Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Evde bisiklet bakımı için gerekenler

Olacağını sanmıyorum. Masaya iki taraftan civatayla sabitlenmediği için alttaki kıskaç rubleyi çevirmek için gerekli kuvvete dayanamayıp mengene masa üzerinde kayacak muhtemelen. Kaymasını engelleyecek kadar sıkarsan da kırılır alt kıskaç. Ya sağlam bir mengene olacak, ya da iki kişi gerektiren yöntemi deneyeceksin :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve MAERKEK
Scudo
Olacağını sanmıyorum. Masaya iki taraftan civatayla sabitlenmediği için alttaki kıskaç rubleyi çevirmek için gerekli kuvvete dayanamayıp mengene masa üzerinde kayacak muhtemelen. Kaymasını engelleyecek kadar sıkarsan da kırılır alt kıskaç. Ya sağlam bir mengene olacak, ya da iki kişi gerektiren yöntemi deneyeceksin :)
Sağlam bir mengene derken. Mesela bir örnek atabilir misin ona göre ikinci el kovalayayım. Iki kişi olayı zor ya 😀

Bu sıkışan rubleler ve göbekler için aparatı mengeneye takıyorlar da tekeri döndürüyorlar ya. Şöyle bir mengene yeterli olur mu bunun için?

Yine fazla sıkılmış açılmak bilmeyen bir ruble var da.

190 lira civarı bir fiyatla satılıyor. İş görürse alabilirim.

(link)
Bundan bende istiyorum, saglam ve agir bir masada olur düşüncesindeyim.

@-Deniz- Böyle gidersen o balkon atölyeye dönecek :ssrtcbya: Bu tip, tezgaha/masaya civatayla tutturulan mengeneleri diyorum. Mümkünse 150 mm çeneli olanını almakta fayda var.

(link)

Teşekkür ederim. Ben bir atölye bakmaya başlayayım ufaktan 😀 şaka bir yana evin bi odası iptal oldu gerçekten.

[/QUOTE]
@-Deniz- Böyle gidersen o balkon atölyeye dönecek :ssrtcbya: Bu tip, tezgaha/masaya civatayla tutturulan mengeneleri diyorum. Mümkünse 150 mm çeneli olanını almakta fayda var.

(link)

(link)

Bu aleti kimseye önermiyorum. Shimano Pro marka olmasına güvenmiştim. 2 ay içerisinde 4. kullanımımda metal kısmından yamuldu. Alet sola doğru yamulduğu için rubleyi tutarken zorlanıyorum. Yumuşak başlı tokmakla vurarak yamukluğu düzelteyim dedim. Düzeldi ama sonrasında kuvvet uygularken aynı yerden yine yamuldu.

Erdoğanlara ve Pro instagram sayfasına durumu yazdım. Bakalım garanti süreci olacak mı? Eğer değişim olmazsa bu kadar pahalı bir ürün almak yerine kendi ruble tutucumu kendim yapacağım sanırım.

(link)

Bu aleti kimseye önermiyorum. Shimano Pro marka olmasına güvenmiştim. 2 ay içerisinde 4. kullanımımda metal kısmından yamuldu. Alet sola doğru yamulduğu için rubleyi tutarken zorlanıyorum. Yumuşak başlı tokmakla vurarak yamukluğu düzelteyim dedim. Düzeldi ama sonrasında kuvvet uygularken aynı yerden yine yamuldu.

Erdoğanlara ve Pro instagram sayfasına durumu yazdım. Bakalım garanti süreci olacak mı? Eğer değişim olmazsa bu kadar pahalı bir ürün almak yerine kendi ruble tutucumu kendim yapacağım sanırım.

aynı aleti 10 senedir kullanıyorum. hiç sorun yaşamadım.

aynı aleti 10 senedir kullanıyorum. hiç sorun yaşamadım.
Şuan fotoğraf ekleyemiyorum. Pimlerden kırılan da oldu. Umarım değişim sağlarlar. Sıkışmış bir rubleyi açmaya çalışırken yamuldu. Kendim sökemeyince bir bisikletçiye götürdüm. Bisikletçideki kıskaç da yamuldu. Götürdüğüm ikinci bisikletçi açabildi. Bilmiyorum sitesinde extreme şartlar için aletleri kontrol edip öyle gönderiyoruz demişler. Ruble zaten normalde zor açılan bir şey. Daha dayanıklı olmasını beklerdim. Erdoğanlar ile iletişime geçtim. Mail yoluyla fatura vs foto istediler. Shimanoya göndereceklermiş.

kaset tutma önemli değil , kaset sökme anahtarı önemli. standart için (link) bu yeterli.

çok sıkışmış ise (link) bunu alıp büyük boy kurbağacık ile açılmayan ruble yoktur. (kurbağacık büüyk olması çok önemli)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
kaset tutma önemli değil , kaset sökme anahtarı önemli. standart için (link) bu yeterli.

çok sıkışmış ise (link) bunu alıp büyük boy kurbağacık ile açılmayan ruble yoktur. (kurbağacık büüyk olması çok önemli)
Bu gönderdiklerinizin Unior versiyonları elimde mevcut. Büyük kurbağacık ile de denedim. Hatta anahtara süpürgenin borusunu taktım da denedim kuvvet artsın diye yine açılmamıştı. İkinci bisikletçi nasıl açtı göremedim. Depoda halletti. Acaba mengene ile mi çözdü diye düşünüyorum.

Bu gönderdiklerinizin Unior versiyonları elimde mevcut. Büyük kurbağacık ile de denedim. Hatta anahtara süpürgenin borusunu taktım da denedim kuvvet artsın diye yine açılmamıştı. İkinci bisikletçi nasıl açtı göremedim. Depoda halletti. Acaba mengene ile mi çözdü diye düşünüyorum.

çok eski bir ruble ise bağlantı yerlerine wd40 falan kullanıp az bekleyip denemiş olabilir.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Arkadaş anahtarın veya kapağın dişlerinin yalama olması gibi bişey söylememiş. Yani sorun kapak anahtarında değil.

• Beğen
Ben hep derim
1. Sirada Park Tool ve Cyclus Tools dan sasma, üstüne tanimam.
2. Sirada VAR Tools
3. Sirada Unior Tools

Bu markalarin aletleri ile herzaman basariya ulasirsin.

Ben hep derim
1. Sirada Park Tool ve Cyclus Tools dan sasma, üstüne tanimam.
2. Sirada VAR Tools
3. Sirada Unior Tools

Bu markalarin aletleri ile herzaman basariya ulasirsin.
Abi Uniorlardan çok memnunum. Pro üzdü biraz işte.

Abi Uniorlardan çok memnunum. Pro üzdü biraz işte.
O kadar sıkılmış kapakta ParkTools bile yamulurdu. Markalık bi durum yok yani. Kaset kapağı bisiklet çalışırken gevşeme yönünde zorlanan bişey değil. Az bir sıkma kuvveti yetiyor kaseti sabitlemeye.

• Beğen
O kadar sıkılmış kapakta ParkTools bile yamulurdu. Markalık bi durum yok yani. Kaset kapağı bisiklet çalışırken gevşeme yönünde zorlanan bişey değil. Az bir sıkma kuvveti yetiyor kaseti sabitlemeye.
O da doğru gerçi. Bisikletçinin kıskaç da yamuldu bu öğlen. Ondan sonra biraz aşırı tepki vermiş olabilirim dedim. Gerçi dediğim gibi sökmeye yarayan aparat ve aparata takılan kolda bir yamulma yok. O pinli olan ruble tutucudan sipariş ettim bugün. O da yamulmaz artık herhalde. Gerçi ders oldu. Shimano 30-50 nm arası torkla sık yazmış. 40 nm sıkmıştım. Üzerine arkadaşla yanlışlıkla fazla sıkınca olan oldu. Artık direkt 30 nm sıkar bırakırım.

Aletin yamulana kadar degil yöntemini dogru yapacaksin ve dogru aleti kullanacaksin. Ozaman hem kolayca acilir hemde alet yamulmaz. Tabiki kapagi takarken de dogru torkla sıkacaksinki birdaha acarken kolayca acilsin. Ama aletlerin icinde Parktoolun kaset sökme aleti kadar saglam ve büyük bir alet yok. Uzunlugu 40cm, agirligi yarim kilodan fazla ve celikten üretilme. Digerleri gibi ince sacdan degil.

Bunu aleti birdefa eline al ve bak birdaha birakiyormusun.

Bu videoda saglamligi, kalinligi, uzunlugu vs net bir sekilde görünüyor.

@Murat Cömez ParkTool'un bu kamçısını görmemiştim daha önce, Türkiye'de satışı da yokmuş. Zaten doğru şekilde yapsaydı yamulttuğu kamçı da zarar almadan işini görürdü. En büyük hatayı, kapağı yanlış yöne bütün güçleriyle sıkarak yapmışlar en başta. Neyse olan olmuş, yine çözümü vardı, kapak anahtarını mengeneye bağlayıp bir kişi jantı tutarak bütün ağırlığıyla aşağı basacaktı, diğer kişi de kamçıya yüklenince kamçı yamulmadan açılırdı o kapak.

Aletin yamulana kadar degil yöntemini dogru yapacaksin ve dogru aleti kullanacaksin. Ozaman hem kolayca acilir hemde alet yamulmaz. Tabiki kapagi takarken de dogru torkla sıkacaksinki birdaha acarken kolayca acilsin. Ama aletlerin icinde Parktoolun kaset sökme aleti kadar saglam ve büyük bir alet yok. Uzunlugu 40cm, agirligi yarim kilodan fazla ve celikten üretilme. Digerleri gibi ince sacdan degil.

Bunu aleti birdefa eline al ve bak birdaha birakiyormusun.

Bu videoda saglamligi, kalinligi, uzunlugu vs net bir sekilde görünüyor.
Abi dün yazdığım ürünü sipariş geçtim. Fiyat olarak daha bir alınabilir durumdaydı Unior olan. 35 cm ve et kalınlığı güzel ürünün. Bu da yamulmaz herhalde artık.

1 (2).jpeg1 (1).jpeg

Pro için de Erdoğanların garanti işlemi başladı. Shimano Türkiye'ye iletmişler durumu. Bir hafta içinde cevaplanır dediler. Bakalım bekliyorum. Bu alet sadece 11/12'de çalışıyor çünkü. Diğer oranlar için yine kamçı lazım. Sonucu buradan paylaşırım.

@-Deniz- Buna para vereceğine üstüne biraz daha koyup babator bi mengene alırdın, mengene = kamçı zaten. Hiç dinlemiyosun beni :agla:

chain-vise.jpg

Geri