Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forum sansürü ve ifade özgürlüğünün engellenmesi

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Ahmetgitar

Forum Bağımlısı
Tepki
5.388
İsim
Ahmet
Merhaba arkadaşlar,

Bisikletforum hepimizin hemfikir olduğu gibi kocaman güzel bir aile.
Çoğu zaman paylaşım için kullanılsa da zaman zaman keyifli tartışmaların, zıt fikirlerin olduğu ve gelişen-geliştiren bir platform.

Şu forumda tek bir kişi yok ki buradan bir şeyler öğrenmemiş, dostluklar geliştirmemiş olsun.

Bizleri de bir arada tutan bu paylaşım kültürü.

Ben forumda çok eski sayılmam ama forumda elimden geldiğince paylaşım yapan birisiyim. Burayı gerçekten çok seviyorum. Sevmek yaşatmaktır aynı zamanda. Onbinlerce üye arasında bir damla olmaya çalışıyorum, çalışıyoruz.

Ancak böylesi güzellikler içerisinde zaman zaman ifade özgürlüğü önüne engeller koyuluyor.
İfade özgürlüğü demek her zaman güzel şeyler söylemek değil. Gerçek demokraside zıt fikirlerin de teamüller içerisinde yeri vardır. Zaten gelişmiş toplum da farklılıkları bir dikta altında olmadan yaşayabilen toplumdur.

Lafı çok uzatmak istemiyorum. Genelde sevilen, hoşa giden paylaşımlar yapmış olsam da demokrasi gereği şimdi de birilerinin hoşuna gitmeyecek şeyler söyleyeceğim. Umarım bunları yapıcı eleştiri olarak algılar birileri. En azından engel ve yasak konulmadan cevap verebilme erdemi gösterilir.

Değerli dostlar forumumuzda maalesef bazı zamanlar sansüre uğruyoruz. Bundan sadece ben şikayet etmiyorum. Süreç içerisinde bu durumdan şikayet ederek giden, ya da sessiz sedasız giden insanları gördük.

Daha kötüsü sansürün kimi idareciler tarafından bir sopa gibi kullanılırken kimi yöneticiler tarafından asla böyle bir yola başvurulmaması.

Bu bir tutarsızlığı hissettirmekte.

Mesela bir örnek, geçen ay Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu 39. sayfadaki bir tartışma sonrası @Sadettin Z. tarafından kapatıldı. Üstelik orada kendisi normalinde kuralları hatırlatırdım ama bu sefer öyle yapmayıp kapatıyorum diyerek konuyu kapattı. Yani normalinde uyarı verilen bir tartışma, değerli yöneticimizin kararı sebebiyle 39 sayfalık paylaşım çöpe atılıyor. Bunu kendisine özel mesajda sorunca ABD Büyükelçisi gibi sonuna "nokta" yazarak ifade ediyor. Diyor ki "Başlığın bir daha açılması söz konusu değildir. Nokta!" Çünkü yazışmaları silmek zor olurmuş. Falan filan. Fazlasını yazmak doğru olmaz neticede ikili bir özel mesaj. Ama kendisi neler yazdığımı söyleyebilir, hatam varsa buyursun göstersin. Yazışma denilen de aslında bir tartışma ve devamında tatlı şekilde sonlanması. Demek ki forumda tartışma olmamalı insanlar gerilmemeli. Dahası ben dahil birkaç kişi tartıştı diye aylarca emek harcanmış başlık sonlandırılmalı
Hem de kendisinin ifade ettiği gibi normalinde böyle bir şey yapılmazken.
Neyse, devamında ben kendisinin başlığı harcamasından bir üzüntü duymadığını anlayınca başka bir yöneticiye durumu anlattım.
Peki ne oldu, başlık açıldı. Demek ki açılabiliyormuş. Şu an o başlık aktif.

Burada iki farklı yöneticiden iki farklı edim görüyoruz.

Bugün başka bir dolar-euro başlığı. Serkan Mıstınoğlu açmış başlığı. Keyifli güzel bir başlık. Döviz artışı siyasetten bağımsız konuşulabilir mi? Kimseyi kırmadan, seçimlerini tenkit etmeden gidişatı ve tahminleri konuşuyoruz. Kavga gürültü yok.
Akşam bir de bakıyorum ki cevap yazma hakkım bulunmuyor. Ben konu kilitlendi sandım. Sonra anladım ki benim yazma hakkım yokmuş. Konuyu açan Serkan arkadaşımız olduğu için durumu ona sordum. Engellendiğim söylendi. İşte tahmin yeteneği ya, Saadettin Z mi yaptı dediğimde önerinin ondan geldiğini öğrendim. Sonrasında öyle bir talebim olmadan Serkan arkadaşımız sağ olsun başlığa yazma kilidimi kaldırdı. O başlıkta siyaset konuşan sadece ben değildim. Ama Tüketim Karşıtı platformu anında hiç üzüntü duymadan kapatan Sadettin Beyefendi o başlığa siyaset konuşan arkadaşlardan benim yazmamam gerektiğini düşünmüş, bana engel koymuş.
Hem de açıklama yapma zahmetine girmeden. Bilmiyorum ben kendisini tanımıyorum ama acaba eskiden tanışıyorduk da bu insana bir kötülüğüm mü dokundu da böyle yapıyor :)

Bunlar benim başımdan geçenler.

Geçen bir arkadaşımız hiçbir açıklama yapılmadan mesajı silindiğine kızarak forumu terk etti. @Trekkie olur kendileri.
Foruma küsüp giden insanlar çokça. Nette bu küskünlükleri yazan insanlar var. Hepsi haksız mı acaba tepkilerinde?

Alakalı alakasız başlık kilitlemeler.
Tartışıyoruz, yazıyoruz hop bir bakıyoruz konu kilit!

Merak ediyorum tüm paylaşımlarımızın akıbeti eline insanları ve başlıkları engelleme yetkisi verilmiş birilerinin inisiyatifine mi kaldı?

Küfür, aşağılama olmadığı sürece insanların yazılarından, konularından ne istiyorsunuz?

Dahası forum yönetimi neden böylesi tutarsız? Bir yönetici değil kişiyi engellemek, mesajını beğenirken bir diğeri nasıl o kişinin başlığa girmesine engel olabiliyor?

Normalinde uyarı yapılacak durumlarda, konular neden kilitleniyor? Neden biri engel koyarken diğeri engel açıyor?

Peki biz hangi tavrı dikkate alacağız?
Sadettin Z gibi arkadaşları baz alırsak, bu forumda ekipman ya da gezi üzerine yazmak gerekir.
Diğer bazı yöneticileri baz alırsak da tamamen anlayış ve demokrasi üzerine yerleşen bir forum oluyor.

İnsanlar demokratik ve anlayışlı olmalı ama yöneticiler daha da demokratik olmalı. Daha esnek olmalı. Bu hem bir forumda hem de ülke yönetiminde böyle olmalı. Standartlarınızı ortalama bir anlayışa yerleştiremezsiniz. Karşınızda çoğunluk olduğunu fark edip farklı fikirlere daha çok açık olmalısınız.

Lütfen kararınızı verin.
Yazarlara saygı duymayan tutarsız ve kişiye özel kararlar alan bir meclis mi olacaksınız, yoksa ifade özgürlüğünden yana mı?

Not: Umarım eleştirim yapıcı algılanır. Eleştiri ilerletir. Sizi de, beni de...
Herhalde bu başlık da şimdi çat diye yok edilmez. Huzurla konuşabiliriz.

Selamlar,sevgiler...

Scudo
Kenara çekildik, silinecek mi silinmeyecek mi diye bekliyoruz. Bu bile bir şey anlatmıyorsa forum yönetimine, daha da kimse anlatamaz zaten.

Aynı başlıkta benim de bir mesajım haber verilmeden silinmiş ve mesaj dizisine yazmam engellenmiş. Ben gülüp geçiyorum artık böyle şeylere :) Silinene kadar okuyan 1 kişiye dahi faydamız dokunduysa o da bize yeter.

Aklımdan geçenleri Mükemmel yazıya dökmüşsünüz. Helal olsun. Bu kadar net.

İnsan yüzde 50 ye inansada unutmayın ki diğer yüzde 50 farklı düşünüyor. Biz biz diyerek geldik bu noktalara. Neyse.

Sayın devletimiz Osmanlı'dan beri vergiyle ayakta kalmıştır. Unutmayın.

forum sahibi olmak başlı başına bir sıkıntı zaten. Zibiyon tane elemanın tek tek mesajını okumak zorunda kalabiliyorsun bazen. kim noktalamaya dikkat etmedi, kim konudışı yazdı kim siyasi konuştu. kim dinle ilgili konuştu
bela yani

neden katlanılır geliri güzelse katlanılır.

mesela donanimhaber senede 4-5 Milyon lira reklam geliri elde ediyor.

hep diyorum madem geliri güzel. üyeleri tatmin et
yok geliri çekilen eziyeti değmiyorsa,
ozaman
motosiklet.net gibi forumdan web haber sayfasına biçimine kayılır. sadece misafirler okur çıkar

donanimhaberin içinde donanımhaber hariç herşey var
dantel,anime, bsiklet köşesi herşey
forum zaten birlik anlamına geliyor.

burada sadece bisiklet olursa çöker bu gidişle maddi anlamda

daha çok kişiye hitap etmeli

kızlar soruyor köşesi gelsin mesela : D

kısaca forum sahibi olmak eziyettir

parası da tatlıdır

köyü satarım bak
marabaları da içinde

:D

Bizler düşünen,hisseden,tepki veren sosyal canlılarız.Her edimsellik kendi içinde zıtlığı da barındırır.Her ifadenin de beğenip onaylayanı da olduğu gibi karşıtlığı da normal sayılmalıdır.
Forum kurallarına uyulduğu sürece üyelerin yazılı ve görsel katkıları birer zenginliktir ve silinmemelidir.
Modern yaşamda türlü çeşitli sorunlarla boğuşurken,burada kendini iyi hissederek insan olmanın erdemleri çerçevesinde iletişim halindeyiz.
Kalite ve düzey anlamında kimse kimseye üstünlük taslayıp ifade özgürlüğüne müdahele edemez.
Ayrıca ömrümüz anlaşılmaya çalışmakla geçiyorken engizisyon misali uygulamalarla insanları küstürmek, ego çatışmalarına girmek kime ne fayda sağlıyor ?

@cahitakin

Affınıza sığınarak anlatayım, sırf ne kadar kişiye özel bir muamele yapıldığını göstermek açısından.

Şimdi idare diyecek ki ama siyaset konuştun, siyaset yasak. Peki o başlıkta siz de siyaset konuşmadınız mı? Başkanlık dövizi vuruyor şeklinde tweet paylaşmadınız mı? Siyaset konuşulmadan döviz tartışması olmaz demediniz mi? Ki hepsine katılıyorum.
Hatta size sordum başlığa girebiliyor musunuz diye.
Ama yönetici sizi de değil, sadece beni atmayı uygun görmüş. Yani belirli insanlar siyaset konuşamıyor.
Siz de bunu öğrenince onurlu bir duruş gösterip o zaman bana da engel koyun dediniz ve koydular.

Sadece tek bir örnek bile dengesiz yaklaşımı ortaya koyuyor.

Gif koymayı bilmiyorum ama beni popcorn yerken hayal eder misiniz.:hrkbuya:

Amacım kimseyi savunmak ya da eleştirmek değil fakat benim bu konuyla ilgili şöyle bir gözlemim var. @Ahmetgitar abimiz düşüncelerini diplomatik bir üslupla dile getiren, en ateşli tartışmalarda bile efendiliğini bozmayan birisi. Yazdıkları yazıları da severek takip ederim. Fakat Ahmet abi bir konuya yorum yaptıktan sonra ne hikmetse bazı üyeler gaza geliyor ve konuyu daha farklı yerlere çekiyor ve kaos ortamı oluşuyor. Yöneticiler bu durumdan rahatsız olmuş olabilir.

İronik bir durum daha var arkadaşlar.

Forumu sadece kendi sitenin reklamı için kullansan, iki satır yazıp devamı kendi web sayfamda desen, ya da sadece forumu alım satım yapmak için kullansan hiç sorun yok. Kendine göre kazancı da var.
Ama yazınca sansür sopası da kafanın üzerinde.

Ya tamam her üyeye eşit davranılsın da forumu sadece satış yapma amaçlı kullanan insana ses etmezken 39 sayfa yazılmış binlerce saat paylaşım için uğraş verilmiş başlığı silerken de bi elin titresin yani.

Sadece kendi dertlerim gibi.oldu ama öyle değil. Başkasının yerine konuşmak olmaz ama çok insan dertli bu durumdan. Herkes yazacaktır şimdi.

@Onur YCL
hayal ettim böyle oldu
popcorn.gif

@Ahmetgitar Katılıyorum..
Ancak şu an ülkenin içinde bulunduğu durumun forum hali olmuş . Bu arada sevdiğim değer verdiğim insanların da forumdan kaçtıgını, düşünmeyen "sadece bisikletten oluşan" insanların tercih edildiği bir yer haline geliyor forum. Ben böyle bilmiyordum, ancak yazdıklarınız ya da yazılanlar hiç yalnız olmadığınızı gösteriyor.
forum dan fazla umudum yok.

siyaset e gelince şu anda konuşamıyor, paylaşamıyor hareket ettirilmiyoruz . birilerinin işine geilyor, ancak tek cümleyle özetleyeceğim
"her karanlığın sonunda güneş doğar"

Ahmet Bey'in iddialarının muhatabı olan yönetici bu iddialara karşı varsa elindeki kanıtlarla bu kanaldan açıklama yaparsa bizler de bu olayı objektif biçimde değerlendirebiliriz. Aksi halde anlamsız biçimde taraf tutup kutuplaşacağız ve bir konu daha kapanmış olacak. Şahsen kafamı kurcalayan tek husus başka bir üyeye de uygulanması gereken yaptırım, sadece Ahmet Bey'e yönelik olarak uygulandıysa burada bir hata yahut kasıt vardır ve o yönetici en iyi ihtimal özür dilemelidir ya da görevini bırakmalıdır. Açıklama bekliyoruz kurallar bazı üyeler için esnetiliyor mu? Bisiklet forumu "ALEXA"da ki durumu 150.000 de. Yani bu forum gelir getirmez, ancak kendi yağıyla kavrulur. Alexa'da 84.000 olan bir forum bilirim sahibi bir gecede fişini çekmişti. Forumlar adabıyla tartışma alanlarıdır, takip edenlerde foruma yazılarıyla katkı sağladıkça kartopu misali bilgi dağları oluşur,,Sonra da dışarıdan gelen birileri eline alır giyotini içine ederler o bilgi dağlarını. İnsanlıkta bu şekilde 2 defa Dünya harbi yapmadı mı? Bazen konuları çok ciddiye alırlar ama bir dönem sonra bakarlar ki herşey boşmuş.. Yaşama anlam katan sadece bir hoş seda bırakmak olduğunu hep unuturuz. NOKTA

@Ahmetgitar Abi ben dediğine katılıyorum farklılıklar aslında zenginlikten başka bir şey değil şayet şöyle bir durum var ki ülke olarak belki de burdaki topluluk genele oranla tabiki küçük tabiki az insan var ama internet üzerindeyiz yazılanları google üzerinden de birçok insan okuyor hadi bu küçük ayrıntı hepsini geçtim basit bir konu üzerinden işin siyasete sıçraması sonucu ülke hiçbir beladan uzak kalmıyorkem şu ara bu kadar hassasken birlik beraberlik mesajlarına çağrılarına gölge düşürmüyor mu? Senin suçun elbet yok ben üye olalı da çok olmadı ama ılımlı bir insan olduğunu gördüğüm için sen haksızsın da diyemiyorum çünkü zaten haklısın. Ama düşünceler çoğu zaman birbirine uymuyor böyle hassas zamanlarda da ufacık bir şey insanı tedirgin edebiliyor. Ufacık bir dolar kuru kimisi için bu ülkede yolunda gitmeyen çoğu şeyden biri kimisi için de her şeyin iyi olması için çalışılan bir ülkede öne çıkan engellerden. Bence ne şahsınıza ne de farklı fikirlere bir tepki bu sadece birlik beraberlik adına koca çorbadaki ufak bir tat kaçırma adına alınmış tuz önlemi:D yoksa düşünmüyorum bu kadar düşünceye saygılı kardeşlik adına oluşturulmuş bir bisiklet topluluğu olsun.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri