Scudo Sports

Fatih

Fatih Bey ulaşım için katlanır bisiklet çok mantıklı Dahon marka herhangi bir modelini kefil de olarak kesinlikle tavsiye ederim.
Hem pratik hem inanın tecrübe edince kendiniz de hissedersiniz sürüş keyfi bir başka.
İkinci ya da üçüncü demir atlar için de eğer haklarını ayrı ayrı vereceksiniz hiç tutmayın kendinizi ki bunu size dördüncüyü alınlamış biri söylüyor. :)

Scudo
Fatih bey merhaba
Öncelikle hoşgeldiniz.
Katlanır bir bisiklet ile bahsettiğiniz mesafeyi kattetmeniz inanın gerçekten zor.
Şehir bisikleti ve Mtb ile bile bu mesafe kondisyonu zayıf olanları inananın zorlar (Çapa-silivri arasından bahsediyorum)
Katlanır bir bisklet işe geliş gidişlerinizde çok pratik olacaktır ama hafta sonları tur planlıyorsanır bir daha düşünün derim.
Şehir bisikleti daha uygun gibi görünüyor.

Merhaba :)
Bende tam bu nedenlerle ulasim ve spor olsun diye baslayarak yillar sonra bisiklete donus yapmistim. Berbat durumdaki kondisyonum kisa zamanda toparlandi ve keyif turlarina da dondurdum. Kisisel tur tercihim kros ve arazi surusleri oldugu icin MTB kullaniyorum.
Katlasnır bisiklet eger katlamiyorsaniz (ulasim araclari aktarmasi vb. gerekliligi yoksa yolunuz uzerinde) bana gore pek mantikli degil. Ancak katlanir bisiklet ile uzun turlar hatta uluslararasi turlar yapan da mevcut. Bisiklet türü secerken nasil herkes kullanim amacina uygun olmayan ama sevdigi tarz modellere yoneliyorsa, sizde istiyorsaniz katlanir alabilirsiniz. Sonucta temelde 2 teker, pedal ve insan gucu ile giden bir tasit:)
Ergonomisi, dizayni, donanimi isi sadece daha spesifik hale getiriyor.

Katlanir bisikletle tur yapilmasina dair kucuk bir icerikte sunan bu roportaj belki size fikir konusunda yardimci olur:

(link)

Simdiden size trafikte herkesin birbirine saygili oldugu yollarda, kazasiz belasiz, arizasiz, patlaksiz keyifli pedallar dilerim :)

• Beğen
Tepkiler: fatihy
teşekkür ederim @suat akman röportaj için baya aydınlattı çalıştığım iş yerinde arkadaşlarımın koridordan geçerken rahatsız olmamaları için daha çok katlanır bisiklet düşünüyorum bir kaç gün arkadaşımın 26inç MTB si ile işe gelip gidip ortamda ki nabızı yoklamaya çalışacağım baktım kimse rahatsız olmuyor durumdan herkes memnun o zaman katlanmasız MTB veya ŞEHİR/YOL bisikleti alacağım ve bu MTB bisiklet sanırım lastikleri değiştirilip ŞEHİR amaçlı olarak da kullanılabiliyor. Yanlışsa eğer düzeltin lütfen :)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@fatihy eger lastik degistirip sehir bisikleti olarak kullanacaksaniz sehir/tur bisikleti almaniz daha mantikli. Ama kullanacak olan sizsiniz, ister katlanir ister MTB ye ince lastik, istersenis sehir/tur bisikleti secin. Keyif sizin ;) Severek bineceginiz, icinize sinen bir bisiklet olsun yeter :)

Biran önce bunu çözmem lazım şehir/tur bisikleti daha çok hoşuma gidiyor göze daha güzel gözüküyor fakat kararsızım fazla bir bütçede ayıramıyorum sanırım 2.El bir ürün alacağım ortalama 500lira civarında önerebileceğiniz bir ürün var mıdır?

Merhaba değerli forum üyeleri bugün bir kaç bisiklet buldum sahibinden.com üzerinden Salcano City Fun, NG450, NG650, disk fren shimano aktarıcılar falan var pek anlamıyorum linkini paylaşayım bisiklet ile ilgili düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ederim. teşekkürler :)

(link)
(link)
(link)

umarım yanlış yerden sormadım soruyu :) yanlışım varsa affola daha yeniyim :)

Merhaba, kullanım amacınıza uygun olarak almanız gereken bisiklet hibrid olacaktır, aynı zamanda 2.el düşündüğünüz için de hem güvenilir olması açısından hemde daha uygun olabilirliği açısından forumdan birinden almanızı tavsiye ederim. Forumun 2. el kısmını araştırın gerekirse konu açın almak istediğinize dair. Kolay gelsin ;)

• Beğen
Tepkiler: fatihy
merhaba @Emrah ONAN forumdan bir kaç kişiye yazdım geri dönüş olmadı bende forumdan arkadaşlardan almak istiyorum güvenilir olması açısından öneriniz için çok teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah ONAN
Merhabalar arkadaşlar

Yeni üyeyim sitenin varlığından bile yeni haberdar oldum. Bisiklet benim için bir tutku ama o kadar az kullanıldığı için ise bir o kadar korku.(Özellikle maalesef Fatih'te) henüz bir bisikletim yok ama kafa dengi ilk etapta istanbul içi km yapabileceğim arkadaşlarım olursa hemen bisiklet alacağım şu anda zaten devamlı kiralıyorum.. Fatih'te oturan ya da istanbul'un her yerinden arkadaşların mesajlarını beklerim..

• Beğen
Tepkiler: Alper Yıldız34
Hoş geldiniz. Bence önce bisikletinizi alın, ufak ufak turlamaya başlayın, ondan sonra zaten yavaş yavaş birlikte gezecek arkadaşlarınız da olacak.
Kiralık bisikletle bile keyif alıyorsanız şüphesiz kendi bisikletiniz olduğunda on kat daha fazla keyif alacaksınız. zamanla bir uzvunuz haline gelecek ve onu görmediğiniz, dokunmadığınız bir dakika bile size rahatsızlık verecek.
Bisiklet kullanmak için fatih ilçesi sorunlu bir yer değil. Ayrıca fatihte çok fazla bisiklet kullanıcısı var. Fatih'in insanının bisiklete olan sevgisi başka ilçelere göre daha fazla. neticede eski İstanbul. ancak zaten bisiklet dünyasının içine girdikçe, fatih, hatta bir süre sonra İstanbul size dar gelmeye başlayacak. Fatih'te kullanmaya çekiniyorsunuz, bizler nerelere turlar düzenliyoruz bir bilseniz, kendinizi korku tünelinde gibi hissedersiniz. Lakin gidiyoruz işte. Nasıl mı gidiyoruz, bu aşk bizi götürüyor işte peşinden, bizim yaptığımız şey sadece kendimizi bu aşkın kollarına bırakmış olmak.

Forumda her konuyu takip edin ve bilgi edinmeye çalışın, ama önce gidin bir bisikletçiye ve bütçenize göre bir bisiklet alın, başlayın. Korkmayın. Biz yıllardır İstanbul trafiğindeyiz, korkmadan, yılmadan, cesurca. siz de yapabilirsiniz. sizden farklı veya üstün bir yanımız kesinlikle yok. cesaretinizi toplayın.

Her konuda size destek olmaya çalışırım, samimiyetimden şüpheniz olmasın, samimiyetinizin ölçüsünde.

sevgiyle kalın...

• Beğen
Tepkiler: gokhan_d
@M.Gökhan BİROL

Çok teşekkür ederim Gökhan bey tavsiyelerinizi dikkate alacağım. İlk işim bisiklet almak. Sözleriniz güç verdi umut verdi sağolun :)

aklınıza takılan ve bilgi edinmek istediğiniz her konuda buradaki herkesten yardım alabilirsiniz, fikir danışmaktan çekinmeyin. Bisikletli ulaşım ile ilgili gelişme ve aktivitelerden de haberdar olmak istiyorsanız facebook'tan Bisikletli Ulaşım Platformu sayfasını takip edebilirsiniz.
Bisiklet aldığınızda onu tanımanız gerekecek. kurcalamaktan çekinmeyin, merak etmeyin bozmazsınız. Sadece ayarlarını değiştirirsiniz ki yeniden ayarlayabilmek için yardım alacağınız yüzlerce site ve video var. (Google amca sağolsun) Ayrıca bisiklet aldığınızda olası her türlü probleminizde fatih Çarşamba'da dadaş bisiklet var (murat) her türlü desteği verir esnaf bir arkadaştır.
Merak ettiğiniz her konuda desteğimizi alabilirsiniz. bizlerin de çok konuda desteğe ihtiyacımız oluyor ve bizden daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlarımız bize yardımcı olmaktan çekinmiyor.

Selam. Dostum bir an önce bisikletlenirsin umarım. Fatih'te oturuyorum ama katlanır kullanıyorum. Uyabildiğim sürece neden olmasın birlikte turlarız. Forumdan mesajlaşalım

Fatih'te oturuyorum ama saat konusunda uyuşamadık sanıyorum. Yine de forumdan mesajlaşalım belli mi olur

Fatihteyim. Katlanırımla :)

arkadaşlar küçükköy cengiz topelden gebzeli caddesine doğru sallanan arkadaşlar görüyorum ara ara. Genelde ikili şekilde. gop'a doğru devam ediyorlar. Bizlerden(forum) biri midir acaba. Sabahta geçiyorlar. Saat 07:15 gibi. Sabah geçen genelde tek oluyor.

@aeneskral Bu aralar Cengiz Topel'dep bisiklet ile değil de yayan olarak baya sallandık. Yakında evlenecek olan arkadaş için kapı kapı emlakçıları geziyoruz. Koca şehirde kiralık daire yok yahu! :D

@Ugur Basdag
Hayır olsun inşallah. Kiralık daire şu aralar biraz sıkıntda. Satılık var ama kiralık çok zor. Biz kırk yıldır buradayız abimlere zor ev buLmuştuk zamanında.

@aeneskral
Amin sağ olun. Emlakçının biri "2 yıllık evliyim 1,5 yıldır kiralık daire arıyorum. Fazladan bulursanız bana haber verir misiniz?" diyerek kartını uzattı. Varın siz düşünün. :D

Geri