Merhaba,
Ev - iş - üniversite arası gidip gelmek için bir tane katlanır bisiklet almak istiyorum. Bu yolları yaparken metrobüs, marmaray veya vapur kullanacağım bundan dolayı katlanır bisiklet bakıyorum ama iş yerimin oralarda çok yokuş olduğu için elektrik kiti de almayı düşünüyorum. Aklımda birkaç model bisiklet var tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak isterim.
1) GEOTECH LIFE FOLD-UP 20.0
2) Dahon Mariner D8
3) Tern Verge N8
4) GEOTECH LIFE FOLD-UP 20.1 PRO
Bu dört model arasında düşünüyorum (Başka tavsiyeler olursa açığım) fakat daha önceden katlanır bisiklet hiç kullanmadım. 2 tane yol bisikletim var bunlardan birisini satıp yada takas kabul eden bir yer varsa o şekilde katlanıra geçeceğim.
Düşündüğüm motor Bafang BBS02B 750w mid drive, 48v 10ah veya 20ah batarya.
İnternetten baktığım kadarıyla Dahon ve Tern katlanınca az yer kaplıyor iki teker arasında ki mesafe az ve mıknatıs var yapışık dursun diye fakat Geotech lerde bunu göremedim, birkaç tane video izledim katlanmış hali bile kocaman, ya videodakiler beceremediler katlamayı yada gerçekten bisikletlerin katlanış mekanizması çok iyi değil.
Bu bisikletlerden 1. olanı seçersem 20 vites yokuş performası yönünden iyi olacaktır diye düşünüyorum bundan dolayı belki elektrik motoruna ihtiyaç duymam, kullanan yada deneyen varsa bu bisiklet hakkında çok mutlu olurum.
Birde diğer 3 bisikletten herhangi birinde karar verirsem sram dd3 alıp uygulamak istiyorum vites aralığını arttırmak için, bu konuda da deneyimim yok sadece araştırırken gördüm ve elektrik kiti ile başarılı sonuç verir diye düşündüm.
Ev iş okul güzargahı şu şekilde: Küçükçekmece - Acıbadem(Küçükçamlıca) - Mahmutbey (Uçuk bir rota fakat metrobüs çilesinden ve okula gidişin saatlerçe bitmeyen minibüs yolculuklarından kurtulmam gerek günde sadece ev iş arası git gel en az 3 saatim gidiyor)
İş yerimin oralarda çok ciddi rampalar var bazen 20 dereceyi buluyor (Elektrik kitini en çok bunun için istiyorum)
Konuyu toparlayamadık ama durum böyle
Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim