Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Foruma Veda

Murat'ın paylaşımlarını ve videolarını takip eden birisi olarak üzüldüm, bu işten para kazanmadığının da farkındayım. Keşke bu kadar duygusal davranmasaydı. Videolarını tek başlık altında paylaşması gerektiğini paylaşımlarını okurken de fark etmiştim.

Diğer yandan forum yöneticisine de bir şey demek istemiyorum, o da aynı şekilde kendi zamanını harcayarak ortaya bir şeyler koyuyor.

İki taraf için de üzüldüm. Biri bir platform kaybetti, diğeri de içerik kaybetti.

Scudo
Evet, haklısınız, farkındayım ve ben de başlıkların birleştirilmesiyle ilgili çoğunluk gibi düşünüyorum. Uzun konu açanlar bilir ne kadar emek istediğini...

Konu birleştirmenin amacı nedir, ne zaman başladı, neden devam ediyor bunlara bakmak lâzım (benim de öğrenmem lâzım). Bu rahatsızlıkla ilgili pek tabii buna kendi başıma karar veremem. Yönetim ekibinden ortak bir karar çıkmalı. Elle tutulur bir karara vardığımızda bir bilgilendirmenin paylaşılması için buralarda olacağım.

Başlık birleştirme işlemi daha önce yönetimin ortak aldığı bir karar olabilir; benden önce alınmış bir karar olmalı çünkü yönetimde olduğumdan
beri böyle bir konu tartışılmadı. Bu konunun netleştirilmesi için ekip içinde tartışmaya açtım. Genel yaklaşımla ilgili olanda pek tabii ortak karar olmalı.
Fakat konu/başlık özelinde ortak karar almak mümkün değil ("..." başlığını birleştirelim mi gibi). Devreye o zaman kime göre/neye göre ayrımı girer. Girmese dahi herkes belli bir zamanda aynı aktiflikte buralarda olmayabilir. Bu yüzden, bu tip yaklaşımların bir standardı oluşturulmalı ve dediğim gibi elle tutulur bir karar alındığında paylaşılacağından emin olabilirsiniz.

Forum bir admin, ben dahil iki yönetici ve bir moderatörle yönetiliyor. Yani kaynak kısıtlı. Genişletilmesi için ne yapılabilir bunu da görüşeceğiz.

Yönetim adına ortak karar almak nasıl bu kadar zor olabiliyor anlamıyorum. Herkesin kendi kuralları var anlaşılan. Ki bir yönetici olarak sizin de bir kısmından haberiniz olmadığına göre durum bu.

Bilmiyorum var mı ama sadece yöneticilerin görüp yazabildiği bir gizli alan olur. Yönetimsel şeyler burada konuşulup tartışılır ve buranın en tepesine de alınan ve uygulanan kararlar yazılır. Yeni gelen de bunları görür ona göre davranır.

Şu anlattıklarınız gerçekten inanılmaz geliyor. Sözüm genel olarak forum yönetimine; böyle yönetim anlayışı mı olur?

Murat'ın paylaşımlarını ve videolarını takip eden birisi olarak üzüldüm, bu işten para kazanmadığının da farkındayım. Keşke bu kadar duygusal davranmasaydı. Videolarını tek başlık altında paylaşması gerektiğini paylaşımlarını okurken de fark etmiştim.

Diğer yandan forum yöneticisine de bir şey demek istemiyorum, o da aynı şekilde kendi zamanını harcayarak ortaya bir şeyler koyuyor.

İki taraf için de üzüldüm. Biri bir platform kaybetti, diğeri de içerik kaybetti.

@mustuner 'in gönderisini ilk kez dün sabah görüp tıkladım. uzakdoğu ülkelerinde dağları bisikletle dolaştıgını görünce hemen beğeni / like attım. fakat adamın birkaç konusu çuvala doldurulurcasına tek konu yapılıp konu adı değiştirilmiş, duygusal davranması kaçınılmaz. Şimdi adamı google da baktım, ekran görüntüsünü imgur'a koydum, forumun bandwidth'ini hosting giderlerini arttırmaz:

oSTP87h.png

Türkiyeden kalkıp asyadaki dağları bisikletle gezmiş adam Internette var, bisiklet forumunda yok, fiyasko bir durum.

Son düzenleme:
Gordugum kadari ile sadece burasi degil forumlarin buyuk bir oranı copluktur. Gereksiz ve tekrar sorular, konular, manasız atısma ve tartismalar.
Hatta internetinde oyle!

Bu nedenle arama motorları ve filtreler tasarlanmış, hayatı kolaylastirmiştir. Ve buna ragmen spesifik birsey ararken hala çöp eşeler gibi hissedebiliyoruz.

Konu birleştirirken izlenen teknik, yöntem, teknoloji nedir bilemiyorum. Acikcasi ilgilenmiyorum bile. Ancak sonuc çöpleri ayıklamak olmanın yanısıra maalsef pek çok faydali konu ve emeğide çöpe dönüştürüyor.

Ana konu ve altındaki gereksiz mesajlar (elbette gerekli mesajlarda var) birbirine karisiyor. Mesajlar sanırım tarih ve saate gore siralanıyor ve birlestiginde her konu ve altındaki mesaj arapsaci gibi manasız bir oruntu olusturuyor. Okudugunuzda anlasilmaz ve surekliligini kaybetmiş bir ucube ile karsilasabiliyorsunuz. Bu durum eek vermiş bir icerik ureticiyi elbette buyuk bir hayal kırıklıgı ve uzuntuye itecektir.

Geneline baktıgımızda donemsel olarak bir avuc uyenin surekli yazistigi bir forum ve geri kalanların takipci oldugu bir foruma donusmus halde bisikletforum. Kaliteli içerik ureticilerde kusturuldugu surece gittikçe körelecek ve arama motoru ile istedigi bilgiyi goruntuleyip ayrılan çöküşe geçmiş bir yer olacak.

Finansal olarak karlı olup olmadigini bilmiyorum. Sonucta gönüllülük esasi ve sponsor bir bisiklet firmasi formunda ilerledigi için çokta profesyonel bir platformu kısa surede oluşturamayacağımız aşikar. Yonetim kadar içerik ureticiler ve biz uyelerde sorumluyuz. Ama gidisati cokta parlak gormuyorum. Belki konu birleştirmede biraz secici olmak, emek ve kişisel haklara saygılı davranmak, çöpe dönüşen kısımlar icinde arama motor ve filtrelerin gucune sıgınıp gormezden gelmek, gerektiginde engelle butonu ile hoşlanmadigimiz seyleri halının altına supurmek veya devekusu gibi kafamızı kuma gömmek şimdilik en uygun çözüm olabilir.

Youtube gerçek eşitçil bir ortam. Benim yorumcu olarak en cok takıldığım sitelerden biri. Adam uzakdoğuya gidip videolar cekmiş, onların burada konusunu açmış, son derece legal bir konu. Böyle bir konuyu bile kaldırıp atmak?
"Kaldırıp atmak"? Şu yazdığını okuyan da "yeni başlık açıp yazdığın için sana ceza, gönderiyi sildik" falan dediler zanneder. Taşındı sadece. Eğip bükmeye pek bi meraklısın.

Jant teli ile ilgili yardım istediğim konu 2010 yılının alakasız bir konusu ile birleştirilmiş olduğunu gördüm. Şimdi anladım mevzuyu 🙂
Kopan jant telinden bulmak için başlık açmışsın (ne kadar da yeni başlık açmayı hakeden orjinal bir olay), ve jant modelin için açılmış başlığa (Ksyrium SL) taşınmış. Çok alakasız gerçekten. "Trafikte dikiz aynası kullanımı" başlığına taşınmalıydı. Başlığın tarihi belirtmişsin bi de. Ne oluyor, 2010'da açılınca başlık bayatlamış mı oluyor?

Gereksiz bir düzeltme olmuş. Madem tüm mesajlar tek bir başlık altında birleşecek o zaman farklı konular neden var? Kesinlikle ayrılan arkadaşa hak veriyorum.
"Tek bir başlık olsun her şeyi cumburlop oraya yazalım" diyen birini görmedim ben. Alınan her bisiklet ürününe inceleme adı altında başlık açılabilmesi veya her youtube videosuna başlık açılabilmesinden bahsediyoruz.

Takip ettiğim kadarıyla başlıkları gayet derli topluydu. Hangi ülkede ne yapmış, nereye gitmiş akıcı bir şekilde takip ediliyordu. Ciddi bir emeği de cabası. Hangi birimiz yapabiliriz bunu, adam hayalleri gerçekleştiriyor.
Başlıkların kendi içindeki sunumu, düzenine bir şey diyen olmadı. Dikkatli okuyun, başka yerinizle okumayın. Olay, her youtube videosuna ayrı başlık açması.

"Kısa kes" diyen arkadaşlarımız için; konu birleştirmeyi destekliyorum, bu birleştirmeleri yaparken uygulanmakta olan yöntemi desteklemiyorum.
Benim eleştireceğim nokta şu olur, yönetim oyunun kurallarını baştan anlatmıyor. Bu yönde bir karar alındıysa, bir ihtarname ile duyur. Sonra itiraz eden olursa, "ben söylemiştim" deme hakkın olur.

Konuları birleştirmek forumu güncel tutmak amaçlı anlayabiliyorum ancak kalkıp 10 sene önce açılmış bir konu ile birleştirmek hiçte güncelleme olmuyor.
Yılın nasıl bir etkisi var burada? Yeni Mesajlar panelinde başlığa tıklanınca url'ye /unread?new=1 ekleniyor, direkt yeni mesajların olduğu sayfa açılıyor. Yani "şimdi son zamanlardaki muhabbetin geçtiği sayfayı bulmalıyım" olayı da yok. O zaman, konuyla alakalı eski başlığa taşınmasında ne sorun var? Misal, "Tırmanışımı nasıl geliştiririm" muhabbeti 20 yıl önce de vardı, şimdi de var, her zaman da olacak.

Türkiyeden kalkıp asyadaki dağları bisikletle gezmiş adam Internette var, bisiklet forumunda yok, fiyasko bir durum.
Bisiklet forumunda yok? Turları tek başlığa toplanınca bir anda buhar olup gidiyor di mi bu gönderiler?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Merhaba, yani burada "ahbap/kanka olanlara" mı veriliyor? Öyleyse bu çıkarıma nereden vardınız?
Sadece burası için değil Türk sitelerinde genelde böyle oluyor demek istedim. Karısı gıcık oldu diye üye banlayan admin gördüm 🙂

"Tek bir başlık olsun her şeyi cumburlop oraya yazalım" diyen birini görmedim ben. Alınan her bisiklet ürününe inceleme adı altında başlık açılabilmesi veya her youtube videosuna başlık açılabilmesinden bahsediyoruz.
Daha önce de benzer bir konuşma gerçekleştirmiştik 🙂Daha sabah Schwalbe Marathon lastik konusunda bilgi ihtiyacım olduğu için forumu taradım. Zırhlı lastik konusunda konuşuluyor. Adam bir soru sormuş. Atıyorum 8 mesaj sonra ona cevap gelmiş. Aradaki 7 mesajı gereksiz yere okuyup vakit kaybı yaşıyorum. Konu bütünlüğü de kopuyor. Bazen sonuca hızlı ulaşmak istediğim zamanlar oluyor. Yoksa boş vaktim varken keyfi bir şekilde tüm forumu okumayı severim orası ayrı. Ama dediğim gibi yazılan mesaja verilen cevapta aranan anahtar kelime geçmiyorsa arama aracı ile de o cevaba erişemiyorsun. O ürüne özel konu olsa hemen takibini yapabilirsin. Bazı üyeler alıntı yapmayı veya cevap vermeyi de pek kullanmıyor. Öyle olaylarda tamamen kayboluyoruz.

Özel olarak takip etmeyi seçtiğimiz ürünler için de diyelim ki konuyu takip etme özelliğini kullandık. Ben Marathon lastiği için zırh konusunu takip ettiğimde oraya yazılan gerekli gereksiz tüm marka model ve sorulara muhattap oluyorum. Halbuki konu başlığı aradığım ürüne ait olsa alakalı kişilerden bildirim alıp takip ettiğim gerçek ürünle alakalı bilgileneceğim.

Sonuç olarak bu bir tercih meselesi. Yönetim böyle tercih etmiş. Kullanıcıların çoğunluğu da bunun tersini tercih ediyor. Bir anket açılıp çoğunluğa göre karar verilip bundan sonra alınan kararlar buna göre uygulanabilir.

Başlıkların kendi içindeki sunumu, düzenine bir şey diyen olmadı. Dikkatli okuyun, başka yerinizle okumayın. Olay, her youtube videosuna ayrı başlık açması.

@Can Çelik
"Dikkatli okuyun, başka yerinizle okumayın" yazmışsınız.

Nezaketsizliğinizden dolayı sizi kınıyorum. Başka da bir şey demiyorum..

NEDEN BİSİKLET FORUMU BIRAKIYORUM?

Başlık büyük ihtimalle kısa bir süre sonra Bisiklet Forum yöneticileri tarafından ya kitlenecek ya da silinecektir. Ben yine de içimdekileri buraya dökeyim.

2014 yılından bu yana Bisiklet Forum üyesiyim. 2022 yılında eşimle birlikte bisikletlerimizle Asya kıtasında bir seyahata başladık. Bu seyahatimizdeki anılarımızı da Dünyaperestiz isimli Instagram, Facebook ve YouTube hesaplarımızdan başta bisikletseverler olmak üzere ilgisini çeken herkesle paylaştık, paylaşmaya da devam ediyoruz.

Bisiklet Forum’da da turdan fotoğraflarımız, her fotoğrafın açıklaması, YouTube videoları ve ileride de blog içerikleri gelecek şekilde başlıklar oluşturduk. Başlıklar arasında linklemeler hazırladık. Asya turumuz özelinde 2022 yılından bu yana da Bisiklet Forum’a bir arşiv olarak gerçekten büyük emekle katkı sağlıyordum. Forumda pek de ilgi çekmiyordu ancak tek isteğimiz bir gün buralarda tur yapmak isteyen olursa düzenli bir şekilde bilgiye erişsin, soracakları varsa sorsun, biz de elimizden geldiğince yardımcı olalım. Türkçe kaynak zaten çok çok az. Tek isteğimiz vardı Türkiye'nin en büyük bisiklet topluluğuna deneyimlerimizi aktarmak, insanların kolayca kaynak bulabilmesi.

İki yıl boyunca Bisiklet Forum’da ‘‘Uluslararası Tur’’ başlığı altında neredeyse tek katkıyı biz yaptık. Bu işte maddi bir çıkarımız da yok. Zaten işimiz de bisikletle gezip, para kazanmak değil. Aksine neyimiz varsa bu deneyim için harcadık. Pişman da değiliz. Sadece deneyimimizi paylaşmayı ve ortak paydada yeni insanlar tanışmayı seviyoruz.

Ben şu anda Endonezya’dayım ve burada bir bisiklet turu yapıyorum. Bu sabah uyandığımda Bisiklet Forum’a bir göz atmak istedim. Gerçekten de büyük bir şok yaşadım. Bisiklet Forum yöneticileri (kim ya da kimler bilmiyorum), 2014 yılından bugüne forumda açtığım ne başlık varsa (Yurt içi – yurt dışı), karman çorman hepsini ucube bir başlıkta birleştirmiş.

İlk başta büyük hayal kırıklığı yaşadım. Hemen iletişim formundan WhatsApp numaramı paylaştım. Nedenini öğrenmek istiyordum. Ancak başlıktaki isyanımdan sonra bu başlığı da tartışmaya kitlediler.

İlk başta ne yaptığını bilmeyen bir yöneticinin eseri sandım. Ancak sonrasında hala tek kelimeden başlığı da kitledikleri zaman anladım ki bu tamamen bize karşı yapılan bir şey. Bilinçli olarak buraya yaptığımız katkılar bozulmak istendi. Fakat neden? Neden sorusunun yanıtını bulamıyorum. Biz kime ne kötülük yaptık? Kime ne saygısızlık yaptık? Kendi halimizde bisikletle seyahat ederken tecrübelerimizi paylaşıyoruz.

Başlıklar kitlense ya da silinse diyeceğim ki bir kural ihlali yapmışız. Fakat hayır 2014 yılından bu yana tüm başlıklar birbirine geçirilerek bozulmak istenmiş. Biraz vicdanı olan herkes, harcadığım emekten dolayı isyan ettiğimi anlayacaktır. İyi niyet olduğunu düşünmüyoruz. İyi niyet olsa biri önce iletişime geçer; ‘‘Şu, şu nedenden dolayı, başlıkları birleştirmeyi düşünüyoruz. Nasıl yapalım?’’ der. Ona göre biz de düzenleriz.

Neyse, artık olan olmuş. 2022 yılından bugüne kadar kimseyi rahatsız etmeyen içeriklerimiz, belli ki birilerini çok rahatsız olmuş. Neden bu ülkede insanlar birbirine aşağıya çekmek ya da zarar vermek için uğraşıyor?

Ben bir muhatap bulamadım. Benimle konuşmak yerine sadece başlığı kitlediler.

Benim için Bisiklet Forum bitmiştir.

Fakat Bisiklet Forum’daki hesabımın silinmesi, açtığım başlıklar ve tüm mesajlarımın silinmesi için muhatap bulamıyorum. Bunu da bugün ya da en geç bu hafta bir avukatla görüşüp hukuki yollarla çözmeye çalışacağım.

Dediğim gibi Endonezya’da bisiklet turundayım ve bugün tura ara verip, bununla uğraşmak zorunda kaldım.

Bu zamana kadar destek olan tüm Bisiklet Forum üyelerine teşekkür ederim.

Bu başlık altında bir polemiğe de girmek istemiyorum. Vicdanı olan herkes anlayacaktır isyanımı. Sadece empati bekliyorum.

Bisiklet Forum’da artık olmayacağım.

Sağlıcakla kalın,

Hayırlı ramazanlar
adam haklı beyler

Can Çelik adlı şahıs her daim insanları provoke ediyor.

Bu durumla övünmüyorum, hatta bugün yine yazdım yönetime bisikletforum.com.tr size devir edeyim, web işlerinden elimi ayağımı çekiyorum diye. Fakat gelen 86 üyenin 50 kullanıcısı bisikletforum.com'dan gelenler ve gelenlerin çoğu bu Can Çelik denilen elemanın yazılarından şikayetçi.

Yönetime kaç defa dedim. Bu ve bunun gibi kişiler yüzünden çok fazla kullanıcı kaybediyorsunuz diye.

Burada adamın o kadar emeği boşa gitmiş, saçma bir başlık altında toplanmış tüm emeği ve bu durumu hâlen şuursuzca savunuyor. Ve bu eleman o kadar kışkırtıyor ki insanı, siz sinirlenirsiniz ve bunun yüzünden forumdan ban yersiniz. Tam bir provokatör.
Ben de bana olan ilk yazısında blokladım, muhattap alınacak bir insan değil, herhalde bende tek bloklu kişi de o. Forumun bu tarz insanlardan temizlenmesi lazım, huzuru bozuyorlar.

Koşuforumdan da belki beni bilirsiniz Orada bisiklet tavsiyende bulunmuştunuz Bu şhs yüzünden 1 hafta forumda ban yedim Ama yollarda ban yoktu ben pedela devam ettim:d Başka forumlardan da tanıştığım bazıları bu şhs yüzünden formu bırakmışlar Benim engelimde tek şhs

Ben de bana olan ilk yazısında blokladım, muhattap alınacak bir insan değil, herhalde bende tek bloklu kişi de o. Forumun bu tarz insanlardan temizlenmesi lazım, huzuru bozuyorlar.
Blok nasıl yapılıyor. İlgili kişinin örnegin üstteki mesajında bakıyorum, paylaş var, favori, mesaj, şikayet var, blok yok.

@mustuner 'in gönderisini ilk kez dün sabah görüp tıkladım. uzakdoğu ülkelerinde dağları bisikletle dolaştıgını görünce hemen beğeni / like attım. fakat adamın birkaç konusu çuvala doldurulurcasına tek konu yapılıp konu adı değiştirilmiş, duygusal davranması kaçınılmaz. Şimdi adamı google da baktım, ekran görüntüsünü imgur'a koydum, forumun bandwidth'ini hosting giderlerini arttırmaz:

Madem ki bunu bana cevap yazdınız. Ben M. üstüner'i severim ve uzun zamandan beri takip ediyorum. Nitekim ben de bir kayıp olarak tanımladım. Bu konuda sonuna kadar hemfikirim. (tanımadığım bir kişi hakkında konuşmak ne kadar garip, okuyorsa kendisinden özür dilerim).

Murat'ın belki burada tek hatası her ülke için ayrı bir sayfa açması oldu. Bir takipçisi olarak ben dahi bunu garipsedim, bu yüzden admine fazla bir şey söylemek de istmiyorum.

Keşke orta yolu bulsalardı diyorum sadece. Admin ince düşünememiş, murat da sabırlı olamamış.

Ben kendisini yine youtube'dan takip edeceğim, bu farklı bir konu... Ben de takdir ediyorum. Eşim, sağ olsun, hadi kalk gidelim desem peşime takılır ama o cesareti herkes gösteremiyor.

Madem ki bunu bana cevap yazdınız. Ben M. üstüner'i severim ve uzun zamandan beri takip ediyorum. Nitekim ben de bir kayıp olarak tanımladım. Bu konuda sonuna kadar hemfikirim. (tanımadığım bir kişi hakkında konuşmak ne kadar garip, okuyorsa kendisinden özür dilerim).

Murat'ın belki burada tek hatası her ülke için ayrı bir sayfa açması oldu. Bir takipçisi olarak ben dahi bunu garipsedim, bu yüzden admine fazla bir şey söylemek de istmiyorum.

Keşke orta yolu bulsalardı diyorum sadece. Admin ince düşünememiş, murat da sabırlı olamamış.

Ben kendisini yine youtube'dan takip edeceğim, bu farklı bir konu... Ben de takdir ediyorum. Eşim, sağ olsun, hadi kalk gidelim desem peşime takılır ama o cesareti herkes gösteremiyor.
Adam geziyor acmasin mi her ulkeye ozel bi baslik?
Zaten butun basliklari alt alta atinca konudan da bisey ogrenilemiyor bu da soylendi.
Bunun disinda benim gibi cidden belirli iki ulke arasinda nasil bisikletle yolculuk yapildigini merak eden bi kitle de var onlarin da cabalarina engel oluyor bu durum.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Yukarıda ki yazışmaları okudum ve günümüzde Forum Kültür'nün yine yozlaşmasına tanık olduğumu anladım yorum yapmadan geçemeyeceğim. :)
Bu foruma 2019 yılında üye olmuşum. Uzun zamandır bisikletim olmaması ve hayat koşuşturmacasından aktif değildim.
Yeni bisiklet aldım tekrar burayı takip edip gündemi yakalamak istedim.
2004-2010 yıllarında forumların ilgi odağı olduğu dönemde hem sıfırdan forum kurulumu hem mevcut web sitelerinde yöneticilik vb bazı sitelerde görev almıştım.

Benimde bu konuda bir eleştirim olacak, az önce bir konu gördüm . Sanırım bahsettiğiniz birleştirme yöntemi ile 2014 yılında açılmış bir konu ile , pazar günü yeni açılan bir konu bu konu ile birleştirilmiş. Böyle bir birleştirme forumu temiz tutmak için yapılacak bir adım ne yazık ki değildir. Aksine hatalıdır.
Forum mantığında kategori belirlenir ve kullanıcıların o kategori altına konu açması istenir. Eski ve yeni açılan konular BİRLEŞTİRİLMEZ. Eğer gereksiz konu açıldığı düşünülürse konu kilitlenmeli veya doğru kategori altına taşınmalıdır.

Dipnot: Can ÇELİK kullanıcının yorumları benimde zaman zaman dikkatimi çekti, çözümcül değilde kavga çıkarmaya yatkın agresif bir yorumları olduğu için bende engelledim. Bence yönetimin bu arkadaşa ufak bir uyarı yapması forumdaki ortamın sağlığı için iyi olacaktır.

Geri