Scudo Sports

En ekonomik pedli tayt

Scudo
(link) taytlar nasıldır? Kullanan var mı arkadaşlar?

@K-Pax ben indirime girdiğinde almıştım yazın yaklaşık 15 kez kullandım renginde kumaşında ve dikişinde hiç bir sorun yaşamadım pedinin jeli de gayet rahat ama ped hem boyundan hemde eninden kısa geliyor özellikle arka kısmı biraz rahatsız etti

• Beğen
Tepkiler: K-Pax
Arkadaşlar şort içine giyilen tayt;tekbaşına sokakta giyilebilen bir tayt olabilir mi?Yani sokakta tekbaşına giyilebilen tayt şort içine giyilebilir mi?içlik tayt şeklinde olması gerekmiyor değil mi?Cahilliğimi mazur görün,bu taytlar mağazada denenebiliyor mu?
Hazır bu kadar iyilik yapmışken İzmir de gel pedli tayt satan dükkan tavsiye edebilir misiniz?(Decathlon hariç turuncu pedli içlik taytını kullandım hiç memnun değilim.)

@hamlet2006 Şemikler İlçe Jandarma'nın yanında Gonso'nun fabrika satış mağazı var. Ege Perla da Exuma mağazası var. Orları deneyebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Arkadaşlar selam, tavsiyelerin hepsi üretimden kalkmış. Var mı güncel tavsiye verebilecek jel ve uygun fiyatlı bir tayt için 😀?

Evet arkadaşlar, sizlerden dönüş alamayınca kendi başımın çaresine bakmak durumunda kaldım. Araştırmalarımdan faydalanmak isteyen olursa diye bu notu bırakayım;

Şu dönemde trainer antrenmanlarında farkettim ki beni en çok zorlayan ne nabız, ne power. Popomun acısına dayanamadığım için antremanlarımı tamamlayamıyorum. Bu nedenle önceliği ped kalitesine verdim.
Seçenekler;

Aliexpress, dechatlon, wiggle, merlin, chain reaction, bike parts, sora ve jordanred.

Aliexpress'i hiç bir dayanağım olmadan sağlık gerekçesiyle eledim.
Dechatlon'u pet kalitesinden genel memnuniyetsizlik nedeniyle eledim.
Wiggle, merlin, chain reaction, bike parts'ı kur etkisi ve maliyetleri sebebiyle eledim ama bütçem yeterli olsaydı mutlaka buralardan ürün tercih ederdim.
Sora tekstil ve jordanred arasında tercih yapmam gerekti ve jordanred'i tercih ettim.

Sora tekstilin ürünlerinde 3 farklı ped kullanıyor ve bunlardan en uzun süre konfor sağlayanını tercih ettiğinizde askılı bir tayt 275 tl'ye geliyor. Kumaşları jordanred'e göre daha iyi hava geçiriyor, bölgesel olarak tipi değişiyor ancak ince kumaş önemseyenler için daha transparan bir görüntü veriyor.

Jordanred ise 2 farklı ped kullanıyor ve kaliteli olan ile askılı bir tayt 19 mayıs (Türkiye temalı formalarda) indirimi ile 195 tl'ye geliyor. Kumaşları nispeten kalın olup hava geçirgenliği daha düşük ancak transparan bir görüntü vermiyor.

Bu bilgiler doğrultusunda kendi beklentilerime göre f/p olarak jordanred'e siparişimi verdim. Forma tercihimi ise ilerleyen dönemlerde Sora Tekstilden yana kullanmak istiyorum ancak tasarımları pek hoşuma gitmedi.

Bu arada şunu da not olarak düşeyim, ped kaliteleri konusunda yüksek dansite sünger ve jel arasında tercih yapmak gerekiyor ancak hangisinin daha iyi olduğuna karar vermek zor. Birisi daha uzun süre yumuşaklık sağlarken diğerinin hava geçirgenliği daha iyi ve tasarımlar bu konuda etkili olsa da satıcıların bu konuda ürünleri için detaylı bir bilgi paylaşımı genelde yok.

Jordanred sitesinde verdiği bilgiye göre pedleri italyadan tedarik ediyor. Airmesh pedin +8 saat dayandığı bilgisini gördüğümde tereddüt etmeden sipariş verdim. Ancak araştırmalarıma göre Sora Tekstilin kullandığı pedlerde benzer kalitedeymiş.

Arkadaşlar linkteki taytı almayı düşünüyorum kullanan var mı ?
(link)

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Evet arkadaşlar, sizlerden dönüş alamayınca kendi başımın çaresine bakmak durumunda kaldım. Araştırmalarımdan faydalanmak isteyen olursa diye bu notu bırakayım;

Şu dönemde trainer antrenmanlarında farkettim ki beni en çok zorlayan ne nabız, ne power. Popomun acısına dayanamadığım için antremanlarımı tamamlayamıyorum. Bu nedenle önceliği ped kalitesine verdim.
Seçenekler;

Aliexpress, dechatlon, wiggle, merlin, chain reaction, bike parts, sora ve jordanred.

Wiggle, merlin, chain reaction, bike parts'ı kur etkisi ve maliyetleri sebebiyle eledim ama bütçem yeterli olsaydı mutlaka buralardan ürün tercih ederdim.
Sora tekstil ve jordanred arasında tercih yapmam gerekti ve jordanred'i tercih ettim.

Sora tekstilin ürünlerinde 3 farklı ped kullanıyor ve bunlardan en uzun süre konfor sağlayanını tercih ettiğinizde askılı bir tayt 275 tl'ye geliyor. Kumaşları jordanred'e göre daha iyi hava geçiriyor, bölgesel olarak tipi değişiyor ancak ince kumaş önemseyenler için daha transparan bir görüntü veriyor.

Jordanred ise 2 farklı ped kullanıyor ve kaliteli olan ile askılı bir tayt 19 mayıs (Türkiye temalı formalarda) indirimi ile 195 tl'ye geliyor. Kumaşları nispeten kalın olup hava geçirgenliği daha düşük ancak transparan bir görüntü vermiyor.

Bu bilgiler doğrultusunda kendi beklentilerime göre f/p olarak jordanred'e siparişimi verdim. Forma tercihimi ise ilerleyen dönemlerde Sora Tekstilden yana kullanmak istiyorum ancak tasarımları pek hoşuma gitmedi.

Bu arada şunu da not olarak düşeyim, ped kaliteleri konusunda yüksek dansite sünger ve jel arasında tercih yapmak gerekiyor ancak hangisinin daha iyi olduğuna karar vermek zor. Birisi daha uzun süre yumuşaklık sağlarken diğerinin hava geçirgenliği daha iyi ve tasarımlar bu konuda etkili olsa da satıcıların bu konuda ürünleri için detaylı bir bilgi paylaşımı genelde yok.

Jordanred sitesinde verdiği bilgiye göre pedleri italyadan tedarik ediyor. Airmesh pedin +8 saat dayandığı bilgisini gördüğümde tereddüt etmeden sipariş verdim. Ancak araştırmalarıma göre Sora Tekstilin kullandığı pedlerde benzer kalitedeymiş.
İyi günlerde kullanın, nasıl memnun musunuz ?

@fensinn buna 140 TL vereceğine bütçenin ne kadar olduğunu bilmediğim için (öncelikle önerim Sora olur)belki Sora biraz fazla pahallı gelebilir fakat alternatif olarak 50 daha fazla verip jordanred airmesh askılı olanı almanı öneririm..bu Decathlonda satılan 100 serileri bana göre işe yaramayan giriş seviyesi diye geçen ama alakası olmayan ürünler..tercih sizin tabiki..bu arada uzun vadeli ve 50 km üzeri sürüşler için yorumlar dahilinde kalite ve bilindik ürünleri tercih ediniz.. heleki sele ile temas eden yerlerse

@fensinn emin olun linkteki tayt uzun sürüşler yapma planınız varsa sizi üzecektir,sora evet dediğiniz gibi meblağ yüksek ama jordanred biraz daha yakın

@bilalfidanboy hocam askısız olan modeli de var askılı modelin avantajı nedir? Sanki askılar rahatsız edecekmiş gibi geliyor bana.

@fensinn sürüş esnasında sağa sola kaymasını ve kullanım pozisyonlarını değiştirme durumlarında pedin sabit kalması avantajını sağlıyor onun dışında lastik filan olmadığından beli rahatsız etmiyor , tabi bunlar belki kişisel olabilir .

• Beğen
Tepkiler: makifir ve MakRo

Seçenekler;

Öncelikle şunu söylemem gerekiyor poponuza uygun bir seleniz yok ise tayt 8 saat vaad ettiği acısız sürüşü size sunamıyor.
Bende sora nın askılı taytı var oda 6 saat konfor sunuyordu fakat ben maksimum 2 saat üzerinde ağrısız sürrüş yapabiliyorum.
Sora ile jordanred ikisinide kullananlar bir tık jordanred in pad i daha iyi denişlerdi diye hatırlıyorum
Hayırlı olsun kazasız sürüşler dilerim inşallah memnun kalırsınız taytınızdan

En ekonomik tayt brooks b17'dir. Bir kez alırsınız ve ömür boyu gider. Ancak herkese uymayabiliyor.

• Hahaha
Tepkiler: Taygun Kon
İyi günlerde kullanın, nasıl memnun musunuz ?
Merhaba,

Malesef henüz elime ulaşmadığı için yorum yapamıyorum. Telefon görümeme istinaden bugün kargoya vereceklerini belirttiler. En erken p.tesi elimde olur, 20 güne yakın teslimat süresi olmuş oluyor. Arada 19 mayıs ve Ramazan Bayramı tatilleri olmasına rağlmen bu süre çok uzun ve jordanred'e eksi yazdı.

Teslim aldığımda deneyimlerimi ayrıca paylaşacağım.

• Beğen
Tepkiler: yusuf tunçer
Arkadaşlar selam;

Uzun bir bekleyişin artından taytım 4 Haziranda elime ulaştı. (sipariş tarihi 15 Mayıs, Kargo tarihi 29 mayıs(Sürat Kargo), teslim tarihi 4 haziran). Taytı bugün tam anlamıyla test etme imkanım oldu. (Teslim tarihi itibari ile sınıfta kaldı.)

Ped konusunda tam not veriyorum. Sabah 7 de başlayarak aralıksız öğleden sonra 3'de bitirdiğim sürüşte beni tamamen rahtat ettirdi. (daha önce benzer sürüşlerin sonunu oturarak getiremiyordum - sele yorumu için bıraktım-)

172 cm boyunda ve 82 kg olarak, beden tablosuna göre L beden tercih ettim. Biraz dar gelmekle birlikte boyu tam oldu. Ancak normalde "L" giyen uzun boylu arkadaşlara göre belki biraz ufak gelebilir. Yağlı bacaklarımı biraz sıktı ancak beklentim zaten bu yöndeydi.

Taytta 2 farklı kumaş kullanılmış (Baskılı bölge- yan taraf- ve baskısız bölge -ön/arka-). Hava geçirgenliği konusunda araştırmalarımda edindiğim bilgi ile paralel olarak biraz zayıf ancak yine de bu beni çok olumsuz etkilemedi.

Dikişleri oldukça iyi göründü, uzun süre sorun çıkartacağını düşünmüyorum.

Ek'e bir kaç fotoğraf bırakıyorum. Fiyat performans olarak ürünü olark değerlendirilebilir. Ancak şunu belirtmem gerekir ki ben Airmash padli bir Türkiye temalı modeli %25 indirim kampanyası kapsamında 195 TL'ye almıştım. şu an 260 TL. Bu fiyat ile Sora tekstilin Armadillo ped'li taytını 280 TL ile karşılaştıracak olsam sora tekstil'in ürününe şans vermeyi düşüneibilirdim eğer ki hafif transparanlığı göze alabilseydim.

Dosyalar

• DSC_0068.JPG
    DSC_0068.JPG
    1,1 MB · Okunma: 85
  • DSC_0069.JPG
    DSC_0069.JPG
    1,2 MB · Okunma: 83
  • DSC_0070.JPG
    DSC_0070.JPG
    1,1 MB · Okunma: 77
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Feunard ve mdenizc
Decathlondaki 140 liralık taytı alacaktım fakat buradaki arkadaşların vardır bir bildiği diyerek 1.82 boy 82kg ile L beden jordanred askılı airmesh tayt siparişi verdim umarım beden konusunda sıkıntı yaşamam.Aslında en fazla 3 saatlik sürüşler yapıyorum Jelli olan ile 20 lira fark olunca 195 liraya airmesh ped aldım.

Decathlondaki 140 liralık taytı alacaktım fakat buradaki arkadaşların vardır bir bildiği diyerek 1.82 boy 82kg ile L beden jordanred askılı airmesh tayt siparişi verdim umarım beden konusunda sıkıntı yaşamam.Aslında en fazla 3 saatlik sürüşler yapıyorum Jelli olan ile 20 lira fark olunca 195 liraya airmesh ped aldım.
Dostum ben de bir kaç gündür uzun sürüşler yapıyorum, pedinden kesinlikle memnunum. Umarım askıları senin boyuna kısa gelmez.

Geri