50 km içindeyse rahatlıkla işini görür tabi bu hiç kapatmadan kullanırsan, mesela düzlüklerde normal giderim dersen menzil dahada artmış olur,
 
  • Beğen
Tepkiler: Alper Kilislioğlu
selamlar arkadaşlar Dahon elektrikli bisikleimde elektrik arızası oluştu.Motora giden kablonun içinde temassızlık var.Elektrik modunu açtığımda ekranda error yazısı çıkıyor.Aldığım yere henüz göstermedim ama bisikleti alırken elektrik aksamıyla ilgili garanti olmadığını belirtmiştlerdi.İstanbul içerisinde bu işi iyi bilen bisiklet tamircisi varmıdır bildiğiniz ?yardımcı olursanız sevinirim selamlar,
 
Merhaba,

Ev - iş - üniversite arası gidip gelmek için bir tane katlanır bisiklet almak istiyorum. Bu yolları yaparken metrobüs, marmaray veya vapur kullanacağım bundan dolayı katlanır bisiklet bakıyorum ama iş yerimin oralarda çok yokuş olduğu için elektrik kiti de almayı düşünüyorum. Aklımda birkaç model bisiklet var tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak isterim.

1) GEOTECH LIFE FOLD-UP 20.0
2) Dahon Mariner D8
3) Tern Verge N8
4) GEOTECH LIFE FOLD-UP 20.1 PRO

Bu dört model arasında düşünüyorum (Başka tavsiyeler olursa açığım) fakat daha önceden katlanır bisiklet hiç kullanmadım. 2 tane yol bisikletim var bunlardan birisini satıp yada takas kabul eden bir yer varsa o şekilde katlanıra geçeceğim.

Düşündüğüm motor Bafang BBS02B 750w mid drive, 48v 10ah veya 20ah batarya.

İnternetten baktığım kadarıyla Dahon ve Tern katlanınca az yer kaplıyor iki teker arasında ki mesafe az ve mıknatıs var yapışık dursun diye fakat Geotech lerde bunu göremedim, birkaç tane video izledim katlanmış hali bile kocaman, ya videodakiler beceremediler katlamayı yada gerçekten bisikletlerin katlanış mekanizması çok iyi değil.

Bu bisikletlerden 1. olanı seçersem 20 vites yokuş performası yönünden iyi olacaktır diye düşünüyorum bundan dolayı belki elektrik motoruna ihtiyaç duymam, kullanan yada deneyen varsa bu bisiklet hakkında çok mutlu olurum.

Birde diğer 3 bisikletten herhangi birinde karar verirsem sram dd3 alıp uygulamak istiyorum vites aralığını arttırmak için, bu konuda da deneyimim yok sadece araştırırken gördüm ve elektrik kiti ile başarılı sonuç verir diye düşündüm.

Ev iş okul güzargahı şu şekilde: Küçükçekmece - Acıbadem(Küçükçamlıca) - Mahmutbey (Uçuk bir rota fakat metrobüs çilesinden ve okula gidişin saatlerçe bitmeyen minibüs yolculuklarından kurtulmam gerek günde sadece ev iş arası git gel en az 3 saatim gidiyor)

İş yerimin oralarda çok ciddi rampalar var bazen 20 dereceyi buluyor (Elektrik kitini en çok bunun için istiyorum)

Konuyu toparlayamadık ama durum böyle :) Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: OmerKa
@Murat Semiz İlk bisiklete başladığımda elimde bisiklet, yürüyerek çıktığım yokuşları şimdi durmaksınız hızlı bir şekilde çıkabilmek gerçekten bayağı fark ediyormuş dediğiniz gibi. 5 ayda bu seviyeye gelmek güzeldi. Tabi 5 ayda 14 kilo gitmesi daha da bir güzel :D
 
  • Beğen
Tepkiler: ollo
Arkadaşlar herkese merhabalar,
Ben kendime Dahon Mariner d8 marka katlanır bir bisiklet aldım ama yokuşlarda beni yoruyor bende bir kit taktırmak istiyorum.

Açıkcası elektrikli bisiklet fiyatlarına baktığımda ve kit taktırma ile karşılaştırdığımda astarı yüzünü geçiyor :) neden başta elektrikli almadım diye de düşünmüyor değilim. Neyse bu kısmı benim hayıflanmam :D

motor desteğinin önde olması mı daha iyi yoksa arkada olması mı o kısmı biraz soru işareti oluşturuyor bende ön tarafta olduğunda su birikintilerinde kaydırma vs yapıyor diyenler vardı bu konuda düşünceleriniz nedir?
 
@arsima Her ne kadar elektirikli bisiklet sürmesemde birkaç kez dışında arkada olması bence daha mantıklı eğer ön kayarsa gidonu toparlamak daha zor oluyor ancak arka kayarsa düşme ihtimali öne göre çok daha düşük benim fikrim arkaya taktırma yöünde olurdu eğer alsaydım.
 
goccia city zero kullanıcısı arkadaşlar bisikletlerinden memnunlar mı?
 
Türkiye'de yeni piyasaya giren Enik bikes ile ilgili soruları yanıtlayabilirim.
Detaylı bilgi için siteyi de ziyaret edebilirsiniz. (link)
 
Arkadaşlar merhaba. Rusyadan gelirken yanımda elektrikli bisiklet getirmek istiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var katlanır ya da xiaomi himo c20 almayı düşünüyorum. Kızılaydan çankaya ya git gel yapacağım günde 15 km. Katlanır olursa yağmurda otobüse bineriz diye düşünüyorum. Fiyatları uygun geldi bana Türkiye deki fiyatlara nazaran.
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: DayKnight
Selam elektrikli hem de katlanır tercih edenler:

Ben lüks Mtb bisikletten elektrikli katlanıra geçtim.
Günlük kullanım için bana daha uygun geldi.
Çünkü daha pratik ve kullanışlı.
Ben %25 şarjla 27 km kullandım.
Menzil 100 km olacak gibi.:)
 

Dosyalar

  • 98852762-B2E5-4482-B971-2E6552E7FFAD.jpeg
    98852762-B2E5-4482-B971-2E6552E7FFAD.jpeg
    148,4 KB · Okunma: 58
  • 543B3141-3F6F-4E60-85FF-50D5C4EB04E6.jpeg
    543B3141-3F6F-4E60-85FF-50D5C4EB04E6.jpeg
    92,6 KB · Okunma: 53
  • Beğen
Tepkiler: DayKnight
Bafang Çin markası olmasına rağmen uluslarası kalite standatlarında bir marka imiş.
Ben satın aldığım Alba Fold2 de bu markanın elektrik motorunu gördüğüm için bu yazıyı özellikle inceledim.
Almanya kökenli e-bike dergisinde Bafang incelemesi. Övgüyle söz ediyor.

:(link)
 
Geri