NEDEN BİSİKLET FORUMU BIRAKIYORUM?
Başlık büyük ihtimalle kısa bir süre sonra Bisiklet Forum yöneticileri tarafından ya kitlenecek ya da silinecektir. Ben yine de içimdekileri buraya dökeyim.
2014 yılından bu yana Bisiklet Forum üyesiyim. 2022 yılında eşimle birlikte bisikletlerimizle Asya kıtasında bir seyahata başladık. Bu seyahatimizdeki anılarımızı da Dünyaperestiz isimli Instagram, Facebook ve YouTube hesaplarımızdan başta bisikletseverler olmak üzere ilgisini çeken herkesle paylaştık, paylaşmaya da devam ediyoruz.
Bisiklet Forum’da da turdan fotoğraflarımız, her fotoğrafın açıklaması, YouTube videoları ve ileride de blog içerikleri gelecek şekilde başlıklar oluşturduk. Başlıklar arasında linklemeler hazırladık. Asya turumuz özelinde 2022 yılından bu yana da Bisiklet Forum’a bir arşiv olarak gerçekten büyük emekle katkı sağlıyordum. Forumda pek de ilgi çekmiyordu ancak tek isteğimiz bir gün buralarda tur yapmak isteyen olursa düzenli bir şekilde bilgiye erişsin, soracakları varsa sorsun, biz de elimizden geldiğince yardımcı olalım. Türkçe kaynak zaten çok çok az. Tek isteğimiz vardı Türkiye'nin en büyük bisiklet topluluğuna deneyimlerimizi aktarmak, insanların kolayca kaynak bulabilmesi.
İki yıl boyunca Bisiklet Forum’da ‘‘Uluslararası Tur’’ başlığı altında neredeyse tek katkıyı biz yaptık. Bu işte maddi bir çıkarımız da yok. Zaten işimiz de bisikletle gezip, para kazanmak değil. Aksine neyimiz varsa bu deneyim için harcadık. Pişman da değiliz. Sadece deneyimimizi paylaşmayı ve ortak paydada yeni insanlar tanışmayı seviyoruz.
Ben şu anda Endonezya’dayım ve burada bir bisiklet turu yapıyorum. Bu sabah uyandığımda Bisiklet Forum’a bir göz atmak istedim. Gerçekten de büyük bir şok yaşadım. Bisiklet Forum yöneticileri (kim ya da kimler bilmiyorum), 2014 yılından bugüne forumda açtığım ne başlık varsa (Yurt içi – yurt dışı), karman çorman hepsini ucube bir başlıkta birleştirmiş.
İlk başta büyük hayal kırıklığı yaşadım. Hemen iletişim formundan WhatsApp numaramı paylaştım. Nedenini öğrenmek istiyordum. Ancak başlıktaki isyanımdan sonra bu başlığı da tartışmaya kitlediler.
İlk başta ne yaptığını bilmeyen bir yöneticinin eseri sandım. Ancak sonrasında hala tek kelimeden başlığı da kitledikleri zaman anladım ki bu tamamen bize karşı yapılan bir şey. Bilinçli olarak buraya yaptığımız katkılar bozulmak istendi. Fakat neden? Neden sorusunun yanıtını bulamıyorum. Biz kime ne kötülük yaptık? Kime ne saygısızlık yaptık? Kendi halimizde bisikletle seyahat ederken tecrübelerimizi paylaşıyoruz.
Başlıklar kitlense ya da silinse diyeceğim ki bir kural ihlali yapmışız. Fakat hayır 2014 yılından bu yana tüm başlıklar birbirine geçirilerek bozulmak istenmiş. Biraz vicdanı olan herkes, harcadığım emekten dolayı isyan ettiğimi anlayacaktır. İyi niyet olduğunu düşünmüyoruz. İyi niyet olsa biri önce iletişime geçer; ‘‘Şu, şu nedenden dolayı, başlıkları birleştirmeyi düşünüyoruz. Nasıl yapalım?’’ der. Ona göre biz de düzenleriz.
Neyse, artık olan olmuş. 2022 yılından bugüne kadar kimseyi rahatsız etmeyen içeriklerimiz, belli ki birilerini çok rahatsız olmuş. Neden bu ülkede insanlar birbirine aşağıya çekmek ya da zarar vermek için uğraşıyor?
Ben bir muhatap bulamadım. Benimle konuşmak yerine sadece başlığı kitlediler.
Benim için Bisiklet Forum bitmiştir.
Fakat Bisiklet Forum’daki hesabımın silinmesi, açtığım başlıklar ve tüm mesajlarımın silinmesi için muhatap bulamıyorum. Bunu da bugün ya da en geç bu hafta bir avukatla görüşüp hukuki yollarla çözmeye çalışacağım.
Dediğim gibi Endonezya’da bisiklet turundayım ve bugün tura ara verip, bununla uğraşmak zorunda kaldım.
Bu zamana kadar destek olan tüm Bisiklet Forum üyelerine teşekkür ederim.
Bu başlık altında bir polemiğe de girmek istemiyorum. Vicdanı olan herkes anlayacaktır isyanımı. Sadece empati bekliyorum.
Bisiklet Forum’da artık olmayacağım.
Sağlıcakla kalın,
Hayırlı ramazanlar