Scudo Sports

Evde bisiklet bakımı için gerekenler

Abiler ablalar selam. Cumartesi günü bisikleti uçağa bindiriyorum. Biz de taşra köylüsü olduğumuz için bisikletçimiz yok. Paslı vidalara çekiç vurmaktan ellerim parçalandı. Carraro 224'üm var pedalı medyada var. 15 anahtarım yok su anahtarıyla dönüş yönünün tersine çeviriyorum ama tık yok. Boyası söküldü üstünde anahtar izi çıktı ama olmuyor. Yanlış mı yapıyorum bir akıl lütfen...teşekkürler💘
Merhaba, sol pedalı saat yönüne (sağa) doğru açmaya çalışmalısın. Sıkıştığı için wd40 veya ona benzer bir madde sıkarak 5dk beklemelisin. Hâlâ direniyorsa yine sıkıp bu sefer zarar vermeden ısıtma yöntemini kullanarak açmayı dene. İsıtınca mutlaka açılacaktır.

Scudo
Kalın anahtarlar araya girmiyor, sabit olmayan anahtarlar gevşediğinden güzel tutmuyor.
Pedal sökmek için en temizi standart açık ağız anahtar. Genişliği yetiyor, taşlamaya gerek olmuyor. Pedallar sürdükçe o kadar sıkışıyor ki göbek anahtarları (yaprak anahtar) muhtemelen o torku vermeye çalışırken deforme olur, yazık olur o pahalı anahtara.

Pedal sökmek için en temizi standart açık ağız anahtar. Genişliği yetiyor, taşlamaya gerek olmuyor. Pedallar sürdükçe o kadar sıkışıyor ki göbek anahtarları (yaprak anahtar) muhtemelen o torku vermeye çalışırken deforme olur, yazık olur o pahalı anahtara.

Pendeki pedalların 3/5'ine standart İngiliz anahtarı girmiyor.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
(link)

Ben şunu kullanıyorum. Tork yetmezse de kolu uzatmak için demir boru bakınıyorum. Mutlaka açılıyor. Ürün de sağlam.

Abiler ablalar selam. Cumartesi günü bisikleti uçağa bindiriyorum. Biz de taşra köylüsü olduğumuz için bisikletçimiz yok. Paslı vidalara çekiç vurmaktan ellerim parçalandı. Carraro 224'üm var pedalı medyada var. 15 anahtarım yok su anahtarıyla dönüş yönünün tersine çeviriyorum ama tık yok. Boyası söküldü üstünde anahtar izi çıktı ama olmuyor. Yanlış mı yapıyorum bir akıl lütfen...teşekkürler💘
Anahtarın uç kısmına çekiçle sert bir şekilde vurun (saat istikametinde).

Uzun süre monteli durmuş (yani çok sıkışmış) pedal millerini sökerken anahtara çekiçle vurunca anahtarın pedal milini tutan ağzı kırılabiliyor. 2-3 kere kırdım şimdiye kadar. Sonrasında anahtarın 14 tarafını taşlayarak 15'e çıkarıp pedal anahtarına çevirmiştim. Aynakol demonte edilmeden çıkarılacaksa, arka teker iki el ile tutulup, ayakla anahtara aynakolu ileri yönde dönecek şekilde kuvvet uygulandığında açılıyor. Çok sıkışmış olanlarda krankın ucunu ısıtınca alüminyum çelikten hızlı genleştiğinden sıkışıklık azalıyor ve daha az tork ile açılabiliyor.

• Beğen
Cevap verip ilgilenen herkese teşekkür ederim🩷 pas sökücü sıkıp 15 anahtar temin edince çözüldü. Su anahtarı dediğiniz gibi tam kavrama yapmıyordu. Tekrar teşekkür ederiim

• Beğen
Merhaba, evde kullanımda yeterli olacak şöyle genellikle aşırı sıkılmış şeyleri açmamda yardım edebilecek bir mengene önerisi alabilir miyim? 100 mm yeterli olur mu? Tezgah tipi mi almalıyım yoksa matkap mengenesi gibi olanlar mı iş görür? Bunlara gerek yok masa tipi olanlar da iş görür der misiniz?

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
Merhaba, evde kullanımda yeterli olacak şöyle genellikle aşırı sıkılmış şeyleri açmamda yardım edebilecek bir mengene önerisi alabilir miyim? 100 mm yeterli olur mu? Tezgah tipi mi almalıyım yoksa matkap mengenesi gibi olanlar mı iş görür? Bunlara gerek yok masa tipi olanlar da iş görür der misiniz?
Merhaba,

Ev kullanıcısı için 50-65-75mm kullanım zorluğuna göre yeterli olacaktır. Lâkin, aşırı sıkışmış zorlayıcı bişeyler için 100mm işini görecektir.
Tezgah tipi en mantıklısıdır. :harika:

• Beğen
Merhaba,

Ev kullanıcısı için 50-65-75mm kullanım zorluğuna göre yeterli olacaktır. Lâkin, aşırı sıkışmış zorlayıcı bişeyler için 100mm işini görecektir.
Tezgah tipi en mantıklısıdır. :harika:
Ali bey merhaba. 100 mm tezgah mengenesi olarak arattığımda bir sürü alternatif çıkıyor. Ev kullanıcısı olacağım için dövme çelik ürün bakmıyorum. Fiyatları çok yüksek. Hafta sonu bit pazarına da bir bakındım ama ikinci el ürünler hep 2000 lira civarı çıkıyor. Çenesi aşınmış ve su çekmiş ürünler.

O yüzden sıfır bakınıyorum.

Bay-tec marka 100 mm tezgah mengenesi 1350 liraya alabiliyorum yerel hırdavatçıdan şu ürün :

(link)

Çenesi değişebiliyor ama döküm.

Kanca marka castillo model 100 mm tezgah mengenesi ile 2500 lira civarı. Çenesi değişmiyor ama sfero döküm demişler. Biraz araştırdım. Normal dökümden daha dayanıklı :

(link)

Evde inatçı bisiklet parçalarıyla bir kaç kere anahtar ve lokma kırdığım için emin olamıyorum. Ucuz olan da iş görür mü?

Ali bey merhaba. 100 mm tezgah mengenesi olarak arattığımda bir sürü alternatif çıkıyor. Ev kullanıcısı olacağım için dövme çelik ürün bakmıyorum. Fiyatları çok yüksek. Hafta sonu bit pazarına da bir bakındım ama ikinci el ürünler hep 2000 lira civarı çıkıyor. Çenesi aşınmış ve su çekmiş ürünler.

O yüzden sıfır bakınıyorum.

Bay-tec marka 100 mm tezgah mengenesi 1350 liraya alabiliyorum yerel hırdavatçıdan şu ürün :

(link)

Çenesi değişebiliyor ama döküm.

Kanca marka castillo model 100 mm tezgah mengenesi ile 2500 lira civarı. Çenesi değişmiyor ama sfero döküm demişler. Biraz araştırdım. Normal dökümden daha dayanıklı :

(link)

Evde inatçı bisiklet parçalarıyla bir kaç kere anahtar ve lokma kırdığım için emin olamıyorum. Ucuz olan da iş görür mü?
Merhabalar,

Ben şu ürün iyidir bu kötüdür diyemem. Piyasa şartlarına baktığımızda fiyat yüksek ise ürün iyidir mantığıyla hareket etmek doğru olacaktır. Tamam herşey de bu durum geçerli olmayabilir ancak bu ürünlerde malzemenin iyi olduğunu fiyat belirlediği için size hitap edene yönelin.

Bu tür ürünlerin kalitesiz olanını biraz zorladığınız da neresinden kırılacağı veya çatlayacağı hiç belli olmaz. Keşke şunu alsaydım dememek için duruma göre hareket etmekte fayda var.

Arkadaşlar kalite olarak hangisini almalıyım sizce?
Screenshot_20250203_140504_trendyol.com.jpg
Screenshot_20250203_140456_trendyol.com.jpg

@Sinyor SuperB de çok iyi marka. Ama ben olsam Unior'u alırdım, kendiliğinden sapı olması avantaj. SuperB'de kurbağacık kullanmak zorundasın.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Super B malzeme kalitesi olarak Unior'dan iyi.
IMG_20250210_213631.jpg
önerinizi dikkate aldım. Ama ilk aynakol sökme deneyiminde,, Görselde görüldüğü üzere Sağ taraf ilk diş biraz soyuldu. Normal mi? Uzun vadede sıkıntı çıkmazsa size teşekkür ederim.

önerinizi dikkate aldım. Ama ilk aynakol sökme deneyiminde,, Görselde görüldüğü üzere Sağ taraf ilk diş biraz soyuldu. Normal mi? Uzun vadede sıkıntı çıkmazsa size teşekkür ederim.
Bu tür soyulmalar iş yapan alet için gayet normal bir durum. Endişe edecek bir şey yok. Uzun vadede de her hangi bir sorun olmayacaktır. :harika:

1. Super B TB-6618
Kullanım: Shimano kare milli ve Octalink (veya ISIS) orta göbeklerini çıkarmak için tasarlanmış bir kol sökme aparatı.
Malzeme: Yüksek kaliteli çelikten üretilmiştir.
Uyumluluk: Kare mil, Octalink ve ISIS Drive krank setleriyle uyumludur.
Avantajlar: Dayanıklı yapıya sahip, uygun fiyatlı ve birçok krank türüyle uyumlu.

2. Shimano TL-FC11
Kullanım: Shimano Octalink ve ISIS Drive sistemlerine sahip krankları sökmek için özel olarak üretilmiş bir araçtır.
Malzeme: Shimano’nun yüksek kaliteli çelik malzemesi.
Uyumluluk: Octalink ve ISIS Drive krank setleriyle çalışır, kare mil desteklemez.
Avantajlar: Shimano’nun Octalink ve ISIS Drive sistemleriyle tam uyumludur.

Ekran görüntüsü 2025-02-10 224935.png

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Teker göbeklerine dokunmadan sadece Pedallar, aynakol, arka ruble ve orta göbeği sökmek için hangi aparatlar gerekli yardımcı olabilir misiniz? Temizlik ve bakımını kendim yapmaya karar verdim ama tam olarak hangi aletlere ihtiyacım var bilemiyorum.

Orta göbek sm-bbr60

Aynakol FC-RS510

Ruble R7000

Zincirde quicklink var.

Orta göbek sökmek zor yada maliyetli olacaksa sadece diğerleri için öneri de olabilir.

1000 liraya halledebilir miyiz toplam olarak aletleri? Çok kalitesiz olmadan tek bir siteden sepet yapabilirseniz de olur bildiğiniz beğendiğiniz çok kalitesiz olmayanlardan.

Sence 20 yıllık bu forumda daha önce sorulmamış bişey midir bu? Her sorulan alet edevat için başlık açılsın mı?

Sence 20 yıllık bu forumda daha önce sorulmamış bişey midir bu? Her sorulan alet edevat için başlık açılsın mı?
Bulabilsem sormazdım heralde akıl küpü. Açılan konu başına cebinden para mı çıkıyor? Moderatör falan mısın? Değilsen boş yapma moderatörlere şikayet et kaldırsınlar yada ilgili konuyu buraya ekle bu konuyla birleştirsinler.

1742646069967.png
Bu orta göbek hollowtech olması gerek, ancak II yazıyor orayı pek anlayamadım. Hollowtechleri bilmiyorum. Aynakolda ayni sekilde hollowtech uyumlu.

Ruble hg diye geçiyor bu uyumlu;
(link)

Zincir icin zaten spesifik bir araca gerek yok hepsi aynı.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Geri