Konu çerçevesinde Yasin abi ile mailleşen kişi ben olmama rağmen kendisine yardımcı olmaya çalışmışken ve konuyla ilgili bana herhangi bir geri dönüş yapmadan, sebepleri herhalde kendince malum olarak, konunun direkt burda açılmasına üzüldüm...
Buraya yorum yazan ve konuyla ilgili hiçbir detay bilmeden va sadece fotoğrafa bakarak yazı yazan bazılarına
Aktif Pedal Teknik Servis sorumlusu olarak ise cevabım şu şekilde olur:
1) Madem fotoğraftan bir şey belli olmuyor siz bunun değişmesi gerektiğine nasıl karar veriyorsunuz??? Specialized gibi dünyanın sayılı bisiklet markalarından biri için çalışan, konusunu hatmetmiş teknik insanların fotoğraftan yanlış anladığını ancak sizlerin doğru anladığınızı iddia ediyorsunuz; TEBRİK EDERİM !!
Ayrıca boyanın döküldüğü bölgede zorlama (darbe) etkisi belli olmaktadır... Gerekli görüldüğü zaman şahsımızca amortisör montajlı değilken çekilmiş fotoğraflar burada da yayınlanabilir...
2) Specialized Epic kadroların alın borusunun güçsüz olduğu ifadesi yanlış bir bilgidir ve doğrusu Lefty amortisörler için uyumlu üretilmemiş olmasıdır. Buna rağmen alın borusu kırılmamış altında ne olduğunu bilmediğimiz bir takım boya hasarları oluşmuştur. Bu da alın borusunun aslında ne kadar güçlü olduğunu gösterir. Lefty için özel üretilmemiş herhangi başka bir markanın kadrosu belki de sürüş halinde kırılıp, sürücüyü hastanelik edebilirdi.
Bu kadro Aktif Pedal tarafından satılmış ancak nedense Aktif Pedal teknik elemanları tarafından montajı, montaj ücreti talep etmediğimiz halde bizim tarafımızdan yapılmasına gerek görülmemiştir... Bütün Specialized kadro ve bisikletlerinin, kolileri ve kullanım kılavuzlarının üzerinde "WARRANTY VOID UNLESS ASSEMBLED BY AUTHORIZED DEALER" Türkçe olarak YETKİLİ SATICI TARAFINDAN MONTAJ YAPILMADIĞI SÜRECE GARANTİ GEÇERLİ DEĞİLDİR... ibaresi açıkça yer almaktadır.
Bu tip kadrolarda Lefty amortisör kullanabilmek için özel markalar tarafından hasar garantili olarak üretilip satılan bir çok çevirici adaptör bulunmaktadır. (Bu tavsiyeyi zaten linkler ile kendisine bende yapmıştım) Bu kadroda Lefty amortisör kullanabilmesi için bunlardan bir tane edinmesi gerektiğini kendisine ifade ettiğim zaman, Yasin abi "Geçici bir süre kullanmak için o kadar masraf yapmak istemiyorum" şeklinde cevap vermiştir ve bu yazı kayıtlarımda halen mevcuttur. Kendisi tornada bu işlevi görecek bir adaptör yaptırmıştır. Bu durumda bu kadroda Lefty amortisör kullanılmasının dışında, bir de üstüne uygun olmayan adaptör kullanılmış olması da söz konusudur...
Ya kullanılan sanayi işi adaptör (ki Yasin abinin bana ilk geldiği gün dönerken hafiften kasıyo sanırım dediği) yüzünden Lefty çalışırken o bölgede kasma (ya da kazıma) şeklinde bir hasar oluşturdu ise? (Ki amerikaya gönderilen fotoğraflarda ben kendisine özellikle Lefty olmadan fotoğraf yollayım ki sorun olmasın dedim...) Eğer biz fotoğrafları Lefty ile yollamış olsaydık mailimize herhangi bir cevap dahi alamayacağımızın da garantisini verebilirim.
Sadece kadronun bizim tarafımızdan toplanmamış olması dahi kadronun garanti kapsamı dışında tutulmasına sebepken, bir de üstüne kadroya uygun olmayan bir amortisör, uygun olmayan bir adaptör ile kadroya montajlanmışken müşterimize yardımcı olabilmek bağlamında konuyu yurtdışına taşıdık. Aslında direkt olarak yapılan, kullanım hatası sayılacak durumlardan dolayı garantinin geçerli olmadığını da söyleyebilirdik, belki de öyle yapmalıydık...
Hiçbir Tüketici Mahkemesi kullanım hatasından kaynaklanan bir hasarı firmaya ödetmeyecektir. Aksi olsaydı Dünya’da hiçbir üretici ayakta kalamazdı. Müşteri memnuniyetini sağlamak elbette her firma ister ama biz burada üstlenmiş olduğumuz aracılık görevini yukarda anlatılanlardan da anlaşılacağı üzere fazlasıyla yerine getirdik ve her zaman da getirmek için çabalmaya devam ediyoruz. Tüketicinin tüketici hakları mahkemesine başvurma hakkı vardır ama bu şekilde yayınsal baskılar uygulanarak aslında hakları olmayan bir şeyi elde etmeye çalışma çabası da Aktif Pedal’a bir takım hukuki haklar doğurmaktadır. Ticari faaliyete haksız yayın yoluyla zarar vermeye çalışmanın da elbette bir takım karşılığı ve yaptırımı olacağı hususunun da hiç bir tüketici tarafından unutulmaması gerekir.
Ben bu durumda arada kalmış olmaktan, insanlara yardım etmeye çalışırken böyle bir konumda yer almaktan ve durumun karşılıklı çözmek yerine forum aracılığı ile çözülmeye çalışılmasından oldukça rahatsızım...
Hasan Çağrı Terzioğlu
Aktif Pedal Teknik Servis Sorumlusu
Aktif Pedal Bisiklet Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.
Cemiltopuzlu Cad. 83/2 Beşik Apartmanı
34710 Caddebostan İSTANBUL
+90(216) 411 03 95
www.aktifpedal.com