Yaklaşık bir ay önce buradan scott sportster 50 aldım. Aslında carraro sportive 227 almaya niyetlenmiştim ama ellerinde kalmamış, görevli de scott'ı tavsiye etti. Baktım inceledim gayet güzel bisiklet. Alırken hem mağaza sahibi hem de kurulumu yapan arkadaş bisikletin 2016 model olduğunu söylediler. Üstelik bisiklet depodan üzerinde 2016 yazan bir kutuda geldi. Neyse bisikletin 2016 model olmadığını zaten biliyordum. Bugün internet sitelerinde iki adet sportster 50 ilanı olduğunu gördüm. Aralarında 80 tl fiyat farkı var. Aradım neden kaynaklanıyor diye sordum. Ucuz olan 2013 diğeri 2014 yılında üretildi dediler. Ben de teşekkür ettim kapattım. Bana 2016 model diye sattıkları bisiklet 2013 yılında üretilmiş. Benim için çok problem değil, lakin bu kadar isim yapmış bir bisikletçinin bu tür gereksiz yalan dolanlara girmesine ne gerek var anlamıyorum.
Dün Samsun'da vites ayarını yapmak için bisikletçiye gittim. Bisikleti nereden aldığımı sordu. Ankara'dan Erdoğanlar'dan aldığımı söyledim. Ne bisikletin gidon ayarını yapmışlar, ne sele ayarını ne de frenleri. Hepsini yeniden yaptırdım. Bu durumun neden kaynaklandığını bilmiyorum. belki beni acemi olarak görmelerinden kaynaklanmış olabilir. Ben bisikletten son derece memnunum ama yaptıklarının iş ahlakı ile uzaktan yakından alakası yok. Bundan sonra bana bu bisikletçiyi soran herkese bu anımı anlatacağım. Çok umurlarında olacağını sanmıyorum ama ahlaksızlıklarını elimden geldiğince duyuracağım. Sen bana o bisikletin 2013 model olduğunu söylesen ben yine alacaktım. Müşterini kandırdın da ne geçti eline?