Scudo Sports

Fazla kiloluyum bisiklete binebilir miyim?

Merhaba arkadaşlar. 1.90 boyunda 127 kiloyum. 4 ay önce 162 kiloydum sadece diyet yaparak 35 kilo vermeyi başardım. Ama şuanda kilo vermem biraz zorlaştı. O yüzden bisiklet sürmek istiyorum şehir içinde. Hem ulaşım amaçlı hem de spor olarak. Ve çok az şey biliyorum bisikletler hakkında. Bir arkadaşım bisiklet tutkunu ve bana hybrid bisikletleri önerdi. btwin in riverside 500 modeline bir göz attım. Yeni başlayanlar için gayet uygun diyorlar. Ama 127 kiloyum ve bisiklette bir sorun çıkar mı? Kiloma göre nasıl bisikletler seçmem lazım bilmiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Scudo
@P1Mellon
Spor ve düzenli beslenme kilo vermenin en güzel yöntemi tebrikler. Bisiklet konusunda öncelikle kadro boyu uygun olan bisikleti seçmelisin. Sonra ağırlıktan dolayı sağlam bisiklet olmalı çelik ya da aluminum istersen 7005 alaşım tercih etmelisin. Lastiklerin de ağırlık taşıma kapasiteleri özellik kısmında yazar genelde seni ve bisikletini taşıyabilecek lastik seçmelisin benim tecrübem burda bitiyor, bence profesyonel yardım almalısın bu forum da benden daha tecrübeli arkadaşlar var ama sen gene de önce doktora sonra diyetisyene sonra bisikletçiyse gitmelisin...

@P1Mellon

Ben de kilolarla çok dertli biri olarak, özellikle bu kış mevsimini tempolu ve her seferinde en az 45 dakikalık yürüyüş ile diyete takviye olarak geçirmeni, hem kondüsyon hem de moral kazananı öneririm. En sıkıntılı ekipman teker göbekleridir. 130kg taşıyacak kadar üretiliyordu yıllar evvel. Muhtemelen bu standardı çok çok 150 kg ya kadar esnermiş olabilirler. Ön ve arka 2 göbek olduğunu ağırlığı yüzde 40 ön yüzde 60 arkaya verilir diye sallarsak, bisikletin ağırlığını da ilave edersek, deore slx göbeller bu sorunu çözer gibi. Kilo, herşeyden zararlı. Ben de obez sınıfındayım 94 kilo 175 boy. Bu kişi yürüyüşle ankara yazında 92-94 aralığında tamamlarsam baharda diyeti ve hareketi arttırmayı istiyorum. Kolay gelsin.

@P1Mellon
Birçok kişi size dağ bisikleti veya hybrid bisiklet önerecektir.Ben azınlık tarafındayım ve kesinlikle yol bisikleti öneriyorum.Yol bisikleti dayanmaz diye korkmayın ,sizin kilolarınızda yol bisikleti kullananlar var ve sorun yaşamadıklarını söylüyorlar.Çok olsa akord ayarı yaşarsınız, o da çözümsüz birşey değil.
Yol bisikleti kullanmanız durumunda daha uzun kilometreler ve saatler bisiklete binebilirsiniz.Bisikletten kesinlikle daha fazla keyif alırsınız ve isteğiniz artar.Bisikletiniz ile daha fazla zaman geçirerek daha hızlı kilo verirsiniz.
Eğer dağ veya şehir bisikleti seçerseniz daha fazla yorulup daha az bisiklete binersiniz.Siz daha fazla yorulunca daha fazla kilo vermezsiniz.Hatta şehir ve dağ bisikletlerinin fazla yorması sizi soğutabilir bile.Yol bisikletine binip daha az zorlanarak daha fazla kilometre yaparak kilo vermeniz kolaylaşır.
Biraz anlatım bozukluğu var, kusura bakmayın.Kısaca yol bisikleti alın.

Bence 21 kadro mtb alın 2 günde bir spora çıkın bol kadanslı olarak sürmeye çalışın yani çok pedal çevirin düşük viteslerde sizi çok yorucaktır ama yağ yakımını kolaylaştırıcagını sanıyorum.Bisiklete binmeden önce yemek yemeyin kalbinizi zorlarsınız. Kadanslı bisiklet sürerseniz hem yağ yakımı hem kas kütlenizi hemde kardiyo gelişimi olucaktır.
Jant setininde kilonuza dayanıklılık konusunda çevrenizde müşterisine bilinçli bisiklet satan firmaları tercih ederseniz size daha yardımcı olucaklardır.

• Beğen
Tepkiler: Deutscher
@P1Mellon
107 kilo ile başladım. İlk bisiklet Claud Butler Black Hawk dağ bisikleti idi. Zırt bırt akort bozulması ve jant teli kırılması yaşadım. Şimdi Salcano City Sport 30 var. Çift kat jant olduğu için kolay kolay akort bozulmuyor. Senin en çok dikkat etmen gereken konu jant seti.

@hamlet2006 Göbekli birisi için yol bisikleti çok zorlayıcı olacaktır. Şehir veya dağ ile başlanması taraftarıyım.

176715 dosyayı görüntüle 135 kiloyum. 1.88 boyum. Bi dünya fikri olan var. En dandik bisiklet bile taşıyor. İlk bisikletim salcano ng450 idi. 1 yıl kullandım. Dağ bisikleti idi. Hiç bir sorun çıkarmadı. Ama sonra baktım ki gerçekten beni yoruyor. Daha sonra merida şehir bisikleti aldım. Eşşekten inmiş ata binmiş gibi oldum. Kalite gerçekten kalite imiş onu anladım. Taşımaz diye sakın düşünme . Yol bisikleti bile çok rahatlıkla taşır ama yol bisikletinde sürüş açısı biraz zorlayabilir onada alışırsın galiba. Zayıflamaya etkisi ise ilk yıl çok yoğun kullandım. Gerçekte hem zayıflama ma hemdr kondisyon kazanmama inanılmaz etkisi oldu. Ama sonra il güç derken nadiren binebildim. Kilo vermekten ziyade kondisyona faydası var şu anda.
Değerli bir abimin bir lafı var araba ile geçtiğin yerleri birde bisiklet ile geç hisset diye. Getçekten öyle bisikletli hayat çok güzel. Sağlıcakla.

Arkadaşlar ilgi ve alakanız için öncelikle teşekkürler. Bugün okul çıkışı 3-4 tane bisikletçi gezdim 1 tanesi decathlon'du. İnanın ki sürekli birbirlerini kötülüyorlar. Decathlondaki çalışan salcano ve kron markasını kötülüyor. Diğerleri btwin markasını kötülüyor. Bazıları diyor ki dağ bisikleti alman şart hybrid bisikletler senin kilon için pek uygun değil 100 kiloya düşünce dağ bisikleti kadrosuna hybrid tekerleği taktırırsın. Bazısı diyor ki hiç alakası yok hybrid işini görür. Şu an kafam çok karışık. Salcano ng450 tavsiye eden var. Kron tx150 modeli tavsiye eden var. Bir türlü çıkamadım işin içinden. Fiyatları aşağı yukarı aynı.

@P1Mellon dağ alırsan daha fazla kilo verirsin yol bisikletine oranla. daha sonra yol bisikletine geçersen daha iyi olur. daha hızlı gidersin. benim arkadaşım var 110 kilo şehir bisikleti kullanıyor. tercih senin moralini bozma. Kron tx150 salcano ng450 alt seviye bisikletler. aşağı yukarı aynı özelliklere sahip olurlar. Renk olarak hangisi içine sinerse onu al.

çok düşünme,yol yada şehir bisikleti al (istersen düz gidonlu keyif senin)
ben 1.85 125 kiloydum şuan 89 kiloyum..o zaman başlangıç bisikleti olarak triban 3 beyaz almıştım.hala da kullanırım ikinci bisikletim olarak devamlı trainer da bağlı durur.
kararlıysan bir tane de trainer almanı tavsiye ederim gün içinde istediğin zaman çıkıp yaparsın antremanını 1.5 saat yapsan yeterli (hava kötüydü vs.. bahanen olmaz )
bilinçli şekilde yap antremanını,hamur işi şeker abur cubur gazlı içecek bunları kes..üstünede düzenli sıvı tüket su maden suyu..sadece bunları yapman neler kazandıracak sana görürsün

• Beğen
Tepkiler: Suderland
Kilo konusunu fazla dert etmeyin. Kadro konusunda iddialı markaları tercih edin. Siz Kron ve Salcano önerildiğini söylemişsiniz. Kron, kırık kadroların başını çeken firma deyimi yerindeyse. Kırık kadrolar, gidonlar... Tabi yeni serilerde var mı bilemiyorum, ama benim önerim bisiklet camiasında kendini kanıtlamış markalardan almanız olacaktır.

Kesinlikle bisikletçilerin söylediklerine güvenerek bisiklet almayın. Tanıdığınız, güvendiğiniz, bisikletçi bir arkadaşınızın referansı ile gittiğiniz esnafları tenzih ederim.
Yani sizin kilonuzda bisiklet süren insanların önerilerini dinleyin.

Ha bir de dağ, şehir, yol; hangisi içinize siniyorsa, kullanım koşulunuza uyuyorsa ona binin. Taşır mı diye dert etmeyin. Sizin kilonuzda yol bisikleti binen çokça insan var.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Benim okuduğum bir yazı kafamı karıştırdı şimdi. 90 kiloya kadar yarış bisikleti. 112 kiloya kadar olanlar için MTB diye yazıyordu. Taşımaya hepsi taşır ama bozuk yollarda , hızlı geçilen çukurlarda jantların akort ayarı çabuk bozulabilir diye yazılmış olabilir diye tahmin ediyorum. Ama tekerleklerin 26 ve kalın olması daha dirayetli sürüş yapabilir. Sizin kilolarda süren arkadaşlar varmış bu sitede. Bide düzlükleri tercih et rampalar kalbini fazla yormasın. Bol kadanslar.

Yol bisikletine binin ve kilolarınız çok daha hızlı gitsin.

• Beğen
Tepkiler: BarkinD ve Şeffaf
@hamlet2006
İnsanları yanlış yönlendirmeyin, bisiklet türleri arasında bi fark yok. Aynı sürede aynı nabızda yapılan antrenmanla aynı sonuç elde edilir.

• Beğen
Tepkiler: Deutscher
@SpeedHunter Yanlış yönlendirdiğim felan yok.Siz diğer koşulları sabit tutarak birim zamanda giden kilonun aynı oldUğunu söylüyorsunuz ben de buna zaten karşı değilim.

Asıl fark yol bisikletinin dağ bisikletine göre sürücüyü daha az yormasından kaynaklanacaktır.Bunun sonucu olarak da yol bisikleti üzerinde daha fazla süre geçirilmesine sebep olacaktır.Yani kilo verme hızınız aynı olsa bile yol bisikletine daha fazla bineceğiniz için daha fazla kilo vermiş olursunuz.

@hamlet2006 dağ bisikleti de yol bisikleti de insanı aynı yorar. WKO4, golden cheetah gibi antrenman programlarında her disiplin için çıkan sonuçlar aynıdır. Training stress score=nabız(veya güç)xsüre. Gayet basit.

@hamlet2006
Dağ,şehir ve yol kullanmış birisiyim..Dediğiniz çok mantıklı:harika:
Yol yol yol..Gerisi fasa fiso..

@ahlaksız

Çok katılmıyorum. Kendim de bir sürü bisiklet kullandım, en çok da yol bisikletini sevdim. Ama hepsinin de ayrı güzelliği var. O güzelliği keşfetmek esas. Ve bisiklet süresini artırmak.

Örneğin çocukları düşünelim. acaba altındaki bisikletin ne tür bir bisiklet olduğu çok mu önemli onlar için. Hepsinin ağzı kulaklarında, saatlerce biniyorlar.

Bence yol, şehir veya dağ bisikletinden ziyade insanın kendi hayatına bakıp “ben en çok hangi bisikleti daha fazla kullanabilirim, hayatıma en çok hangi tip bisiklet daha çok girer” diye sorması daha doğru olur. Bu ilk başta yavaş bir gezinti bisikleti olur, katlanır olur, sonra yol veya dağ olur kişinin kendi tercihi (ve imkanları). Bisikletin üzerindeki süreyi artırdıkça zaten bir süre sonra kendiniz için en iyisinin ne olacağını daha iyi seçersiniz. Katolik nikahı değil bu, eğer ilk başlangıçta çok abartmadıysanız aşırı pahalı bir alet de değil. Olmadı satıp üç beş üzerine koyup size daha uygununu alırsınız.

Kilolu arkadaşlara önerim hemen bisikletin kendisine odaklanmak yerine ilk başta bol bol bisiklete binmeleri, hareket etmekten zevk almaya çalışmaları, buna odaklanmaları. Bu olunca zaten insan ihtiyacına göre çözümünü buluyor. Kilolar da yavaş yavaş gidiyor.

Diğer türlü alışveriş merkezlerinde mutluluk arayan kişilerden fark kalmıyor. Daha iyi, daha hafif, daha hızlı gidebilen bisiklet alınca o kilolar otomatik gitmeyecek arkadaşım, sen de büyük ihtimalle o bisiklete daha fazla binmeyeceksin (örn: büyük ümitlerle epey paralara alınıp balkonlarda, depolarda çürüyen bisikletler, sahibinden sitesindeki 100 km gitmemiş 3-5 kere kullanılmış bisiklet ilanları)

Ancak yayınlanmadığından kesin olarak bilmediğim ama nasıl çıkacağını da az çok tahmin ettiğim istatistikleri yanıltır da o bisiklete çok binersen iş değişir. Mikrobu bir kere aldın mı gerisi gelir.

@P1Mellon ben riverside500 e 114 kilo iken bindim. 5 ayda 93 kg olunca ve tecrübe kazanınca yol bisikletine geçtim. Konforlu ve bisikleti sevdiren bir tasarımı var. Şimdi eşim bebekle kullanıyor.

• Beğen
Tepkiler: galen
Geri