Scudo Sports

Fazla enerji içeceği onu bu hale getirdi

Scudo
@cem_filiz Haberin ana teması enerji içecekleri...Sayfanın devamında kola türü gazlı içeceklerden de örnekler verilmiş...

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@cazci

Tamamdır, sonradan fark ettim, linke tıklayınca sayfanın ortasına gidiyor otomatik olarak, orada da kola kısmını gördüm.. Nihai olarak ikisi de berbat...

• Beğen
Tepkiler: Bisnev99 ve cazci
Çok enerji gerekiyorsa, bi 500ml'lik su içerisine bi küçük kahvaltılık bal - hem su takviyesi, hem de dozunda hazır şeker.

Enerji için Pekmez, bal, kuru incir, soda, ayran, üzüm dut pestilli, fındık, muz, ceviz v.b. doğal ürünler memleketimizde bolca bulunurken niye bu boyalı su merakı ? anlamıyorum.

Bu konuyu hep gündemde tutmalıyız.Gençler arasında çok büyük bir salgın haline gelen bu zararlı ürünler toplum sağlığını ve geleceğimizi tehdit ediyor.Tıpkı bağımlılık yapıcı tüm şeyler gibi bununla da mücadele etmemiz gerekiyor...

@atasoy Maden suyu, elma suyu, bal/pekmez ve limon karışımı güzel oluyormuş ayrıca muz ve haşlanmış patates gibisi de yok. :kyfmyrn:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Herşeyin fazlası zarar derler ya işte ...:(

Sozum ona reklam olmasin malumunuz borgır king, mekdanilds vs gibi hizli gida sunan yerlerin onune bakiyorum cogu genc cogu liseli..heleki okul bu dukkanlara yakinsa..gencler arasi takinti haline gelmis bir unsur sanirim..oglen nerdeydin.ay canim borgirkingde big mec yedim yaninada kocaman bir kola...ya arkadas alti ustu ekmek arasi kofte iste ictigin kolanin enerjisi seni aksama kadar idare ettirir..yanindaki ekmek arasi burgerinde sagina soluna depolanir..dengesiz gereksiz ve kotu beslenme aliskanligi..haa bende yiyorum ama kirk yilda birkere, ve yanina ayran iciyorum..o kuyruk olusturmus geclerimizin arasinda bana su kofteden yaninada ayran desem heralde bana oooyylle bakakalirlar..ne yapiyo bu yaa borgirkinde ayranmi icilir felan..
@cazci kardesimizin dedigi gibi, gundemde tutup mumkun mertebe kimseyi kirmadan anlatmak bilinclendirmek lazim..bizim burda bir donerci var bir guzel doner yapiyor o kingbig cart curt menulerine 10 ceker..al dürümünü al ayranini, yaninada tursu daya gitsin..afiyet olsun..

@Ismaildmr
O malum burgercilerin yaptigi igrenç köftelerin aynisini bir Türk lokantasi yapsa, adami linç ederler.
Gençlerde ve çocuklarda bir ambalaj ve marka meraki var. Gösterişli bir ambalajin içine ne koyarsan koy bir hevesle tüketiyorlar.
Çocuklarımi bu konuda bilinçlendirdim. Kesinlikle bu tip gıdalardan uzak tutuyorum. Geleneksel Türk yemeklerinin lezzetini onlarda anlamış durumda. Süslü egzantirik isimli enerji içecekleri malum reklamdada belirtigi gibi sırf " cool " görunmek için içenlere tavsiyem Halis Adana Şalgam suyu yada kefir. Al sana mis gibi enerji içeceği.

Ne Mutlu Türküm Diyene

bencede kahvaltıda bal tereyağ filan yeseniz doğal enerji içiçeği :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Ben 20 yaş altı olup da enerji icecegi tuketen bir suru genç gördüm. Bu insanlarda nasil bir kafa var, ben 42 yasindayim, tadını bile bilmem.

Her şeyin fazlası zarar. Burada da kafeini fazlaca alan biri beyin kanaması geçirmiş.
Hoş Türkiye'de bu daha düşük ihtimal çünkü bizde kafein sınırlaması var. Turkiyedeki Redbull'daki kafein Türk kahvesindeki kafeinden daha az.
Bilmediğiniz şeylerden korkarız, bu doğal bir şey ama görece tehlikeli doğal ürünlerden hiç korkmayip redbull'daki korkmak bana garip geliyor. Aktardan ilaç alır gibi ürün alıp kendinde ve çocuğunda deneyenler Redbull çok zararlı diyebiliyor.
Her şeyin fazlası zararlı ve doğal da olsa sentetik deri olsa her maddenin bir etkisi var. Dogal olan her şey yararlı diye bir şey yok. Zehirli mantar, esrar vs de doğal ve organik :)
Kan sulandırıcı etkiye sahip bir meyve veya baharat kullanırsanız da beyin kanaması geçirebilirsiniz. Ama kaniniz koyu ise size çok iyi gelir. Kime göre neye göre konuşuyoruz?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Burada bir habere değil,haber üzerinden olası sonuçlara dikkat çekmeye çalıştık.Tüm bağımlılık yapıcı maddelere''Kime göre neye göre konuşuyoruz?'' yaklaşımı ile bakarsak toplumsal açıdan çıkmazlara gireriz.Buraya gelipte tekel bayisi ağzıyla polemik yaratmanın kimseye yararı olmaz.
Yapay ürünler zararlımıdır?: Evet.
Gelişimsel açıdan risklimidir?: Evet.
Organizmada birikim yaparak yıkıma yol açtığı kanıtlanmışmıdır?:Evet.
Gençler için her bağımlılık türü daha zararlı maddelere geçiş için basamak olabilir mi?:Evet...
Kafein bağımlılık yapar,devamında kalp üzerinde aşırı yüklenme nedeniyle ciddi sorunlar olabilir.
Birkaç ay önce forumdan bir arkadaşımızı bu enerji içeceğinden kaybettik.Kimbilir daha nice insana zararı dokunmuştur...

Hangi yapay madde organizmada birikip yikintiya sebep oluyor bana bilimsel bir çalışma linki yollayabilir misiniz?
@cazci

Burada redbull'daki savunmuyorum ama gerekçeler yanlıs. Kafein bağımlılık yapar, fazla tüketildiğinde zararlıdır ama Türk kahvesi veya çay zararlıdır içmeyin diyeni görmedim. Çayda kahvede yok mu yani kafein?

Geri