@endneedless
Merhaba arkadaşım.
Konuyu beğendiğine sevindim.
Ben senelerden beri ön frenimin elcik sertliğini, arka frene göre daha geç tutacak şekilde ayarlıyorum. Bu kişinin kullanımına göre, kendinin karar vereceği bir durumdur.
Benim için bunun sebebi, ani panik duruşta, insan aynı anda aynı sertlikle frenlere asılıyor, ikiside aynı oranda tutarsa ön fren daha sıkı tutacağı için takla atman olası bir durum olur.
Arabalarda da bu durum aynıdır. Hiç bir arabada ön fren basıncı ile arka fren basıncı aynı değildir. Sadece arabalarda, ön fren basıncı arkaya göre daha çok, arka fren basıncı ise, daha az tutacak şekildedir.
Ben bunu bisiklette ters olarak ayarladım ve buna alışmış bir kişi olarakta kendi kullanımımı savunurum. Başkasının kullanımı ve düşüncesi kendisi için doğrudur. Herkes içinde değişik kullanımlar olabilir.
Ani frenlemede zaten, kendini arkaya atacak ne vakit vardır, ne de fırsat. Hele ki benim gibi, sağ elinde cep telefonu, sol elide, ön frende olan biri için ise, ani frenlemede havada takla atıp düşmen kaçınılmazdır.
Yoksa iki elim frenlerde olsa idi, 50 senenin verdiği, bisiklete binme tecrübelerime dayanarak bende armut gibi düşmezdim. 5 senesini bebek ve çocuk olduğum için binmedim diye yazdım. Çünkü 5 yaşında iki tekerlekli bisikletle tanıştım.
Amma da uzatmışım ya.
Dediğim gibi herkesin doğruları kendisinedir.
Sevgi ve selamlarımla.