Scudo Sports

Fixie üzerine ...

(link)

ctrl+f "fren" aratırsanız, kolayca bulunuyor.

"Emniyetle durmayı sağlayabilecek; ön ve arka tekerleklere kumanda edecek, birbirinden ayrı iki adet olacak. "

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Scudo
Şu uzun yazından sonra şunu sana sormak istedim. Fixie nin sevilip sevilmemesi senin için neden önemliki, bence gereksiz reyting kaygın var. Sen binmene devam et. Millet sever mi sevmez mi fazla kafanı yorma
Boş konuşma devam et.

Aslında laf sana değil yanlış anlamışsın. Bu arada evrende herşey hareket eder yani devam edeceğim, sadece baki kalan bişey var sende onu bırakıp devam et
Bak başlığı kişisel muhabbet ile dolurmak istemiyorum. Yok evrende her şey hareket edermiş sen onu bırak devam et falan, atışmak için gelmedim. Boş konuşmanın sebebi; burada bana ne dersen de, fixie bisikletleri yasal yapmayacak.

Aslında başlık yanlış çünkü , fixie sevilmiyor değil seviliyor , ama TÜRKİYE şartlarında "kullanılamıyor" çünkü insanlar çok dikkatsiz. Her an önüne bir şey fırlayabilir . Üstelik sürekli yokuşlar mevcut, dümdüz yol bulmak zor . Şahsen fixie kullanamaya elverişli olan ve fazla kalabalık olmayan bir şehirde yaşasam kesinlikle fixie kullanırdım. Fixie'nin hafifliği zaten başlıca artısı , düşünsenize yol bisikletlerinde hafifletmek için neler yapıyorlar üstelik bunlar çok fazla ücretlere mal oluyor . Özetle fixie seviliyor ama Türkiye'de kullanılamıyor .

Link koyamıyorum diye yapıyorsun değil mi? Bir de dalga geçer gibi Britanyadaki kuralları atmış. (Kaynak doğru mu o da ayrı bir mesele) Üşenmezsen araştır resmi gazetede bulursun.

Ha madem uzattık şunu da ekleyeyim. Yemişim fixie bisikleti arkadaşlar. Minimalist olacağım(!) diye sağlığınızdan olmayın, hem de yasa dışı işler yapmayın. Minimalizm böyle bir şey değil.

Ya yokuş çıkamayacaksınız ya iniş yapamayacaksınız. Hollanda mı bura dümdüz gideceksin saçmalamayın allasen. Zaten tüm vitesli bisiklet kullananlar manyak, fazladan para baymayı seviyorlar ondan hep.
Vites lobisi arkadaşlar! Kanmayın böyle şeylere, kapitalizmin oyunları!

Şuna benzetiyorum ben bu olayı, telefonu her zaman aynı parlaklıkta kullanmaya. Ya gece kör olacaksın ya gün yüzü göremeyeceksin ortası yok, zorlamaya da gerek yok. Sürekli düşürse bile telefona kılıf da takmaz böylesi koruyucu da. Saçma bir zihniyet.
Telefonu her zaman aynı parlaklıkta kullanabiliyor musunuz? Bir test edin bakalım birkaç ay, kullanabiliyorsanız alın. O sürekli düşen telefondan kılıfı koruyucuyu çıkarıp atabiliyorsanız alın fiksi. Bisikletçiden dönüştede bir psikoloğa uğrayın.

Ha dersen ki beni ne ilgilendirir? İlgilendirmez hocam.
Tak frenleri benim canımı riske atma tek isteğim, gerisi öneri.
istanbulda epey fixie kullanan var ve inanın hiçbirinin umrunda bile değilsiniz.
sizinkisi karşı olmaktan çok fixie düşmanlığı olmuş.
afedersiniz ama, kimin ne sevdiğinden size ne?

Aslında başlık yanlış çünkü , fixie sevilmiyor değil seviliyor , ama TÜRKİYE şartlarında "kullanılamıyor" çünkü insanlar çok dikkatsiz. Her an önüne bir şey fırlayabilir . Üstelik sürekli yokuşlar mevcut, dümdüz yol bulmak zor . Şahsen fixie kullanamaya elverişli olan ve fazla kalabalık olmayan bir şehirde yaşasam kesinlikle fixie kullanırdım. Fixie'nin hafifliği zaten başlıca artısı , düşünsenize yol bisikletlerinde hafifletmek için neler yapıyorlar üstelik bunlar çok fazla ücretlere mal oluyor . Özetle fixie seviliyor ama Türkiye'de kullanılamıyor .

İzmir, Ankara, Çorum, Samsun ve şehirden sayabilirsek Fethiye'de fixie kullandım. Şehir içi trafikte fixieden daha güvenli bir ulaşım aracı yok. Peki nasıl? Arka dişli sabit olduğu için aslında ayaklarınız daima frenin üzerinde duruyor. Frenin ellerle olan bağını komple koparıp ayaktan fren yapma olanağı tanıyor. Bir iki sene içinde fixed gear frenleme teknikleri konusunda kendinizi geliştirdikten sonra disk frenli bir yol bisikletinden daha hızlı bir biçimde durabiliyorsunuz. Frenleme konusundaki endişelerinizi bu şekilde gidermiş olayım.

Hafiflik konusuna gelecek olursak eski tip çelik yol bisikleti kadroları en alt sınıf parçalarla toplansa dahi nadir bir biçimde 10 kg.dan fazla bir ağırlığa sahip oluyor. Alüminyum kadrolar ise yine enn alt sınıf parçalarla 8.5-9.5 kg aralığında bitirilebiliyor. Bu ağırlıkta bir yol bisikleti için 5 ila 7 bin arasında ödemelisiniz. Fixie ise 2500 lira tutar en fazla.

Umuyorum ki mümkün olan en kısa zamanda bir fixie sahibi olursunuz. Biz de bir fixieci daha kazanmış oluruz. Fren olayının ayrıntılarını birazcık araştırma yaparak siz de öğrenebilirsiniz. Frensiz fixieden korkmayın. Zaten ilk beş bin km.de fren sökülmez. Kalpiyelere alıştıktan sonra freni zaten kendiniz söküp atacaksınız, ağa bu ne işe yarıyor ya diye.

Sevgilerle...

İzmir, Ankara, Çorum, Samsun ve şehirden sayabilirsek Fethiye'de fixie kullandım. Şehir içi trafikte fixieden daha güvenli bir ulaşım aracı yok. Peki nasıl? Arka dişli sabit olduğu için aslında ayaklarınız daima frenin üzerinde duruyor. Frenin ellerle olan bağını komple koparıp ayaktan fren yapma olanağı tanıyor. Bir iki sene içinde fixed gear frenleme teknikleri konusunda kendinizi geliştirdikten sonra disk frenli bir yol bisikletinden daha hızlı bir biçimde durabiliyorsunuz. Frenleme konusundaki endişelerinizi bu şekilde gidermiş olayım.

Hafiflik konusuna gelecek olursak eski tip çelik yol bisikleti kadroları en alt sınıf parçalarla toplansa dahi nadir bir biçimde 10 kg.dan fazla bir ağırlığa sahip oluyor. Alüminyum kadrolar ise yine enn alt sınıf parçalarla 8.5-9.5 kg aralığında bitirilebiliyor. Bu ağırlıkta bir yol bisikleti için 5 ila 7 bin arasında ödemelisiniz. Fixie ise 2500 lira tutar en fazla.

Umuyorum ki mümkün olan en kısa zamanda bir fixie sahibi olursunuz. Biz de bir fixieci daha kazanmış oluruz. Fren olayının ayrıntılarını birazcık araştırma yaparak siz de öğrenebilirsiniz. Frensiz fixieden korkmayın. Zaten ilk beş bin km.de fren sökülmez. Kalpiyelere alıştıktan sonra freni zaten kendiniz söküp atacaksınız, ağa bu ne işe yarıyor ya diye.

Sevgilerle...

Ben zaten fixie nin ağırlığı konusunda olumlu bir yorum yaptım. Yani fixie ler hafif oldukları için çok iyiler ama gerçekten İstanbul'da ben hayatta fxie kulllnamam tabiri caizse yemez :) yani frenle zar zor hayatta kalıyorum eğer Hatay'da yaşasaydım yani Dünya'nın en uzun bisiklet yoluna sahip şehrinde , o zaman fixie kesinlikle alırdım.

Frensiz kullanıma sıcak bakmıyorum. En azından acil durumlar için ön fren olması taraftarıyım, ama fren olsa da çok kullanmıyorsunuz zaten. Sadece ani durmak gerekirse veya yokuş aşağı giderken ihtiyaç oluyor.
Saçma sapan kullanmadıkça normal bisiklete göre daha güvende hissediyorsunuz. Sadece ayaklarla hızı kontrol edebiliyor olmak özellikle düşük hızlarda çok daha güvenli bir seyir sağlıyor. Kar, yağmur gibi kaygan yerlerde de daha rahat bir kontrolü var.
Fixie için iki büyük zorluk yokuş inmek ve sürekli dur-kalk yapılan yollar. Yokuş aşağı için kalpiye ya da spd şart gibi bir şey. Dur-kalk için de track stand fayda sağlıyor, ancak tek vites olduğundan çabuk hızlanma ihtiyacı olduğunda dizler daha fazla zorlanıyor ve hızlanırken ivmelenme de daha yavaş oluyor.

Bak başlığı kişisel muhabbet ile dolurmak istemiyorum. Yok evrende her şey hareket edermiş sen onu bırak devam et falan, atışmak için gelmedim. Boş konuşmanın sebebi; burada bana ne dersen de, fixie bisikletleri yasal yapmayacak.
Güzel kardeşim biz zaten aynı fikirdeyiz. Şu zamanda gereksiz bir alet. Sana lafım yoktu zaten yanlış anladın

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Arkadaşlar fixie kullanmak zor iş. Gerçekten herkesin cesaret edeceği bir iş değil. Ben şahsen ön fren kullanıyorum henüz çıkarmadım. Belki ileride onuda çıkarırım ama şimdilik kalmasında benim açımdan bir sakınca yok. Çok acil durumlar dışında kullanmıyorum. Skid falan atmak için değil ama. Sadece durmak için pedala ters yönde kuvvet uyguluyorum. @Ali Kılıç 35.5 dediğin gibi kardeşim bence pedalla yavaşlama daha güvenli oluyor.
Birde tabi çevredekinlerin sürekli MTB gördüğü için bisiklete bakışları var orasını hiç anlatmayım.

İşin özü şu yasal değil falan olaylarını geçelim arkadaşlar. Sonuçta pedala ters kuvvet uygulayinca fren yapmış oluyorsunuz. Kimsenin başkalarının can güvenliğini yada kendi can guvenligini riske atma gibi bir durum yok. Yasaklanması lazım falan yazılmış. 😄😄 Sesli güldüm okurken.

Tekerlekten sonraki en büyük mekanik icat.
Ben zaten fixie nin ağırlığı konusunda olumlu bir yorum yaptım. Yani fixie ler hafif oldukları için çok iyiler ama gerçekten İstanbul'da ben hayatta fxie kulllnamam tabiri caizse yemez :) yani frenle zar zor hayatta kalıyorum eğer Hatay'da yaşasaydım yani Dünya'nın en uzun bisiklet yoluna sahip şehrinde , o zaman fixie kesinlikle alırdım.

Bir önceki mesajımda hafiflik konusunda size katıldığımı ifade etmiştim.

İnşallah bir gün siz de fren konusundaki korkularınızı yenip fixiecilerin arasına katılırsınız.

Aslında İstanbul trafiğindeki dangoz motorlu araç sürücülerini ıslah edecek tek alet fixiedir. Size bu konuda da katılıyorum. Kurban ve Ramazan Bayramı tatillerinde İç Anadolu'da bisiklet sürülmüyor. 34 ve 06 plakalardan uzak durmak için köy yollarına vuruyorum ben kendimi. İstanbul'da fixieyi bırakalım iki tekerli herhangi bir araca binmenin gladyatörlükten bir farkı yok.

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar zaten şu gibi videolar (
)
sayesinde baya sıcak bakıyorum fixie lere , bir de burada fixie leri öven mesajlar yazıyorsunuz. Giderim toplarım bir tane bak :)

Ya arkadaşlar zaten şu gibi videolar (
)
sayesinde baya sıcak bakıyorum fixie lere , bir de burada fixie leri öven mesajlar yazıyorsunuz. Giderim toplarım bir tane bak :)
Tavsiye ederim 😄 gerçekten yoktan bir şaheser yaratır gibi oluyor. Ama trafikte bu şekilde gidilmez. Gidersek gözümüzü hastanede açarız orası kesin.
Oda yaşıyor olursak.

Fixie seviyorum , fixie sürenin felsefesini de seviyorum. giyim tarzı , hayat tarzı ve aykırı kişilikleri.
Gel gelelim ülkemizdeki trafik koşullarında ve magandaların içerisinde bu tip bisikleti sürmek imkansıza yakın ne yazık ki .
41 yaşımdan sonra fixie sürebileceğimi sanmıyorum ama çok aşırı cool geliyor bana .
Terry Barentsen 'in kafa kamerasından çektiği fixie NYC videolarını izlemekten büyük keyif alıyorum. Cooper Ray ise favorim fixie driverlerinden.

Fixie seviyorum , fixie sürenin felsefesini de seviyorum. giyim tarzı , hayat tarzı ve aykırı kişilikleri.
Gel gelelim ülkemizdeki trafik koşullarında ve magandaların içerisinde bu tip bisikleti sürmek imkansıza yakın ne yazık ki .
41 yaşımdan sonra fixie sürebileceğimi sanmıyorum ama çok aşırı cool geliyor bana .
Terry Barentsen 'in kafa kamerasından çektiği fixie NYC videolarını izlemekten büyük keyif alıyorum. Cooper Ray ise favorim fixie driverlerinden.
😄 Oluyor kardeşim bozma moralini daha genciz biz Bende 37de sürmeye başladım fixie 1 yıldır hergun kullanıyorum. Gerçekten Cool.
Bana hem spor hemde klasik geliyor fixie. Her tarza giden bir stili var. Özellikle işe gidip gelirken kullandığım için kotlada kullanıyorum esofmanlada.

Savaş pilotları kıskanır bu videoyu izleyince. Düşman (Araç trafiği) sahasına doğru süzülürken ben buradayım diyor.
@Ali Kılıç 35.5 hocam bu şekilde sürmüyorsun değilmi. :koptum:

Arkadaşlar yukarıda bazı yorumlarda okudum. Fixie için yok kanunsuz ,yok saçmalık diyenler olmuş. Haydi ama ne zamandır spora müdahale eder olduk. Dileyen 100 metreye tüplü dileyen serbest tüpsüz dalış yapıyor. Sporda amaç sınırları zorlamaksa Fixie bisiklette bu işin uç sınırı tabi ki dağ sürüşlerinden sonra.:)

Bu adamlar gibi fixie ya da başka bir bisiklet kullanmayın arkadaşlar. Tabi kısa sürede yatalak olup hayatınızın sonuna kadar yakınlarınızın bakımına ihtiyaç duymak istiyorsanız o başka.
Bu adamların bu şekilde bisiklet kullandığı ülkelerdeki trafik buradaki gibi değil. Gidenler bilir. Oralarda araba kullanırken defansif kullanır insanlar. Dönüş şeridine giren dönmek zorundadır, düz devam edemez, arabalar makas atamaz, sağa dönüşlerde ise yayaya yol verirler, ayrıca dur işareti olan yerde tam durup üçe kadar saymayan şoför kısa sürede sağlam ceza yer.
Burada ise ikinci gün makas atan bir kuryeyle veya gidiş geliş yolda u çeken bir taksiyle çarpışmazsanız bu sefer önünüze kırıp ani fren yapan bir dolmuşa saplanırsınız.
Trafik şaka değil, adrenalin için caddeleri değil başka aktiviteleri tercih edin.

Geri