Scudo Sports

Fixie üzerine ...

@Mad Buddha nedir bizle alıp veremediğin :koptum:

fixiecilerin kolektif bir davranışı falan mı var uyuz olduğun? bazıları cırcır göbekli (ratchet) bisikletleri bisikletten görmeyecek kadar fanatik fixieci oluyor tamam da, hepimiz öyle değiliz ki?

Scudo
Fixi veya single speed de ucuz degil ki. bende seviyorum kendimize uygun kadro boyu ile nasil satin alabiliriz veya nereden yada kendimiz mi toplamaliyiz

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
@eSEOZdee ucuza geliyor, sahibinden.com'da dededen kalma kazan dairesinde çürümeye bırakılmış bir çelik yarış bisikletini alıyosun (500 tl). boyasını kazıyıp temiz bir fırın boya yaptırıyosun 200 tl. aliexpress'ten aldığın göbekleri ördürüyorsun (20 dolara takım olarak var), pedallara cırtcırt bant veya kalpiye takıyorsun, oluyor sana fixie.

hazır fixie'ler de var, salcano ve carraro'nun var bildiğim kadarıyla.

Videoyu izledim bu arkadaş bu kafayla çok yaşamaz, ama pek bir yetenekli hakkını vermek lazım.
Fixie deyince hep şu eleman aklıma geliyor, ara ara izliyorum, eminim pek çoğunuz da izlemiştir, ufaktan transa geçiren bir havası var müzikle beraber.

• Beğen
Tepkiler: halil halil
Videoyu izledim bu arkadaş bu kafayla çok yaşamaz, ama pek bir yetenekli hakkını vermek lazım.
Yamayın! O kadar tehlikeli kullanmıyor. Beyin vücut bisiklet uyumu diyelim. İyi de sürüyor.

Zaten son bi'kaç senedir böyle videolar çıktı. O gün bu gündür fixi moda oldu. Alıp bakıyorlar videodaki gibi olmuyor, satmaya çalışıyorlar. Satamayınca işi marjinal mösyö modlarına vurmalar falan fıstık. Sözüm meclisten dışarı. Bizim forumumuzda böyle fixi kullanıcıları kesinlikle yok.

@Cemal Ç. yok ben kötü kullanıyor demedim , hatta takdir ettim kullanıcıyı , fakat bu sürüş sitiliyle çok fazla yaşayamayacağını söyledim, malum bisikletçileri ister dünyanın en modern ülkesi olsun ister en geri kalmışı ezen ezene.Bu çocukta kendini ezdirmek için fırsat kollar gibi sürüyor. Çekirge misali olay yani. :D

Ha bu fixie kullanıcısının başına bir şey gelmesini istermisin , allah göstermesin bende iki teker üzeri gidiyorum, bu kadarının fazla olduğunu söylüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Zaten son bi'kaç senedir böyle videolar çıktı. O gün bu gündür fixi moda oldu. Alıp bakıyorlar videodaki gibi olmuyor, satmaya çalışıyorlar. Satamayınca işi marjinal mösyö modlarına vurmalar falan fıstık. Sözüm meclisten dışarı. Bizim forumumuzda böyle fixi kullanıcıları kesinlikle yok.

1. 500 liraya Metro marketten aldıkları Bottecchia fixielere binmeyi beceremedikleri için 2500 liradan satışa koyanlar falan da var. Ekleyeyim. Aman eksik kalmasın. 😂😂😂😂😂
2. El âlem 15 bin liralık makine ile 200+ tur yapamazken 15 kiloluk yüklü çelik fixie ile uzun tur üstüne uzun tur yapanlar yüzünden de fixie sevilmiyor olabilir.
3. Benim gibi fixieciler yüzünden de fixie pek sevilmiyor olabilir. En kuvvetli ihtimal bu bence. 😂😂😂😂😂

Gırgırı bırakıp ciddi konuşalım.

4. Kulaktan dolma bilgilerle hasıl olan bir hevesle fixieye başladıktan sonra ciddi kaza geçirenlerin fixienin sevilmemesi konusunda etkin lobi çalışmaları yaptıklarını düşünüyorum.

İşin erbabı olan bir fixiecinin rehberliğinde bu işe başlanmalıdır. Yoksa ciddi yaralanmalar, kalıcı sakatlanmalar yaşanabilir.

Selamlar

Fixie ye pek bi tepkili olanlar , sevip sürenler , sürmeye çalışanlar ve uzaktan sevenleri gördüm tüm mesajlarda :)) ( üşenmeden okudum msj larınızı )

Öncelikle kendi düşünceme göre neden fixie sevilmiyor cevap vermek isterim ;

1 - Becerilemiyor
2 - Kendi bisikletini bir statü olarak görenler Fixie'yi avam buluyor
3 - Karakterine uymuyor.

Kim ne düşünürse düşünsün bence Fixie baş kaldırının bir sembolüdür. Müzik dünyasında RAP ne ise bisiklet dünyasında da Fixie o dur. Herhangi bir giyim standardı olmayan , fren olmayışı ile içerisinde yüksek dozda heyecan barındıran , sürüş sırasında bisikleti değil de sürekli etrafı kolladığın ve sade görüntüsü ile değişik bir deneyim.

Ha unutmadan şunu söylemeden bitirmek istemedim ; tamponları tutmadan ya da yanından geçerken araçlara dokunmadan Fixie ci olunmuyor sanırım :))))

Saygılar

Bir kere deneseler sevecekler bence :D

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Genel olarak engebeli bir ülkedeyiz, temel sebep bu değil mi? Fixie ile işe gitmeye çalışırsak maalesef sucuk gibi terleriz. İşin sağlık boyutu da elbette var; 3 bisikletimden ikisinde ruble değişimi yaparak tırmanışlarda kendimi rahatlattım. New York'un birbirini dik kesen, dümdüz geniş bulvarları da bizde yok. Belki Ankara biraz istisna olabilir fakat İstanbul, İzmir, Bursa, Adana vb çoğu metropolde şehirleşme labirenti andırıyor.
Engebesiz bir şehirde yaşasam single speed bir kontra frenli bisiklet de kullanmayı cidden isterim.

Aslında sevilmiyor demek yanlış, herhangi bir Anadolu kasabasına ilçesine şehrine gidip etrafa baktığınızda tek vitesli bisan ları görürsünüz. Sadece o adamlar forum falan bilmiyorlar.

Aslında sevilmiyor demek yanlış, herhangi bir Anadolu kasabasına ilçesine şehrine gidip etrafa baktığınızda tek vitesli bisan ları görürsünüz. Sadece o adamlar forum falan bilmiyorlar.

Yalnız o bahsettiğin tek vitesli bisanlarla fixie arasında dünya kadar fark var. en büyük fark fren yok fren :)

• Beğen
Genel olarak engebeli bir ülkedeyiz, temel sebep bu değil mi? Fixie ile işe gitmeye çalışırsak maalesef sucuk gibi terleriz. İşin sağlık boyutu da elbette var; 3 bisikletimden ikisinde ruble değişimi yaparak tırmanışlarda kendimi rahatlattım. New York'un birbirini dik kesen, dümdüz geniş bulvarları da bizde yok. Belki Ankara biraz istisna olabilir fakat İstanbul, İzmir, Bursa, Adana vb çoğu metropolde şehirleşme labirenti andırıyor.
Engebesiz bir şehirde yaşasam single speed bir kontra frenli bisiklet de kullanmayı cidden isterim.

Aslında tam olarak sizin itiraz ettiğiniz nedenler fixie kullanmanın temel gerekçeleridir.
Fixie düz şehirlerde kullanılır gibi bir yargı tamamen şehir efsanesidir.
Bu makine tam manasıyla labirenti andıran şehirler için tasarlanmış. Herkes etkin biçimde kullanamıyor çünkü uzun bir eğitim evresi var. O evre sağ salim atlatıldıktan sonra metropol trafiğinde fare gibi oradan oraya atlar zıplar sağ salim gideceğiniz yere ulaşırsınız.
Yılın 10 ayında takım elbise kravat ile fixie kullanıyorum. Gayet memnunum. Terleme illa ki oluyor. Olacak da. 11-52 rubleli bir bisiklet kullansanız da terleyeceksiniz. Bunun vitesle bir ilgisi yok. Keşke olsaydı. Ama yok. Zira aynı yolu vitesli bisikletimle gittiğimde ortalama hızımı 10 km/s civarında tutsam da terliyorum.

Gene hortlamış😁 pist yarışlarında ve düz yollarda kullanmak için tasarlanmış, basit ve az sayıda ekipman ilede sorun çıkarma ihtimali viteslilere göre düşük.
Kendime meydan okuyacaksamda vitesli bisikletle okurum . Çünkü Çok Daha hızlı olur. Ne kadar oran o kadar iyi tork .
Fixed sevilmemesi ilgili birşeyde duymadım. Sadece mantıklı gelmiyordur

@selim82
Vallaa ben hortlatmıyorum.
Kendiliğinden hortluyor.
😂😂😂😂😂😂

Bir kere denemiştim, iyi mi kötü mü karar veremedim.. çok ilginç bir deneyimdi :koptum:

• Beğen
Geri