Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Enteresan bir bisiklet triban 100

@AhmetM Valla şimdi bir de Salcanonun servisi konusuna girersek konu duman olur gider :D Bisiklet camiasının en netameli konularından biridir Salcano servisleri konusu :uzgnm: Sadece öncelik fiyatsa Triban 100 e göre Salcano iyi bir alternatif olabilir diye aklıma gelmişti. Nitekim fiyatıyla dövmüş Salco. :islik:
 
Scudo
@BisikletKolikK
Hocam böyle bir yol bisikleti var mı? 22-32-42 diye yol bisikleti mi olur? 42 yol bisikletinde küçük dişli olur en fazla.

Arkadaşlar 1,4 gibi oranlarla "sıradan" yokuşları çıkamayacaksanız bence herhangi bir yol bisikleti bakmayın. Megarange rublesi olan, dağdır, hibrittir ne derseniz artık o tip şeylerle ilgilenin derim ben.
 
@furkantrojka
Hocam olaya kendi açımdan bakarak 22-32-44 diye düşündüm, 700x32 maşa, 14-34 dişlileri sayarsak zaten yol bisikleti sayılmaz. Kendi açımdan bakarsam benim için 44-11 gayet yeterli. Yoksa 28-38-48 düşünülebilir hocam.

Ön vites için aktarıcı olarak sadece alttan çekmeliler oluyor galiba, orta boru kablo bağlantısı göremedim ve yanlış görmediysem aynakol yatağının altında kablo yuvası var.
Bu arada bu bisikleti hala alamadım, beklemedeyim.
 
B-Twin bisikletleri almayın. Geçen gün gidip baktım. Hem ağırlar hem de donanımları çok kötü. Buna rağmen fiyatları da yüksek. Bir yol bisikleti vardı ki vites takımı microshift diye dandik bir marka. Ağırlık rahat 12 kg vardı. Fiyat da 2 bin TL!!! Yazıktır paranıza.
Yol bisikletli görünümlü, kalın lastikli bisikletlere ise cyclocross deniyor. Hızınızı azaltır...
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@saglam.serdar Ne tavsiye edersiniz o fiyatlara Btwin dışında? Tabi servis kalitesinin de Decathlon kalitesinde olması gerek.
 
@AhmetM

Cavalier 700
RC 1000
SLR 200
CR022
XRS 060
XRS 040


ya da benim gibi 80 model bir yol bisikleti alıp kafanıza göre tasarlayabilirsiniz , servis konusunda ise bu aletin içten yanmalı motor gibi karmaşık parçaları yok her türlü tamir ve bakımını kendiniz yapabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rocketman
@AhmetM O fiyatlara Bianchi, Carraro, Kron, Mosso, Sedona, Salcano gibi markaların çok daha iyi bisikletleri var. Bunlara bakılmasını tavsiye ederim...
 
@sonselim16 Zannetmiyorum hocam, bir ara alacak gibi oldum. Daha sonra vazgeçtim.
Aslında ucuza yol bisikleti gidonlu bir tur bisikleti yapmak düşüncesindeydim ama gerek 700X32"den fazla lastik takılamaması, gerek kadro kalitesinin berbat olması, gerekse 2. bir suluk demirinin takılamaması yüzünden iptal ettim. Bisikletler çok pahalılaştı bu yıl, toplamak daha daha pahalı.

Arkadaşlar sitesinde btwin triban 100 için çok değişik kadro ölçüleri var, XS-S-M-L ölçüleri ile santimetre ölçüleri arasında uçurum var. L 52 diyor, normalde çok uzun boylular için olması lazım. Mesela S-48, M-50 diyor ama sitesindeki ölçüler daha farklı.

131264 dosyayı görüntüle
 
Ben sipariş verdim inşallah memnun kalırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: S3RD4R
@Bicly bizi de aydınlatırsaniz seviniriz güle güle kullanın
 
@BisikletKolikK
Normalde ST ölçüsünü üst boruyu yere paralel düşünerek hesaplamak gerekir. Yani yukarıdaki grafikteki TT ölçüsünün ST'yi kestiği noktadan orta göbeğe ölçülmeli ancak decathlon bunu yapmıyor, bu yüzden de cm cinsinden kadro ölçüleri bilinenlerden çok küçük kalıyor.
 
@saglam.serdar Bahsettiğin model triban500, ağırlığı da 10,5kg. O fiyata alınabilecek en donanımlı ve en hafif bisiklet. Lütfen bilmeden yorum yapmayalım.
 
@saglam.serdar
Beğenmeyebilirsin,bunu anlarız da ALMAYIN demek ne oluyoro_O
 
@Fixie Cem Size göre Shimano hariç hepsi dandik mal mı? Bizzat kullanıcıları memnunken triban500 hakkında tecrübesi olmayanlar neden beğenmiyor anlamadım. Karbon maşası, tur için kadro delikleri, düz örülmüş ön jantı ve 10,5 kglik ağırlığıyla o fiyata alınabilecek en iyi bisiklettir bana göre.
 
Merhaba ben de internetten yeni aldım işten güçten vakit bulabildikçe kullanıyorum, 70 km anca yapabildim...İlk yol bisikletim o yüzden pek tecrübem yok, eski bisikletime göre genel olarak çok akıcı geldi, ilk kez drop bar gidon kullanmak biraz hüner istiyor :) Daha iyileri vardır elbette ama her şey paraya bakıyor tabi eğer bütçeniz buna elveriyorsa alın...Tek aynakol dişli olması evet biraz sorun gibi.Vites geçişleri oldukça güzel.M kadro aldım, sitede 11.30 kg yazıyordu tartmadım sanırım öyledir.Bisiklet neredeyse kurulu geliyor, siz sadece gidonu ve pedalları takıyorsunuz.Sele haricinde bisiklet bana çok rahat geldi.

Bir de sizlere bir sorum olacak, aynakol dişlisini yukarıdan bakarak hızlı bir şekilde çevirdiğimde sanki hafif yalpa yapıyor sizce bu durum normal mi? Farkettiğimde hem viteslerini ayarlatmak hem de bu durumu sormak için bisikletçiye götürdüm, "O kadarı normal..." dedi buralarda servis olmadığı için gösteremiyorum da, zararı yok ama kafamı kurcaladı? Siz ne diyorsunuz?
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan38
Geri