Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Evde bisiklet bakımı için gerekenler

Normalde 3 ve 4 dışındakiler, yani "vidalı ruble" yazanlar değil, "kaset ruble" yazanlar ama vidalı ruble için diye satılanların bazıları kaseti de açıyor, bendeki öyle mesela. 8 liraya aldığım en iyi şeydir. Ben sipariş verdikten sonra 20 lira olmuştu. Unutulmuş ürünleri seviyorum.
Abi resmini atabilirmisin merak ettim?
Küçük bir bilgilendirme. İkisine de giren anahtarlar kaset kapağı için en ideal anahtar değil. Normalde kasetin diş oluğu daha derin çünkü (Kaset kapağının dış çapı 24, vidalının dış çapı 23). Sadece kasete girebilen anahtarlardan alsa daha iyi olur anahtarın evladiyelik kullanılması için. Vidalı için anahtar almasa da olur. Rublenin dış ceketini ayırdıktan sonra boru anahtarı ile de çıkartabilir onu. Gerçek kaset anahtarlarının dış çapı 23.5 mm oluyor. Minimum 23mm.
Rubleyi toplaması gerekecek, yanlışmıyım?

Scudo
Bunu tam anlayamadım. Kullanmak istersem?
Gerek olmadığını söylüyor anladığım kadarıyla. Dişleri aşınmış ise kullanmanın pek bir anlamı yok ve 6 vites, daha fazlaya ihtiyacınız olabilir.

@-Deniz- Tekrar kullanma ihtimali varsa o zaman vidalı anahtarı alman lazım. Boru anahtarı ile tutunca cırcır yayının oluğu zarar alabiliyor ve ruble çöpe çıkabiliyor. Has vidalı anahtarı da nedense çok pahalı. 4 yıl önce 15-20 tl'ye almıştım bunu meşhur dolandırıcı KARTAL Bike Shop'tan. Şu an bulduğum en ucuzu bu:

(link)

Vidalı rubleyi çıkarırken "basarak çevirmek" çok önemli. Mengene varsa en rahat mengenede oluyor. Anahtarı mengeneye bağlayıp göbeği anahtara oturtup janta bütün ağırlığınla basarken gemi dümeni gibi çevirirsen kolayca açılıyor. Videodaki gibi. Mengene yoksa, tekerin mili demonte edilecek. Göbeğin sol tarafı yere temas edecek şekilde yere yatırılacak. Bir kişi bütün ağırlığıyla anahtara basarken, diğer kişi anahtara bağlı kurbağacığı çevirecek. Ana kural şu, vidalanan bir eleman sökülürken ne kadar bastırılırsa gerekecek torkun azalması bakımından o kadar iyidir.

(link)

Bunu kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
@-Deniz- Tekrar kullanma ihtimali varsa o zaman vidalı anahtarı alman lazım. Boru anahtarı ile tutunca cırcır yayının oluğu zarar alabiliyor ve ruble çöpe çıkabiliyor. Has vidalı anahtarı da nedense çok pahalı. 4 yıl önce 15-20 tl'ye almıştım bunu meşhur dolandırıcı KARTAL Bike Shop'tan. Şu an bulduğum en ucuzu bu:

(link)

Vidalı rubleyi çıkarırken "basarak çevirmek" çok önemli. Mengene varsa en rahat mengenede oluyor. Anahtarı mengeneye bağlayıp göbeği anahtara oturtup janta bütün ağırlığınla basarken gemi dümeni gibi çevirirsen kolayca açılıyor. Videodaki gibi. Mengene yoksa, tekerin mili demonte edilecek. Göbeğin sol tarafı yere temas edecek şekilde yere yatırılacak. Bir kişi bütün ağırlığıyla anahtara basarken, diğer kişi anahtara bağlı kurbağacığı çevirecek. Ana kural şu, vidalanan bir eleman sökülürken ne kadar bastırılırsa gerekecek torkun azalması bakımından o kadar iyidir.

Tamamdır şimdi daha iyi anladım. Teşekkür ederim tekrar.

Abi resmini atabilirmisin merak ettim?
...

Böyle markası-numarası olmayan bir ürün.
1689012843353.png
Satarken güya "Bike Hand Yc-120B", aynı kodla çeşit çeşit ürün satılıyor:
1689013322768.png
Klasik 7'li 11-28 vidalı rublede:
1689012987861.png

Çam ağacı formundaki 11'li Dura-Ace 11-23 rublede:
1689013000233.png

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
1689013322768-png.306829

Şu an en ucuz yerde 60 tl bu. Ehonomi çoh eyi maşallah.

Sanki kapak Dura Ace nin degilmis gibi. Yanlis da görebiliyor olabilirim ama gördügüm kadari ile degil.

Gözler keskin. O kapak 105'in. Dura Ace kapak burada, 105 11-30 ile birlikte:
1689147019605.jpeg

@Spartiat Hocam sende de Mosso Legarda serisi bir bisiklet var diye hatırlıyorum, artık yavaştan mekanik öğrenmek, tamir taklavatları almak istiyorum ben de, sence neyden başlayayım? Mesela pedalı söküp gresleyip geri takmak istiyorum, pedal çevirdikçe belli bir ritimde ses alıyorum, sonra orta göbeğe girişirim vs. Sen pedalı sökerken ne kullanıyorsun

@Spartiat Hocam sende de Mosso Legarda serisi bir bisiklet var diye hatırlıyorum, artık yavaştan mekanik öğrenmek, tamir taklavatları almak istiyorum ben de, sence neyden başlayayım? Mesela pedalı söküp gresleyip geri takmak istiyorum, pedal çevirdikçe belli bir ritimde ses alıyorum, sonra orta göbeğe girişirim vs. Sen pedalı sökerken ne kullanıyorsun

Bende kadro, maşa, gidon ve gidon boğazı dışında tamamen değiştirilmiş 1921 MDM V var. Çıkan parçaların hepsini de yakın zamanda aldığım bir kadroda atla-git bisikleti olarak topladım.
Pedalı sökerken alyan, alyan ile sökülemiyorsa Pro'nun pedal-göbek anahtar setini kullanıyorum.
Orta göbek için hem kare mil aynakol çektirmesi, hem kare mil orta göbek anahtarı lazım.

• Muhteşem
Tepkiler: ibrahimb667
Bende kadro, maşa, gidon ve gidon boğazı dışında tamamen değiştirilmiş 1921 MDM V var. Çıkan parçaların hepsini de yakın zamanda aldığım bir kadroda atla-git bisikleti olarak topladım.
Pedalı sökerken alyan, alyan ile sökülemiyorsa Pro'nun pedal-göbek anahtar setini kullanıyorum.
Orta göbek için hem kare mil aynakol çektirmesi, hem kare mil orta göbek anahtarı lazım.
Hocam orta göbek sökmek için önerdiğiniz malzemelerin linki var mı acaba, yada kısaca isim yazabilir misiniz. Yavaş yavaş başlayarak cesaret ederek öğrenmek gerek sanırım.

Hocam orta göbek sökmek için önerdiğiniz malzemelerin linki var mı acaba, yada kısaca isim yazabilir misiniz. Yavaş yavaş başlayarak cesaret ederek öğrenmek gerek sanırım.

Şu mesajdakiler: Evde bisiklet bakımı için gerekenler
Kare mil aynakolu sökmek için kare mil çektirme lazım: (link)
Orta göbeği sökmek için kare mil orta göbek anahtarı lazım: (link)
Pedal ve teker göbekleri için bir üstteki ürün ya da Pro marka olanı kolay bulunuyor.

Benim kullanıp memnun olduklarım bunlar:
306496 dosyayı görüntüle

306497 dosyayı görüntüle

İlk resimde üstteki orta göbek anahtarı, Unior 1671.1/4; altındaki aynakol çektirmesi SuperB TB-6616. Kodları çok önemli değil, "Unior orta göbek anahtarı" ve "superb aynakol çektirme" diye aratınca bulunur.
Alt resimdeki de Pro'nun göbek-pedal anahtarı seti. Bu mesajdan sonraki mesajlarda daha iyi pedal anahtarlarının linkleri de var.

Bence de bir an önce başlayıp mümkün olduğunca geliştirmek lazım. Hem tamircilere muhtaç kalma oranı azalır, hem acil ya da tamirciye ulaşılamayacak durumlarda sorun çözmek mümkün olur.

• Muhteşem
Tepkiler: ibrahimb667
Arkadaşlar gres yağı olarak ne tavsiye edersiniz? Elimde hiç gres yağı yok. antiseize olanlar varmış rulmanlar için özel olanlar vs. varmış, nelerden alayım sizce @Spartiat @Murat Cömez @Can Çelik

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: cohrafyacii001
Bu sıkışan rubleler ve göbekler için aparatı mengeneye takıyorlar da tekeri döndürüyorlar ya. Şöyle bir mengene yeterli olur mu bunun için?

Yine fazla sıkılmış açılmak bilmeyen bir ruble var da.

190 lira civarı bir fiyatla satılıyor. İş görürse alabilirim.

(link)

Geri