Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Foruma Veda

Scudo
Jant teli ile ilgili yardım istediğim konu 2010 yılının alakasız bir konusu ile birleştirilmiş olduğunu gördüm. Şimdi anladım mevzuyu 🙂

Üzüldüm. :(
Bu konuda Murat bey haklı görünüyor. Bilgi paylaşımının değeri bu kadar kolayca aşağı çekilemez. Ortada çok ciddi bir emek var ve bir de sorgusuz sualsiz emeğe karışmak var. Yanlışlık varsa nedeni mertçe söylenip düzeltme yoluna gidilmeli. Forum yönetimi bir özürle durumu düzeltme olgunluğunda olmalı.

Takip ettiğim kadarıyla başlıkları gayet derli topluydu. Hangi ülkede ne yapmış, nereye gitmiş akıcı bir şekilde takip ediliyordu. Ciddi bir emeği de cabası. Hangi birimiz yapabiliriz bunu, adam hayalleri gerçekleştiriyor.

Forum kuralları gereği yapılmıştır orasını bilmiyorum ama en azından kendisine nezaketen de olsa bildirilebilirdi. İstişare edilip orta yol bulunmadan pat diye yapılmamalıydı. Bu forum biz bisiklet sevenler sayesinde var. Lütfen göz ardı edilmesin. Bazı arkadaşların bu noktadaki yorumları üzücüden öte kırıcı.

Durum gerçekten üzücü. Ciddi emek ve çabayla güzel içerikler ekleyen bir üye olarak tanıyorum.
Adminimiz kusura bakmasın ama yapılan iş "işgüzarlık"

forumda var öyle kendini yönetici zanneden gereksiz zevat; 2021 yılıydı Kazakistan bağımsızlık günü için güzel bir etkinlik yapmıştık, iki fotoğraf ve video paylaşmıştım, yönetici hazretleri sadece tek fotoğrafa izin vermişmiş o gün bugün takip ettiğim kişiler ve başlıklar haricinde foruma katkıda bulunmuyorum; Murat ve Yasemini tur başlangıçlarından beri takip ediyorum hatta instagramdanda ara ara konuşuyoruz; gayet efendi, yazdıkları da anlattıkları da üsturuplu olan kişiler; zeka yoksunu bir yöneticimsi tarafından foruma küstürülmeleri talihsiz olmuş...

Yanlış yapılmış, paylaşımlar ve açılan başlıklar kişisel mal gibi düşünülmeli aslında. Fikir hakları kapsamında açık bir kural ihlali olmadan dokunulmamalı. Ortadoğu toplumları bütünü önemsediği için bireyselleşemiyor ve bireysel haklara bir türlü hakettiği değeri gösteremiyor. Herkesin bildiği hikaye ''Berlinde yargıçlar var'', yönetici de olsan bireylerin haklarına saygı duymak zorundasın.

üslup;
*anlatma biçimi, deyiş ya da yapış biçimi.

*bir çağa, bir ülkeye ya da bir sanatçıya özgü teknik, renk, söyleyiş ve biçimlendirme özelliği.

*sanatçının anlatma ya da yapma yolu, anlatış özelliği; duygu, düşünce, eylem ve düşlerin kişisel anlatım biçimi.

Hani Nasreddin hocanın meşhur hikayelerindendir;
Herkese hak verir. Dayanamayıp, hocam herkese hak veriyorsun böyle iş mi olur?
Hoca: Valla ne diyim, sen de haklısın. . 🙂

Herkesin kendine göre! Bir nedeni vardır mutlaka. . Haklı olmak kadar, haklı kalmak da önemlidir. Belki daha önemlidir!

Burada da üslup haklı kalıyor olmanın önemli bir ölçüsü.
Keşke insanlar doğru olanı örnek alsa! Günümüzün yozlaşmış, çürümüş insan ilişkilerinde, insanlar eleştirdikleri düzene muhalif kimliklerini kendi mecralarında da koruyor olsa, keşke. .

(Şahsi düşüncem) Murat bey belli ki kırılmış, kendisini anladığımı düşünüyorum. Eşiyle beraber çoğu insanın cesaret dahi edemeyeceği bir serüven yaşıyor. Duygusal davranması bu yüzden..
Dünyanın, ekonomik ve zorlu bir süreçten geçtiği bu dönemde, katkı ve cesaretlerinin bu şekilde cevaplandığını görmek üzücü. .

En azından bu konuya bir bilgilendirme yapılabilirdi.
Bu şekilde yapılmasının mantığı yapan kişilerce paylaşılabilirdi. .
Forumu, değerli kılan katılımcılar-üyeler değil mi?

Gereksiz ve üzücü bir hareket.. Teşvik edileceğine soğutuluyor. Yakışmamiş. Umarım bu yanlıştan bir an önce dönülür..

Üzüldüm cidden..

Benim Giant TCR maceram vardı sonrasında Orbea M30i maceram oldu onun içinde ayrı konu açtım hikaye gibi anlattım konuyu ama bir baktım hopppp Orbea Kullanıcıları başlığının altında. Hangi pompa daha verimli diye bir sürü başlık varken ayrı ayrı özellikleri olan bisikletlere ayrı konu açmak bence güzel birşey birde hikaye gibi anlatılınca okuması çok zevkli oluyordu kendi adıma. Bende o eski yazılanlardan feyz alarak yazmıştım bisiklet hikayelerimi ama sonrasında bütün hevesim kaçtı. Şimdi arasıra günün fotoğrafına foto atıyorum. Fırsat reyonunda fırsat paylaşıyorum. Ultralight TPU lastik aldım gelince uzun uzun incelemesini yazmak isterdim lakin hangi konu altına taşınır bilemediğimden konu açmayı düşünmüyorum mesela.

İlginç bir durum da var, bu kadar konuşmanın sonunda yönetimden bir açıklama da yok :)

Selamlar, ben bir açıklama yapmak isterdim fakat durumdan sonradan haberim oldu. Akabinde Murat Bey ile hemen iletişime geçtim fakat artık çok geçti; tüm mesajlarının ve konularının silinmesini talep etti maalesef.

Yabanci forumlarda moderator gorevleri ahbap/kanka olanlara degil forumda yapilacak bir secimle hakedenlere verilir.

Merhaba, yani burada "ahbap/kanka olanlara" mı veriliyor? Öyleyse bu çıkarıma nereden vardınız?

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
İlginç bir durum da var, bu kadar konuşmanın sonunda yönetimden bir açıklama da yok :)
Yönetim ne yazık ki tehdit diliyle açıklama yaptığı için yapmasa daha iyi bence. Neyse kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz forum iyice küçük Türkiye benzetmesine yakışır hale geliyor ne yazık ki. Troller, tehdit eden yöneticiler, bilgi sahibi olmadan bilgili kişileri aşağılayanlar, parasıyla insanları ezmeye çalışanlar örnekler çoğaltılır daha çok içinizden aaa burası aynı Türkiye ve aynı forum gibi diyenler olacaktır. Bu da buradan neden gitmediğimin bir göstergesi aslında. Ülkemi de forumu da seviyorum onu bu hale getirenler gitmediği sürece ben de buradayım.
Selamlar, ben bir açıklama yapmak isterdim fakat durumdan sonradan haberim oldu. Akabinde Murat Bey ile hemen iletişime geçtim fakat artık çok geçti; tüm mesajlarının ve konularının silinmesini talep etti maalesef.

Merhaba, yani burada "ahbap/kanka olanlara" mı veriliyor? Öyleyse bu çıkarıma nereden vardınız?
Bu tip durumlar yöneticilerin ortak kararları ile olmuyor mu ? Sormadan edemiyeceğim toplam kaç adet kişi ile yönetiliyor forum bu kadar kişi biraraya gelip ortak karar alamıyor mu ? Biz bile forumdan 6-7 arkadaş ayrı whatsapp grubu kurduk oradan devam ediyoruz görüşmelere kimimiz Ankara da , kimimiz İstanbul da, kimimiz Norveç te.

Giden kişiyle irtibata geçmeniz olumlu ancak sadece o değil de başlıkların birleştirilmesi ile ilgili genel bir rahatsızlık olduğu açık, bu konuda bir tavır değişikliğine gitmeyi düşünüyor musunuz?

Giden kişiyle irtibata geçmeniz olumlu ancak sadece o değil de başlıkların birleştirilmesi ile ilgili genel bir rahatsızlık olduğu açık, bu konuda bir tavır değişikliğine gitmeyi düşünüyor musunuz?

Evet, haklısınız, farkındayım ve ben de başlıkların birleştirilmesiyle ilgili çoğunluk gibi düşünüyorum. Uzun konu açanlar bilir ne kadar emek istediğini...

Konu birleştirmenin amacı nedir, ne zaman başladı, neden devam ediyor bunlara bakmak lâzım (benim de öğrenmem lâzım). Bu rahatsızlıkla ilgili pek tabii buna kendi başıma karar veremem. Yönetim ekibinden ortak bir karar çıkmalı. Elle tutulur bir karara vardığımızda bir bilgilendirmenin paylaşılması için buralarda olacağım.

Bu tip durumlar yöneticilerin ortak kararları ile olmuyor mu ? Sormadan edemiyeceğim toplam kaç adet kişi ile yönetiliyor forum bu kadar kişi biraraya gelip ortak karar alamıyor mu ? Biz bile forumdan 6-7 arkadaş ayrı whatsapp grubu kurduk oradan devam ediyoruz görüşmelere kimimiz Ankara da , kimimiz İstanbul da, kimimiz Norveç te.

Başlık birleştirme işlemi daha önce yönetimin ortak aldığı bir karar olabilir; benden önce alınmış bir karar olmalı çünkü yönetimde olduğumdan
beri böyle bir konu tartışılmadı. Bu konunun netleştirilmesi için ekip içinde tartışmaya açtım. Genel yaklaşımla ilgili olanda pek tabii ortak karar olmalı.
Fakat konu/başlık özelinde ortak karar almak mümkün değil ("..." başlığını birleştirelim mi gibi). Devreye o zaman kime göre/neye göre ayrımı girer. Girmese dahi herkes belli bir zamanda aynı aktiflikte buralarda olmayabilir. Bu yüzden, bu tip yaklaşımların bir standardı oluşturulmalı ve dediğim gibi elle tutulur bir karar alındığında paylaşılacağından emin olabilirsiniz.

Forum bir admin, ben dahil iki yönetici ve bir moderatörle yönetiliyor. Yani kaynak kısıtlı. Genişletilmesi için ne yapılabilir bunu da görüşeceğiz.

Son düzenleme:
Konuların birleştirilmesiyle ilgili bu kadar düşünmeyi gerektirecek bi durum yok bence. Konular birleştirilebilir, birleştirilmelidir ki gerçekten 1 (bir) konu hakkında birden fazla noktaya gitmek zorunda kalmayalım, atladığımız şeyler olmasın, sağlanacak marjinal fayda azami seviyeye çıksın. Burda zannediyorum ki mesele bu işin -tabirim için bağışlayınız sevgili yöneticilerim- acemice yapılmakta olması.

1 (bir) konuyla ilgili birden fazla başlık açan veya halihazırda var olan 1 (bir) konuyla ilgili yeni bir başlık açmış olan üyelerle forum yönetimi iletişim kurmalı, konunun forum kurallarına muhalefet niteliği taşıdığını sebepleriyle birlikte açıklamalı ve belirli bir süre içinde düzeltilmesini talep etmelidir diye düşünüyorum. Böyle bir talebe istinaden, konunun muhattabı olan üye gerekli düzenlemeyi kendisi gayet yapabilir, zira konu açabilecek seviyeye ulaşmıştır. Ha bu iletişim neticesinde bir mutabakat sağlanamaz veya üyenin tavrı anlaşma yolunda değil inat yolunda olur, ya da daha masumane bir seçenek olarak ilgili üye yöneticiden konunun doğru şekilde birleştirilmesi veya taşınmasını rica eder, o zaman yöneticiler istediği şekilde -forum kurallarının gösterdiği şekilde- gerekli düzenlemeyi yapar.

"Kısa kes" diyen arkadaşlarımız için; konu birleştirmeyi destekliyorum, bu birleştirmeleri yaparken uygulanmakta olan yöntemi desteklemiyorum.

Bu vesileyle yönetime göz kırpar, saygı ve selamlarımı sunarım :p

Evet, haklısınız, farkındayım ve ben de başlıkların birleştirilmesiyle ilgili çoğunluk gibi düşünüyorum. Uzun konu açanlar bilir ne kadar emek istediğini...

Konu birleştirmenin amacı nedir, ne zaman başladı, neden devam ediyor bunlara bakmak lâzım (benim de öğrenmem lâzım). Bu rahatsızlıkla ilgili pek tabii buna kendi başıma karar veremem. Yönetim ekibinden ortak bir karar çıkmalı. Elle tutulur bir karara vardığımızda bir bilgilendirmenin paylaşılması için buralarda olacağım.

Başlık birleştirme işlemi daha önce yönetimin ortak aldığı bir karar olabilir; benden önce alınmış bir karar olmalı çünkü yönetimde olduğumdan
beri böyle bir konu tartışılmadı. Bu konunun netleştirilmesi için ekip içinde tartışmaya açtım. Genel yaklaşımla ilgili olanda pek tabii ortak karar olmalı.
Fakat konu/başlık özelinde ortak karar almak mümkün değil ("..." başlığını birleştirelim mi gibi). Devreye o zaman kime göre/neye göre ayrımı girer. Girmese dahi herkes belli bir zamanda aynı aktiflikte buralarda olmayabilir. Bu yüzden, bu tip yaklaşımların bir standardı oluşturulmalı ve dediğim gibi elle tutulur bir karar alındığında paylaşılacağından emin olabilirsiniz.

Forum bir admin, ben dahil iki yönetici ve bir moderatörle yönetiliyor. Yani kaynak kısıtlı. Genişletilmesi için ne yapılabilir bunu da görüşeceğiz.
Konuları birleştirmek forumu güncel tutmak amaçlı anlayabiliyorum ancak kalkıp 10 sene önce açılmış bir konu ile birleştirmek hiçte güncelleme olmuyor. Yönetim forumu temiz ve güncel tutmak istiyorsa açsın herkesin erişimi olabileceği " ARŞİV " bölümü eski konuları oraya taşısın. Güncel konuları okumak isteyen ilgili bölümüne girip baksın, daha eskileri merak edenler ise girsin arşive canı sıkılana kadar okusun.

Herkese keyifli forumlar 🙋🏻‍♂️, açıkçası yorumları okudum ve konulardan da haberim vardı. Kimisine anlamsız gelebilirken kimisine çok hassas gelebilir... Pek çok insan için, örneğin, neredeyse bisiklet görmemiş bir insan için bu konular bomboş iken; sadece bu konu altına yazanlar için bile ne kadar değerli olduğunu görüyoruz...

İnsanın doğasını bilmek gerekiyor ilk önce.. Bizler ne ile güdüleniyoruz, davranışlarımızı ya da konuşmalarınızı, bisikletimizi, kıyafetlerimizi neye göre seçiyoruz ya da seçmiyoruz? Haliyle , bu konuya da öyle bakmak lazım.. Hatırlıyorum, forumun bir yerinde "asla durma" YouTube kanalı -sahibi Fatih Topçu yu bilmeyeniniz yoktur- konusu geçti.. dendi ki, adamın sponsorları var, arabası var, bisikleti var, çalışmıyor, sadece gezip, yiyip içip bisiklete biniyor... Bu kadar şanslı biri olmak gerçekten kolay değil.. Pek çoğumuz gibi geçim sıkıntısı, çalışmak, öğrenim hayatımızın bir an önce bitmesi ya da en başarılı şekilde tamamlanması, hastalıklar, manevi boşluklarımız , vs gibi konular ile mücadele etmek zorunda kalıyoruz... O yüzden, hayatımızın içinde bisiklet bazen hiç veremediğimiz wattlar ya da çıkamadığımız rakımlar gibi kalıveriyor bisiklet. Bu noktada, açık konuşmam gerekirse, Asla Durma içeriklerinin pek çoğu bana batıyor.. Rahatsız oluyorum.. Çünkü, adamın yolu, MTB yi geçtim, TT bisiklet antrenmanı için bile ayırabilecek, haftalık 15-20 saati varken, istediği şehire istediği kadar gidip antrenman yapabilecek iken ve üstelik bu adamdan bir başarı da bekleyen yokken , bizler, örneğin ben, Zone 2 yapmadan Zone 3 te Zone 4 te eve giderken daha doğrusu eve ya da işe yetişmeye çalışırken buluyorum kendimi... Burada aslında ölçümüz şu olmalı, işimize yarayanı almak, kullanmak. Yaramayanı ise kullanmamak, almamak... Pek çoğumuz için bu malesef böyle..

Bisikletli geziler söz konusu olduğunda ya da incelemeler olduğunda ve bunların hakkını vererek yapmaya çalışan, bu konuya da muhattap olup, forumu bırakanlara sormak istiyorum. Sizin yaptığınız ceza mı, ödül mü? Kişisel tatmin mi? Bir kaç kişinin hatalı/kastılı/taraflı tercihleri yüzünden, sizi takip eden ya da yapıp ettiklerinizden kendisine yeni bir yol çizen pek çok kişiyi de mahrum bıraktığınızdan da forum yöneticileri mi sorumlu tutulmalı? Girip, içerik koymazsınız anlarım. Ya da girmemeyi.. Ama ben çıkıyorum demek bana çok da insaflı gelmiyor...

Geri