Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Enerji bar yapımı

Bu tarz videolar devam etsin mi?

  • Evet

  • İşin gücün mü yok git bisikleti temizle! :D


Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
Scudo
@Fırat D. Çok teşekkürler evet artık iki kameram var yakında birinin incelemesi de gelicek hatta çekimleri @Anonim ile birlikte yapıcaz ;)
 
selam hocam konu bence biraz aceleye gelmiş görünüyor.
 
@mehmetcakir neden aceleye gelmiş görünüyor ki? yanlış anlamayın sakın sizi tenzih ederek söylüyorum... Gerçekten merak ettim :)
 
Oncelikle gercekten tebrik ederim, elinize saglik. Cok guzel bir video hazirlamissiniz.
Arkadaslar bu tarifteki yiyecegi bisiklet surerken 90-100 km'lik tur esnasinda tuketelim tuketmeyelim mi ? :)
Tahmini olarak mesala 100gr kac kaloridir ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Güncemden
@hüseyin muhammed odabaş çok teşekkürler beğenmenize sevindim :)

@mehmetcakir bende tam anlayamadım aceleye derken biraz daha açsanız konuyu hem banada yararlı olur ;)

@bambam84 çok teşekkür ederim :) nezaman isterseniz tüketebilirsiniz özelliklede turdan hemen önce tüketirseniz mesela 3 tane en az 3 saat sizin enerjinizi fazlasıyla karşılıycaktır ;)
Onu hesaplamak hiç klıma gelmedi ama akşama hesaplıyıp yazıcam kesinlikle :)
 
  • Beğen
Tepkiler: bambam84
@Güncemden Evet kalori hesabı çok iyi olur 3 tane yedi mi şu kadar zaman falan gibi...Yani mesela iki günlük tura çıkarken ona göre hazırlayıp yanımıza alırız :)
 
Tur esnasinda yenmeli yenmemeli mi ?

Ben ustatlarin yorumlarini merakla bekliyorum..
 
@Anonim @Güncemden selamlar
konu ve video güzel emek harcamışınız bilgilendirme için teşekkürler. konu alanında çok fazla uzman değilim fakat yediklerime dikkat etmeye çalışırım.
Sadece yorumlar dan sonra böyle bir yorum yapma ihtiyacı duydum, tereyağı konusunda söylediklerinize katılmıyorum, biliyorsunuz ki tereyağının hammaddesi Süttür. ( sütten faydalanmayan beyinleri şuan ki yaşamımız da bolca görüyoruz.)

Tabi ki bunu söylememin arkasındaki en büyün neden doğal olacak endüstriyel değil.(yorumlarınız endüstriyel olana ise katılırım).
hele ki tereyağı yayık tan olacak ki değmeyin lezzetine ve sağılığına denk geldi sanırım bugün radyoda dinlediğim bir araştırmayı sonrasında nette araştırdım ve aşağıya eklemeye kara verdim.

tüm forum üyelerine iyi akşamlar...


ALINTI

Tereyağı ve diğer hayvansal yağları aklayan yeni bir araştırma yapıldı. Kanada'daki araştırma sonucunda, hayvansal yağların kalp hastalıkları, diyabet ve erken ölüme yol açmadığı, ancak margarinin ölümcül olabileceği vurgulandı.
Başta tereyağı olmak üzere hayvansal yağların sanıldığı gibi zararlı olmadığını savunan çalışmalar yıllardır yapılıyor, konuyla ilgili ikiye bölünmüş olan tıp camiasındaki tartışmalar da tam gaz devam ediyor. Hayvansal yağların zararlı olmadığını söyleyen bu çalışmalara bir yenisi de Kanada'dan eklendi.

McMaster Üniversitesinde yapılan çalışma, et, peynir ve tereyağında bulunan doymuş yağları bir kez daha akladı.

İnsanlara sağlıklı yaşam için yıllarca yağdan uzak durmaları çağrısı yapıldığını hatırlatan araştırmacılar, bunu doğrulayacak bir veri elde etmediklerini belirtti.

Çalışma sonunda hayvansal yağların, kalp hastalıkları, diyabet ve erken ölüme yol açmadığı vurgulandı.

"TAMAMEN HAYVANSAL GIDALARA YÖNELMEYİN, DENGELİ BESLENİN"

Bununla birlikte margarin ve işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiğine de dikkat çekildi. Margarin ve trans yağ barındıran işlenmiş gıdaların erken ölüm riksini yüzde 34 oranında artırdığı kaydedildi.

Sağlıklı yaşam için dengeli beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, elde edilen sonuçlarla, insanların tamamen hayvansal gıdalara dayanan bir diyete yönlendirilmemesi gerektiğine de vurgu yaptı.
 
Goruslerinize tamamen katiliyorum @mehmetcakir

Seker ve endustriyel islenmis gidalari ne kadar azaltirsak uzun vadede o kadar iyi olacak...
 
ben diyete ilk başladığım zamanlarda öncelikle çayı tek şekerle içmeyi deneyeyim dedim baktım fena değil içiliyor, sonrakini şekersiz deneyeyim dedim ilk acı geldi ondan sonra alıştım. Yaklaşık 6 yıldır sade kahve-nescafe v.b dahi şekersiz içerim.


spor ve sağlıklı beslenme için aldığım bir kitaptan basit şeker anlatımı ile ilgili bir kısım

Bileşik Karbondidratlar
Ekmek, Pasta, Kek, Pirinç, Makarna, Bulgur, İrmik, Şehriye, Bisküvi, Mısır, Tarhana, Bezelye, Mercimek, Fasulye, Barbunya, Bakla, Nohut, Patates, Tuzsuz Yer Fıstığı, Fındık, Kestane, Badem, Kuş Üzümü, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik, elma, armut, muz, portakal, üzüm

Basit Şekerler
Çay şekeri, bal, pekmez, reçel, marmelat, çikolota, karamela, akide şekeri, kola, limonata, siyah kuş üzümü, meyve suyu, tatlı bisküvi, tatlı kek, meyveli tart, dondurma, meyveli yoğurt, sütlü puding
ben ilk olarak çayı tek şekerli deneyeyim nasıl oluyormuş dedim ondan sonra bir de şekersiz deneyeyim dedim ondan sonra bir alıştım öyle gidiyor. sade şekersiz nescafe, kahve ve türevleri de çarpmıyor artık.

Basit Şeker Tüketiminin İnsülin'e olan etkisi

İnsülin pankreasta salgılanan vücut ka şekeri seviyesini düzenleyen bir hormondur. Glikoz metabolizmasını hızlandırır ve dokularda glikojen birikimini artırır. İnsülinin kan şekeri üzerine etkisi nedeniyle özellikle antrenman veya müsabakanın 30-45 dakika öncesinde basit şeker tüketimine dikkat edilmesi sportif performans açısından önemlidir.

Antrenman veya müsabakanın hemen öncesinde basit şeker tüketimi arttığında → Pankreastan İnsülin hormonu Salınımı artar → Kanda kan şekeri ve insülin geçici olarak artar → Artan insülin dokular tarafından kandan glikozun çekilmesini artırır → Aktivite başlangıcında kan glikoz düzeyi süratle azalır ve kan şekerinin düşmesine neden olur (Hypoglisemi) → Performans bozulur.
 
@mehmetcakir @Taxonera @Emrah Özşahin yukarıdaki mesajlarda veriğim linklerdeki makaleleri okumanızı tavsiye ederim, bu benim beslenme tarzım ve benim bulduğum doğru bilgiler ve özelliklede benim tecrübelerim profesyonel bir sporcu olarak, siz tereyağ seviyorsanız koyun yeyin deneyin bakalım denemekten zarar çıkmaz.
Ayrıca yukarıdaki bir yazıda kompleks karbonhidratların içinde pasta kek falan yazıyordu gerçekten bence ya iyi bir kitap alın yada daha çok araştırın
 
piyasada spor ve beslenme anlamında bulabildiğim tek kitap buydu :) üstelik spor eğitim sağlık ve araştırma merkezinde çalışan birinin yazdığı bir kitap. kaldı ki internette farklı kaynaklarda da tahıl ürünleri grubu adı altında bileşik karbonhidratlarda kek yazılı. Belki de kek dediği şekersiz, meyveli kek olabilir.
Yanlış yazdıysa bilemiyorum. 72 yerli yabancı kaynaktan faydalanılarak hazırlanan bir kitap. varsa daha güzel bir kitap öneriniz alabilirim.
Bugün çoğu kişinin doğru bildiği yanlış olabiliyor. Her yazılan bilgi doğru diye bir şey yok. Bugüne kadar yapılan araştırmalar benzer sonuçlar verirken sonra bi bakıyorlar biz yanlış yapmışız diyebiliyorlar.
Ben eleştirmek ya da yanlış diyorsunuz demek için yazmadım sadece bir not olarak kafamdan uydurmadığım, basılı bir materyalden faydalanarak yazdım. kitabın 6. baskıya gelesiye kadar bunu fark edip düzelttiren olmamış demekki. kitabı hazırlayanın sunumuna göre kendisi spor eğitim sağlık ve araştırma merkezinde görev yapmış sporcu beslenmesi konusunda antrenör eğitimlerinde görev yapmış birisi. Ziyanur Güneş kitabın adı Spor ve Beslenme Antrenör ve Sporcu El kitabı
 
@Taxonera herkes ingilizce bilmek zorunda olmayabilir ama araştırmaları yapanlar neyazıkki yabancı ve türkçeyede çevrilmemiş yapıcak birşey yok

@Emrah Özşahin mikr mentzer-nutrition ve özelliklede Dr. Pasquales in anabolic diet 101 ve the metabolic diet kitaplarını önerebilirim, dediğim gibi neyazıkki türkçe kaynak yok özellikle ve üzerine basarak söylüyorum sporcu beslenmesi hakkında, türkçe olanlar normal herkesi kucaklayabilecek diyet kitapları
 
Geri