Herkese keyifli forumlar 🙋🏻♂️, açıkçası yorumları okudum ve konulardan da haberim vardı. Kimisine anlamsız gelebilirken kimisine çok hassas gelebilir... Pek çok insan için, örneğin, neredeyse bisiklet görmemiş bir insan için bu konular bomboş iken; sadece bu konu altına yazanlar için bile ne kadar değerli olduğunu görüyoruz...
İnsanın doğasını bilmek gerekiyor ilk önce.. Bizler ne ile güdüleniyoruz, davranışlarımızı ya da konuşmalarınızı, bisikletimizi, kıyafetlerimizi neye göre seçiyoruz ya da seçmiyoruz? Haliyle , bu konuya da öyle bakmak lazım.. Hatırlıyorum, forumun bir yerinde "asla durma" YouTube kanalı -sahibi Fatih Topçu yu bilmeyeniniz yoktur- konusu geçti.. dendi ki, adamın sponsorları var, arabası var, bisikleti var, çalışmıyor, sadece gezip, yiyip içip bisiklete biniyor... Bu kadar şanslı biri olmak gerçekten kolay değil.. Pek çoğumuz gibi geçim sıkıntısı, çalışmak, öğrenim hayatımızın bir an önce bitmesi ya da en başarılı şekilde tamamlanması, hastalıklar, manevi boşluklarımız , vs gibi konular ile mücadele etmek zorunda kalıyoruz... O yüzden, hayatımızın içinde bisiklet bazen hiç veremediğimiz wattlar ya da çıkamadığımız rakımlar gibi kalıveriyor bisiklet. Bu noktada, açık konuşmam gerekirse, Asla Durma içeriklerinin pek çoğu bana batıyor.. Rahatsız oluyorum.. Çünkü, adamın yolu, MTB yi geçtim, TT bisiklet antrenmanı için bile ayırabilecek, haftalık 15-20 saati varken, istediği şehire istediği kadar gidip antrenman yapabilecek iken ve üstelik bu adamdan bir başarı da bekleyen yokken , bizler, örneğin ben, Zone 2 yapmadan Zone 3 te Zone 4 te eve giderken daha doğrusu eve ya da işe yetişmeye çalışırken buluyorum kendimi... Burada aslında ölçümüz şu olmalı, işimize yarayanı almak, kullanmak. Yaramayanı ise kullanmamak, almamak... Pek çoğumuz için bu malesef böyle..
Bisikletli geziler söz konusu olduğunda ya da incelemeler olduğunda ve bunların hakkını vererek yapmaya çalışan, bu konuya da muhattap olup, forumu bırakanlara sormak istiyorum. Sizin yaptığınız ceza mı, ödül mü? Kişisel tatmin mi? Bir kaç kişinin hatalı/kastılı/taraflı tercihleri yüzünden, sizi takip eden ya da yapıp ettiklerinizden kendisine yeni bir yol çizen pek çok kişiyi de mahrum bıraktığınızdan da forum yöneticileri mi sorumlu tutulmalı? Girip, içerik koymazsınız anlarım. Ya da girmemeyi.. Ama ben çıkıyorum demek bana çok da insaflı gelmiyor...