Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Enflasyon

Scudo
benzin 26 tl oldu, yollarda hala deli gibi trafik var (istanbul'da yaşıyorum). hatta o kadar trafik oluyor ki, bisikletle bile trafiğe takılıyorum. bazen trafik yüzünden işe geç kaldığım bile oluyor.
Arabaya binen 1 kişi varsa binemeyen 10 kişi var.

kısacası ironiyi bırakalım da gerçeklere dönelim. bizim halkımız lüksten vazgeçemediği ve konfor alanını terk etmediği sürece ezilmekten kurtulamayacak. millet hala yemeye içmeye, gezmeye tozmaya devam ediyor. borçla harçla yapıyor, yine yapıyor.
1 kişi gezmeye tozmaya para harcayabiliyorsa 10 kişi açlık sınırında. 2019 yılında ekonomik nedenlerle intihar edenlerin sayısı yaklaşık %50 artmıştı. 2020 sayılarını tüik açıklamadı.

asıl sıkıntı burada işte. protesto kültürümüz yok bizim. başımıza ne gelirse bundan geliyor.
halk organize olup bir hafta sigara ve alkol almasın, bir hafta özel aracına binmesin bakalım neler oluyor?
Ekmek ve suya ötv getirirler.

halk organize olup bir hafta sigara ve alkol almasın, bir hafta özel aracına binmesin bakalım neler oluyor?

Şu an içinde bulunduğumuz durum stagflasyon; yani ekonomik durgunluğa rağmen fiyat artışlarının devam etmesi. Talepte gerileme olsa bile fiyat artışları durmayacak.

Yemek, içmek, gezmek tozmak lüks değil temel ihtiyaçtır. Bir makinenin içindeki çarklar değiliz. Sosyal varlıklar olarak çevremizle, çevremizdeki diğer insanlarla etkileşime girmek zorundayız. Temel ihtiyaçlarımızdan kısma yoluna gideceksek, o yolun sonu fotosentez'e kadar gider :)

Ayaklanma, protesto ne güzel fikirler. Neden kimse bunların yapıldığı sırada karar verilecek yeni bir ohal riskini göze alamıyor? Herkes ayağa kalksa, başkanımız, reisimiz ohal ilan etse? Seçimi 3 4 yıl öteye atsa? Altın tepside biz mi vermiş oluruz?

Bence herkes bulduğu yerlere yiyecek bişey eksin. Hızla açlık gelecek kenarda parası olmayana.

Bize herşey müstahak bu arada. Bu sporla ilgili herşey mi ithal olur ya? Bisiklet şapkası, gözlüğü vs

Ayaklanma, protesto ne güzel fikirler. Neden kimse bunların yapıldığı sırada karar verilecek yeni bir ohal riskini göze alamıyor? Herkes ayağa kalksa, başkanımız, reisimiz ohal ilan etse? Seçimi 3 4 yıl öteye atsa? Altın tepside biz mi vermiş oluruz?
Atlas Silkindi okuyabilirsiniz olacakları öngörmek için. Azıcık aşım kaygısız başım eskidendi.

:koptum: çok iyi fikir. belki amacı bu

Az sabır çok kıymetli kardeşler.....

Memleketin kurtuluşu tarımda' dır. Bunu gerçekleştirmek için hak bilinci oturmuş yöneticilere ihtiyaç vardır.

Bunu insanlarla tartıştığımda" devlet eğitim veriyor , teşvik veriyor " diyor. Evet tarım ve genç nüfusun köye, tarıma dönmesi için güzel teşvikler, eğitimler var. Araştırdığımda gördüm.

Şu var ki kendi topraklarımda bile görüyorum.Arkadaş, babadan kalma toprağında tarım yapacak, eğitimini alıyor, soya ve sera için teşvikte alıyor. Hayvan bakmak için ahırda yapıyor her şey ilk denetlemeye kadar sonra teşvik için alınan para ile araba alınıyor. " zaten yerimi biliyor devlet , her yıl soya-sera katkısıda alıyorum " diyor. Köy yılda1 kere ya uğruyor yada uğramıyor.

Öyle güzel tarım toprakları yontuluyor ki beton kafalar yüzünden. Çiftçinin elini kolunu bağlıyorlar.

Memleketin kurtuluşu tarımda' dır. Bunu gerçekleştirmek için hak bilinci oturmuş yöneticilere ihtiyaç vardır.
kime göre hak neye göre hak ? forumda bile ahlak diye konu açtık adamlar hemen saldırdı. Cahil olmadığını düşünen okumuş cahil insan çok fazla o yüzden işimiz çoo.....ok zor.

• Beğen
Tepkiler: mehmetbulak
Az sabır çok kıymetli kardeşler.....

Bu problemlerim çözümü için gelecek siyasetçinin aklı yanısıra çok yaratıcı olması lazım. Bi anda düzelme beklemek için mucize olması lazım. Hele ki bu sistemde. Adam seçimde milyon dolar harcıyor. Gelince de ülkeyle ilgilenmiyor doğal olarak. Liderler de para harcayacak adamları seçilebilir yerlete koyuyor. İçinde akıl ve yaratıcılık yok..

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa
Ben hep bu tür söylemlerin zararlı olduğunu düşünüyorum. OHAL ilan edilmek istense Suriye'den bir örgüt ülkemize "saldırır", yine OHAL ilan edilir. Oysaki örgütlü protesto bunca yıl ezilmememizin önüne geçerdi. Bu olmasın diye sürekli ayrıştırılıyoruz zaten, işe de yarıyor.

İlgili:
1654848685316.png

kime göre hak neye göre hak ? forumda bile ahlak diye konu açtık adamlar hemen saldırdı. Cahil olmadığını düşünen okumuş cahil insan çok fazla o yüzden işimiz çoo.....ok zor.
Saldırmadık. Neyse onu söyledik. Ahlak, kabaca, insanın neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğidir. Neyi yapıp yapmaması gerektiğini kendi akıl süzgecinden değil de, inandığı din türünden alan kişideki ahlak, gerçek ahlak değildir. Ceza var diye yapmaz, ödül var diye yapar, bunun adı ahlak değildir. Bunu söyledim.

Türkiye cumhuriyeti uluslararası düzeyde fiilen batmıştır. Bakın cds 800 e dayandı. Bu değer Venezuela da 700 e geldiğinde yıllar önce bu ülkenin batmasına sebep olmuştu. Aynı şey bize de olacak. Aslında bu CDS, bir nevi güven endeksi ve borçlanma maliyetidir. Bunun 800 olması demek, bir ülkeye yatırımcı gelirse yüzde 800 oranında parasını riske atmış demektir. Bu kadar yüksek risk yüksek faizli borçlanma anlamına gelir. Yani devlet hazinesinin ihtiyacı olduğu zaman dışardan sıcak parayı sana çok yüksek faizden verirler riskin çok yüksek çünkü. Devlet dışardan para bulamayınca mecburen iç kaynaklara yönelecek. Dünkü açıklamaların benzerini (maliye tasarruf tedbirleri) daha önümüzdeki aylarda sıkça görürüz. En son çare mevduatlar ve halkın menkul gayri menkullerini el koymaya kadar gider çünkü devlet bütçesi özel sektör gibi değil çok büyük ve karışık bir sistemdir. Bu sistem bir kere batarsa geri dönüşü yok evlerinizi arabalarınızı alırlar yakında. O günler uzak değil maalesef.

Saldırmadık. Neyse onu söyledik.

Hayır efendim, saldırdınız! Camide içki de içtiniz. Hatta camiyi ateşe verdiniz. Yetmedi, sado-mazo fetiş kostümler giyip türbanlı bacımızın üzerine işediniz. Ülke soyulurken gıkını çıkarmayan endişeli müslümanların duygularını, camiye ayakkabılarınızla girerek incittiniz. Vebaliniz çok ama çok büyük.

Saldırmadık. Neyse onu söyledik. Ahlak, kabaca, insanın neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğidir. Neyi yapıp yapmaması gerektiğini kendi akıl süzgecinden değil de, inandığı din türünden alan kişideki ahlak, gerçek ahlak değildir. Ceza var diye yapmaz, ödül var diye yapar, bunun adı ahlak değildir. Bunu söyledim.
o zaman kiminin ahlakı kafasında olur kiminin ki ayağında olur. aynı bu arkadaşın aşağıda eklediği gibi.
Hayır efendim, saldırdınız! Camide içki de içtiniz. Hatta camiyi ateşe verdiniz. Yetmedi, sado-mazo fetiş kostümler giyip türbanlı bacımızın üzerine işediniz. Ülke soyulurken gıkını çıkarmayan endişeli müslümanların duygularını, camiye ayakkabılarınızla girerek incittiniz. Vebaliniz çok ama çok büyük.
bu arada vebalden kastınız inanan insanlar içindir. inanmayanlar için zaten bir vebal sözkonusu değil.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Mazot
10 tl ''Kürt Bedo'' öldü.
15 tl ''Faris Sarıyayla'' öldü
20 tl ''Demir Görkemli'' öldü
25 tl ''Cerrahpaşalı Halit'' öldü
30 tl ''Süleyman Çakır'' öldü.

Mazot
10 tl ''Kürt Bedo'' öldü.
15 tl ''Faris Sarıyayla'' öldü
20 tl ''Demir Görkemli'' öldü