Scudo Sports

Evde amatörce bisiklet bakımı

Bakım onarım konusunda paylaşımlarınız için çok teşekkürler, çok yararlı bilgiler bunlar... :)

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
Scudo
Resminizi de koyarak, herkese kendinizi yanıma fırsatı verdiniz, çok güzel bilgiler, en çok ta yağlama kısmında, vites telinin sökülmesindeki tık, tık, tık kısmı teşekkürler.

• Beğen
İlginiz için tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Ben bu bilgileri, evde herkesin yapabilmesi için yayınladım.
Bu bilgiler ile bisikletiniz çok daha kullanışlı olacaktır.

Ama unutulmaması gereken husus, mutlaka arada sırada bisikletinizi, güvendiğiniz bisiklet tamircisine götürüp, gerekli bakımını yaptırmanızdır.

Elinizde, alet, edavat ve bilginiz varsa, tabi ki, kendinizde yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Sevgi ve selamlarımla.

Ender abi öncelikle merhaba,
ben foruma yeni üye oldum ancak senin gezilerinin hemen hemen hepsini okudum diyebilirim
sana ve gezilerine karşı ayrı bir hayranlığım var

bir de bu bakım konularını yeni okudum ve çok faydalandım
çok teşekkürler

murat erfındık

Ellerire sağlık ENDER abi.
Çok gerekli bilgiler bunlar.
Uzun zamandır bisikletimin bazı bakımlarını kandim yapıyordum ama bu yazıyı okuduktan sonra hemen hemen herşey silbaştan.

Paylaşım için Ender abi ve bu yorumların bize ulaşmasını sağlayan BİSİKLETFORUM ailesine teşekkürler...

• Beğen
@talha yavuz

Bende şimdi farkettim. Haklısınız resim linkleri photopucket sitesinden yüklü idi, ama şu anda bu siteden silinmişler.:mad:
İlk fırsatta eski resimlerimi bulduğum anda konuyu yeniden düzenlemeye başlayacağım. ;)

@Ender Alıcıoğlu

Resimleri arşivimden bulup, upload sitesinden tekrar düzenleyip yerine yerleştirdim.

İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: talha yavuz
teşekkürler

gerçekten çok faydalı bilgiler elinize sağlık
özellikle ön fren gerginliği çok dikkat edilmesi gerekli bir konu
bir anda kendinizi yerde bulabilirsiniz

• Beğen
anlatımın için teşekürler abi

km saatin çok hoşuma gitti markası nedir fiyati ????

bu arada foruma yeni üye oldum bütün bisiklet sever abime kardeşlerime sevgi saygı

• Beğen
@metal kan

Beğendiğine sevindim. Foruma da hoş geldin.

Kilometre saatimin markası sigma 906 modeli. Bir kaç sene evvel sanırım 35 Tl ye almıştım. Şimdiki fiyatıda bu fiyata yakın olması lazım. Ya kurdan dolayı biraz artmış, ya da modeli eskidiğinden dolayı biraz düşmüş olabilir.

iyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: YUSUF YILDIRIM
Ender kardeşim,
Çok yararlı bir konu...Emeğin için çok teşekkür ediyorum.Selamlar.

• Beğen
vermiş olduğunuz faydalı bilgiler ve anlatımınız için teşekkür ederim.gerçekten faydası çok fazla oluyor bısıklet kullanımımız va bakımımızda.

• Beğen
@Ender Alıcıoğlu

ender abi yazın güzel olmuş ön fren konusunda bende katılmıyorum aniden durman gerektiğinde frenlerin ikisinibirden oranlı bir şekilde kullandığında durman gayet ii olur ancak sadece ön frene yüklenirsen tabiki takla atarsın birde sadece ön freni kullanırken ağırlığını arkaya doğru vermelisin

• Beğen
@endneedless

Merhaba arkadaşım. :)

Konuyu beğendiğine sevindim. ;)

Ben senelerden beri ön frenimin elcik sertliğini, arka frene göre daha geç tutacak şekilde ayarlıyorum. Bu kişinin kullanımına göre, kendinin karar vereceği bir durumdur.
Benim için bunun sebebi, ani panik duruşta, insan aynı anda aynı sertlikle frenlere asılıyor, ikiside aynı oranda tutarsa ön fren daha sıkı tutacağı için takla atman olası bir durum olur.

Arabalarda da bu durum aynıdır. Hiç bir arabada ön fren basıncı ile arka fren basıncı aynı değildir. Sadece arabalarda, ön fren basıncı arkaya göre daha çok, arka fren basıncı ise, daha az tutacak şekildedir.

Ben bunu bisiklette ters olarak ayarladım ve buna alışmış bir kişi olarakta kendi kullanımımı savunurum. Başkasının kullanımı ve düşüncesi kendisi için doğrudur. Herkes içinde değişik kullanımlar olabilir. ;)

Ani frenlemede zaten, kendini arkaya atacak ne vakit vardır, ne de fırsat. Hele ki benim gibi, sağ elinde cep telefonu, sol elide, ön frende olan biri için ise, ani frenlemede havada takla atıp düşmen kaçınılmazdır. :eek:

Yoksa iki elim frenlerde olsa idi, 50 senenin verdiği, bisiklete binme tecrübelerime dayanarak bende armut gibi düşmezdim. 5 senesini bebek ve çocuk olduğum için binmedim diye yazdım. Çünkü 5 yaşında iki tekerlekli bisikletle tanıştım.

Amma da uzatmışım ya.:D :eek: Dediğim gibi herkesin doğruları kendisinedir. :D

Sevgi ve selamlarımla.

Geri