Aybek Cihan
Forum Bağımsızı
- Tepki
- 2.780
- Başlangıç
- 1998—99
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Kuryelerin kullanmasinin bi sebebini ben soyleyeyim;Benim merak ettiğim neden SS değil de Fixie?
İyi de ne yapsınlar tiagradan aşağısı çöp zaten. Plaja ve markete giderken kadans tutturamıyorsun bir kere.Günümüzde birçok kişi bisikletinde hiç kullanmadığı ve ihtiyaç duymadığı fazladan vites oranlarına; bakım ve tamirlerine gerçekten tonlarca para döküyor!
SS’de ayağınızı gazdan çektiğinizde, debriyaja otomatik basılıyor ve vites boşa çıkıyor gibi düşünün. Aralarındaki kontrol hissi farkı biraz buna benziyor.Benim merak ettiğim neden SS değil de Fixie?
Herkes salak , tüketim manyağı, neye ihtiyacı var yok bilmiyor , bir siz biliyorsunuz.
Bu konuya son yazışım .konuyu Diri tutma çabanı anlıyorum ama kabak tadı verdi.
@Saburié
Şöyle bir şey de var tabi. Herkes İstanbul trafiğinden şikayetçi, ancak bence Türkiye’de en iyi araç kullanılan yer İstanbul. Yol verme ve düzen oluşturma gereği İstanbulda mecburen de olsa biraz daha benimsenmiş. Diğer şehirlerde durum çok daha vahim.
@turbotx150
Sinop’a hiç fırsat bulup gidemedim, merak ettiğim ve güzel anlatılan bir yer.
Haklısın, ben de bu nedenle pişman oldum konuyu açtığıma, ancak bütün fixie tartışması da bu başlıktan devam ediyor. Dünya kadar fixie başlığı hortlattım, yine de buradan devam etti. En garip olan ise fixie lafı geçince rahatsız olan, bir daha başlığa yazmayacağını söyleyen arkadaşların bile konuyu hala takip ediyor olması😅Bence konuyu açan neden sevmiyor onu sorgulamak lazım.
😄 Ben takipde değilim demedim ama 😄Haklısın, ben de bu nedenle pişman oldum konuyu açtığıma, ancak bütün fixie tartışması da bu başlıktan devam ediyor. Dünya kadar fixie başlığı hortlattım, yine de buradan devam etti. En garip olan ise fixie lafı geçince rahatsız olan, bir daha başlığa yazmayacağını söyleyen arkadaşların bile konuyu hala takip ediyor olması😅
İbrahim tatlıses klasiklerimi bu beste😀@Savgat83
Ben seviyorum zaten. Kim demiş sevmediğimi
Fixie (veya sabit vitesli demek daha doğru) bisikletler -biraz çelik kadrolu klasik yarış bisikletleri gibi- sevenleri olsa da artık giderek sayıları azalan, üreticilerin çok sevmediği, ülkemize artık gelmeyen, ülkede de üretilmeyen, satıcıların satmak istemediği, tüketicilerin ise çok bilgileri olmadığından tanımadığı nostalji olmaya aday bir grup.
Farkındalık olsun diye açmıştım. Ama sevmeyen de epey bir sevmiyormuş, hatta nefret ediyormuş, onu öğrendim. Farklı renklere tahammül pek yok anlaşılan. Sağlık olsun.
Konu kapatılabilir, başka fixie konularından devam edelim. Kalın sağlıcakla,
Hocam o başlığı takip etmek nefsimize ağır gelir. Bir şeyleri başarmak için büyük emek harcayanlar dünyada sevilmez. Sevilse de kimsenin işine gelmediği veya yüreği yetmediği için kilim altına süpürülür.Evet bu konuyu kapatalım.
Mesela şuradan tartışmaya devam edebiliriz.
Leonard Rodgers!!! Tek Bacak, Tek Vites, Sıfır Fren; Ama Kocaman Bir Yürek!!!
"Leonard Rodgers'in tek bacakla sürebildiği frensiz fixieyi biz iki bacakla nasıl süremiyoruz?" ilk tartışma başlığımız olabilir.
😁😁😁😁😁😁😁😁
Hocam o başlığı takip etmek nefsimize ağır gelir. Bir şeyleri başarmak için büyük emek harcayanlar dünyada sevilmez. Sevilse de kimsenin işine gelmediği veya yüreği yetmediği için kilim altına süpürülür.