Belki daha önce anlatmışımdır. Hollanda'dan Türkiye'ye tatile gelen bir kadınla tanışmıştım. Bu teyzemiz seneler önce Hollanda'ya göçüyor. Bir fabrikada işe başlıyor. 6-7 ay çalıştıktan sonra iş başındayken epilepsi nöbeti geçiriyor. Hastaneye kaldırıyorlar bunu ve çalışamaz raporu veriyorlar. Hollanda devleti de, ülkede sadece 6 ay çalışmış olan bu kadını malulen emekli ediyor ve emekli maaşı bağlıyor.
Kadın en az 30 sene, her ay Hollanda devletinden emekli maaşı alıyor. O paralarla Türkiye'de yatırım yapıyor, konut ve dükkan alıyor. Bu yatırımdan da hatırı sayılır bir pasif gelir elde ediyor.
Kadın hemen her cümlesinde Hollanda'yı, orada yaşayanların kültürünü, yaşam şeklini kötülüyordu. Ancak o ahlaksız, yozlaşmış insanların memleketinde, o Allahı-kitabı inkar eden münafıkların arasında, o yerden yere vurduğu sistemin yönetiminde yaşamakta da bir beis görmüyordu. Şikayet ettiği sistem, nefret ettiği, düşmanlık beslediği insanların ödediği vergiler bu kadına 30 yıl boyunca her ay yattığı yerden tıkır tıkır emekli maaşını ödedi, ona evler, dükkanlar aldırdı ama kadına bakarsan Türkiye cennet vatan...
Bu kadın Türkiye'de yaşıyor olsaydı, hasta ve vasıfsız haliyle 50 küsür yaşında evlere temizliğe gitmek zorunda kalacak ve geçimini güç bela sağlayacaktı.
Abi doğrudur, bu akp hükümeti paraları aleni şekilde cukkalama girişimini arttırdığı sıralarda, ifşalıklarını gizlemek yerine, millet keriz, nasıl olsa bize oy atıyorlar, sorun yok deyip, diyanetten de fetva ve icaset çektirip devam ettiler.. Hatırlarsın, hırsızlıkla yolsuzluk aynı şeyler değildir, hırdızlığa yolsuzluk demek, dinen iftiradır ve savaştan kaçmış gibi günahı vardır , yoksa imam hatip için kullanılacak bunlar falan..Bilirsin , neyse, gel zaman git zaman, dünyanın en büyük en sığdırılamaz paraların sığdırıldığı bankalar, bildiğini düşünüyorum, İsviçre ve Hollanda bankalarıdır, bunlar kamusal bütçeleri, kişisel hesaplarına aktarırlarken, Hollanda hükümeti , bu gözü doymaz mahlukatlara, "Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin, bankalarımızda, gayri meşru kazanç ihtimali ile hesap açtığı/biriktirdiği ve bunların açık edilmesi / hesabının verilmesi.... " Noktasında ultimatom çekmişti.. Yani ortalama bir bakanın, ortalama bir bakan maaşıyla, 5 yıl görev yaparken yemeden içmeden kenara koyması durumunda bile 3.5 milyon bütçe yapamazken, nasıl oluyor da 60 , 70 , 80, 90, 100 milyon değerinde hesap sahibi olabiliyorlar diye soru sordu Allah ın islamla, müslümanlıkla şereflendirilmemiş gavuru(?). Bizim hödük sistemin, eşrefi mahlukatları da, Hollanda'ya karşı, " vay efendim, Hollanda bizim iç işlerimize karışıyormuş , vay efendim orası erkek erkeğe , kız kıza evlilik ülkesiymiş, vay efendim PKK-terör örgütüne yardım ve finans destekçisiymiş, " gibi gibi, haberler eşliğinde, "ezdirmeyiz Reis, seninleyiz reyiz, arkandayız,istersen önündeyiz" gibi reklamlar ve afişlerle belediye caddelerini süslediler... Müslüman olmayan adamlar, müslümanlara ders veriyor ... Ama Hollanda nın 50 yıl önce kullandığı treni allayıp pullayıp Bursa ya , Ankara'ya yerli ve milli tren diye yutturuyorlar bir taraftan... Allah bunlar gibi müslümanı ne yapsın..