Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Finlandiya

@eray.hayta
@eray.hayta
Demek ki iyi gelmiş geçen seferki tokatlar..
Bak yola gelmeye başlamışsın.. Hem bisiklette hem forumda..

Ama daha bismillah önce sadece bisiklet konuşulacak bu başlıkta deyip cumhurbaşkanlığı konusuna girmişsin, hırsızlar yönetiyor demişsin.
Yani kendin siyaset yapıyorsun..

Scudo
Cok agresifsin Eray soguk havalar germis seni. Ne kadar sakince de yazssak hemen bi savunmaya geciyorsun. Tamam sen haklisin

• Beğen
Tepkiler: Decsan
Benim şahsi fikrim. Eray eski ya da yeni üye, özür dileyip yada dilememesi gene onun elinde olan bir şey. Belki eski üyedir belki değildir. Suçlamak anlamsız geliyor. Kaldı ki öyle bile olsa yüzüne vurmak daha kırıcı olur. Eray varsayalım eski banlanan üye, yeniden üyelik açtı ve yeni üyelikle yepyeni bembeyaz sayfa açtı veya o değil. Olaya bu yönden bakmak gerekli. Herhangi bir şekilde hatası olursa veya eski banlanan üye gibi ileri-geri konuşma olursa bu şekilde kendini ele verirse o zaman gereken yapılır elbet. Mevlana'nın dediği gibi "kusurları örtmede gece gibi ol". Yıkıcı deği, yapıcı olmak gerekir. Hata yapan kişiyi etiketlemek, hor görmek, dışlamak yerine iyiyi, doğruyu güzeli göstererek bir birey olarak topluma veya foruma kazandırmak güzel bir davranış olacaktır. Vuran vurmuş birde biz vuralım abalıya yerine düşene omuz verip tutup ellerinden kaldırmak gereklidir.

Bu yazdıklarımda emin olun Ne Eray'ı savunuyorum, ne de sevdiğim insanlar olan sizleri ( mariokaltado, murat.çömez, torukojin vs.) yeriyorum. Burada tartışan kişiler a kişi ile b kişiside olsa aynı yorumu yapardım. Hepiniz bu forum için çok değerli kişilersiniz. Büyüklerime saygı ile selam eder, küçüklerime sevgilerimi sunarım :)

@Decsan ben sızın gıbılere ınan sinirlenmıyorum. gülüp geçiyorum ınternet ortamında senın gıbıler çok.. ama gerçek hayatta karşımda yoklar
youtube benım özel kişisel kanalım orda sadece bısıklet videoları yok farkındaysan :komik: buraya c baskanlıgı vıdeosu mu koydum sen neyın kafasını yaşıyosun anlamadım.

'' hırsızlar yönetiyor demişsin. '' gene iftira atıyosun! dürüst ve erdemli ol herzaman.ağazımdan öle bi söz cıkmadı! yalan makinesi gibisin. benım ıcın sıkıntı yok devam et.

Bak Türkıye yı yönetenler hırsız degil hatta hatta bence dunyanın en ıyı durust ahlaklı yönetıcılerı diyorum. bak cıdden isveç fınlandıya yı geçmısler adamlar her konuda.. cbaskanları kendılerıne saray veya halkının parası ile vergileri ile kafasına estiği gibi 300 odalı yazlık yaptırmıyor. mütevazi yerlerde yaşıyorlar. vergı verdıgın TRT yı sadece şahsi sıyası çıkarları ıcın kullanmıyorlar. butun kanallara cıkıyor korkmadan butun sıyasetcılerle tartışabiliyor. kendısını eleştirenlere kızmıyor bagırmıyor ayrıştırmıyor. gelin dıyor bagımsız kanallarda hodrı meydan dıyor. cunku halk ile iç içe hep, secımlerı bile şaffaf ortamda daha %50 si acılmadan sandıkların hemen kendılerını kazanmış ilan etmıyorlar. havuz medyası yok. secımlerden sonra fıravunlar gibi balkonlara cıkıp halka havadan bakımıyorlar. bence dunya nın ınsan haklarında en ust duzey ulkesı turkıye. dolandırıcılık ve hırsızlık hiç yok denecek kadar az , refah ve yasam kalitesi en ust ulkelerın ılk sıralarında. cocuk bebek taciz / tecavüzleri hiç olmuyor %0.. dunya da egıtım de ılk 10 ıcınde. ekonomisi avrupa nın ılk 5.inde.. Turk lirası dunyada cok değerli bir para dolar ve euro karşısında ezilmıyor. turk parası dunya da en degerli para birimlerinden biridir.işsizlik %1 lerde.. herkesın işi var asgari ücret cok yuksektır. gecım derdı yok kımsenın ulkede.. paraları kira ya yetıyor yemeye içmeye giyim kusam alısveriş ede.. mutlular herkes..
ben dıyorum durmak yok yola devam. avrupa bizi kıskanıyor Turkıye büyüyor. diyee :kptmya: laik lik elden gidiyor:koptum: ınsanlar rahatça asgari ücretlerı ile son model bısıkletlerı rahatça alabiliyor. yolları cok güvenli bir ülke turkıye bısıklet kazaları olmuyor hiç. herkes kurallara uyuyor trafıkde. adım atsan arabalar duruyor bisikletlilere yol verıyolar. bisikletını park et bı yere kımse dokunmaz çalmaz.. cok güvenli sokakları.. dunyanın en güvenli yaşanılır ulkesı bence aksini düşünen var mı ?

dunyanın en guzel ulkesı Turkıye dır. bu net tır.Atatürk 'ün turkiyesı olsaydı suan avrupa yı sollamıştık. ınsanlarımız işsiz diye baska ulkelerde calısmazdı! ama keske basında da ülkeyı , dıger ulkelerden daha gelısmıs yapacak veya onlar sevıyesınde bır liderimiz olsa.. anlayana !!

@Kingebu dizi gibi olduk valla :) bazı arkadaşlar sayesinde bısıklet dısında hersey var burda ama benım kişilerle derdım yok kımseyı tanımıyorum şahsen. kımse kımseyı tanımadan etmeden kişisel olarak burda ılerı geri yazması gerçekten komedi sadece :) suan hala bısıkletım yok sattıgımdan beri.. sanırım bu tatil den sonra bakıcam. selamlar sizede.

@eray.hayta
YUH!!! BAYRAK DERKEN BİLE PARADAN BAHSETMİŞ! İŞTE BU YÜZDEN BU FORUMDAKİ İNSANLARI ANLAYAMAZSIN.

@eray.hayta dostum benden sana bir tavsiye. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın asla ama asla (Özel Forumlar hariç) SİYASET konuşma. Siyaset konuşursan en sevdiğin arkadaşınla, eşinle, dostunla, akrabanla aran açılır. Yarın bugün Allah korusun başında olacak insanları siyaset yüzünden kaybedersin. Savunduğun görüşte, yanında bulunan kişiler ise sen düşünce asla yanında olmaz.
Herkese laf yetiştirme gibi bir zorunluluğu kendinde hissetme. Mecbur değilsin. Yapman gereken basit : Bazen en büyük tepki, tepkisizliktir ;)

@TORUKOJİN okuma anlama yeteneğin varmı ? hala yazılanlardan bısey arıyorsun :komik:orda dıyorum kı eğer vatansever olmasam neden cebimden para verıyım dedım özel stıcker cı bulup fınlandıya da bastırıyım bayrağı zahmet edıyım ve o bayrak ile heryerde dolaşayım. parası umrumda degildi zaten kı ufacık stıcker a 10 euro verdım :) okudugunu ıyı anla. yalnıs anlama..

Allah rızası bu neyin sorgulaması? Olay kapanmış gitmiş. Yönetim bile o mesajları silmiş. Daha da üstünü eşelemeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Bu arkadaş, aynı kişi mi? Ben bilmiyorum. Onu da Eray kardeşimiz, o kişi olmadığını kanıtlamak zorunda değil. Bunu kim iddia ediyorsa o kanıtlamalıdır.

Mesajlarda ülkemiz hakkında ne yazmış, ne kadar kötü şeyler yazmış olabilir, diye düşünüyorum. Onu da -mesajlar silindiği için- bilmiyorum.

Herkesi geçtim de, kayıt olmasına bir ayı doldurmayan bir kardeşimiz bile -geçmiş zamanda yazılmış mesajlar hakkında- bu arkadaşa birşeyler yazmış.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@chuck_schuldiner teşekkurler dostum ben vatanseverım türk üm. kendı ulkemı sevıyorum. benım kendı ulkemde evım annem babam var. gıdıp gelıyorum da.. burdakı bazı çakal cukal benı kaçak göcek sandı :) neyse bu muhbbetı kapatalım artık bu baslık altında ..

herzaman heryerde TÜRKİYE ! nokta!

@Alias teşekkürler , kiitos paljon! finlandiya dan selamlar size

@eray.hayta
Demogoji konusunda uzmanlık derecen nedir?

"neyse bisiklet ile alakası olmayan konulardan bahsetmeyınız benım başlığımda.."

Yazısı sana aitse ne diye siyasete giriyorsun senin başlığında..
Ne içiyorsun espoo'da da bu kafayla geziyorsun..

Yine Fin güzellemesi başladı.. Hatırlatırım sadece BİSİKLET yazacaksın..
Demans mı başladı bu yaşta...

@Alias
Gayet o kişi...
Bilmiyorsanız susunuz ve izleyiniz.

Neden bu savunmacı tavır hayırdır?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
olen turkkilainen ja minun maa Maailman paras maa. ei tarvitse sanoa enemmän. :harika:

@Decsan size hayırdır arkadaşım? Amacınız nedir? Anlamadım. İnsanları forumdan soğutmak mı?

@eray.hayta
Gördün mü terbiyesizliği?
Hakaretler başladı yine..
Can çıkar huy çıkmaz...

@Decsan Politiikka on tärkeä. minun maani. Haluan puhua mita mina haluan.. koska pidän maata. sen konus gerçekten cok komıksın ya artık eğlencesi oldun buranın :)

@Alias
Önce siz benim soruma cevap verin..

@eray.hayta
Buyur işte 0-5 yaş grubu zekasıile Finlandiya'da yaşanabilir olduğunun en güzel örneği..

bırakın yazsın ne yazıcaksa cidden komedi :) Decsan yaz sen salla kafana göre hahaha

@Decsan atla gel izmir den espoo ya helsınkı ye bisiklet sür sonra gıt turkıye de sür farkı anla :) ergen seni

@Alias adam komedi tam herseyden atıp tutuyor bıde ıftıracı yalancı felan :) adamın yazdıklarını cıddıye alıp cevap yazıyorum bende ahaha bende bi alemim.. hayatımda böle bişey gormedım bu adam genç se eğer turkıye de gençlik yerlerde.. yazık ya yasadıgın ulkede vatana mıllet e sen hayırlı ol önce bı .. @Decsan

ben kaçtım şimdilik dizi devam ediyor başrolde @Decsan

Geri