Beslenme tarzlarınız nasıl? Özel olarak şunu yapıyorum vs dediğiniz bir beslenme şekli var mı? Sadece sürmekle gitmiyor bu kilolar nasıl Bi beslenme lazım 😂
Amaç kilo vermek tabii ama bu süreci keyifli ve sürekli hale getirmek için sorduğunuz soru çok önemli ve yerinde olmuş.
Herkes kendi tarzını imkanları ve uygulayabilirligi ölçüsünde oluşturabilir. Kritik nokta, kendini bıktırmadan devam edebilmesi sanırım insanın.
Kendimden örnek verirsem,
sabah 7'de evden çıkmadan, 1 kaşık bal ve bir bardak süt.
9:30 gibi, 1 haşlanmış yumurta, 1 dilim peynir, 2 ceviz, 1 porsiyon meyve. Öğlene kadar 1.5 lt su.
Öğlen, ekmek, tatlı ve pilav hariç tüm öğün.
Bu arada, kendinizi asla aç bırakmayın ve işe yarayan gıdalar tüketin mutlaka.
Öğleden sonra 1 porsiyon meyve (1 muz ve 1 salkım uzum mesela) 7-8 findik. 1.5 lt su yine.
Akşam yemegi ekmek, tatlı ve pilav hariç yine tüm öğün. Tatlı olarak 1 sıra bitter çikolata veya sade dondurma ve biraz kaju tüketiyorum. Her akşam mutlaka 2 bardak pişirme bitki çayımı da içerim(tarifini bir ara yazarım
). Gördüğünüz gibi çok özel bir çaba gerektirecek beslenme değil. Ama size keyif vermeli unutmayin. Hepsini bir anda değil, yavaş yavaş uygulamanız devamlılık açısından çok önemli. Artık hiç paketli gıda tüketmiyorum ve bu beni hiç mutsuz etmiyor mesela. Umarım uzun yazımla sizleri sıkmamışımdır. Bu konuda, 2 yıldır düzeni sağlayıp, koruduğum için elimden geldiğince, bildiklerimi seve seve paylaşırım sizlerle.