Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Forum üyelerinin kiloları ne alemde?

Scudo
1 buçuk ay hiç bisiklete binmedim. biraz da yediklerime dikkat ettim ve 2 kilo verdim. şuan 73. boyum aynı :D

Zayıflama haşortmanı giyseydin daha fazla verebilirdin.:ssrtcbya:Ben denedim 10 kilo aldım:kötü:

• Hahaha
Tepkiler: makaram
Şindi kilo kısmına gelecek olursak benim gibi hobbit asıllı ayak tarakları büyük olup ayağı küçük olan biri için bisiklete başlamadan önce 98 kilo geldiğim gerçeğini değiştirmeyecek. Başladıktan sonra ise iyice abanarak 63 kg ye kadar düştüm. Taa ki sağ diz kıkırdağı kopana kadar yada arasında eklem faresi oluşana kadar. Dizimi kilitlemişti. Artroskopi yöntemi ile çıkarıldı ve sol diz o gün bugündür daha fazla yorulur oldu.

Kaldı ki bisiklet sürmemi şu şekilde anlatabilirim. Yaşam tarzı , artroskopi yapıldığı gün hastanede 1 gün geçirdim spinal anestezi nedeniyle ve ertesi akşam yine bisikletin üstündeydim. Orada başladı bisiklet sürme kesintim. Ardından askere gittim derkene 89 kiloyu yine gördüm ve şu an 86 civarında seyrediyorum. :D

Neyse sürmeye devam. Kilolar hayatta takıntı yapacak son şeyiniz olsun. Mutlu olun. :)

Ha bu arada bir de boyun 1,64 olduğunu hesaba koyarsak kilo ile duba vaziyeti alıyor insan. :D

2018 ağustos ayında bisiklet ile işe gitmeye başladım . 93 kg ile . İş yerim gidiş geliş 13 km civarı şuan 82 kg'ım . Diyet felan yok . Boy 1.83 .bu ayarda kalabilirsem iyi . Bisiklet eşittir sağlık ve zindelik.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Kaçıncı sayfalarda kaldı bilmiyorum ama yine aynı kilo civarlarında geziyorum. Daha önce boy kilo oranından dolayı askerlik konularım muamma olduğu için hep geçiştiriyordum bedelli imkanı çıktığında 15 bin bulup yatırdım. İş gereği taşındığım Manisa'daki aile hekimden kaynaklana problemlerden dolayı geçen sene askerlik mevzusu ertelendi. Döndü dolaştı bu sene geldi, bu sefer benle bir problemi olsa gerek bu sefer üzerimdeki tüm eşyalar ile tartıya çıkarıp 66 kilo dedi 200 gramda kıyafet payı dedi düştü şaka gibiydi :D boyumu da kendi boyu 180'miş 198 olmama imkansızmış 190 yazdı. 1 haftadır işlemleri uzatınca kendisinin 184 Sabim'e şikayet etmek zorunda kaldım. Alt tarafı şehir hastanesine sevk verecek. İş yerine (şehir hastanesi) gelip rica edip boy kilo ölçümü yaptırdım
198 yerine 196 cm, geçen sene 61 olan kilom yerine 63.5 kilo geldim. Masa başı işten olsa gerek hafif kısalma olmuş.

Düzenleme: 184'e yaptığım talep meyvesi çok hızlı verdi pazartesi askere teslim oluyorum. Bundan sonra kilo ile ilgili problemim kalmadığına göre düzenli spor ile artık boyun hakkını verecek kiloya ulaşabilirim.

Son düzenleme:
Ben indirim var diye 3 tane pantolon aldım. 2 tanesi biraz dar geldi ama indirim var abi kaçırmam. Yeri, gelmişken anlatayım, bizim bir arkadaşın eşi sırf indirim var diye ucuzluktan bahçe makası almıştı. Yarın öbür gün bahçeli evimiz olursa kullanırım diye :) Neyse toparlayalım, ben bu bana dar gelen 2 pantolonu nasıl olsa zayıflarım diye aldım koydum kenara. o zaman 4 kilo fazlam vardı. Sonra akşam film izlemeler, çekirdekler çok tatlı geldi. 4 kilo üstüne 4 kilo daha aldım. Şimdi hiç bir pantolon olmuyor. Çok da iyi oldu çok da güzel oldu taam mı

@Şeffaf Hocam bu indirim hastalığı bende de var malesef... alakasız bir sürü şey alıyorum hatun evden kovacak yakında ...aynısının tıpkısı benzer olay yaşadım geçen sene 3 tane pantolon aldım şimdi yogun egzersız sonrası 4 kilo gitti göbek eridi 64 kilodayım ve malesef pantolonlar düşüyor şimdi de kilo alma derdindeyim...

@Şeffaf Hocam bu indirim hastalığı bende de var malesef... alakasız bir sürü şey alıyorum hatun evden kovacak yakında ...aynısının tıpkısı benzer olay yaşadım geçen sene 3 tane pantolon aldım şimdi yogun egzersız sonrası 4 kilo gitti göbek eridi 64 kilodayım ve malesef pantolonlar düşüyor şimdi de kilo alma derdindeyim...
Hahaha biri kilo alma derdinde biri kilo verme derdinde.

• Hahaha
Tepkiler: Hami Bulut
Her akşam mısır ,olmazsa olmaz 1 tane kavun büyüklüğünde ayva ,diğer meyve ve salatalarını saymıyorum, hindinin her türlüsü , üşümeyeyim diye kuyruk yağlı çorbalar(eskilerin dediği gibi bol kıkırdaklı), hamsi fırın ve enva i balık çeşitleri , bol kaymaklı ayva tatlısı 2 günde bir, çiğ köfte lavaşta olmalı marulla açlık hissi oluyor, her gün 1 demlik kuşburnu çayı (yazın iki kova toplamıştım erinmeden :harika: ) diyecem o ki kiloda tavan yaptım 77 lerden 83 e çıktım , her gün yaklaşık 1 saattan az olmamak kaydıyla bisiklette sürüyorum , ama farkındayım genede güzel göbek yaptım ya Canlar:)

gırtlağı kesmedikten sonra spormuş bisikletmiş hepsi yalan arkadaşlar... yediğimi azaltmadan 3 ay haftada 300 km yaptım hiç bir değişim olmadı. 1 aydır gece içtiğim 1 lt kolayı ve yanında yediğim kuruyemişi kestim, 5 kilo verdim.

31.12.2019da 91 kiloya yetiştim hayatımda ilk defa tabi bisiklet vardı ama ne fayda yemek yemeyi kesmediğim için ayın 31inde ilk spor salonuna gidişim yemeği kısmam ve pazartesi perşembe nafile oruçlarla şuan 86.650 kiloyum hedefim kısmetse 75 umarım buraya onu yazmak kısmet olur
IMG-20191231-WA0009.jpeg
IMG_20200118_202056.jpg

Ben bugün bu değerlerime baktirmayi düşünüyorum. Soğuk günlerin gelmesiyle aktivitelerim azalması ve abur cubur yiyeceklerle 5 kilo aldım kısa zamanda. Kilo vermeyi görünüş kadar sağlığımız için de düşünmeliyiz.
IMG_20200117_225119.jpg

IMG_20200117_225129.jpg

12 Eylül'de 67 kg iken şimdi 62 kg'yim.

KİLO VERMENİN EN İYİ YOLU NEDİR?
Az yiyip, daha fazla antrenman yapmak hiç de kolay değil
613d515999ad4bb0488c7d40850062ce

Yazar:
(link)
Tarih:
Ocak 16, 2020
Yazı Michael Donlevy Fotoğraf Tapestry

İnkar etsek de pek çoğumuz birkaç kilo vermek isteriz. Hatta bazılarımız birazdan da çok. Bir yandan bisiklet kilo vermek için harika bir araç çünkü bisiklet sürmek fazlasıyla kalori yakımına yardımcı olur. Ama başka bir yanıyla bisiklet sürüşleri depoyu tekrardan doldurmak için enerji jeli, şeker ve içecek gibi yiyecek ihtiyacı doğurur. Bisiklet üzerinde kilo vermek sanıldığı kadar da kolay değildir.
İlk önce RST Sport’tan antrenör Ric Stern’den gelen kötü haber ile başlayalım: “Tam bir reçete vermek için kişiden kişiye değişen çok fazla değişken var: Harcadığın kaloriden daha azını yemen gerekli, yiyecek seçiminde tutarlı olman gerekir ve antrenmanlarının da düzenli olması gerekir.”
Devasa bir yaşam şekli değişimiyle kilo vermek en azından olası. Pbcyclelecoaching.co.uk’tan Paul Bulter şehirdeki işini bırakıp, personel koç ve bisiklet antrenörü olduktan sonra yedi kilo vermiş.
“Kilo verme hedefiniz motivasyon, performans, modunuz ve sürdürülebilirlik açısından ulaşılabilir olmalı” diyor Paul Bulter. “Antrenman günlüğü tutmak ve antrenörlerle konuşmak bu konuda size yardımcı olacaktır.”
Ne kadar kilo vermek istediğinize bağlı olarak, her hafta 0.25kg ile 1kg arasında kilo vermeyi amaçlamalısınız. Pek çok insan için 0.5kg mantıklı ve ulaşılabilinir bir hedef, diyor Stern. “Yarım kilo yağ içerisinde yaklaşık 3,500 kalori enerji bulunur, dolayısıyla günlük alımınızı 500 kalori düşürürseniz, ya da harcadığınız enerji miktarını 500 kalori artırırsanız – ya da her iki değişkeni kombinleyerek – bir haftada 0.5kg kilo verebilirsiniz.”
Antrenmanınızda kilo vermeyi amaçladığınız bir süre oluşturun, ve bu sürenin sonuna geldiğinizde tartı ne söylerse söylesin durun
Sakın sayılarla takıntılı hale gelmeyin. “Antrenmanınızda kilo vermeyi amaçladığınız bir süre oluşturun, ve bu sürenin sonuna geldiğinizde tartı ne söylerse söylesin durun” diyerek tavsiyede bulunuyor Britanyalı bisiklet antrenörü Will Newton. Kendine bir hedef koy ve bir plan yap. Şimdi işte gerçekten bunu yapmalısın, peki nasıl?
Tabağını temizle
Tencereden uzak dur – Bundan dolayı, büyük bir makarna kasesine girip porsiyonunuzdaki sos kalıntılarını yalamanızı istemiyoruz.
“Abur cuburları bir kenara bırakın ve kendi pişirdiğiniz yiyecekleri yiyin” diyor Newton. “ve kalorilerden çok besinlere odaklanın. Karbonhidratlardan çok besin yönünden zengin gıdalara yönelin. Karbonhidrat ve şeker tüketimini azaltmak karaciğer, kalp ve böbreklerinizin sağlığı için de en iyisidir – özellikle de yeşil ve renkli sebzeler.
İnsanlar kilo vermenin aynı zamanda güçten de düşmek anlamına geleceği konusunda endişelidir, bunu merkez alırsak, pedallara daha az güç uygulayacağın anlamına gelir.
dietTrainingDoNut-1024x752.jpg

“Kiloyu yavaş yavaş vermelisin” diyor Stern. “Eğer bir anda yüklü bir enerji kaybı yaşarsan, gücün de düşecektir – ya da kas kitlenden yemeye başlayacaksındır.”
Eğer doğru şekilde kilo verirsen gücünden de kaybetmezsin. “Belki sprint hariç bisikletin tüm branşlarında güç, büyük oranda sürekli olarak kaslarınıza oksijen verme yeteneğinize bel bağlar” diyor Butler. “insanlar bunun büyük ya da küçük kaslara sahip olmakla ilgisi olduğunu zannediyor. Chris Froome’un iri bacak kasları yok. Hatta onların güçlü olduğundan bile emin değilim.”
Aşırı kilo tırmanırken ya da hızlanırken daha fazla güç ister, ve en kötüsü karın bölgesinde biriken yağ nefes alış verişini zorlar çünkü bisiklet üzerinde diyaframa baskı uygular.
Atletlerim doğru besini tükettiği takdirde ne kadar hızlı sürede kilo verdiğiyle ilgilenmem. Somon mu, brokoli mi yoksa pizza mı yiyeceğinize kendiniz karar verebilirsiniz
“Yağ ve kaslar aldığın oksijeni paylaşmalı, dolayısıyla aşırı yağ hücreleri kas hücreleriyle yarışır, ve “kas hücrelerinin oksijenini “çalar” diye ekliyor Butler.
Bu nedenle vücut yağını azalttıkça daha fazla güç üretirsin, daha az değil. Ve gücün kilo oranına göre artmasıyla küçük bir güç kaybını göze alabilirsin.
Buradaki anahtar kiloyu yavaşça vermek: “Atletlerim doğru besini tükettiği taktirde ne kadar hızlı sürede kilo verdikleriyle ilgilenmem. Somon mu, brokoli mi yoksa pizza mı yiyeceğinize kendi başınıza karar verebilirsiniz.”
Yapılması ve yapılmaması gerekenler herkes için farklıdır. Başka bir deyişle bir başkasının kilo verme yöntemi senin için ideal olmayabilir. Kendin için en uygununu bulmalısın.
“Bazı insanlar için kilo vermek, daha fazla yemek yeme ihtiyacı doğurabilir. Bu sayede daha yoğun bir antrenmanı tamamlayabilir ve bu yolla daha fazla enerji üretebilir” diyor Stern.
Gittikçe kötüleşiyor. “Buz banyosu kilo vermek için kullanılabilir ve işe yaradığına dair bazı kantılar var, ama soğuğa katlanmak zorundasın” diyor Newton. “Triatlon geçmişinden gelmeme rağmen soğuk sudan nefret ederim.”
Kaçınman gereken kesin çizgilerle çizilmiş bazı şeyler var. “Metabolizmanı hızlandırmak için bazı supplementler alabilirsin ama bunlar aldığın riske değmez” diyor Newton. “Onlar tehlikeli olabilir. Bir hastam bana şöyle söylemişti, ‘Kalbim çok hızlı atıyor ve neden olduğunu bilmiyorum.’ Pekala neler kullanıyorsun? Gerçekten biraz kilo vermek için sağlığını bozmak istiyor musun?
“Anoreksiyle başı dertte olan birkaç profesyonel bisikletçi vardı” diyor Stern. “Gerçekten uzun ve hızlı sürüşler yapan bisikletçileri duydum ki bu hiç de iyi bir fikir değil, ya da yağ ve proteini ayırmak için enerji içecekleriyle yaşayan atlerler.”
Ve bir de Tyler Hamilton var, diyor Butler, “yedi saatlik sürüşün ardından iki uyku ilacı alıp hiçbir şey yemeden uyuyan.”
“Kilit soru: Hangisi sağlıklı?” diyor Newton. “Froome, Wiggins ya da Bardet gibi görünmek yerine, uzun vadede sağlığını düşündüğünde daha makul yemeye gayret göster. Kendini açlıktan öldürmeden istediğin kiloları vereceksin ve sonuç olarak bisikleti daha iyi süreceksin.”

Bu yazı daha önce Cyclist Türkiye Ocak 2018 sayısında yayımlanmıştır.

Artık kütle acısından ziyade hacim artışından kaynaklı sıkıntı veriyor. Tartının ise pili bitmiş ....😅😄😁
Neyse ki baskül vardı. Dediğine göre 105 kg. Tutamıyoruz...... neyse ben pilavı ısıtıyorum..😅😄😁😁😁😁

Yokmu bir koca karı ilacı akşamları benim boğazımı durdursun 😱 iştah kesici lazım bana 🙄

Yokmu bir koca karı ilacı akşamları benim boğazımı durdursun 😱 iştah kesici lazım bana 🙄

Yemek (food anlamında değil eating anlaminda ) artık hayati gereklilik, amaca yönelik ihtiyaç ( kuvvet,kas kazanimi,bagirsak calistirma,zihni uyarma,sıcak tutma,serin tutma vb...) yada keyif olmanın ötesinde zaman geçirme ( mutfak,salon,wc) yöntemi oldu. Gündüz yogunluk/stress sebebiyle yemek istediginiz/istemediginiz halde iken mecburiyetten yada dusunceye/elişine odaklanma sebebiyle hiç aklınıza yada midenize uyarı gitmemesinden dolayı öğünü atladığınız yada otelediginiz olmuştur.
Uzun lafın kısası bir uğraş lazım . Hobi,spor,seyahat,....,.

Ramazanda farkedersiniz , zaman geçmez. O zaman anlarsınız yeme içmenin çoğu zaman geçirmek için olduğunu...

Not: yazıyı bu kadar uzatabilmenin sebebi evde çiğdem, bisküvi olmaması. Neyse ben bir adaçayı demleyeyim.😁😁😁

@Çağdaş78 yemeyi bilmiyorum ama, kanımca türk insanının bu kadar çay içmesinin sebebi bu işaret ettiğiniz konudur.

1.73-97 kg
Sıkıldım artık son 20 yaşından beri kiloluyum 34 yaşına geldim. en az 6-7 defa diyet dönemine girmişimdir. En son bu diyet olmayacak ömür boyu yaşam biçimim olacak dedim ama olmuyor. Evde trainer eşliğinde en az 4 defa kilo verdim. 103'ten 88'e düşüyorum. Psikolojik olarak rahatlama geliyor. 20 yaşından sonra bu kilonun altına inemedim. Sporu bırakınca diyeti de salıyorum. Normalde spor yapmıyorsan yediklerine dikkat etmen lazım ama ben tam tersi.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Geri