Scudo Sports

Evde bisiklet bakımı için gerekenler

@-Deniz- Buna para vereceğine üstüne biraz daha koyup babator bi mengene alırdın, mengene = kamçı zaten. Hiç dinlemiyosun beni :agla:

chain-vise.jpg
Can tabiki bunlarda bir cözüm ama @-Deniz- bence en dogrusunu yapiyor ve yavas yavas bir atölyede ne gerekiyorsa diziyor. Böyle detayli kisileri severim ve desteklerim, bence dogru yolda Deniz.

Insallah en kisa zamanda donanimli bir hobby atölyesine sahip olur. Allah sana da insallah bir donanimli atölye nasip eder.

Scudo
@-Deniz- Buna para vereceğine üstüne biraz daha koyup babator bi mengene alırdın, mengene = kamçı zaten. Hiç dinlemiyosun beni :agla:

chain-vise.jpg
Mengene kısmını eşime bıraktım. Doğum günü hediyesi olarak seneye alırlar artık 😅 Evde mengeneyi sabitleyebileceğim çok bir yer yok konuşmuştuk ya ahşap 50x50 bir plaka da uğraştırıcı geldi biraz. Zincir tutucu da yamuk olunca ihtiyaç dahilinde alıverdim abi.

Can tabiki bunlarda bir cözüm ama @-Deniz- bence en dogrusunu yapiyor ve yavas yavas bir atölyede ne gerekiyorsa diziyor. Böyle detayli kisileri severim ve desteklerim, bence dogru yolda Deniz.

Teşekkür ederim abi.

@-Deniz- Böyle gidersen o balkon atölyeye dönecek :ssrtcbya: Bu tip, tezgaha/masaya civatayla tutturulan mengeneleri diyorum. Mümkünse 150 mm çeneli olanını almakta fayda var.

(link)

O mengeneyi tutacak masa da önemli gidip mdf yada sunta masaya da sabitlenmez. Direkt sanayi usulü çelik/metal bir kaynak masası yada profesyonel bisiklet tamircilerindeki masalardan lazım. Bu yıl mart ayında arkadaşın bisikletini toplamak için Ankara bir abimizin yanına gittik. Konu downhill endurolardan çıkınca öğrendim ki kendisi forumda 9magiko adını kullanıyormuş uzun zamandır online değil. Zaten gittiğimiz dönemde de işleri çok yoğundu elinde 4 tane bisiklet montaj olmayı bekliyordu.

Arkadaki parçalara değil masaya odaklanın arkası biraz ülke şartlarında maliyetli olacaktır.

Dosyalar

• forward-Park-Tools.jpg
    forward-Park-Tools.jpg
    165,1 KB · Okunma: 21
O mengeneyi tutacak masa da önemli gidip mdf yada sunta masaya da sabitlenmez. Direkt sanayi usulü çelik/metal bir kaynak masası yada profesyonel bisiklet tamircilerindeki masalardan lazım. Bu yıl mart ayında arkadaşın bisikletini toplamak için Ankara bir abimizin yanına gittik. Konu downhill endurolardan çıkınca öğrendim ki kendisi forumda 9magiko adını kullanıyormuş uzun zamandır online değil. Zaten gittiğimiz dönemde de işleri çok yoğundu elinde 4 tane bisiklet montaj olmayı bekliyordu.

Arkadaki parçalara değil masaya odaklanın arkası biraz ülke şartlarında maliyetli olacaktır.
Bu şekilde ahşap bir masa dayanıklı olur mu peki?

Bu şekilde ahşap bir masa dayanıklı olur mu peki?
Hem bilgisayar kullanmaya hem de kalan kısmını bu veya buna benzer çeşitli işlerde kullanmaya ben de ahşap masa yapmıştım ama bendeki daha çok yemek masası modunda oldu. Bu tip masanın bir çok yerinde dikey veya yatay şekilde birbirine bağlantılı kirişleri/dilmeleri var. Bendeki gibi bir masada denerseniz büyük ihtimalle masa kırılır. Acemilik ile hata yaptığımız tek yer ağacı kuru sanıp montaj yapmamız oldu. Tam Ocak ayı ve kaloriferlerin yanması ile ağaç daha da kurudu ve yüzeydeki düzlük yerini aralarında boşlukların olduğu bir hale geçti. Balkonda yapılan bir masaya gör on numara oldu.

Bu kadarına ev ortamında gerek yok ama ağaç ve ağaç ürünlerine karşı zayıf noktam var. Zaten şu büyüklükte bir masa kaba tabirle "eşek ölüsü" gibi ağır olacaktır.
photo-large-hd.jpg

Dosyalar

• IMG_20220112_111151.jpg
    IMG_20220112_111151.jpg
    93,1 KB · Okunma: 21
Hem bilgisayar kullanmaya hem de kalan kısmını bu veya buna benzer çeşitli işlerde kullanmaya ben de ahşap masa yapmıştım ama bendeki daha çok yemek masası modunda oldu. Bu tip masanın bir çok yerinde dikey veya yatay şekilde birbirine bağlantılı kirişleri/dilmeleri var. Bendeki gibi bir masada denerseniz büyük ihtimalle masa kırılır. Acemilik ile hata yaptığımız tek yer ağacı kuru sanıp montaj yapmamız oldu. Tam Ocak ayı ve kaloriferlerin yanması ile ağaç daha da kurudu ve yüzeydeki düzlük yerini aralarında boşlukların olduğu bir hale geçti. Balkonda yapılan bir masaya gör on numara oldu.

Bu kadarına ev ortamında gerek yok ama ağaç ve ağaç ürünlerine karşı zayıf noktam var. Zaten şu büyüklükte bir masa kaba tabirle "eşek ölüsü" gibi ağır olacaktır.
309577 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim cevaplar için.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
O mengeneyi tutacak masa da önemli gidip mdf yada sunta masaya da sabitlenmez. Direkt sanayi usulü çelik/metal bir kaynak masası yada profesyonel bisiklet tamircilerindeki masalardan lazım.
Sadece kendi tamirlerini yaptığı, evde yer sıkıntısı olduğu için şöyle önermiştim -Deniz-'e. 50 x 50 cm sunta plakanın kenarına sağlam şekilde vidalar mengeneyi. Kullanacağı zaman yere koyar. Ayaklarıyla plakaya basacağı için oynaklık sorunu da olmaz mengenede. İşi bitince de diklemesine bi duvara yaslar plakayı.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve -Deniz-
Bu arada Erdoğanlar Bisiklet'ten cevap geldi. Shimano onaylamış değişimi. Yeni ürünü gönderecekler. Elimdeki ürünü göndermemi talep ettiler.

Vayy ben o masayı görmemiştim 😀 tebrikler gerçekten.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Alperen bu masayi sen mi yaptin yoksa hazirmi? Eger bu senin yaptigin masa ise, vallaha saka bir yana süper olmus. Ellerine saglik.
Vayy ben o masayı görmemiştim 😀 tebrikler gerçekten.
Teşekkürler babam ile evin balkonunda kendimiz yaptık. Temel bir kaç alet edevat evde mevcut dekupaj, darbeli matkap, şarjlı vidalama falan. Mutfak masası ve katlanır sandalyeleri de babam bir arkadaşının atölyesinde yapmıştı. Günce bir fotoğraf eklemeyeyim biraz fazla dağınık. Bir tarafta bisiklet parçaları, kenarında trekkinglerden topladığım çeşitli kristal yapıda ve farklı renklerde taşlar, bir kısmında elektronik parçalar falan aşırı dağınık.

Dosyalar

• IMG_20220104_105952.jpg
    IMG_20220104_105952.jpg
    110,2 KB · Okunma: 28
  • IMG_20220104_152528.jpg
    IMG_20220104_152528.jpg
    113,1 KB · Okunma: 29
  • IMG_20221119_090353.jpg
    IMG_20221119_090353.jpg
    94,6 KB · Okunma: 29
Bugün değişim yapılan pro ruble tutucu elime geçti. Erdoğanlar Bisiklet ve Shimano Pro'ya teşekkür ederim. Markaya olan güvenimi geri kazandım.

20230928_143842.jpg

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
@Can Çelik ustamızın dediği (link) alacağım ve bir de ruble sökme anahtarını değişeceğim: (link) şu arkadaşı buldum ama ürün markası QRD hakkında bir bilginiz var mıdır elinize geçti mi hiç? Veya unior var (link) bu biraz daha pahalı ama QRD ile boyutları aynı neredeyse.

Unior'un anahtarına gerek yok. QRD işini görür. 500 TL'ye ulaşmak için iç lastik alınabilir.

Unior'un anahtarına gerek yok. QRD işini görür. 500 TL'ye ulaşmak için iç lastik alınabilir.
Ben ön tekeri de söküp gresleyeceğim bir nevi ciddi bakım yapmak istiyorum. Orta göbeği sökmeye gerek var mı bilmiyorum onu araştıracağım veya ek olarak burada anlatabilirseniz sevinirim. Bunun için başka hangi parçalar lazım olur?

Son düzenleme:
Mili çıkarman gerekecek. Yani dış iki somunu birini kurbağacık ile, diğerini açık/kapalı anahtar ile tutup çözeceksin. Hangi tarafın kontrası çözülürse o taraftaki somunları milden çıkartacaksın, sonrasında mili diğer taraftan çekeceksin ve mil gelecek. Unutma, yaprak anahtar ince olduğu için ağzı deforme olmaya çok müsait. Sadece göbeği kapatırken kullanırsan mantıklı olur. Göbeği açarken (yani mili çıkarırken) kullanmaya gerek yok.

Buradan msn gibi mesajlaşmayalım basit tamir işleri için. Özel mesaj kullanırsan sevinirim. Civata somun anlatmaktan 9 günde 50 tane mesajım oldu.

Abiler ablalar selam. Cumartesi günü bisikleti uçağa bindiriyorum. Biz de taşra köylüsü olduğumuz için bisikletçimiz yok. Paslı vidalara çekiç vurmaktan ellerim parçalandı. Carraro 224'üm var pedalı medyada var. 15 anahtarım yok su anahtarıyla dönüş yönünün tersine çeviriyorum ama tık yok. Boyası söküldü üstünde anahtar izi çıktı ama olmuyor. Yanlış mı yapıyorum bir akıl lütfen...teşekkürler💘

Dosyalar

• 20240905_195904.jpg
    20240905_195904.jpg
    56,9 KB · Okunma: 31
Abiler ablalar selam. Cumartesi günü bisikleti uçağa bindiriyorum. Biz de taşra köylüsü olduğumuz için bisikletçimiz yok. Paslı vidalara çekiç vurmaktan ellerim parçalandı. Carraro 224'üm var pedalı medyada var. 15 anahtarım yok su anahtarıyla dönüş yönünün tersine çeviriyorum ama tık yok. Boyası söküldü üstünde anahtar izi çıktı ama olmuyor. Yanlış mı yapıyorum bir akıl lütfen...teşekkürler💘

Pedal dibinde alyan yuvası var mı, fotoğraftan seçemiyorum:

1725557022435.png

Burda bi kapaçık var ama çok küçük olduğu için açamadım eğer alyan yuvası ise zorlayayım

Değil. Olsa doğrudan yuva görünürdü:
1725557874648.png

Şu tür anahtarlar ya da inceltilmiş ingiliz anahtarı olsa daha kolay açılır:
1725557999239.jpeg

Kalın anahtarlar araya girmiyor, sabit olmayan anahtarlar gevşediğinden güzel tutmuyor.

Pedalla kolun arasıdaki milin üstten bir fotoğrafını paylaşabilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: Onyedi.cetinkol
Geri