Meshur son sozler vardir esprili:
"Bak simdi aslanin agzina kafami sokucam"
"Ben bu aletle 100 km hizda teker kaldiririm... Gor bak!"
vesaire vesaire...
Yapkardesim! Yaraticiligina, muhendisligine, mucitligine, fikirlerine bir sey diyen yok!
Bahsettigin mobilet yarislarina ait bir video linki merak buyuranlara:
Yasadisi, trafigi ve suruculeri tehlikeye atiyor, yarisci ve trafikteki diger araclarda bulunanlar icin ciddi kaza ve olum riski tasiyor. Aletin aerodinamigi ve tasarimindaki malzemelerin dayanikliligi bu ise uygun degil! Surucu kendisi degisik, son derece riskli ve rahatsiz pozisyonlarla aerodinamik ve dengeyi olusturarak hizi maximize etmeye calisiyor. Yapisi ve agirligi itibari ile yuksek hizlarda yoldaki bir cisim veya ani ruzgar, baska arac ruzgari ile savrulmaya cok musait. Kaldiki kask, dizlik, dirseklik, eldiven gibi minimum duzeyde sayilabilecek hic bir koruma sozkonusu degil!
MTB parkurundaki bisikletci veya downhill cilerin bile koruma aksesuarsiz bu isi yaptiklari gorulmez! BMX (dirt bike / street bike) kullanicilari kullanmazlar genelde ama onlarda yuksek suratlerde akrobasi yapmadigi icin en fazla dusunce bir yeri kirilir veya siyrilir...
Sen motorlu bisiklet tasarlayacaksan, icat yapacaksan eyvallah. Koruma donanimlari ile trafige kapali alanda birtakim denemeler yapacaksan ona da eyvallah. Sor, fikir verende olur takildigin alanlarda.
Sen tutup "caki gibiyim 21 yasindayim tutmayin beni" "mobilet yarislarinin hastasi oldum, bisiklete motor adapte edip daha hafif ve hizli olarak buna devam edecegim" dersen herkes "DUR NAPIYOSUN" der kusura bakmayacaksin!
Acik soyleyeyim ben gorsem illegal yarisan mobilet, motosiklet, araba aninda sikayet ederim, ihbarimi yaparim polise. Hem yariscilarin guvenligi ve en onemlisi trafikteki diger herkesin guvenligi icin. Bu tip eylemlerin icerigi dolayli yoldan adam oldurmeye tesebbus icerir. Kamu guvenligini riske atmaktir.
Ama bak yine diyorum:
Sen motorlu bisiklet tasarlayacaksan, icat yapacaksan eyvallah. Koruma donanimlari ile trafige kapali alanda birtakim denemeler yapacaksan ona da eyvallah. Sor, fikir verende olur takildigin alanlarda.
Eh tabi coluklu cocuklu yasli basli adam oldugum icin gencleri anlamadigim, Turk gencinin onunu kestigim, yabancilar yapinca alkis tuttugum dusunuluyor ve bununlada itham edildim onceden... Lafi olan buyursun giydirsin bana! Cevapta vermem zaten
Ama Turk'um, Turkiye'yi ve insanimi kimseye degismem! Yeterki kulturunu degerlerini kaybetmemis olsun, baskalarina saygisini, herkesi ilgilendiren kurallara bagliligini yitirmesin! Bizim insanimiza engel olan bizim insanimiz degil, hukumetin - devletin ilgisizligi ve yetersizligidir. Yoksa bizim insanimiz azimli, zeki, basarili, tutugunu koparan cinstendir. Tarihte ve gunumuzde bunun pek cok ornegi vardir. Dikkat ederseniz dunyanin heryerinde beyin gocu ile ulkemizden alinip degeri verilerek hakettigi yere ulastirilan Turk'ler vardir!