Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Evde bira yapan var mı?

Scudo
Alamanlar helyumlusunu bile yapmış

Bunlar gibi baya bir çalışmam var
05 şişelerde.PNG 06 20161221_211234.jpg 07 20161221_211314.jpg

Bu arada ev üretimi biralar probiotik sınıfındadır, yani kararında oldukça sağlık için çok faydalı yararlı bakteriler bulunduruyor, benzer probiotikler kefirde, nohutla mayalanmış yoğurt vs. gibi fermente yiyeceklerde de var..

@anzolot
Hocam cok guzel olmus etiketleri de :D
Probiotik bakimdan zenginse cok yarari var, hele ki bagirsak sorunu yasayanlar icin olmazsa olmaz :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Motocross ustam eski Bulgar göçmeniydi, 93-94 yıllarıydı onlarla yemeğe oturduğumuzda 10 yaşındaki oğluna ondan biraz daha küçük kızına akşam mutlaka yemekte bir çay bardağı bira veriyordu çocukları alkolikmi yapacaksın dediğimde kalsiyum ilacından daha etkili, kemikleri çok kuvvetlendirir demişti..

(link)

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
@anzolot

Bu tür siteler hatta bilim adamları satın alınmış olabiliyor.
Günde bir su bardağı bira içerseniz sorun yok.
İki su bardağı içtiğinizde sorunlar yavaş yavaş başlar.:)

• Beğen
Tepkiler: Kazuya ve anzolot
@anti panik okadar da antipanik olma, bu yolladığım küçük siteler.. işin şakası bir yana ciddi olarak bu tarz fermente ürünler (damıtma değil) insan sağlığına etkisi olumlu yöndedir..
Elinde reçetesi olan arkadaşlarla özelden de olsa paylaşımda bulunmak isterim..

@anzolot
Yok panik yapacak durum yok.
Biz havuduyla götürürken tanıdığım alman hollandalı 33 lük veya 25 lik şişe içer daha da içmez.
Panik bir durum yok.
Bira evet ama 33 lük yada 25 lik yeter.
Fazlası alkol tüketimine girer.

• Beğen
Tepkiler: anzolot
@rknsycck

Rakı üretmek yasal değil sanırım. Bira 350 litreye kadar yasal

• Beğen
Damıtma yoluyla yapılan her türlü distile içki üretimi tüketim amaçlı da olsa yasak ama bu konuda baya bir guruplar kurulmuş imbik satışları da yapılıyor, sadece fermente yoluyla yani mayalama şekliyle içki üretimi yıllık 350 litreyi geçmemesi kaydıyla tüketim amaçlı üretilmesi serbest. Amaa satmaya kalkarsanız işte o zaman devlet sırtınıza binip -o satsın bu satsın bu imamların maaşını kim ödeyecek der köteği yersiniz.

@anzolot 350 litre yıllık sınır mıymış? Ben bir seferde 350 lt üretimi geçmeyecek şekilde diye düşünmüştüm. Yıllık olarak denetlenemez çünkü. Gerçi kuralı/kanunu denetlemeyi düşünmeden koyan bir gelenek de var.

• Beğen
:D tek seferde 350 litre derseniz nolur biliyormusunuz?

4733 Sayılı TAPDK Kanunu'nun 8. maddesi uyarınca yılda 350 litreyi aşmamak ve ticari değil yalnızca kendi tüketiminiz için olmak kaydıyla bira yapmanız tamamiyle yasaldır, diye geçiyor..

Öyleyse evde bira üretebiliyoruz 350 litre yıllık :) sadece bira mı yani? Cider denen meyve şarabı gibi şeyler de yasal olarak izinli mi?

@rknsycck

Cider de izinli. Henüz detaylı bakmadım ama sanırım bira fermentasyonu sonrası kalan tortudan yapılabiliyormuş (dediğim gibi emin değilim bu konuda). Genelde ise gördüğüm kadarıyla o tortuyu insanlar ekmek yapmak için kullanıyor. Cevizli tam tahıllı ekmekler paylaşmışlar bira yapım grubunda. Aslında tarihsel kullanımına da uygun. Eskiden kaynakların yetersiz olduğu zamanlarda bira mikropsuz sıvı, yapımda kalan tortu da hayvan yemi ya da ekmek yapımı olarak kullanırmış. Bu bilgiyi aldığım yer de Sivas :) Orada bir müzede anlatılıyor fırtına tanrısına tapan bir kavmin bira ve fermentasyona dayalı olarak yaşam sürebildiğini.

@Sebahattin Gerceker @anzolot emeğinize sağlık çok güzel yapmışsınız şişeleri. görsel ve tat birleşince asıl zevk orada oluyor zaten :) Benim yaptığım en büyük görsel, şişelerin üzerindeki etiketleri söküp sade şişe haline getirmek oldu :)

@rknsycck çevir aç şişeler kapak ile kapatmaya uygun olmayıp hava alabileceği için tavsiye edilmiyor. klasik kapaklı şişeler veya Grolsch tarzı aç-kapat imkanı veren şişeleri kullanabilirsiniz. Butik bira evde bira için özel üretilmiş plastik şişelerden de satıyordu. Kesinlikle tavsiye ederim, cam şişeleri saklamak ve taşımak zor olabiliyor, plastik çok daha taşınabilir. Ayrıca şeker oranını tutturamayıp patlarsa etraf cam kırığı olmaz.

@luneris birayı yapın da critical mass'te ıslatalım :)

@Atacan

Yapınca size de getiririm hem tavsiyeleriniz alırım ama CM'den eve dönünce denersiniz, alkollü araç kullanmayalım :) Nisan CMsine hazır olur.

Geri